Momlife

Van A naar B met twee kinderen onder de twee

Tijdens de zwangerschap van Tess heb ik letterlijk iedere dag nagedacht over hoe ik in hemelsnaam twee kleine kinderen zou moeten vervoeren, bijvoorbeeld voor een rondje supermarkt. Benieuwd hoe ik dat nu doe? Lees mee!

Met een leeftijdsverschil van twintig maanden is het best een uitdaging om met beide kinderen op stap te gaan. Zeker als je uitstapjes voornamelijk zonder partner zijn en je dus in je eentje loopt te zeulen met je hele hebben en houwen. Om dat probleem te tackelen zijn er verschillende oplossingen:

 1. een dubbele kinderwagen of buggy
 2. een draagdoek of -zak
 3. een meerijdplankje

Deze drie opties hebben wij in overweging genomen toen bleek dat er gezinsuitbreiding kwam en vandaag vertel ik je meer over ons wagenpark, de draagdoek en het meerijdplankje, wat onze uiteindelijke keuze is geweest en of dat een beetje werkt.

Dubbele kinderwagen
Ik heb heel lang overwogen om via Marktplaats een dubbele kinderwagen van Bugaboo aan te schaffen. Die zijn redelijk prijzig maar behouden ook hun waarde – meer dan de Joolz. Het plan was dan om diezelfde dubbele kinderwagen weer door te verkopen op het moment dat ‘ie voor ons niet meer nodig zou zijn (lees: als Ticho gewoon niet meer in de wagen wil). Op die manier zou het ongetwijfeld wel wat geld kosten, maar het leek me best te overzien. Als we dan weer met een enkele wagen uit de voeten zouden kunnen dan kon onze oude vertrouwde Joolz die we ook bij Ticho met heel veel plezier gebruikten weer van stal. Een andere optie was het kopen van een wat goedkopere nieuwe wagen. Maar na eindeloos piekeren, Marktplaats afstruinen, advies inwinnen en ervaringen op internet lezen, besloten we om die dubbele wagen voor nu maar even te laten. Die keuze werd gebaseerd op onze bankrekening en omdat ik van andere moeders met kinderen die redelijk dicht op elkaar zitten hoorde dat de oudste al redelijk snel zelf wilde lopen en ze uiteindelijk de dubbele kinderwagen niet heel lang en heel vaak hebben gebruikt. We wilden dus eerst de andere opties testen.

De draagdoek
Eén van die andere opties was een draagdoek of -zak. Ook hier heb ik eerst aan alle kanten advies over ingewonnen maar daarover bestaat in de wondere wereld van het moederschap niet bepaald een eenduidige mening. Mensen die niet zo dol zijn op knopen die adviseerden mij een draagzak. Mensen die het knopen geen probleem vinden (“het is even oefenen maar dat heb je zo onder de knie”) zweerden bij een draagdoek. Uiteindelijk besloot ik dus voor een draagdoek te gaan omdat ik het er zo heerlijk knus uit vind zien. Goede reden wel, I know. Ik kocht een geweven doek omdat ik hoorde dat een stretchy exemplaar na verloop van tijd niet prettig meer is omdat het dan best zwaar wordt. En aangezien ik niet bepaald lichtgewichtjes baar viel die dus af. Het is dus uiteindelijk bovenstaande roze doek van ByKay geworden en dat ding is op dit moment mijn lifesaver. Niet omdat ik ‘m veelvuldig gebruik als ik met twee kinderen de deur uit ga, maar vooral omdat het binnenshuis verrekte handig is. Tess de plakbaby vindt het heerlijk om gedragen te worden en ze valt binnen twee tellen in slaap als ik haar in de doek prop. Met de tropische temperaturen van de afgelopen tijd zag ik het nog niet heel erg zitten om met de draagdoek naar buiten te gaan – dan zou Tess smelten denk ik – maar dat gaan we eerdaags ook gewoon eens doen.

Het meerijdplankje en de buggy
Ticho heeft zijn eigen vervoersmiddelen: het meerijdplankje dat we aan de Joolz bevestigd hebben (voor als ik zonder wederhelft met twee kindjes tegelijk op pad ga) én een buggy (voor als we samen zijn, Tess niet mee is of in de draagdoek zit). Dat meerijdplankje ziet er op plaatjes leuk uit en Ticho vond het de eerste drie keer ook hartstikke interessant om erop te klimmen en bij zijn zusje in de wagen te spieken, maar inmiddels wordt hij woedend als we hem op het plankje zetten en grijpt hij iedere mogelijkheid om eraf te stappen met beide handen aan. En ik kan je vertellen: het is niet heel relaxed als de dreumes ervandoor gaat terwijl je baby in de wagen ligt en je ook nog een boodschappentas met je meesjouwt. De buggy vindt hij wél prima maar ja, zo vaak gebeurt het niet dat we zonder Tess de deur uit gaan en dus ligt die leuke MINI Easywalker voornamelijk opgevouwen onder de kapstok.

Tevreden?
Eerlijk is eerlijk, we hebben ons in deze keuze voornamelijk laten leiden door de centen. Die dubbele kinderwagen is ongetwijfeld de meest praktische oplossing maar da’s ook meteen de duurste. En wij wilden eerst de andere opties uitproberen. Nu we dat zo een paar weken gedaan hebben moet ik opbiechten dat ik vaker dan me lief is op jacht ben naar een handige en betaalbare dubbele kinderwagen. Ik ben namelijk een groot deel van de week alleen thuis en ik merk dat het ongemak van twee kindjes vervoeren op de manier zoals we dat nu doen mij weerhoudt van uitstapjes maken. En dat is jammer. Gelukkig zijn we de afgelopen weken enorm verwend met bonnen van de Prenatal dus ik acht de kans vrij groot dat ik daar eerdaags een (goedkope) dubbele wagen ga aanschaffen. Over de draagdoek ben ik trouwens wel heel erg enthousiast. Hoewel ik altijd heb gezworen nooit zo’n groene-thee-muts-met-draagdoek te worden (hoi vooroordelen) ben ik er nu wel achter dat het ten eerste helemaal niet mutsig is, ten tweede hartstikke gezellig en fijn en cosy is en ten derde de meest handige uitvinding ooit is. Ook de buggy vind ik makkelijk in gebruik. En het meerijdplankje, tja, fijn als het werkt.

Kortom: met alle oplossingen afzonderlijk ben ik tevreden – het zijn stuk voor stuk mooie en fijne spullen – maar ik geloof dat de combinatie van alles niet heel erg ideaal is om er met twee kleine koters op uit te gaan. Zijn hier meer mensen in de zaal met kinderen die redelijk dicht op elkaar zitten en die mij goede tips kunnen geven voor een geschikte wagen? Of andere adviezen? I’m your girl!

Bedankt voor het lezen!


Wil je meer updates uit ons rommelige, gezellige, chaotische, fijne leven? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Dat zou ik leuk vinden!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

13 Comments

 1. Jaaa hier een peuter van 3 en een dreumes van bijna 2 en een baby van 9 weken.
  Ik heb de Easywalker duo aangeschaft 2e hands. Super ding en echt een lifesafer 💪🏼 Zoon gaat op loopfiets en dochter en baby gaan in de duowagen. En zo kan ik overal heen lopen zonder achter mijn dochter aan te rennen.
  Easywalker heeft nog een prima prijs via Mp. Vond de bugaboo en joolz ook veel te duur.
  Succes!!

  1. Wauw, jij hebt bijna een tandem nodig! Thanks voor je tip. Ik heb meer mensen over de Easywalker gehoord dus ga ‘m eens goed onderzoeken!

 2. Tamara Embregts says:

  Wij hebben ook 2kindjes kort op elkaar 22maanden. En ik heb ook erg zitten twijfelen tussen een meerijdt plankje of een dubbele kinderwagen. Ook ivm geld. Toch hebbenn wij ervoor gekozen om voor een dubbele kinderwagen te gaan. Omdat 1 dat praktisch is ook ivm met weglopen van onze peuter die dat erg leuk vind als je ergens alleen bent. En 2 omdat hij ook nog wel eens in slaap valt als we ergens naar toe gaan in de wagen, dan leek het ons niet heel handig een meerijd plankje. Wij hebben een duowagen van het merk haux. Opzich wel een prima wagen.

  1. Jaa ik snap je uiteindelijk keuze heel goed! Ik had alleen niet echt verwacht dat Ticho zou weglopen, maar helaas haha. Ohh dat merk ken ik niet. Zet ‘m op de lijst erbij!

 3. Hier zit 16 maanden verschil tussen mijn twee jongste ukjes (de een is nu 17 maanden en de ander 1 maand oud). Ik heb een “Firstwheels” duowagen op marktplaats gekocht. Deze worden niet meer nieuw gemaakt, maar het schijnt een voorloper van de Joolz te zijn. Hij lijkt er ook wel een beetje op. Echt een aanrader en niet duur. Ik had een firstwheels duowagen ook al bij mijn twee oudsten (die schelen 18 maanden) en was er toen superblij mee. Inderdaad niet lang gebruikt (7 maanden) en toen gewoon weer via mp verkocht voor hetzelfde bedrag als waar ik ‘m voor gekocht had. 🙂 Ik zou je echt een duowagen adviseren omdat het zoveel meer vrijheid en flexibiliteit geeft met twee ukken kort op elkaar! 🙂

  1. Ohh da’s een goeie tip. Nog nooit van dat merk gehoord maar ga eens even kijken! Enne jaa, I know, ik merk nu ook dat het ontbreken van de duowagen mij een beetje beperkt.. Komt goed! Thanks voor je reactie!

 4. Mijn kinderen schelen 20 maanden en ik heb de bugaboo donkey aangeschaft. Is inderdaad wel een dure aankoop, maar je verkoopt ze ook weer goed. Daarnaast vind ik het enorm handig dat je er heel makkelijk een mono van kan maken met een extra boodschappenmandje. Ik heb hem al negen maanden intensief gebruikt. De duo is trouwens net zo breed als een rolstoel dus ik kan bijna overal wel doorheen. Soms vind je op marktplaats nog wel eens een showmodelaanbieding. Of misschien nog ergens een verloren donkey 1 die in de uitverkoop is, omdat de donkey 2 er nu is.

  1. Ja die Bugaboo vind ik ook mooi en praktisch, maar wel echt heel prijzig. Ondanks dat ie aardig zijn waarde houdt is het toch een flinke smak geld in een keer… Maar ik houd MP nauwlettend in de gaten hoor! Vind het namelijk een mooie wagen!

 5. Zoontje van 2,5 en 1 van van 14 maanden…ik ken het probleem….
  Meerijdplankje hebben we niet (was toen nog geen goede voor de stokke) maar vooral omdat ze bij ons zeiden dat kinderen tot een jaar of twee er slecht op willen staan,
  afspringen, consequenties niet overzien etc….en volgensmij klopt dat wel aardig.
  Als ik alleen was deed ik de baby in de draagzak en de oudste in de wagen.
  Samen nemen we ook wel een mini buggy (blauwe easywalker) wel mee, past zelfs in de bak van de kinderwagen. Maar…afhankelijk hoe fijn Tycho het vind in de wagen…zou ik met zoveel dagen alleen met beide kids en wanneer het geld het enigszins toe laat voor de duo wagen gaat…wat een hoop gedoe scheelt dat….ik heb nog regelmatig spijt dat ik die niet heb. (Hebben ook een hond) oudste houdt niet van fietsjes en lopen gaat maar langzaam.. nu is de stokke trailz zo groot dat hij onderin de kinderwagen kan kruipen of op het voetenplankje kan staan (creatieve oplossingen)

  1. Dat klopt inderdaad. Ticho staat best prima op dat plankje, tot hij iets ziet wat zijn interesse wekt (meestal eten…). Dan is ie zo vlug als water en pleite. Ik ga komende week eens testen met doek+buggy, want dat is er nog niet echt van gekomen door de warmte!

 6. Hier ook 2 kleintjes onder 2 jaar (nov ’16 en mei ’18) wij hebben een koelstra flexxo twin op de kop getikt op marktplaats voor €75,- (!) Nu gebruiken we de bak waarin de kleine ligt en één van de zitjes. We hebben er een tweede zitje bij als de kleinste besluit te gaan zitten. De bak is wat klein, denk niet dat ze daar heel lang in kan liggen, maar voor nu prima. Dat is ook het enige nadeel, verder een prima ding! Ideaal voor het boodschappen doen want ze zitten lekker ingesnoerd 😉 succes met de zoektocht!

  1. Ohh goeie tip! Fijn he van die MP-parels? Ik vind ze alleen nooit haha!

 7. pieternel says:

  Ik geniet van je berichtjes. Ik heb twee zoontjes, een geboren op 5 november 2016 en een geboren op 13 juni 2018. Ik lees dus heel veel herkenbare stukjes! Zo ook het meerijdplankje waar hij enthousiast op begint maar als we de winkel inlopen sta ik bij de groente en hij bij de melk.. gelukkig hebben we de Joolz uitbreiding dus die gebruik ik veel. Nu kwam ik op internet de tip tegen dat je ook plankjes met een stoeltje en gordel hebt. Even zoeken maar bijvoorbeeld op bol.com staan ze. Het is denk ik wel een gevaarte achter je wagen maar scheelt vast ook stress.. Geen idee of je nog wat zoekt maar misschien is het een oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *