Happy Moments

Happy Moments #71

Goedemorgen! Een extra Happy Moments vandaag. Want dat leek me wel weer eens leuk. Krijgen jullie een veel beter beeld bij hoe onze vrije dagen samen eruit zien.

En alsof de kids het allebei aanvoelden, maakten ze er een heus feestje van. Sommige dagen zijn saai met een hoofdletter S, maar afgelopen vrijdag was vooral chaotisch en druk. En gezellig, dat ook. Ik maakte dus heel veel foto’s – een deel hebben jullie al voorbij zien komen in de HM van afgelopen maandag – dus let’s go!

De eerste foto van de dag: half zes in de ochtend en Tess heeft haar eerste sloot melk binnen. Ik draai me daarna nog even om en om half acht word ik wakker van Robert en Ticho.

Kleertjes aan, schmink erop en ready to go!

Tess heeft er ook zin in.

Kijk, niks geen perfecte plaatjes, maar gewoon een baby die zichzelf de fles geeft, een dreumes die ik met een krentenbol een appel en Brandweerman Sam in zijn stoel heb geparkeerd en warme koffie (pretty close to perfect trouwens) met rijstwafeltjes voor mij.

Ticho wilde vooral niet zijn trui aan, maar wel graag zijn schoenen. Tuurlijk jongen!

Op het moment dat ik de deur uit stap – na eerst een discussie over wel of geen trui aan – en hij weigert op het plankje te gaan staan weet ik al dat het ellende gaat worden. Maar goed, geen keuze want de babyvoeding is op dus ik moet écht naar de winkels.

Na de vierde discussie van vandaag neemt hij toch maar plaats op zijn meerijdplankje.

Goed, de supermarkt dus. Op Instagram (@anoukzwager) deelde ik al hoe dit zo ongeveer verliep. Iets met appels, zelfscanner, koekjes, banaan en condooms.

Voor jullie beeldvorming: het is nog geen half tien als we weer thuis zijn. Voor mijn gevoel zit er al een dag op. Koffie! Need more coffee!

En appeltaart. We hebben visite!

Rondje speeltuin!

Ticho is in zijn element hoor.

En als we weer thuis zijn dan bedenkt cheffie dat hij dat restje appel (van vanmorgen in de supermarkt, weet je nog?) best wel lust. Ondertussen een beetje uitsloven voor de visite.

Dit kocht ik voor de dochter van een vriendin, die vandaag jarig is. Hoe leuk is deze ‘zak centjes’? Hier kun je ‘m vinden!

We zijn weer met z’n drietjes. Tess ligt te slapen en Ticho speelt nog een beetje met de loopkar. Inmiddels gebruikt hij dat ding als een soort racewagen waarmee ‘ie zo hard mogelijk rondom de bank sjeest.

“Kom op Tich, we gaan naar boven. Lekker slapen.”

Als het helemaal stil is in huis dan kruip ik achter de laptop. Zoveel leuke plannen en ideetjes. Herkenbaar voor jullie? Dat je altijd een vat vol ideeën bent? En daardoor nooit rust kunt vinden?

Maar gelukkig heb ik door de jaren heen best wel leren relaxen. Na een uurtje gaat de laptop dus dicht en GA IK DE EERSTE AFLEVERINGEN VAN EEN NIEUW SEIZOEN GTST KIJKEN. Echt, beyond excitement hier hoor!

Moet ook gebeuren.

En ik pak vast de tas in want als de kids allebei wakker zijn dan gaan we naar een verjaardag. Ons eerste echte uitstapje met zijn drietjes waar we voor in de auto moeten en waar ik dus in mijn uppie die twee monsters in de gaten moet houden enzo. Noem me een watje, maar ik zag dat de eerste paar weken echt niet zitten. Met Ticho alleen al kom je handen en ogen tekort, laat staan als je dan ook nog een baby hebt die slapen niet per se heel erg nodig vind. Maar goed, het moet er toch een keertje van komen en op de verjaardag waar we naartoe gaan zijn genoeg meiden die met Tess willen kroelen of Ticho onder controle houden.

En dan ruik ik iets. Poep. Heel. Veel. Poep. Tess liep al vanaf de vorige avond wat te kreunen en te persen, maar die luier bleef steeds leeg. Alsof ze het heeft opgespaard zeg maar. Heb ik natuurlijk geen foto van. Wel van dit lieve meisje, met opgelucht gezicht en schoon pakkie. En voor de oplettende kijker (je verbaast je er soms over wat mensen die mijn HM lezen allemaal opvalt): yep, weer dat ijsjespak van Z8. Is mijn favoriet en heb ik bovendien twee keer gekregen dus er hangt er altijd wel eentje in de kast.

Vriendje is ook wakker!

We eten nog even wat fruit. En ja, daar zit gekleurde hagelslag overheen (van die taartversiering, staat hier standaard in de kast om drama met eten te voorkomen. Zal pedagogisch gezien wel niet helemaal juist wezen, maar werkt als een trein) want na de twaalfde discussie van vandaag was ik er wel klaar mee. Als hij alleen zijn banaan wil eten met hagelslagjes, dan doen we dat.

En daar gaan we dan. Met zijn drietjes in mijn kleine Peugeotje!

Zonder mama in de speeltuin honderd meter verderop (overigens wel onder toeziend oog van zijn 13-jarige vriendin Maud). Waarom wordt hij toch zo groot en is het ineens helemaal niet cool meer om gewoon bij mama op schoot te zitten?

Ook bij de grote kindjes aan tafel eten natuurlijk.

Zo, 19.00 uur zijn we weer (in ons enorm ontplofte) thuis. Dat ging helemaal niet slecht voor een eerste keer en ik ben best een beetje trots hoor.

Het enige puntje van aandacht is dat ik ff vergeten was om Ticho om de twee uur een nieuwe luier aan te trekken. Ik hoor weleens moeders waarbij de kids langer dan dat doen met een luier, maar Ticho plast heel veel (en drinkt ook echt heel erg veel). Afijn, een natte broek dus. Kan de beste gebeuren zullen we maar denken en het kind heeft er zelf weinig hinder van!

PAPA IS THUIS! Robert moest voor zijn werk weg en miste dus de verjaardag, het eten, de borrel én kroelen met Ticho. Omdat ik weet dat ze het beiden nogal op prijs stellen als ze elkaar nog even zien, houd ik Ticho wakker tot 20.00 uur. En dat blijkt een goede keuze. Kijk ze nou!

Maar dan is het toch echt bedtijd. En ja, hij heeft al die tijd in een natte broek (maar wel met een schone luier) gelopen. Want die broek moest vooral aan. En je weet het inmiddels: geen zin in discussie. Of nou ja, ik ga de discussie heus weleens aan, maar dan alleen als er zwaarwegende tegenargumenten zijn. En aan ‘die broek is vies’ heeft Ticho geen boodschap en aangezien er niemand dood gaat van deze broek of mensen zwaar teleurgesteld/boos/verdrietig/gekwetst/ziek ervan worden, is dit niet één van mijn battles.

Zo. Ik zit. Zwaar verdiend wel dit. Tess slaapt al heel de avond als een roosje, Ticho is ook binnen twee tellen vertrokken (wat de laatste tijd een zeldzaamheid is), Robert is weer thuis, we hebben weekend en ik heb deze vrijdag weer overleefd!

En dat was ‘t! Ik vind het toch zo leuk om van die uitgebreidere HM’s te maken. Vooral omdat ik dan veel beter kan laten zien dat het absoluut allesbehalve InstaPerfect is hier in huis. Het is een bende. De kids trekken hun eigen plan. Er wordt gejankt. Gespeeld. Gelachen. Gekroeld. Gegeten. Gediscussieerd (…) und so weiter. We zijn net een normaal gezin!

Bedankt weer voor het lezen!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

6 Comments

 1. Wat heb ben je toch een leuke moeder en wat heerlijke REAL LIFE verslagen! Niet van die, oh wat is het toch heerlijk terwijl ik alles super-duper multitask én mijn kinderen slapen altijd én zijn ZOOOOO voorbeeldig #momlife #lovemylife #bestkidsever
  Zooo stom… maar dat merkte je misschien al….

  Super goed trouwens je uitje met de kids, good job zeg!! Kun je inderdaad trots op zijn, heb je maar mooi even gefixt
  Op naar het volgende feestje!

  1. Nouuuuu wat ontzettend lief! Hahah nee ik probeer echt wel te laten zien dat het heus niet heel de dag leuk en gezellig is, met kids die keurig eten en drinken, nooit tv kijken maar superlief boekjes lezen en op tijd in bed liggen. Want zo gaat het echt nergens. Dat geloof ik niet!
   Jaaa was ook echt blij dat het -op die doorgelekte luier na – allemaal goed verlopen is. Nu zaterdag weer… Thanks voor je reactie xx

 2. Heel leuk om jouw échte verhalen te lezen. Zoals je zeg geen “insta perfect” foto’s maar gewoon zoals het is.. kinderen zijn ge-wel-dig maar dat betekent niet dat het altijd goed en vanzelf gaat. Je doet het top! X

  1. Ahh superleuk om te horen! Dankjewel. Helemaal met je eens, het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, en dat is óók goed! X

 3. Weer heel leuk om te lezen, en leuke foto’s erbij! Gewoon zoals het is! X

  1. Wat een lieve reactie. Dankjewel! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *