Momlife

25 x mijn favoriete momenten met Ticho

De laatste tijd draaide het allemaal enorm om mijn zwangerschap en daarna om Baby Tess, maar er is hier in huis nog iemand die mijn leven iedere dag tot een klein feestje maakt: mijn knappe zoon Ticho.

Al bijna twee jaar beleef ik iedere dag ontelbaar veel fijne momentjes met de dreumes. Dat zijn meestal hele kleine dingen, maar daar kan ik dus wel enorm van genieten. Ik zette ze op een rij. Lees je mee?

Als hij wakker word
Oh dan is hij toch zo blij om ons te zien. ‘Papa’ roept hij vaak als eerste (…) maar gelukkig is het voor hem ook geen probleem als mama hem uit bed komt plukken. En ik doe het graag!

Als we op de bank een filmpje kijken
Ticho is zo’n kind dat heerlijk rustig bij me komt zitten en dan mijn arm pakt en die vervolgens om zichzelf heen legt. En dan moet ik zijn been aaien. En daar vooral niet mee stoppen. De schat.

Als hij moe is
Wie is er niet dol op een kind dat moe en lekker knuffelig en hangerig is?

Als hij (ondeugend) schaterlacht
Met die kleine konijnentandjes naar voren, zo ondeugend. Hoe moe en chagrijnig ik ook ben, als Ticho lacht dan lach ik ook.

Als hij driftig wordt omdat hij zijn zin niet krijgt
Is natuurlijk niet grappig. Maar stiekem ook weer wel.

Als hij me iets probeert duidelijk te maken in zijn eigen verzonnen dreumestaal
Inmiddels kan ik zijn woordjes aardig ontcijferen dus dat maakt het een stuk makkelijker, maar júist de woordjes die ik niet begrijp vind ik te schattig. Ik vraag me echt vaak af hoe hij het allemaal verzonnen krijgt.

Als we in de speeltuin zijn
Omdat hij daar dol- en dolenthousiast van wordt. En ik dus logischerwijs ook.

Of bij de dieren
Ik ben echt geen dierenvriend. Ik heb niks met dieren (ook niks tegen dieren natuurlijk) en ik hoef ook absoluut geen huisdier. Maarrrrr Ticho is gek op alles dat blaft, mauwt, loeit of knaagt. Hoe hij alles met meer dan twee poten aait en overlaadt met kusjes vind ik heel cute.

Als hij begint te stuiteren omdat hij zijn zwemtas van mijlenver herkent
“ZWEMMENNNNN” klinkt het dan. Zo schattig. Ik denk dat zwemmen wel één van zijn grootste hobby’s is. Grappig wel want toen Ticho nog heel klein was, werd hij niet echt enthousiast van water. Daarom ben ik gaan babyzwemmen en ik denk dat de liefde tussen dat bloedhete zwembad en de dreumes daar ontstaan is.

Als hij lief naar iedereen die zijn pad kruist zwaait
Maar echt naar iedereen. Alsof hij de koning is en een rondje langs het volk maakt.

Als hij roept ‘pakkennnnnn’ en het de bedoeling is dat ik achter hem aan ga rennen
Hij roept dat op de meest willekeurige en onverwachte momenten en het kan hem echt niet schelen waar we zijn. Met liefde kom ik je pakkennnnnnnnn maar als ik je heb dan knuffel ik je plat!

Als hij vriendelijk doch dringend verzoekt om zijn zusje bij hem op schoot te parkeren
Dat vraagt hij gemiddeld twintig keer per dag. En ik geef er ook twintig keer gehoor aan, ook al meldt hij na vier seconden al dat ‘Tess uit’ moet. Die vier seconden zijn too cute to handle.

Sowieso ieder moment waarop hij contact zoekt met Tess
Een spontane kus, een aai, even aan haar oortje trekken of in haar oog prikken, de fles geven: Ticho is maar druk met de baby. Ik loop dan echt over van trots en liefde.

Als hij tegen me aankruipt na een uitgebreide baddersessie en hij heerlijk naar de Zwitsal ruikt
Ik ben dol op fris gewassen kindjes. Een baby ruikt eigenlijk altijd zo heerlijk naar baby, maar een dreumes ruikt in principe alleen maar fris in het eerste uurtje na de baddersessie. Dus dan geniet ik daarvan en steek eindeloos mijn neus in die natte Zwitsal-haartjes.

Als hij ’s nachts niet kan slapen en tussenin komt liggen
Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die het heus helemaal niet erg vind om een verdrietig kind tussenin te nemen. Sterker nog: stiekem wel gezellig. Zo’n klein warm lichaampje tegen je aan en bij het wakker worden naar je slapende kind kijken. Heerlijk!

Als zijn middagdut vier uur duurt
Gewoon daarom.

Als hij de voordeur open hoort gaan en keihard ‘PAPA’ gilt en naar de gang rent
Want no matter hoeveel luiers je moeder je overdag ook gegeven heeft, hoe lekker je boterhammetje ook was en hoezeer je ook genoten hebt van je avontuur in de speeltuin: als papa thuis komt is dat all that matters. Snap ik wel, want ik ben ook blij als de man weer thuis is.

Als hij helemaal in zijn eigen wereld met de blokken speelt
Omdat ik dan dus even Love Island kan kijken. Of mijn nagels kan lakken. Of een boekje kan lezen. Oh nee wacht, dan is er altijd nog de baby…

Als hij staat te dansen voor de televisie
Hij heeft de moves van papa dus daar moeten we nog wat aan werken, maar bij zo’n kleintje is het vooral heel erg schattig en lief en knap en leuk als ze ietwat ongecontroleerd meedoen met de Bumba Dans.

Als hij liedjes zingt en wij geen flauw idee hebben wat er precies uit zijn keeltje galmt
Wij zijn hier thuis niet enorm muzikaal ingesteld – dat laten we aan YouTube over – maar op het KDV leert hij volgens mij wel het één en ander. Of in ieder geval, er galmt zo nu en dan een concert door het huis en wij hebben werkelijk geen flauw idee welke hit hij zingt. Of schreeuwt. Maar schattig is het wel.

Als hij zijn appel of banaan eet alsof het een grote zak chips is
Ik vind het echt fantastisch dat Ticho niet echt onderscheid maakt tussen een appel, een banaan, een stukje ontbijtkoek of een snoepje. Het is voor hem allemaal een traktatie. Dat zijn eigenlijk twee geluksmomentjes: als ik het hem geef – de dankbaarheid jongens – en als ik hem vervolgens enorm tevreden zie knabbelen.

En als hij met een kruimelmondje van de chips een kus komt geven
Beetje smerig maar wel heel lief. En ik ben dol op zijn kusjes, vieze snoet of niet.

Als hij ‘wafoe!’ (=love you) roept naar mij, naar zijn vader of naar zijn knuffels
LOVE YOU TOO lieve lieve lieve Ticho. Tot de maan en terug!

Als hij de hond van zijn opa en oma trakteert op een aai
Nog eentje in de categorie ‘dierenvriend’. Ticho is dol op de hond van zijn opa en oma. Hij aait ‘m graag, gaat ernaast liggen als het beest slaapt, drinkt uit dezelfde drinkbak en gooit zo nu en dan een blokje Duplo naar z’n hoofd. Ook helpt hij een handje mee in de opvoeding van het beest: ‘NOU RUTA’ tettert hij als hij door de hond omver gelopen wordt. Dusssss hoewel ikzelf niet per se dol ben op dieren, vind ik het wel heel schattig om te zien dat dieren mijn kind blij maken. En blij kind is blije mama toch?

Als hij aan het einde van de dag heerlijk tevreden in slaap valt
En dan vooral als we voordat wij zelf naar bed gaan nog even bij hem in de kamer spieken. Dat kleine ventje in dat enorme bed, het liefste zou ik erbij kruipen.

Ik zou in principe nog honderd geluksmomentjes kunnen opnoemen en dat geeft eigenlijk wel aan dat de dagen met onze Ticho voornamelijk ontzettend fijn zijn. Ik ben zo zo zo dol op dit kleine mensje met zijn heerlijke lieve zorgzame relaxte karakter. Het voelt haast een beetje onvoorstelbaar dat hij een product van mij en Robert is. Dat wij blijkbaar in staat zijn om zo’n leuk kind te maken en te onderhouden. Ik vind het nogal wat. Tijdens het schrijven van dit lijstje heb ik trouwens ook genoeg momenten bedacht waarop ik hem wel achter het behang kan plakken hoor (bijvoorbeeld als hij een woedeaanval krijgt als hij niet om half acht in de ochtend een ijsje krijgt of als hij met zijn trein op de televisie slaat). Gelukkig overheersen al die kleine fijne momenten en ik vind dat ik daar best eens wat vaker bij mag stilstaan!

Wat zijn voor jou enorme (kleine) geluksmomenten met je kind(eren)?

Bedankt voor het lezen!


Wil je graag een inkijkje in onze alledag? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager)!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

  1. Wat een fijne momentjes. Ik moet nog moeder worden, maar het lijkt mij nu al leuk als de kleine straks wakker is om haar uit haar bedje te gaan halen. Alle andere momenten gaan we nog zien :-).

    1. Ahh ik weet zeker dat je al die kleine fijne momenten gaat beleven! Spannend! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *