Happy Moments

Happy Moments #68

Goedemorgen! Jawel, het is weer maandag en jawel, er staat een nieuw overzicht van onze week voor je klaar. Door het niet lekker aansluitende ritme van de kindjes zijn het voornamelijk plaatjes van in en rondom het huis, maar da’s ook best leuk toch?

Het probleem is namelijk dat Ticho ’s ochtends wakker is, maar dat Tess dan eigenlijk continu (boven) slaapt. En omdat die slaapjes van haar nou niet heel erg van harte gaan, wil ik haar niet wakker maken of meenemen in de wagen om op pad te gaan. Beetje rust en regelmaat zeg maar. In de middag slaapt Ticho van pak ‘m beet 12.30 uur tot 16.00 uur terwijl zijn zus dan juist wakker is. Die gaat vaak later op de middag nog even tukken als, je raadt het al, Ticho weer wakker is. Kortom: ik zit altijd met een wakker kind en een slapend kind. Dat resulteert in veel uren op de bank en in de speelhoek, maar om heel eerlijk te zijn is dat voor nu geen probleem. Het ritme van Tess wisselt toch om de week ongeveer, dus ik heb me voorgenomen om maar vooral te genieten van al dat bankhangen en boekjes lezen. De foto’s zijn daardoor misschien een tikkie eentonig, maar ja, dat is gewoon even wat het nu is. Kijk je mee?

Na een prima nachtje – Tess kwam pas tegen vijven – zit ik rond acht uur met mijn grote vriend beneden. We bouwen wat met duplo, zingen mee met Kinderen voor Kinderen en ik lees uiteraard vijftig keer uit het Bumba-boekje.

Gelukkig kan hij ook heel lief zelf spelen.

Om 10 uur wordt de diva des huizes wakker. Tijd voor een fles. Tich zal mij wel even een handje helpen. Waar zou ik zonder hem zijn he?

In de middag slaapt Ticho boven en Tess ligt beneden. Die doet een beetje hazenslaapjes van steeds een kwartiertje tot half uurtje. Ondertussen leg ik de laatste hand aan mijn bevallingsverhaal. Man, wat was het vreselijk moeilijk om alles goed op te schrijven en nog veel spannender om het met de buitenwereld te delen. Gelukkig ben ik overladen met lieve reacties. Dank daarvoor! (En heb je ‘m nog niet gelezen: HIER MOET JE ZIJN!)

Een dag geen Love Island is een dag niet geleefd!

‘Vier vier vier vier TIEN!’ Dat kind van ons is net zo’n wiskundig wonder als zijn moeder.

Na het eten gaan we met z’n viertjes naar de speeltuin. Ticho wil eigenlijk alleen maar op de schommel. Het liefst totdat het donker wordt. Die schommel in onze tuin moet er dus maar snel komen!

Ticho was even bang dat ik me op deze dinsdag zou gaan vervelen dus trok hij de halve boekenkast omver.

En zo brengen we de ochtend door. Boekjes lezen. Honderd keer. Bumba, auto’s, nog een keer Bumba, nog meer auto’s en nog drie keer Bumba.

In the meantime probeer ik ook meteen wat te reageren op berichtjes die ik gekregen heb naar aanleiding van mijn bevallingsverhaal. Zo lief allemaal!

Het is half twaalf en deze kruimel vond het wel eens tijd om wakker te worden. Die heeft dus geslapen van 22.30 uur tot 04.00 uur tot 08.00 uur tot 11.30 uur. Iedere keer wel even een onderbreking voor een fles, maar tussendoor in diepe coma hoor!

These two <3

Zit ‘ie weer hoor, in zijn Zeeman-schortje met zijn pastamondje. Heel de ochtend mega lief gespeeld en om 12.30 uur is het tijd voor een tukkie!

Zodra Ticho slaapt heb ik wat tijd voor uitgebreid kroelen met dit kleine spekkie. Heerlijk! Ze is echt mega zoet en relaxed. Een wereld van verschil met de eerste paar weken.

Maar slapen vindt mevrouw nog steeds niet echt heel erg leuk hoor. Ook niet in de kinderwagen. Gelukkig is dat onverklaarbaar huilen wel voorbij dus ik geniet gewoon van dit gezellige uitzicht tijdens de wandeling naar de opa en oma van T&T.

En mijn andere fijne uitzicht.

De rest van de avond maak ik geen foto’s meer. Ik ga nog even langs mijn vader, haal wat boodschappen en loop drie kilometer met Tess in de draagdoek. Rondom het kookeiland. Yep.

Ik word woensdag echt mega gaar wakker. Enorme pijn in mijn kop en beroerd geslapen. Na twee paracetamolletjes als ontbijt gaat het allemaal wel weer. Gelukkig maar, want Ticho wil graag dat ik dit boekje zeven keer van voor naar achter en van achter naar voor aan hem voorlees.

Tante Sjaan heeft wel lekker geslapen, gelukkig, dus die wordt hartstikke vrolijk wakker.

Hashtag Momlife.

“Neuuussssss”, aldus Ticho. En daarna ook nog even een vingertje in haar oog en oor.

Onze angsthaas durft niet alleen op zijn loopfietsje – hij kan ook nog net niet helemaal lekker bij de grond – maar onder aanmoediging van zijn grote neef lukt het best aardig.

Gezonde lunch joh. We bakken minicroissantjes met een knakworstje erin. Ik had in principe ruim voldoende knakworstjes voor het aantal broodjes, maar Ticho stopte ze allemaal gauw in zijn mond. Gelukkig kunnen we van dit stapeltje ook meer dat prima samen lunchen.

In de middag heb ik tijd voor de blog. Ik schrijf weer wat nieuwe stukjes, reageer op reacties en beantwoord e-mails.

Tess ligt een beetje onrustig, maar wordt helemaal chill als ze mijn vinger vast kan houden. Zo zo zo lief.

Animatieteam van Camping De Eeuwige Pestbende. Ticho is wakker en omdat we dus vrij weinig buiten de deur komen, maak ik het binnen extra leuk. We gaan deze paddenstoel cakejes maken.

Eindstand: de cakejes zien eruit alsof ze zijn blootgesteld aan behoorlijk schadelijke straling en Ticho heeft zich vooral heel erg beziggehouden met het opeten van het glazuur. Leuk om dit een keer geprobeerd te hebben maar doe mij volgende keer maar weer gewoon de speeltuin.

Kaas met pasta. Ik hou van kaas en van pasta.

Wie deed dit vroeger ook met papa of mama? En wie doet het nu ook met het kind? Ticho vindt het leuheuk.

Donderdag beginnen we heel relaxed. Ticho is door Robert naar het KDV gebracht en Tess en ik slapen uit tot negen uur.

Ik kijk de allerlaatste Temptation Island. Wat. Een. Aanfluiting. Deze aflevering is een soort samenvatting van alles wat we al gezien hebben. En dingen die wél nieuw waren (of de stellen nog bij elkaar zijn bijvoorbeeld) die blijken nog geen 24 uur later helemaal niet (meer) te kloppen.

Zo leuk. Ticho is met zijn groep naar de Landwinkel en ik krijg deze foto doorgestuurd. Mijn lieve vriendje!

En mijn lieve vriendinnetje. Die besloot na negen uur nog even verder te pitten en wordt pas tegen elven wakker.

Een stukkie wandelen!

Tichootje is weer thuis! We eten lekker stokbroodjes met een biefstukje en sla. Als toetje uiteraard een ijsje!

Als Ticho op bed ligt dan ga ik weer aan de koffie. Ik voel me deze dag een beetje alsof ik mezelf wel wil aansluiten op een infuus van cafeïne.

Dat infuus heeft Tess niet nodig want die is sowieso wakker. Tot 22.30 uur. Zonder moeite. Hartstikke gezellig wel.

Vrijdagochtend is het een beetje spitsuur. Tess heeft heerlijk doorgeslapen tot een uur of zes en nét als ik haar na een flesje weer (slapend) heb teruggelegd begint deze grapjas te roepen. Gauw eruit, naar beneden, ontbijten ennnnnnn… boekjes lezen.

Vrolijke Frans is ook wakker.

Ticho is een dag met een vriendin van mij, haar ouders en haar nichtje en neefje naar de dierentuin. Ik verwacht een klein drama bij het weggaan, maar hij roept gewoon ‘DOEEEEIIIIII MAMA’ en niks aan ’t handje.

Gaat echt top met dat dieet.

Ik probeer Tess iedere dag wel een poosje op het speelkleed te leggen zodat ze wat vrijer is om te bewegen. Vindt ze no problemo dus da’s chill. Echt dit kind lijkt in de verste verte niet meer op die kieskeurige baby die we de eerste zes weken hadden.

Met een naderende herfst heb ik maar eens even Ticho zijn kledingkast geïnventariseerd en de conclusie: hij past nagenoeg niks meer. Ik wandel dus naar de HEMA en sla daar een stapel basics in. Spijkerbroeken hebben we nog, een aantal Z8-truien bestelde ik vorig jaar al in de sale dus met deze toevoeging zouden we een heel eind moeten komen.

Maar als het allemaal zo hangt ben ik allerminst tevreden. Wat een treurig en kleurloos rijtje truien en t-shirts. Nog maar een ZARA-bestelling plaatsen dan.

Ondertussen krijg ik dit soort foto’s doorgestuurd. Ticho heeft het heel erg naar zijn zin. Dat is natuurlijk het belangrijkste, maar wat ook een fijn bijkomend voordeel is, is dat het mij enorm ontlast als iemand anders zo ontzettend lief is om mijn drukke dreumes een dag van me over te nemen. En dit was precies op het juiste moment zeg maar.

Boodschappen doen met een heel erg afgedraaid en doodmoe ventje. Hij wil per se zelf lopen, maar we zijn nog niet in de winkel of hij wil toch niet zo graag meer lopen. En toen hadden we geen buggy mee. Prima oplossing zo.

Dit is al heel lang niet meer gebeurd: ik doe Ticho in bad. De afgelopen weken deed Robert het avondprogramma met hem, maar nu draaien we de rollen eens een keertje om. Lekker spetteren, spelen met de gieters, de bootjes, de eendjes en vooral heel heel HEEL hard krijsen als je eruit moet.

Fijn begin van het weekend. Zien jullie op de achtergrond ook Robert met zijn handen voor zijn gezicht denken ‘WAAROM ZO VROEG?!’

Dit boek he. Hij loopt er hele dagen mee te sjouwen. Toen ik zwanger was had meneer er geen oog voor maar nu er niks meer in mijn buik zit, is hij gefascineerd door de baby op de laatste bladzijde.

Robert is buiten aan het klussen, Ticho rent ergens door de woonkamer, Tess slaapt en ik kruip achter de laptop.

En met chips op de bank. Vanaf maandag jongens, dan ga ik echt op streng rantsoen.

De laatste foto van de zaterdag en wat mij betreft de leukste. Lekker stel bij elkaar.

De rest van de dag dus geen foto’s gemaakt. We gingen as usual voor een kleine zaterdagmiddagborrel, eindigden met patatjes bij vrienden, daarna thuis de kids in bed gedropt, ik nog even langs mijn moeder, vervolgens een uurtje op de bank geploft en toen was het tijd voor de laatste fles en voor een nachtje bijslapen.

Ze heeft de smaak te pakken hoor. Pas iets voor zevenen worden we wakker. Ik geef haar een fles en daarna slapen we weer verder. Het is – hou je vast – KWART VOOR TIEN als de mannen ons komen wekken.

Ik lach hier wel, maar zie er natuurlijk niet uit. Lijkbleek, doodvermoeid, grauwe huid. Niet best hoor. Ik besluit bij het zien van dit beeld maar om (bijna) alle activiteiten van de dag te cancellen. Even een pas op de plaats.

We krijgen wel nog leuk kraamvisite en kijk deze cadeautjes dan. Echt niet te doen schattig toch?

Ticho eet tussen de middag vast zijn gezonde maaltijd – volkoren pasta met tomatensaus, gehakt en groenten – omdat hij en Robert ’s middags op pad gaan en zullen eindigen in een pannenkoekenrestaurant.

Moet ook gebeuren.

De mannen gaan samen richting Noordwijk voor een familie-uitje. Doei lieverds!

Wij houden een meidenmiddag. Alweer. Lekker nageltjes lakken en haren krullen. Oh nee, flesjes drinken en eindeloos sjouwen met de draagdoek.

Voetbal en mosselen. Lekker kleurloos geheel en ja, de groenten ontbreken, maar die had ik per ongeluk niet in huis. Smaakt ook meer dan prima zo hoor!

Ondertussen in Noordwijk. Een pannenkoek met ‘nanaan’ en chocopasta. Mazzelaar!

Tess is echt zo’n slaapweigeraar he. Behalve ’s nachts. Dus eigenlijk mag ik niet klagen.

Op dit moment is het bijna negen uur en ligt de kleine prinses nog steeds te pruttelen en kletsen in haar box, slaapt Ticho als een roos na een drukke dag, kijkt Robert een paar afleveringen Suits en ga ik zo heerlijk onder de douche. Deze dag heeft me volgens mij best wel goed gedaan, dus ik ben weer opgeladen voor een nieuwe week. Eentje zonder veel verplichtingen. Er komt nog wat kraamvisite, ik ga voor de allerlaatste keer naar de verloskundige, heb twee feestjes en verder gaan we het wel weer zien. En jullie volgende week natuurlijk ook!

Voor nu weer heel erg bedankt voor het lezen en een fijne nieuwe (werk)week toegewenst!


Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

6 Comments

 1. Kan die Tess even met mijn Storm babbelen? IK WIL SLAPEN! Haha, en ach, als ik zo naar dat kleine kereltje kijk, is ie t best waard.

  Wel superfijn dat ik niet de enige ben met zo’n aanhuisgekluisterdleven. En tof dat je de kracht hebt om dezelfde boekjes tot in den treure voor te lezen, powermommy!

  1. Haha gewoon een beetje bessenjenever door de laatste fles. Werkt echt super!

 2. Ha, Leuke blog weer! van welk merk is dat linkse jurkje van je kraamcadeautje?
  ( kvindt em super schattig!)

  1. Leuk is ‘ie he? Is van Feetje 🙂 X

 3. Haha hier nog zo’n slaapweigeraar en die rondjesmarathon om het kookeiland komt me ook bekend voor 😊
  Ik ga vaak ‘s ochtends naar buiten met de baby in de draagzak. Kan zij mooi slapen terwijl de peuter wordt uitgelaten. Misschien ook een idee voor jou als je er meer op uit wilt?

  1. Jaa dat is idd een goede. Ik vond het de afgelopen weken/maanden alleen veel en veel te warm om met doek naar buiten te gaan haha. Maar nu het afgekoeld is ga ik dat zeker doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *