Persoonlijk

Tijd voor mezelf: mijn favoriete (beauty)producten…

Het klinkt een beetje als iets sprookjesachtigs uit mijn vorige leven: tijd voor mezelf. Urenlang magazines lezen, op terrasjes hangen met vriendinnen, in bad, maskertjes op mijn gezicht enzovoorts…

Met twee kleine kinderen is die tijd voor mezelf een schaars iets geworden. Dat vind ik geen enkel probleem want iedereen zal begrijpen dat ik duizend keer liever met mijn baby kroel of met de dreumes speel, maar áls er dan eens een momentje is waarop geen van beiden mijn aandacht vraagt, dan vind ik het heerlijk om in de badkamer te keuvelen. Lekker lang douchen en soppen, mijn gezicht reinigen en verzorgen, een make-uppie op het smoelwerk en mijn haren in de krul. Het is heel iets anders dan de content die je van me gewend bent, maar het leek me leuk om mijn favoriete producten met jullie te delen.

Shampoo en conditioner
Zodra ik tijd heb voor een uitgebreide douchesessie dan was ik als eerste mijn haar. Omdat ik mijn haar verf en ik niet heel erg zit te wachten op highlights die een warme gele gloed krijgen, gebruik ik één keer per week een zilvershampoo: de Goodbye Yellow van Schwarzkopf. Deze shampoo kun je volgens mij alleen kopen in een kapsalon of kapperswinkel en kost een klein vermogen maar is absoluut iedere cent waard. Daarna gaat er uiteraard een conditioner (van Andrélon) doorheen want anders gaat het me never nooit lukken om de boel te borstelen. Op de andere dagen dat ik mijn haar was, meestal nog één of twee keer per week, gebruik ik ‘gewone’ shampoo van Andrélon (meestal de Oil&Care-lijn).

Douchefoam
Vroeger had ik een enorm gevoelige huid. Ik hoefde maar naar geparfumeerde douchegels te kijken of de vellen hingen aan mijn lijf, dus gebruikte ik alleen producten van Neutral of Balneum. Na de zwangerschap van Ticho is mijn huid echter enorm opgeknapt en nowadays komt er niets anders meer dan Rituals de badkamer in. En dan die witte fles. Echt mijn all-time favorite.

Gezichtsverzorging
Als je mij al langer volgt dan zal het geen verrassing voor je zijn dat ik lyrisch ben over de producten van Uncover Skincare. Ik gebruik iedere ochtend en iedere avond de cleanser, toner en moisturizer. Zo nu en dan voeg ik de exfoliant ook aan het stappenplan toe en ik ga nooit de deur niet uit zonder een likje suncare uit diezelfde lijn. Naast deze voor mij meest belangrijke producten heb ik ook een serum met vitamine A en de ‘repair cream’ die ik gebruik als ik ergens droge plekjes heb. Echt, deze producten zijn een geschenk voor je huid. Als je de eerste keer alles aanschaft moet je gewoon even je ogen dichtdoen tijdens het betalen en daarna is nooit alles tegelijk op dus vallen de bedragen ook wel weer mee. Vergeleken bij die eerste keer dan. Maar echt, iedere stuiver waard.

Make-up
Het is mijn goede voornemen om iedere dag een beetje make-up op mijn gezicht te smeren. Gewoon omdat ik zelf ook heus wel zie dat ik behoorlijk opknap van een neppe poederwenkbrauw en een lik mascara. Dat zijn dan ook meteen de enige twee producten die ik nagenoeg dagelijks gebruik. Mijn favorieten komen van Essence (de I Love Crazy Volume Mascara) en Catrice (Eye Brow Set). Lekker vriendelijk voor de portemonnee. Als ik in een goede bui ben en wat meer aan het uiterlijk vertoon wil doen, dan ga ik voor een oogpotlood van Sisley, de Super Slim Eyeliner van L’Oréal, een foundation van Clinique en de bronzer, highlighter en blush van L’Oréal, Urban Decay of Sleek. Oogschaduw gebruik ik eigenlijk nooit maar er staan wel twee paletjes in de badkamer. Eentje van BE (het merk van ICI Paris) en eentje van Smashbox (full exposure). Op mijn lippen zit zelden iets anders dan simpele Vaseline.

Mijn haar in de krul (of niet)
Ik vind het heerlijk om met mijn kapsel te klooien. Daar heb ik tegenwoordig natuurlijk helemaal geen tijd meer voor want zodra mijn krul- of stijltang voorbij de 100 graden is begint er gegarandeerd een baby te huilen of een dreumes te zeuren, maar in mijn vorige leven was het voor mij pure ontspanning om mijn haar plukje voor plukje te temmen. Ik heb het hier al eerder genoemd, maar de krultang Max Pro is mijn favoriet en de stijltang van Chi mag er wezen. Verder gebruik ik verzorgingsproducten, zoals een heat protector, van Andrélon.

En dat waren ze wel, mijn favoriete producten. Heb jij nog iets wat ik écht eens moet proberen? Een product waar je laaiend enthousiast over bent? Laat het me weten want ondanks dat mijn tijd nu negen van de tien keer naar andere dingen dan haar en make-up gaat, ben ik dol op fijne spullen!

Bedankt voor het lezen!


Volg je mij al op Instagram (@anoukzwager)?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

5 Comments

 1. Leuk om te lezen wat jouw favorieten zijn! Ik kreeg van de week in onze favoriete facebookgroepje met allerlei meelevende mama’s toegebeten dat ik beter tijd aan mijn kinderen kon besteden dan aan mijn uiterlijk. Je snapt dus wel dat ik cold turkey gestopt ben en alles heb weggegooid.

  1. HAHAHAHA. Ik baalde van de week als een stekker want ik was een beetje late to the party. Zag pas einde dag een discussie ontstaan maar toen was alles al verwijderd dus heb het helemaal gemist. Maar goed, je moet dus tijd aan je kinderen besteden Eke. En geen make-up dragen. Of je haar wassen. HOE DURF JE?!

 2. Je moet de zilvershampoo van fudge eens proberen, of ja moet…🙈 ik ken die van andrelon niet, maar de na de shampoos die ik geprobeerd heb, wil je na het gebruik van fudge niets anders meer!! 😃

  En eh, je mag toch best momenten voor jezelf hebben en je make-up, haren etc doen. Ik heb vier kindjes, maar ik neem ook de tijd voor mijn make-up enzo hoor! Haren daarentegen stijl ik even heel snel en een klemmetje erin.

  1. Jaa ik had eerst altijd Fudge inderdaad. Werkt ook top! Die ik nu gebruik is een beetje vergelijkbaar en kan ik meteen bij mijn kapsalon meenemen dus vandaar dat ik aan de Schwarzkopf zit. Maar vond bij Fudge ook top dat er een bijpassende conditioner is. Ga ik toch maar weer eens halen 🙂 Enneee jaa vind ik ook hoor. Ik vind het persoonlijk wel fijn om er een beetje toonbaar bij te lopen in plaats van als een verslonsde moeke met warrige haren en een grauw gezicht. Maar goed, van de week kreeg Eke (zoals in bovenstaande comment staat) kritiek op die opvatting omdat ze haar tijd beter aan de kids kan besteden. Ieder zijn ding, maar ik ga ook voor een beetje uiterlijke verzorging hoor. En ik denk dat mijn kinderen het ook wel fijn vinden als mama er een beetje gezellig uit ziet!

   1. Jazeker ook fijn als je er toonbaar bijloopt inderdaad, ook voor de kinderen. Ik las de comment ja, beetje jammer.. iedereen doet het op zijn/haar eigen manier en mijn kinderen komen écht geen aandacht tekort doordat ik mezelf opmaak en mijn haren doe😂

    PS ik las js bevallingsverhaal vanochtend ook, mooi geschreven. Ik denk dan terug aan mijn bevallingen, maar ben stiekem blij dat ik nooit meer hoef 🙈, hoewel het wel echt een héél bijzonder iets is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *