Momlife

Baby’s Outfit #1

Shoppen voor een meisje: het lijkt misschien een stuk eenvoudiger dan shoppen voor een jongen – de keuze is immers best wel wat ruimer -, maar om heel eerlijk te zijn heb ik mijn draai nog niet helemaal gevonden.

Een jongen hijs je in een broek, daar doe je vervolgens een shirtje, trui of vest bij aan en klaar is Kees. Of Ticho, in mijn geval. Natuurlijk kun je als echte fashionmom ook voor een jongen heus je hart wel ophalen, maar da’s aan mij en mijn dreumes niet zo besteed. Wij gaan vaak voor standaard en comfortabel. Spannend? Not so much. Makkelijk? Jazeker. En om heel eerlijk te zijn vind ik het ook gewoon het leukste als een jongetje in een spijkerbroekje met stoere sneakers en een leuke trui rondhobbelt.

Maar goed, toen kwam daar dus de dochter. En bleken er naast die simpele broek met een truitje nog honderdveertig opties te zijn. Jurkjes, maillotjes, leggings, rokjes, kousjes, shirtjes met ruffle, zonder ruffle, vestjes, laarsjes en sneakers om over  accessoires nog maar te zwijgen. En waar ik voor jongens niet per se heel erg kapot ben van allerlei kekke printjes en drukke toestanden, vind ik dat voor een meisje toch best wel leuk. Maar waaaaarrrrr moest ik beginnen?

Favoriete merkjes
Laat ik beginnen met vertellen dat ik net zo lief bij H&M, Zeeman, Zara en Hema shop – als je mij al langer volgt dan weet je dat Ticho momenteel weinig anders dan spullen van die ketens draagt – en dat ik absoluut niet per se een merkje in de kleding van mijn kinderen hoef. Ook tweedehandsjes kunnen bij prima bekoren en shoppen in de sale is mijn allergrootste hobby. Maarrrrr dat neemt niet weg dat ik bepaalde merken echt heel leuk vind als het op kinderkleding aankomt. En eerlijk is eerlijk: ik merk wel degelijk verschil in kwaliteit tussen spullen van één van bovenstaande winkels of items van bijvoorbeeld Tumble of Noppies. Ticho droeg als newborn veel kleren van Tumble, Feetje en Z8 en Tess hijs ik tegenwoordig – als de temperatuur het toelaat – graag in pakjes van Noppies, Moodstreet en Name It.

Online shoppen
Met twee kleine kinderen is het best wel een onmogelijke opgave om naar de stad te gaan. Lang leve het online shoppen! De grotere ketens hebben prima webwinkels, er zijn ontzettend veel ‘verzamelsites’ met diverse merkjes in het assortiment en ook via social media kun je tegenwoordig prima je salaris uitgeven aan kleding voor de koters. Ik heb een aantal webshops waar ik graag rondneus en kleding bestel en één daarvan is SchattigeBabykleertjes.nl. In deze webshop vind je namelijk kleding van zo ongeveer al mijn favorieten bij elkaar: Tumble, Noppies, Moodstreet, Name It, Quapi en nog veel meer, zowel voor jongens als meisjes, in alle maten. Ook kun je hier terecht voor allerlei accessoires (slapen, eten, spelen, haarbandjes en -speldjes enzovoorts). Je begrijpt dat ik dan ook absoluut geen nee zei toen ik een setje kleding voor onze kleine meid mocht uitkiezen.

Mijn faves
Dat setje kleding uitkiezen was zo makkelijk nog niet. De nieuwe wintercollecties druppelen allemaal binnen en echt, het één is nog leuker dan het ander. Ik acht de kans dan ook vrij groot (Robert, wil je even wegklikken por favor?) dat ik hier voor komend seizoen genoeg in mijn digitale winkelmandje gooi en richting ons huisadres klik. Wat ik zoal op het oog heb?

  • Deze slofjes van Lodger. Ticho had het eerste jaar ongeveer nooit een normale schoen aan zijn kleine dikke voetje en dat zag er best wel armoedig uit. Het probleem was echter dat ik nooit een goed passend schoentje of slofje voor hem kon vinden. Volgens mij passen deze exemplaren om ieders voet en hoeft Tess dus niet met ijsklompjes de winter door. The perks van het tweede kind zullen we maar denken.
  • Dit hippe vest. Zo lief maar toch ook stoer. Deze wil ik. En deze wil Tess ook, dat weet ik zeker. En dan wel een paar maatjes groter zodat ze ‘m volgend voorjaar kan dragen. Voor komende herfst en winter hebben we genoeg warme vestjes, maar regeren is vooruitzien toch?
  • Dit jurkje. Maar echt, to die for. Sowieso vind ik nOeser een prachtig merk, met prachtige kleding die ook nog eens hartstikke verantwoord is. Deze jurk staat vrij hoog op de wishlist maar ook voor de rest van de collectie maak ik graag wat ruimte in de (toch al overvolle) kledingkast van Tess. (Edit: ik begreep dat nOeser failliet is?!)

Score!
Na drie dagen uitgebreid rondneuzen was ik er wel uit. Het moest een stoer setje van Quapi worden. Ik had dit outfitje al in een plaatselijke kledingwinkel gespot en vond het toen al te leuk, maar met het oog op kraamvisites die ook nogal eens kleertjes (uit die plaatselijke winkel) meebrengen, liet ik het hangen. Nu de visites grotendeels geweest zijn en we heel veel leuks maar niet onderstaand outfitje hebben gekregen, verdween ‘ie dus alsnog in mijn winkelmandje.

Ik bestelde alles in maat 74 omdat we al zesmiljard kledingstukken hebben in kleinere maatjes. Deze maat past de kleine meid nu nog niet, maar zeer waarschijnlijk ergens in de winter wel. En dan kan ze dus even de show stelen.

Kijk eens hoe leuk alles bij elkaar matcht! Het boordje aan de zijkant van de broek, het touwtje om de broek mee aan te strikken en het patroontje op het truitje. De stippen op zowel de broek als de haarband en overal die knalroze accenten. Ik vind het enig!

De foto’s van Tess met deze kleren aan houden jullie van me tegoed maar volgens mij kunnen we het er wel unaniem over eens zijn dat Quapi met deze lijn (weer) een succesje heeft.

Het fijne aan shoppen bij een ‘verzamelsite’ zoals SchattigeBabykleertjes.nl is dat ze dus van bepaalde merken complete lijnen hebben. Nu ben ik niet per se een wonder qua kinderstyling dus dat vind ik persoonlijk heel relaxed. Ik hoef geen honderd websites meer af om een passend shirtje bij een bepaald broekje te kopen en mixen en matchen wordt zo gewoon een heel stuk makkelijker. Benieuwd naar de overige items die ook met bovenstaande gecombineerd kunnen worden (en die ik zeer waarschijnlijk nog wel ga toevoegen aan de toch al vrij volle kledingkast van Tess)? HIER kun je alles bekijken!

Wat is jouw favoriete winkel met baby- en kinderkleding? Laat het me weten want aan inspiratie nooit genoeg!

Bedankt voor het lezen!


Wil je niets van ons drukke, chaotische en gezellige leven missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager)!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

3 Comments

  1. In Hendrik ido ambacht zit het magazijn van quapi. Ze hebben daar regelmatig magazijn uitverkoop voor heel weinig. Er lag bij de uitverkoop dingen die nu ook in de winkel hangen 😊

    1. Jaa ik ken die uitverkopen inderdaad. Het was ergens in juni weer, maar toen was ik nogal hoogzwanger dus ben ik niet gegaan. Maar volgende ronde ben ik sowieso van de partij. Vind de Quapi-kleding voor meisjes echt zooooo leuk. Voor jongens ook trouwens, maar Ticho paste er amper in want die was ietwat te bol!

  2. Klopt idd in juni was zelf net een week ervoor bevallen. Deze keer heeft mijn schoon moeder alvast geshopt voor ons. De volgende weer ben ik er zelf bij 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *