Happy Moments

Happy Moments #70

Goedemorgen! Het is weer maandag en ja, dan weet je het wel. Genoeg foto’s – belachelijk veel zelfs – en nog meer tekst. We hadden geen spannende, maar wel gezellige week. Kijk mee!

Afgelopen week was echt mega chill. Ticho ging op maandag naar zijn tante, op dinsdag naar zijn oma en op donderdag naar het KDV. En da’s best wel een luxe. Want eerlijk, ik vind het supergezellig met hem om me heen en zodra hij de deur uit stapt mis ik hem al, maar het is ook gewoon druk. Drie dagen zonder hem zijn dus in alles echt een stuk relaxter en zijn afwezigheid geeft mij ook de mogelijkheid om extra veel met Tess te kroelen. En nu het einde van mijn verlof nadert is het ten eerste goed voor Ticho om vast weer te wennen aan het ritme met oppas&opvang en is het voor mij en Tess goed om nog even extra te genieten van deze verlofperiode. Dus. De foto’s, daar kwam je natuurlijk voor. Gaan we!

Meteen eentje in de categorie ‘hier doen we ook maar wat’: Ticho weigert zijn boterham op te eten. En dan kan ik dus ontzettend moeilijk gaan lopen doen maar ain’t nobody got time for that dus Brandweerman Sam voor zijn neus, gekleurde hagelslag over zijn mangospread en zonder dat hij het doorheeft gaat heel die boterham alsnog naar binnen. Opvoedkundig oké? Nope. Effectief? Jazeker!

Mevrouwtje wordt wakker. Hallo knappe dame! Het is de 27e van augustus en dat betekent dat Tess alweer twee maanden oud is. Die tijd. Vliegt. Heel erg.

Deze jongen is van alle markten thuis.

Even kroelen met zijn zus. Zoals je ziet was hij er na drie tellen weer klaar mee en was ik net iets te laat om er een leuke foto van te maken.

Mijn kleine kikker. We brengen letterlijk heel de dag zo samen door. Ticho is naar zijn tante dus we hoeven voor niemand meer op te staan.

Meer mensen die dol zijn op een tosti uit de pan? Ik hou ervan. Met ham en brie dit keer.

En weer terug naar de bank met een slapende Tess. Ik kijk Linda’s Zomerweek en op de eerste avond heeft tante Linda haar neefje Johnny de Mol te gast. Ik vind hem dus niet per se knap ofzo, maar in heel zijn doen en laten wel enorm sexy.

Linda weet wel wat ze op haar bankje zet hoor, allemachtig. Kjeld Nuis. Het is dat ik met mijn eigen man meer dan tevreden ben…

Na twee afleveringen Linda’s Zomerweek en een flesje melk is Tess dusdanig goedgemutst dat ik meteen een fotootje maak, voor haar twee-maanden-update. Deze haalde mijn Instagram (@anoukzwager) trouwens niet, maar daar staat een andere hele leuke, sprak zij bescheiden.

Stukkies tikken!

Rond etenstijd komt deze lieverd thuis. We eten bloemkool met aardappeltjes en een speklap. Gaat er prima in bij Ticho. Als toetje uiteraard een ijsje.

Tess wordt wakker want het is tijd voor haar fles. Ticho trekt meteen een sprintje naar de box. Echt, iedereen wil zo een lieve grote broer.

Ik doe ’s avonds nog even een bakkie bij mijn moeder en zusje en rond 22.30 uur is het bedtijd in Huize de Jong.

“Poets poeeeets, poets je tanden…”

‘Tess kroelen?” Tuurlijk mag jij met Tess kroelen. Hoe fijn is dit uitzicht op de vroege dinsdag?

Na een krentenbol wil dit vuilnisbakkie ook nog een appel. Fijn dat hij altijd zo lekker fruit eet. Kan ik een voorbeeld aan nemen!

Er is op de kinderboerderij in Papendrecht een Alpaca geboren en Ticho gaat met zijn opa en oma op kraamvisite.

Tess en ik wandelen een flink eind. Ik zit meteen aan mijn doel van 8000 stappen per dag!

Kroelen met tante Kar!

Ik schrijf me in voor het 12-weken afvalprogramma van NBFM. Het moet er toch een keertje van komen en alle excuses van vermoeidheid, geen zin, geen tijd, net bevallen en weet ik het wat kunnen overboord. We gaan dit doen!

De rest van de middag zit ik vooral achter mijn Macbook voor wat blogwerk en een aantal andere dingen die ik nog moest fiksen. Als het 17.00 uur is, Ticho weer thuis wordt afgeleverd en Robert ook thuis komt, kan ik aardig wat van mijn to-do-lijst afstrepen.

’s Avonds is Robert weg en ben ik druk met deze draak. Die is niet helemaal in haar hum en ik krijg haar nauwelijks stil. Behalve tijdens een flesje. Kan ik meteen even wat snacken. Weer eens wat anders dan een McFlurry!

Het is woensdag en voor het eerste deze week ben ik met allebei de koters thuis. Dat belooft weer een chaos te worden. Tess heeft er in ieder geval zin in.

When je geen tijd hebt om je haar te wassen: droogshampoo. Deze laat geen witte waas achter wat ik fijn vind, maar doet naar mijn idee minder goed zijn werk dan de droogshampoo van Batiste, waar je dan weer een enorme grijze coupe van krijgt. Issues issues.

Bereid je voor op veel Ticho-spam. Die is namelijk luid en duidelijk aanwezig.

Eerst wil hij graag aan het barretje zitten. Op de barkruk. Net zijn vader.

Dan even zijn zus overladen met kusjes en natuuuuuurlijk weer flink aan de bogen schudden.

Brandweerman Sam niet te vergeten. Met Tess als levende knuffel.

En Tess die kijkt me aan alsof ze denkt: mam, help me.

Dus dat doen we. Tess bij mij op schoot. En Ticho gilt: “NIET SAM MAMA PIP!” At your service!

Is ‘ie ook gauw klaar mee. Op jacht naar een leuk stukkie literatuur. Deze moet het worden. Ik vermoed dat hij dit exemplaar uitzocht op basis van de cover en niet zozeer vanwege de inhoud. Wederom net zijn vader.

Ik bak bananenpannekoekjes. Scoor ik punten mee hoor! We hebben er uiteindelijk acht warm op het bordje liggen en er verdwijnen er om precies te zijn anderhalf in mijn maag.

Zo, die drukteschopper van een Ticho ligt in zijn bed dus wij hebben even tijd om bij te kletsen.

Hartstikke gezellig!

En als uiteindelijk ook Tess in slaapt valt, ga ik even aan de slag voor de site.

Grapje. Dan wordt Ticho wakker.

Na zijn middagslaap nog even samen op de bank chillen…

En dan gewoon weer verder in die drukke modus.

Alle bekers uit de keukenkastjes graaien.

En mama’s komkommertje (hashtag fitgirl) pikken.

Vraag me niet hoe, maar tussen het rennen en vliegen door is het me gelukt om een soort van normaal maaltje op tafel te toveren. Met mager gehakt en volkoren pasta. Smaakt prima.

Jij zal wel moe wezen vriend. Lekker slapen!

Ik ben doodmoe op de bank geploft en Robert wandelt met Tess op zijn arm door de woonkamer. Dit zijn dus van die dagen waarop je aan het einde van de rit blij bent dat iedereen het er levend vanaf heeft gebracht.

Het is weer donderdag. Ticho gaat naar het KDV en wij doen lekker rustig aan.

Terwijl Tess nog even verder slaapt ga ik aan de slag voor de site en kijk ondertussen met een schuin oog naar Linda’s Zomerweek. Zo jammer dat dit niet gewoon een wekelijkse talkshow is. Ik vind het echt leuk!

Vriendinnetje Marline komt gezellig langs.

Had ik al eens gezegd dat ik echt geen foto’s kan maken? We gaan samen lunchen en delen de broodjes. Heerlijk!

Tess doet haar derde slaapje van vandaag dus ik zit weer op ’t bankie met de laptop.

Een fles voor de baby en andermans ellende voor mij.

De mannen eten samen aan de bar. Ticho wordt zo groot joh. Niet te doen.

Robert had vandaag trouwens ook een vrije dag. Nuttig besteed: de schuur is zo goed als klaar!

Na al dat slapen overdag is Sjaan er wel even klaar mee. Lekker lachen, spelen, gillen. Vooral gillen. Heel de avond!

Het is vrijdag! Van deze dag komt donderdag een extra Happy Moments (vol met chaos, gezelligheid, discussies met de dreumes en doorgelekte luiers – the real deal zeg maar) dus ik hou het nu even kort. We beginnen met koffie!

Daarna een rondje supermarkt. Niet per se mijn hobby met twee kinderen, maar de babyvoeding was op dus ik had niet echt een keus.

We krijgen een vriendinnetje op bezoek en gaan met z’n vieren naar de speeltuin. Ticho in zijn element en Tess slaapt in de wagen.

En ik ook in mijn element. Het is jullie inmiddels vast wel duidelijk dat ik dol ben op domme series en films kijken – niveau Temptation Island – en ik ben intens gelukkig dat het nieuwe tv-seizoen gaat beginnen. GTST, Expeditie Robinson en meer.

Aan het eind van de middag gaan we naar de eerste verjaardag van mijn toekomstige schoondochter.

Robert was heel de dag op pad voor zijn werk dus om 20.00 kunnen deze twee nog even bijkletsen en dan is het bedtijd voor de dreumes…

… en chilltijd voor mij! Weekend!

Herhaling van vrijdagochtend maar dan op zaterdag. En op een iets Christelijker tijdstip want Robert heeft Ticho op tijd mee naar beneden genomen en Tess en ik zijn na de eerste fles – half zes – weer in slaap gevallen.

De kleine diva is nog niet van plan om wakker te worden dus die laat ik lekker boven liggen. Omdat Robert en Ticho buiten aan het klussen zijn, heb ik het rijk alleen. Ontbijtje en aan de slag met een stukje tekst voor een korfbalkrantje.

Boefjes!

Aan het einde van de ochtend krijgen we gezellige visite!

En als de kids allebei slapen en het huis stil en leeg is, plof ik languit op de bank. Zo chill dat de was nog steeds lekker buiten kan drogen!

Van mijn vader en zijn vriendin krijgen we een nieuwe Stokke Steps dus die zet ik direct in elkaar. Kunnen allebei de kinderen gezellig aan tafel zitten. Helemaal blij mee!

En het is tijd voor de zaterdagmiddagborrel. Gezellig met mijn zoon aan de bar.

Weet je nog dat wij ooit een baby hadden die liever niet sliep? Het gaat écht stukken beter!

Fitgirl enzo!

Oh jongens. De nacht van zaterdag op zondag is een grote ellende. Om 22.30 krijgt Tess haar laatste flesje. Die leg ik daarna in bed. Vervolgens is het net drie minuten stil, hoor ik ineens Ticho gillen. Na honderd pogingen om hem rustig in zijn bed te laten slapen geef ik het op en neem hem mee naar mijn bed, waar Tess ook nog ligt. Robert slaapt in een andere kamer en ik lig dus met de twee draken in bed. De oudste besluit vervolgens dat het superleuk is om bovenop de jongste te gaan liggen, die daardoor ook weer gaat gillen en echt, drama. Ik ben de halve nacht wakker en word zo gaar als een konijn wakker.

Koffie dus.

En aangezien ik komende week met Newborn Fit Mama ga starten, maak ik even een fatsoenlijk weekmenu en een boodschappenlijst. Ik voer meteen mijn eten in, zodat ik zeker weet dat ik binnen de calorieën blijf. Twaalf weken afzien.

Met twee van die volle (van huis meegebrachte) shoppers voel ik me echt zo volwassen.

Deze is ook ontwaakt uit haar winterslaap. Knapperd! We kroelen even op de bank en wachten tot Ticho zijn middagdutje afgelopen is.

En daarna naar de kinderboerderij. De boys op de fiets, de dames aan de wandel.

Fijn uitzicht!

Een vrij brutale gans waar Ticho niets van moest weten.

Ticho heeft zijn elleboog gestoten. Als Tess er nu eventjes een kus op geeft dan is het zo weer over!

Jut en Jul. Ik heb toch zulke leuke kinderen he?

En in het kader van de laatste ongezonde maaltijd sjees ik natuuuuuuuurlijk naar de Mac voor een cheeseburger, een kleine friet en een McFlurry Karamel Zeezout.

Ook deze week sluiten we ‘m weer af met een badfoto van Tess. Allebei de kids liggen as we speak schoon en tevree te slapen dus hopelijk blijft dat zo!

En dat was ‘m weer. Komende week is mijn aller- aller- allerlaatste verlofweek. Is dat wat. De tijd is echt voorbij gevlogen en ik vind het best bizar dat ik volgende week maandag gewoon weer naar kantoor rijd. Maar goed, dat duurt gelukkig nog zeven dagen. We gaan eerst nog voor Tess haar eerste prikjes, een ochtendje Monkey Town met Ticho, een potje lasergamen met vriendinnen en heel veel genieten met elkaar. Jullie zien het allemaal volgende week!

Bedankt voor het lezen en een fijne nieuwe (werk)week toegewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

  1. Time flies. Ik kan mezelf nog niet voorstellen dat het allemaal zo snel gaat, aangezien ik sinds vandaag verlof heb. Geniet lekker van je laatste week verlof.

  2. Ohhh geniet nog even van je laatste week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *