Happy Moments

Happy Moments #73

Goedemorgen! Het weekend is weer om en het is weer maandag. Dat betekent uiteraard dat er een nieuw fotodagboek online staat. Een redelijk volle, as usual. Kijk mee!

Afgelopen week mocht ik na zeventien weken verlof weer aan het werk. Daar keek ik stiekem best wel naar uit en ik vond het ook oprecht leuk om aan de slag te gaan. Maarrrrrr toen ik maandagochtend Tess haar eerste flesje van de dag gaf, moest ik toch wel een klein beetje slikken. Het einde van een fijne periode waarin ik zo intens heb genoten van mijn twee kinderen. Een heerlijke zomer, dat was het. Maar goed, gelukkig had ik dinsdagmiddag alweer weekend dus genoeg tijd voor leuke dingen. En dat legde ik uiteraard vast. Gaan we!

Ik hoefde niet heel lang te zoeken naar mijn bureau. Hoe leuk, die slingers, kaartjes, welkom-terug-thee, snoepjes en foto’s van de kids.

Ik klets gezellig bij met mijn collega’s. Uiteraard onder het genot van een Turkse Tosti Vega (zonder tomaat). Alsof ik nooit weggeweest ben.

Jullie weten inmiddels wel dat ik nooit zo heel erg veel moeite heb met het uit handen geven van Ticho en Tess en dat komt onder andere doordat ik altijd zulk soort foto’s doorgestuurd krijg.

De conclusie van deze maandag is dat er in vier maanden tijd niks veranderd is.

Thuis bij mijn liefje! Volgens mij is ze vandaag tien centimeter gegroeid. M’n favo pakje kan in ieder geval naar zolder.

Er ligt een stapel hout in de tuin en de mannen gaan aan de slag met hakken. Ticho helpt een handje mee. Mijn kleine klusjesman.

Krijg ik hem zo weer afgeleverd. Lekker kind! Gauw even schoonmaken en naar bed.

Als allebei de kinderen slapen vul ik dit boek in, pak Tess haar tas en maak mijn ontbijt voor de volgende ochtend klaar. Kan maar vast gedaan zijn toch?!

Dinsdagochtend ben ik weer vroeg op kantoor. Aangezien Tess iets na vijven aan haar dag begon en Ticho een kwartiertje later volgde, stapte ik bijtijds in de auto.

De eerste dagen bestaan vooral veel uit lezen en bijpraten. En vergaderen.

De eerste week NBFM heeft een mooi resultaat opgeleverd en dat motiveert. We eten een gezonde soep met groenten en kip. Met een broodje om te dopen natuurlijk.

Gezellig met heel de family aan tafel!

’s Avonds rijd ik langs mijn moeder. Even socializen. Mijn zusje is er ook dus da’s gezellig!

Ik ben iets na negenen thuis en besluit nog vlug een work-out te doen. Half uurtje zweten en dan lekker onder de douche en naar bed.

Deze vond ik trouwens op Facebook en ik moest er hard om lachen. Die René Oskam maakt sowieso echt leuke gedichten. Kijk maar eens op zijn site (KLIK).

Het is woensdag en ik ben vandaag thuis. We beginnen de dag met een ontbijtje en de laptop. Ik wilde nog even wat voor mijn werk doen en reageer meteen op wat binnengekomen e-mails.

Met koffie natuurlijk. Hoewel we een goede nacht gehad hebben hoor. Tess en ik sliepen om 22.30 uur en werden pas rond 07.00 uur voor het eerst wakker.

We proberen Ticho zijn tv-gedrag een beetje te beperken want het eerste waar hij om vraagt als hij wakker wordt is ‘Woezel en Tip (Pip dus), Sam (de Brandweerman) of Okie Okie (de Hokey Pokey). Ik ben absoluut niet anti-televisie, maar het is misschien ook wel een leuk idee als hij om zijn bal of duplo vraagt. Afijn, deze foto ondersteunt bovenstaand pleidooi niet echt, want meneer is hier druk met Okie Okie.

Maar we zitten zo gezellig samen dat ik het ook wel even prima vind. Kan ik rustig mijn koffie opdrinken.

Ticho besloot dat hij niet meer zo’n zin had in appel en peer dus kiepert zo heel zijn bakje om. “Mama ruimen”, zegt ‘ie vervolgens. Ja jongen, da’s een beetje wat mama min of meer heel de dag doet, opruimen.

Na het flesje van zeven uur is Tess weer lekker gaan slapen en rond elven halen Tich en ik haar uit bed. Mevrouwtje wordt uitgebreid wakker gekust en geaaid.

Twee schone luiers!

Lunchtijd voor moeke. Met boterhammen en kipfilet. Want strijd tegen kilo’s enzo.

Als beide koters knock out zijn heb ik tijd voor e-mail…

Maar dat is van korte duur. Tess is een beetje uit haar hum. Ze heeft een naar kuchje en ik vond haar ook wat warm dus ik doe haar lekker in de doek en wandel zo door het huis. Ik zie er zelf trouwens ook uit alsof ik niet helemaal in orde ben. Wat een grauw hoofd zeg. Klopt ook wel met hoe ik me voel, want de laatste dagen gaat het allemaal wat moeizaam en voel ik me niet helemaal je van het. Moe, chagrijnig, snel geïrriteerd, geen zin in dingen, gewoon hormonen ofzo.

Of ik ff met mijn camera uit zijn zicht wil por favor, want hij probeert (weer) Brandweerman Sam te volgen.

We krijgen visite. Ticho zijn vriendje komt spelen en de moekes drinken thee. Hier dansen ze Okie Okie, daarna komen ze met boekjes op de proppen, ze kruipen samen in de speeltent en verder doet Ticho vooral heel bazig en mag er vooral niemand op zijn stoel of aan zijn speelgoed zitten. Dat ‘samen spelen samen delen’ zit er nog niet helemaal in.

Na het eten maken we een wandeling en gaan even langs bij de oom en tante van T&T.

Op donderdag is Ticho naar het KDV, Robert werkt en de dames slapen uit.

Terwijl ik Tess een flesje geef, kijk ik via Videoland naar een nieuwe documentairereeks van Jessica Villerius (over eetstoornissen). Ben altijd heel erg geïnteresseerd in alles wat zij maakt.

Joe hoi.

We maken een rondje winkels. Eerst langs de slager…

Daarna via de boekhandel naar de supermarkt. Alles is weer binnen. Voor twee dagen.

Tessie is in slaap gevallen dus ik kruip gauw achter de laptop.

En aan het einde van de middag komt deze knapperd binnen gewandeld. Zo lief, als hij binnenkomt roept hij altijd: “Tessieeeeee ik kom eraaahaaaaaaaan!” (eigenlijk: Tessie komehaaaaaaan)

Deze twee. De liefste voor elkaar. Zodra madame op haar speelkleedje ligt gaat Tich meteen druk in de weer met het schudden van de bogen. Iedereen wil wel zo’n lieve grote broer toch?

’s Avonds is Tess niet helemaal in haar hum. Gelukkig is daar de draagdoek. Dat ding jongens, hoe overleven mensen zonder?

En donderdagvond is for Expeditie.

Vrijdagochtend ontbijten we allebei met yoghurt. Bij Ticho is ‘ie gevuld met haverberen en ik heb saaie havermout.

‘Tessie niet slapen. Tessie beneden.’ Fonetisch is dat: Tessie nie taapuh. Tessie neejuh. We halen haar samen uit bed.

Er wordt weer fanatiek geklust rondom ons huis dus ik loop even met beide kids naar de winkels voor lekkere taartjes voor de harde werkers.

Deze schurk wilde natuurlijk ook. Dit is zo’n suikervrij exemplaar van SUE. Of het echt heel verantwoord is weet ik niet, maar Tich is tevree.

Daarna door naar de speeltuin.

Waar deze vent alleen maar op de schommel wil.

Als we weer thuis zijn en Ticho en Tess allebei lekker slapen ruim ik dit op.

En doe daarna een work-out. Moet ook gebeuren he?!

Er is er eentje wakker!

Kroelen op de bank en wachten tot papa thuis komt.

Als Robert thuis is gaat hij met Ticho naar de kapper. Ik haal ze daarna op en we gaan meteen de boodschappen halen. Meneertje scant alles wat hij onderweg tegenkomt.

Jut & Jul in hun mooie Stokke-stoelen. De rest van de avond gebeurt er weinig en dat vind ik heerlijk. Weekend!

De nacht van vrijdag op zaterdag is een klein dramaatje. Ticho hoest weer enorm, die wordt dus wakker, gaat huilen, wil niet meer slapen, eindigt bij mij in bed, inmiddels is Tess ook wakker, die gaat ook huilen, krijgt een fles en vervolgens ligt zij ook bij mij in bed. Rond half zeven is iedereen weer up&running en ben ik MOE!

Ticho heeft er wat minder moeite mee. Die gaat na het ontbijt meteen weer naar buiten. Hout hakken met papa en tussendoor even rusten met een appeltje.

Tess slaapt ook een gat in de dag (wat vrij logisch na ietwat weinig slaap in de nacht) dus ik ben op de bank geploft met dit boek (leuk!) en koffie. Warme koffie. Heel veel koffie.

Onder het mom van ‘als je er een beetje fatsoenlijk bij loopt voel je je ook beter’ ga ik make-up smeren en mijn haren krullen.

Aan het einde van de ochtend komt Ticho weer binnen. Die vraagt zich hier af waarom er toch allemaal pasta en groenten door zijn gehakt zit…

Klein vies kind.

Even afspoelen en daarna naar bed.

De postbode kwam dit leuke vestje nog brengen. Zomaar een cadeautje van mijn moeder. Hoe leuk?!

Mam, ga weg met je camera.

Ticho heeft ruim vier uur geslapen en ook deze knappe meid is nog nauwelijks wakker geweest dus we zijn allemaal wel opgeladen voor en toe aan een klein drankje.

Hashtag fitgirl. No more ice tea maar aan de Spa Rood.

De avond bestaat uit voetbal, koffie en even langs mijn moeder. Om 22.30 uur geeft Robert Tess haar laatste flesje van de dag en daarna storten we allemaal doodmoe in bed. Echt moekelife tot de max hier hoor.

Kan dus nooit rustig ontbijten want altijd wil meneer de vuilnisbak ook eten. Twee rijstwafeltjes met filet americain en truffelmayonaise voor mij en een droge variant voor hem dus.

Tess doet een kort ochtendslaapje in de wagen. Zodra ze begint te piepen rent Ticho er direct naartoe om te aaien.

We krijgen (kraam)visite en mijn zusje komt ook gezellig langs. Joehoeeeeeee!

Tijd om een weekmenu te maken. Dit helpt mij een beetje bij het budgetvriendelijk boodschappen doen en zorgt ervoor dat ik niet teveel ongezonds eet.

Check check dubbel check. Bovenop ligt niet bepaald healthy food maar we krijgen in de middag visite dus ik haal genoeg te eten en drinken. Onderop liggen gewoon de aardappels en groenten natuurlijk.

Als de boodschappen uitgeladen zijn en Ticho en Tess allebei slapen, maak ik een begin aan het fotoboek van Ticho zijn tweede jaar. Ik heb nog precies nul foto’s gesorteerd dus dat is best een werkje.

Van het middagje eten, drinken en spelende kids heb ik geen foto’s maar als het huis weer leeg en schoon is ga ik met de benen languit op de bank.

Deze knapperd krijgt nog een fles en die gaat vervolgens lekker slapen. Ik besluit een bakkie koffie bij mijn moeder te doen, daarna nog aan het fotoboek te werken en deze HM in elkaar te flansen.

Het is nu bijna 21.00 uur en ik ben ka-pot. Het was niet eens zo’n hele extreem drukke week, maar ik zat er gewoon niet zo lekker in. Kan ook gebeuren.

Komende week mag ik weer twee dagen werken om vervolgens vijf dagen met de kids te kroelen en te spelen. Er staan nog weinig verplichtingen in de agenda – alleen de intake voor Tess op het KDV en een verjaardag op zaterdag – en dat bevalt me meer dan uitstekend. Ik heb trouwens wel besloten om voortaan op mijn werkdagen geen of minder foto’s te maken. Er valt simpelweg weinig te laten zien en die dagen zijn veel te druk en hectisch dus ik vergeet het ook gewoon. En niemand zit te wachten op iedere dag een foto van mijn werkplek met mijn planner en een markeerstift. Maarrrrr op de overige dagen zorg ik natuurlijk voor meer dan voldoende beeldmateriaal.

Goed, dit was ‘m weer. Bedankt voor het lezen en een fijne nieuwe week toegewenst!


Wil je niks missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

  1. Ahhh leuk dat Ticho zo leuk speelt en bezig is met zijn zusje :-). Lief ook dat je spontaan een cadeautje van je moeder kreeg.

    1. Lief he? Ticho is altijd zo in de weer met Tess, het is echt heel schattig. Jaaa was een leuke verrassing zaterdagmiddag. Het vestje is nog een beetje te groot maar dat gaat Tess van de winter ongetwijfeld veel dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *