Happy Moments

Happy Moments #69

Goedemorgen! Het is weer tijd voor ons standaard maandagochtendritueeltje. Een kop koffie of een kop thee erbij en gluren door de foto’s van onze afgelopen week. Lets go!

Soms maak ik foto’s van een dag en dan denk ik ‘er is toch geen hond die dit boeiend vindt?’ Nu ik zo middenin mijn verlof zit en we eigenlijk vooral een redelijk chille dagbesteding hebben, kan ik er helaas ook niet veel spannenders van maken. Nog twee weken en dan mag ik me weer melden op mijn werk. Ik verwacht dat de dagen dan weer een beetje afwisselender worden. Maar goed, tot die tijd is het vooral veel babykroelen, schommelen, Videoland en Netflix kijken en een rondje langs de winkels. Zo ook afgelopen week. Kijk maar mee!

‘Ticho, wil je een boterham?’ NEE. ‘Wil je dan een krentenbol?’ NEE. ‘Yoghurt?’ NEE. ‘Oké, wat wil je dan?’ DIE! – En zo zit hij dus op maandagochtend een taai en oud broodje met kaas en ui weg te stouwen.

Supergrappig om het stokje dat bij dat muziekding hoort te verstoppen zodat ik me vervolgens een breuk kan zoeken.

Tess wordt wakker dus die gaan we uit bed halen. Ticho checkt even of haar neus nog op dezelfde plek zit als de vorige dag en Tess vindt het allemaal wel geinig. Pretletter!

Robert neemt maandagmiddag spontaan vrij en Tich en ik wachten hem buiten op.

Kijk die mooie blauwe oogjes. Benieuwd of ze nog veranderen. Ticho had ook blauwe ogen, maar die zijn inmiddels hartstikke groen.

Ze wordt zo groot!

Ik hou me sterk en loop dit schap met een noodgang voorbij. Het is nu echt wel klaar met dat gevreet.

Na het middagslaapje ga ik met beide kids naar de speeltuin. Even wat frisse lucht opsnuiven.

Genieten!

Daarna door naar de kinderboerderij en daar is onze dierenvriend heel erg in zijn element.

En gelukkig zit er ook een speeltuintje bij want stel je voor dat je niet even kunt schommelen of op de wipkip kunt zitten.

Met dit aanwijsboek van Nijntje oefenen we woordjes. Ik verbaas me er enorm over dat hij het allemaal zo snel oppikt en niet meer vergeet.

Het is dan wel geen honderd graden meer, een ijsje kan altijd.

Hatsiekiedee. Twee slapende kindjes dus ik kijk naar de huldiging van Maarten van der Weijden. Er is al heel veel over gezegd en geschreven maar ik ga het toch nog een keertje doen: Wat. Een. Gigantische. Eindbaas. Echt bizar wat hij gedaan heeft en hoe hij helemaal tot het gaatje gaat om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Twee en een half miljoen euro’s: een fantastisch bedrag. Het is zo hard nodig!

We beginnen de dinsdag met een stukkie muziek.

En kroelen terwijl we Brandweerman Sam kijken. Daarna wordt Ticho opgehaald door zijn opa en oma voor een dag extra aandacht.

En aangezien Tess nog slaapt, kijk ik een nieuwe aflevering van Dave en Dien op Ibiza. Ik vind het zo gek dat Dave in dit programma letterlijk de ideale kleinzoon is – zo lief voor oma – maar in real life toch iets minder keurig overkomt. Ik wil verder geen betwetertje uithangen maar ga het toch doen: rijden met drank op is DOM. DOM DOM DOM. En stom. En gevaarlijk. Dat je jezelf in zo’n geval nou om een boom heen vouwt is je eigen probleem, maar je brengt er anderen willens en wetens mee in gevaar. Echt, doe het NIET!

Rondje winkels met de meid.

Bij Zeeman scoor ik deze outfits voor nog geen 23 euro. Helemaal blij mee. Ze hebben bij Zeeman – zeker voor newborn tot dreumes – echt wel leuke dingen. Ik kocht dit in maat 74, dus ik gok dat Tess dat na de feestdagen wel past. Top! Nog een beetje aanvullen met items uit de sale tegen die tijd en zo fiks ik voor fijne prijsjes een best gezellige garderobe.

Deze staan nog op de wishlist.

En nu ik toch bezig ben met de kleertjes van Tess ruim ik direct haar kastje even op. Alle spulletjes in maat 50 gaan eruit en ik hang 62 erin. In die lade liggen kledingstukken in maat 68 en 74. Ook al genoeg, zoals je ziet. Haar broekjes en rompers liggen trouwens in de commode, mocht je het je afvragen.

Ik kreeg de tip om ‘De mannen van dokter Anne’ te kijken. En ja, ik vind het geloof ik wel heel erg leuk! Rond half vijf komt Ticho thuis. Die heeft een topdag achter de rug.

Na het eten nog even gek doen. Met zijn broek op zijn hoofd.

En als de oudste T helemaal uitgeblust in zijn bed ligt dan loop ik weer eindeloos rondjes met de jongste T. Klein aapje.

Woensdagochtend besluit Ticho dat hij wel even stiekem en vliegensvlug bij zijn vader onder de douche kan gaan staan. Dit jochie zit dus hartstikke fris en schoon – en met het haar van een soort cavia – bij me op de bank.

Terwijl de dreumes lief met zijn treintjes speelt en de baby in diepe slaap is, hang ik de was op. Moet ook gebeuren.

En stukjes tikken.

Dit is het liefste wat je vandaag zult zien. Ticho die kruipt heel graag gezellig tegen mij aan op de bank. Hij pakt dan mijn arm, legt die om zichzelf heen en houdt vervolgens stevig mijn hand beet. Zo lief. Forever mijn kleine baby hoor!

Lijkt wel kots, maar is bloemkool uit een potje. Ticho kirt vrolijk ‘BOEKOOOOOO’ maar als het eenmaal voor zijn neus staat dan heeft ‘ie zijn bedenkingen en besluit toch liever voor een krentenbol te gaan. Gaan we dus niet doen. Ik krijg er met pijn en moeite vijf happen in maar daarna is het drama. Dus zonder lunch naar bed voor zijn middagslaap. Nou hoef je niet bang te zijn dat hij omkomt van de honger hoor, want in de ochtend had hij al genoeg gesnaaid.

Deze happy baby ziet het moment dat haar broer gaat slapen als het startsein om een feestje te gaan vieren. Echt zo top op elkaar afgestemd, die ritmes.

Uiteindelijk gaat ook Tess even slapen en heb ik dus tijd voor mijn lunch. Lekker gezond. Yep.

Van een vriendin leende ik deze boxmobiel. Dit is een exemplaar met batterijen in plaats van dat je ‘m continu moet opwinden. En echt, dat kan ik iedereen aanbevelen. Tess vindt die ronddraaiende dieren en de vrolijke muziekjes hartstikke interessant dus als het allemaal een beetje automatisch gaat dan scheelt mij dat honderd keer naar de box lopen.

Na het avondeten doen we beide kinderen weer even onder de douche en krijgt Tess meteen een fris pakkie aan. Lekker genderneutraal dit keer (en eerlijk: ik vind haar meteen op een jongetje lijken haha).

Als beide T’s lekker liggen te slapen ploffen mom and dad op de bank. Hij kijkt voetbal en ik kijk met een schuin oog mee terwijl ik ondertussen even reageer op DM’s, mails en reacties.

Het is donderdag. Ticho wordt door Robert naar het KDV gebracht en de dames des huizes draaien zich nog een keer om. Tess kwam vannacht om half zes dus we kunnen best nog even blijven liggen.

Het is inmiddels half tien en tijd voor de tweede fles. Deze deugniet heeft zichzelf weer lekker gekrabbeld in haar slaap. Ik heb meteen haar nageltjes behoorlijk korter gemaakt.

KOFFIE! Meer mensen die (nog) zweren bij een filterbakkie?

Zit ze hoor. Na de fles had ik Tess weer eventjes teruggelegd omdat ik moest douchen enzovoorts en toen ik terug kwam, lag mevrouw in diepe slaap. Kon ik mijn haar weer eens krullen en een fatsoenlijk make-uppie opsmeren.

Het is inmiddels rond elven en ze slaapt nog steeds. Ik kruip achter de laptop met mijn ontbijt en mijn agenda. Tijd om weer wat teksten te schrijven.

Het is half één en ze slaapt nog steeds. Moeke hiero ruimt even een wasje op.

De doos met te kleine kleertjes. Eeuwig zonde. Van Robert mag het naar de kledingcontainer, maar stiekem bewaar ik het gewoon op zolder.

Het is inmiddels 13.00 uur en Tess slaapt nog steeds. Ik plak gauw deze muursticker op (hij komt van Mommies and Mirakels) en besluit daarna dat het wel tijd is om het kind wakker te maken. Ik moet nog boodschappen doen en langs het gemeentehuis (en dat laatste duurt altijd honderdzestig lichtjaar).

Och jongens het is toch te afschuwelijk voor woorden! Ik snap werkelijk niet waarom zo’n pasfoto zo vreselijk lelijk moet wezen. Fiks dan in ieder geval even normaal licht ofzo. Maar goed, dit staat voor de komende jaren weer in mijn nieuwe paspoort. Heel ver opbergen dus.

Na die enorme winterslaap van vanmorgen is juffie er de rest van de dag wel klaar mee. Die ligt lekker vrolijk om haar heen te gluren bij mij op schoot. Gezellig wel!

Aan het einde van de middag komt Tichootje weer thuis. Meteen even bij zijn zus kijken natuurlijk.

Al duizend keer gezegd maar nog eens: mega chill dat hij op het KDV warm te eten krijgt tussen de middag. Kunnen we er thuis lekker easy een boterhammetje in stoppen. Vindt ‘ie toch het allerlekkerst.

Deze draak heeft op het KDV maar liefst een heel uur geslapen dus die is op z’n zachtst gezegd niet te pruimen. Aftellen tot 19.00 uur en dan met een noodgang naar bed. Kan mama mooi even een theetje gaan drinken bij een vriendinnetje!

Vrijdagochtend voordat ik me de blubber moet gaan haasten: een bak koffie. Dan Tess uit bed, omkleden, Ticho eten geven en zijn tasje pakken want die gaat met zijn tante naar de kinderboerderij, Tess een fles geven en inladen want…

… we mogen ons voor de laatste keer melden bij de verloskundige!

Uiteraard een bos bloemen meegenomen, hoewel ik daarmee absoluut niet kan uitdrukken hoe blij ik met onze verloskundigen ben geweest.

Als we thuis zijn dan wordt Ticho ook weer afgeleverd en krijgen we visite. Deze twee voeren een uitgebreid dansoptreden op.

When het spitsuur is en je handen tekort komt.

Hij doet steeds vaker een dappere poging om normaal met een lepel te eten. Niet heel succesvol maar alle begin is moeilijk toch?

Tess ligt ’s middags lekker naast mij op de bank te pitten en haar broer is in diepe coma in haar ledikant (want zijn eigen grote bed klimt ‘ie steeds uit…).

Samen chillen op de bank.

En daarna met z’n drietjes chillen op de bank. Vind ik heerlijk zo!

Als Robert thuis is gaan we naar de winkels. Met het complete wagenpark.

Dit is toch geen porem he? Mijn dikke lange tenen zitten mega opgepropt waardoor het lijkt alsof de schoenen te klein zijn (terwijl ze eerder te groot zijn) en omdat ik maandenlang alleen maar teenslippers heb gedragen staat die afdruk in mijn voet.

Gelukkig is het donker in de kroeg. Ik ga naar de verjaardag van een vriendin en mijn zusje is er ook. Gezellig!

Mijn snoetje maakt er zelfs na een redelijk onrustig en kort nachtje een feestje van.

En deze past zich aan aan hoe ik me voel.

Ticho zal wel even aan de bogen schudden zodat de belletjes rinkelen terwijl hij Brandweerman Sam niet uit het oog verliest. Die jongen kan multitasken, net zijn moeder.

Denken jullie dat het mag wat hij hier aan het uitspoken is? (De houtjes van de houtkachel allemaal uit het rekje trekken.)

Zo verliefd.

Ik krijg via Instagram berichtjes van dames die de nieuwste Ouders van Nu hebben ontvangen en mij daarin gespot hebben. Zo leuk!

Wij zijn klaar voor het feestje van de tante en nicht van Ticho en Tess.

Oh oh oh oh oh. Ik ga voor straf in de hoek hoor!

Ticho wordt op zondagochtend opgehaald door zijn oom en tante om een dag naar de Beekse Bergen te gaan. Daar heeft hij zoveel zin in dat ‘ie vast in zijn autostoel geklommen is.

Tess slaapt ondertussen lekker uit. Of nou ja, ze kreeg om zes uur wel een flesje, maar wordt daarna pas tegen tienen weer wakker.

En dan is het weer tijd voor wat melk. Zoals je ziet drinkt ze niet al haar flesjes leeg en zit er ook absoluut geen soort regelmaat in de tijden waarop ze komt. Ik heb er een blogpost over geschreven en die komt ergens in de komende weken online.

Zo chill dat het wasgoed lekker buiten kan drogen. Ruikt het extra fris.

Ik maak mijn zondagse rondje door de supermarkt. Hashtag uitje van de week.

Een mega chille zondag in Huize de Jong hoor. Ticho is dus giraffen vangen en Tess slaapt behoorlijk veel. Ik vreet chips (…) en kijk Dance Dance Dance terug. De man doet een schoonheidsslaapje. En ja, daar ligt een luier op tafel.

Als twee verliefde pubers rennen Robert en ik naar de voordeur als deze grote jongen weer wordt thuisgebracht. Heerlijk hoor, een dag zonder, maar na een paar uurtjes missen we hem allebei enorm. Het was gewoon een beetje saai in huis. Als Ticho weer thuis is kan hij meteen een cadeautje uitpakken dat we in de ochtend kregen van kraambezoek. Zo lief, al die mensen die ook voor hem wat meenemen. Kind is echt belachelijk verwend de laatste weken.

Samen in bad. Vindt Ticho heel gezellig. Vooral omdat hij dan lekker met zijn gietertje over zijn zus kan sproeien.

‘Ehhhh mam, kun je mij alsjeblieft even weghalen bij mijn op hol geslagen broer?’

Na het badje gaat Ticho gelijk door naar bed. Die heeft zijn middagslaap overgeslagen dus is dood- en doodmoe. Tess krijgt beneden een flesje en gaat daarna ook slapen. Man, je zou bijna denken dat we het best wel aardig onder controle hebben hier in huis. Ik rijd nog even langs mijn moeder, zet deze Happy Moments in elkaar en doe verder niks meer. Beetje net als de rest van de dag zeg maar.

Nog twee weken en dan moet ik me weer melden op mijn werk. In die twee weken wil ik nog aardig wat zinnigs doen. Een aantal dingen voor de site bijvoorbeeld, maar ook mijn kledingkast opruimen, met Ticho naar Monkey Town – nu de vakantie voorbij is zal het daar hopelijk een stuk rustiger zijn – orde scheppen in mijn gigantische puinhoop van een administratie en meer van dat. Zullen jullie komende weken allemaal wel voorbij zien komen.

Voor nu weer heel erg bedankt voor het lezen en een fijne nieuwe (werk)week toegewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *