Momlife

Onmisbare (kindgerelateerde) producten hier in huis

In een ver verleden schreef ik al eens over de producten die wat mij betreft echte musthaves zijn als het op de babyuitzet aankomt (KLIK) en vandaag ga ik dat nog eens doen. 

Die lijst is namelijk een klein beetje anders geworden. Niet dat ik de producten die op de vorige lijst staan tegenwoordig useless vindt, maar de afgelopen weken hebben ik sommige dingen nauwelijks gebruikt terwijl andere items best tot ‘lifesaver’ gebombardeerd mogen worden.

Draagdoek
Deze ontbrak de vorige keer in mijn lijst. Sterker nog: toen had ik er niet eens eentje (waarom eigenlijk niet?), maar het is deze ronde dus die lifesaver waar ik het zojuist over had. Met twee kleine kinderen is het fijn als je ze zo nu en dan tegelijk tevreden kunt houden. Dus baby in de draagdoek en dreumes een boterham voeren bijvoorbeeld. Maar ook zonder een dreumes om je heen is die doek een uitvinding hoor. Tess was de eerste weken een enorme plakbaby en wilde heel de dag bovenop mij liggen. Of gedragen worden dus. Kind sliep als een roosje zo dicht tegen me aan en ik had mijn handen vrij voor andere dingen.

Babynestje
Een babynestje vond ik tijdens de eerste maanden met Ticho ook al enorm handig, maar Ticho sliep ook goed in de wieg, de kinderwagenbak of zijn ledikant dus we konden in principe ook wel zonder. Tess daarentegen heeft gewoon behoefte aan geborgenheid en die vindt ze zodra ik haar lekker instop en in het ‘cosy nest’ van Done by Deer leg. Ze wil niks weten van een wieg of ledikant, maar doet al haar slaapjes dus heerlijk in haar babynest. Het ding ligt ook ’s nachts gewoon in het grote bed, zodat ik haar lekker dichtbij heb zonder dat ik bang hoef te zijn om haar te pletten. Voor de zekerheid is mijn tweepersoonsdekbed vervangen door een enkele dus ook daar kan ze niet per ongeluk onder komen te liggen. Prima oplossing zo.

Voedingskussen
Die gebruik ik nooit om te voeden maar voor twee muy importante andere zaken. De eerste: met mijn enorme dikke bolle hoogzwangere pens krulde ik mezelf iedere avond om het voedingskussen heen, zodat ik nog een beetje comfortabel kon liggen. De tweede: een dubbelgevouwen voedingskussen met aankleedkussenhoes eromheen doet prima dienst als ligplaats voor de baby. Vooral na een fles vindt Tess het prettig om op haar zelfgefabriceerde troontje te liggen omdat ze dan een tikkie schuin ligt en de voeding goed kan zakken. Mijn voedingskussen kostte geen knoop – gescoord bij Kruidvat in de aanbieding – en heeft zijn geld al twee rondes meer dan opgebracht.

Babyfoon
Om de simpele reden dat ik de kinderen niet hoor als zij boven liggen te huilen is de babyfoon voor mij onmisbaar. We hebben er twee: een roze en een blauwe. Zo weten we direct vanuit welke kamer het lawaai komt. Overigens staan hier op de plank wel twee doodsimpele babyfoons. Die van Ticho geeft nog net de temperatuur aan, maar die van Tess is niets meer dan een soort walkietalkie. Niks geen cameraatjes of andere fancy stuff. Ik zou er stiknerveus van worden.

Thermoskan
Omdat wij flesvoeding geven is een kleine thermoskan hartstikke handig. Bij de HEMA heb je varianten voor 250 milliliter en die zijn top. Niet alleen voor onderweg, maar ook voor de nacht- en ochtendvoeding, die ik met het warme water en een flesje Spa Blauw gewoon op bed in elkaar kan knutselen.

Dr. Brown’s
De flesjes van Dr. Brown’s kan ik werkelijk iedereen enorm aanbevelen. Het is een vrij prijzige flessenset als je het vergelijkt met andere opties, maar ik vind ze persoonlijk echt heel erg fijn. In mijn omgeving hoor ik ook vaak dat mensen overstappen op de flessen van Dr. Brown’s en mijn kraamverzorgster gaf bovendien ook aan dat dit kramptechnisch de beste oplossing is. Ik kan me voorstellen dat je het een ietwat dure grap vindt, maar echt, het reduceert je stressniveau aanzienlijk en dat is ook wat waard.

Family fix
Over stressniveau gesproken: dat gekloot met Maxi Cosi in de gordel in de auto is helemaal niet nodig. Daar is namelijk een Family Fix voor uitgevonden. Een soort plaat die je in je auto kunt bevestigen en waar je binnen drie tellen de Maxi Cosi op geklemd hebt. Deze plaat is rammend duur – net zoals in principe alles wat je voor een kind moet aanschaffen – maar kun je gelukkig hartstikke goed via Marktplaats scoren. Doekje eroverheen en klaar is Kees. Een Maxi Cosi bevestigd op een Family Fix is ook nog eens de meest veilige manier van je kind vervoeren. Daar kan natuurlijk geen geld tegenop!

Een heerlijke deken
De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik tijdens de eerste weken met Ticho helemaal niet zo’n lekkere warme zachte deken had. Ik vond het absurd om zoveel geld uit te geven aan een stuk stof waar dan toevallig een merkje van Koeka of Baby’s Only op stond. Ik was dan ook niet van plan om dat deze ronde wel te doen. Maar toen werd ik door vriendinnen verrast met, jawel, een wiegdeken van Baby’s Only en ik vraag me nu al twee maanden of hoe het kan dat Ticho niet getraumatiseerd is door die harde stukken stof waar ik hem in wikkelde. Zo’n zacht exemplaar is echt wel heel erg fijn. En lekker. En mooi. Koop er dus op z’n minst eentje. Of zorg dat je vriendinnen net zo lief zijn als die van mij.

Boxpakjes (van Next Direct)
Volgens mij heb ik het iedereen in mijn directe omgeving al zo vaak aangeraden maar nu dus ook even via deze weg: koop boxpakjes van Next Direct. Die dingen zijn echt top. Top top top. Ze kosten geen drol – da’s ook weleens fijn na al die dure zooi die ik hierboven benoemd heb -, zitten heerlijk voor zo’n kleintje en zijn bovendien echt gewoon heel gemakkelijk. Geen gepriegel met omhoog kruipende broekjes en truitjes of verdwenen sokjes, maar gewoon een heerlijk pakkie uit één stuk. Voor een euro of twintig heb je vier exemplaren dus bestel zo’n fourpack in maatje 50 en 56. Thank me later!

Ik kan in principe nog wel duizend dingen opnoemen die wij hier enorm veel gebruiken (poedertorens en spuugdoekjes van Zeeman, hydrofiele doeken van de HEMA (allemaal in het wit want dat is wastechnisch gewoon heel makkelijk), opbergboxen van IKEA om te kleine kleertjes in te bewaren, een Snoozebaby verschoningsmatje, een O’ball om mee te spelen, een muziekdoosje op batterij (belangrijk detail) voor wat herkenbare geluidjes en ga zo maar door) maar zonder alles uit bovenstaand lijstje was ik écht reddeloos verloren.

Missen er nog dingen waarvan jij zegt: dit is een eerste levensbehoefte voor iedere newmom (of dad)? Laat het me weten. Dan kunnen we de lijst met z’n allen nóg completer maken!

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *