Happy Moments

Happy Moments #66

Goedemorgen! Leuk dat je er weer bent om een kijkje te nemen in de foto’s die ik afgelopen week verzamelde. Het zijn er aardig wat dus ik zou zeggen: koppie thee of koffie erbij en ga er maar eens goed voor zitten.

Afgelopen week was er voor het eerst in zes weken eentje waarvan ik in alle eerlijkheid kan zeggen: top! Ticho was goed gehumeurd, Tess lijkt beter te gaan slapen, het weer was prima, we deden leuke dingen en ik had niet meer het gevoel continu achter de feiten aan te rennen. En dat is best wel fijn. De afgelopen weken waren namelijk heel erg hectisch. Ik wist soms echt niet meer waar ik moest beginnen als er twee kinderen tegelijk om aandacht vroegen, het huis was continu een bende en ik kwam ongeveer nergens aan toe. En dat breekt een mens best wel op kan ik je vertellen. Niet dat ik als een halve zombie moedeloos door het huis struinde, maar aan het eind van de dag was de pijp echt wel heel erg leeg. Maar dat was afgelopen week dus anders. Kijk je mee?

We beginnen de week met een schietgebedje dat mevrouw nog even rustig blijft liggen zodat mama zichzelf klaar kan maken voor de dag.

We hebben onze eerst afspraak op het consultatiebureau! Tess doet het ontzettend goed. Ze weegt inmiddels bijna 4800 gram en is al 57 centimeter. We hebben wederom niet bepaald een kleine baby gemaakt.

Mijn moeder neemt de zorg voor Ticho een dag van me over. Naast dat het voor mij natuurlijk best relaxed is al de dreumes een dag weg is, vind ik het ook heel leuk dat hij wat tijd met zijn oma doorbrengt. Hij vermaakt zich uitstekend, krijgt alle aandacht, lekker eten, een ochtendje zwemmen enzovoorts.

Nu ik een dag alleen met Tess ben, geeft mij dat de mogelijkheid om te oefenen met overdag slapen in haar eigen bed. Zoals jullie inmiddels wel weten is dat niet bepaald haar hobby, maar feit is dat ze in een rustig kamertje uiteindelijk beter slaapt dan in een doek met duizend geluiden om haar heen.

Het kost wat energie, maar het lukt!

En dan kan ik dus mooi even wat stukkies schrijven.

En een magazine lezen. Deze is nog uit 2017, kun je nagaan hoe lang ik al niets meer gelezen heb.

In de avond krijgen we gezellig kraamvisite en zitten we heerlijk in de tuin. Rond negen uur treffen we ineens dit aan. Is ‘ie dus uit zijn bed geklommen en met knuffelbeer onder zijn arm bovenaan de trap gaan zitten. Muisstil. Geen idee hoe lang hij daar gezeten heeft. Lieffie. Uiteindelijk leggen we hem in het campingbedje beneden in de kelder. Daar kan ‘ie niet uit klimmen en het is er een stuk koeler om te slapen.

Dit beeld: een baby in haar eigen wieg en een dreumes die tevreden toekijkt. Happy tuesday!

Maar niet voor lang hoor. Ticho wil graag om 8 uur in de ochtend een ijsje. Dat mag niet. Dan wil ‘ie graag chips. Mag ook niet. Kind mag ook niks.

Halverwege de ochtend wordt de diva wakker en chillen we met z’n drietjes beneden. Ticho wil continu zijn zusje op schoot – en als hij haar zat is schuift hij haar huphup aan de kant – en ik smelt. En even serieus, hoe groot lijkt Tess hier?!

Je moet er zou gauw mogelijk zelfstandige wezens van maken toch? Nee grapje. Ticho wil graag zelf eten en Tess moest het eerste deel van de fles even op deze manier drinken – zodat ik dus het eten voor de dreumes kon fiksen – maar mag daarna in mijn liefdevolle armen verder slurpen hoor.

In de middag heb ik twee slapende kindjes. Ik had de tijd best kunnen gebruiken om mezelf wat op te kalefateren, maar besluit om lekker Toos Make-uploos op de bank te ploffen met een nieuwe aflevering Love Island.

Als Ticho en Tess allebei wakker zijn gaan we naar de speeltuin. Even het kind uitlaten zeg maar.

En we sluiten de dag af met een ijsje.

En ijsjes eet je met je handen. Toch?

Als ik zeg “Ticho, we gaan naar huis” dan besluit meneer dat hij het daar niet mee eens is. Hij rent terug de winkel in en blijft vervolgens ‘stiekem’ van achter de deur kijken of ik al weg ben.

Dames en heren, kijk even naar de klok en applaudisseer voor mijn kinders die allebei nog lekker liggen te pitten. Ik geniet van WARME KOFFIE wat lately echt een zeldzaamheid is. Oh ja en twee plakkies worst per rijstwafel want anders proef ik er niks van.

Als mevrouwtje wakker is trek ik haar het te schattige jurkje van Zeeman aan. Voor de grap doe ik ook de haarband om haar hoofd en stuur deze foto vervolgens naar Robert. Als ‘ie me door de telefoon heen kon trekken…

Ticho is opgehaald door zijn opa dus ik besluit met Tess naar de winkels te gaan. Geen succes want als ik bijna bij de supermarkt ben dan krijst mevrouw zo afschuwelijk hard dat ik het mijn medemens en mijn eigen gemoedsrust niet aan wil doen om naar binnen te gaan. We wandelen gauw terug naar huis. Zonder boodschappen ja.

Van al dat gillen word je moe…

Ik leg Tess in haar eigen wieg – binnenkort een update over slapen in haar eigen bed en hoe ik dat momenteel aanpak – en heb vervolgens de tijd om aan de site te werken. Beter!

Ondertussen krijg ik dit plaatje doorgestuurd. Die is ook uitgeteld zo te zien.

Na drie uur is Tess nog steeds niet wakker. Ik kijk dus gauw de nieuwe aflevering van Dave & Dien op Ibiza. Je begrijpt dat de baby het op een brullen zet zodra ik goed en wel op de bank genesteld ben. Timing!

We halen Ticho op en schuiven meteen voor het eten aan. Een bestelmaaltijd dit keer. Ik ga voor een pasta carbonara. Vind ik zo lekker maar is volgens mij zo ontzettend ongezond.

Nadat Mozart ons op een concertje heeft getrakteerd keren we huiswaarts. Het was écht een hele relaxte dag voor ons allemaal. Fijn!

Goedemorgen op donderdagmorgen. Schrik niet! Ik heb lekker onder de douche gestaan – was nodig na een dramatische nacht – maar toen ik aan mijn make-up wilde beginnen werd de kleine meid wakker. En nee, ik heb geen zweet op mijn bovenlip staan maar smeer nogal royaal met vaseline.

Ticho is op het KDV vandaag dus we hebben alle tijd om rustig op te starten.

Temptation Island VIPS. Love it.

Ik zie dit artikeltje voorbij komen. Tess Emma Lieke: drie keer score! Niks geen tropische aparte bijzondere unieke namen hoor.

We gaan even aan de wandel en deze foto maak ik na een half uur. Mevrouwtje was lekker aan het jengelen dus ik maak eerst een rondje langs de rivier en als ze uiteindelijk slaapt dan durf ik de supermarkt in.

Tijdens Tess haar middagslaap ga ik aan de slag met mijn krultang en wat schmink. Geen van de foto’s is bewerkt maar links is in goed licht en met een goede camera genomen en rechts niet. Dit is dus het proces van de krul: eerst een soort poedel met strakke krokante krul op rechts en na een borsteltje erdoor zit het zoals links. Weten jullie dat.

Blogposts schrijven!

Aan het einde van de middag komt mijn vriendje weer thuis. Die krijgt een boterham omdat hij op het KDV tussen de middag al warm heeft gegeten. Ideaal!

Zelf eet ik dit. Niet echt een normale combi maar ik wilde eens een keer niet enkel watermeloen, feta en komkommer want da’s gewoon niet zo voedzaam. Kip erbij dus. Smaakte prima.

Peppie en Kokkie. Ik heb voor Ticho een lekker toetje met M&M’s meegenomen en daar smikkelen deze twee samen van.

Baddertijd!

En draagdoektijd.

In de avond chillen we nog eventjes buiten en ontvangen we gezellige kraamvisite. Het was een heerlijke dag!

We beginnen de vrijdag enorm chaotisch. Iedereen wordt tegelijk wakker en deze twee zetten meteen een keel op omdat ZE HONGER HEBBEN!

Ondertussen word ik blij van leuke pakketjes. Van SchattigeBabykleertjes.nl kreeg ik dit te leuke setje kleding. Ik ga binnenkort een artikeltje maken over mijn favoriete winkels en merkjes voor baby- en kinderkleding en je snapt dat deze er sowieso in komt.

Als de honger van deze monsters gestild is, kruipen we op de bank. Tess kijkt een beetje in de rondte en met Ticho lees ik gezellig een boekje.

Af en toe veranderen we wat van houding. Kijk Tess haar hoofd!

Als de baby ligt te slapen en de dreumes met zijn auto’s door het huis raast, blader ik door het boek met doeken voor een zonnescherm. Die hebben we nu nog niet, maar die moet er met een tuin op het zuiden zeer zeker wel komen. Dit vind ik een mooie!

Huisvrouwtje spelen en daar uiteraard een foto van maken. Kost overigens wel een half uur om enkel de keuken te zuigen, want Ticho vindt het leuk om continu de stofzuiger uit te zetten.

In het kader van de overwinning in mijn #momlife: ze slaapt weer helemaal in haar uppie boven. Niet in de wieg, maar in haar babynest. Dat vindt ze toch fijner en ik vind het allemaal best.

Als mijn twee draakjes allebei wakker zijn dan wil Ticho uiteraard zijn zus even op schoot. Ieder uur komt ‘ie er wel om vragen. Zo lief. En ja, als ik Tess haar koppie zo zie dan houd ik heel erg mijn hart vast voor de komende jaren. Dat wordt er eentje!

Na het eten gaan Robert en Ticho nog even naar het zwembad want het is bloedheet. Tess en ik maken een rondje winkelcentrum en scoren bij de ICI Paris een lekker luchtje voor the dad. Omdat hij (vooral zelf vindt dat hij) het best wel zwaar gehad heeft met zijn zwangere vrouw, terrordreumes en overactieve baby.

Ik deel dit boekje in mijn Insta Stories (@anoukzwager). Wij kregen ‘m cadeau en Tess kijkt vol verwondering naar alle patroontjes en kleurtjes in dit boekje. Aanradertje dus. Je kunt ‘m onder andere bij bol.com bestellen. Even zoeken op contrastboekje of iets dergelijks en je vindt ‘m direct.

Multitasken op de zaterdagochtend. Een boekje lezen met Ticho, kroelen met Tess en ondertussen met een half oog Love Island kijken.

Meneer en zijn macaroni.

In de middag is Robert weg dus heb ik het rijk alleen. Twee slapende kinders, broodje filet en de laptop. Vind ik heel chill.

Die twee draken slapen behoorlijk lang dus de broodjes worden opgevolgd door een zak chips (nog niet zo bezig met de zwangerschapskilo’s maar daarover later deze week meer). Ik maak een planning voor de blog voor de komende weken. Heb ik weer genoeg inspiratie om over te schrijven en komen we hier niet zonder artikeltjes te zitten.

Deze is wakker. We wachten samen op het moment dat zijn zus begint te mekkeren om een flesje. Ondertussen heb ik twee hutkoffers met spullen ingepakt want we gaan vanavond barbecuen met vrienden en de kinders gaan gezellig mee. Kijk even goed en onthoud: ik had Ticho zijn knuffelbeer ingepakt want zonder beer geen slaap. Maar die heeft hij dus stiekem uit de tas gegrist (kijk maar in zijn rechterhand) zonder dat ik dat in de gaten had (ik zie het nu op deze foto).

Deze slaapt redelijk rustig tijdens onze borrel en barbecue en haar broer breekt ondertussen de tent af. Hij ontspoord een beetje en dat is dus voor het eerst. Normaal gesproken is Ticho heel rustig, bijna verlegen, en tevreden met drie blokken en een auto, maar vandaag even niet.

Na het eten is het tijd voor koffie en likeur. En bedtijd voor de dreumes. Maarrrrrrr remember die beer? Ik dacht dus dat die ingepakt was, maar kan ‘m niet meer vinden in de tas. Dat plus de warmte plus dat hij mega druk is plus dat hij in een vreemde kamer wordt gelegd resulteert in ellende. Ticho weigert te gaan slapen en krijst heel de boel bij elkaar. Ondertussen is Tess wel klaar met dat sociale gedoe dus die begint ook te mekkeren. Echt top dit. Leuk joh, kinderen.

Ik ga vroegtijdig naar huis. Bij thuiskomst leg ik Ticho met beer (die ik na lang zoeken in zijn speelgoedkist vond) in bed en binnen drie seconden slaapt hij. Er kon niet eens een kus meer vanaf. Tess is een ander verhaal. Die spuugt ineens een halve liter melk uit. Ik geef haar een nieuwe kleine fles omdat haar maagje nu wel leeg is en ze erg hard huilt, maar ook die komt er meteen weer uit. Het duurt even tot ik haar gekalmeerd heb en ze in slaap valt. Ik bereid me voor op een ellendige nacht en ga dus ook maar gauw slapen. Waar is de tijd gebleven dat ik op zaterdagavond biertjes stond te drinken in de kroeg?

Die ellendige nacht blijft GELUKKIG uit. Tess wordt pas rond vijven wakker voor haar eerste fles en laat me vervolgens tot na achten doorslapen terwijl Ticho ook in diepe coma ligt.

Maar als ‘ie eenmaal aan is dan is ‘ie aan. Of ik even voor de honderzestigmiljoenste keer dit boekje wil voorlezen.

Koffie in het ochtendzonnetje in de tuin. GE-NIE-TEN.

De mannen zijn een rondje fietsen en de dames chillen op de bank. Beetje Ma Flodder style wel, maar who cares. Tess vindt het trouwens heerlijk om haar gezicht overal in te begraven. Dekens, spuugdoekjes, knuffels, als het haar gezicht maar bedekt. Meer kindjes met dit soort gekke gewoontes? (Geen paniek, ik let heus goed op dat ze niet stikt.)

Even wat babyliteratuur doornemen en meteen de kleurtjes oefenen.

Aan het einde van de middag gaan we naar T&T hun neef en nicht. Lekker zwemmen in de rivier (mij niet gezien, maar Robert en Ticho nemen wel een duik) en eten.

Tess blijft bij d’r moeder op het droge. Die vindt die gore rivier ook niet zo geschikt voor een duik.

Als we ’s avonds thuis zijn gaat Robert met beide kindjes onder de douche. Ticho kunnen we vervolgens doodvermoeid op bed leggen en Tess ligt nog twee uur vrolijk met haar beentjes te spartelen en gezellig te kletsen terwijl ik mijn nieuwe Fitbit installeer. Daarover later meer.

Het is inmiddels vrij laat op de zondagavond en bijna tijd voor Tess haar laatste flesje. Hopelijk hebben we daarna weer een goede nacht want daar ben ik de laatste dagen echt enorm van opgeknapt. Komende week staat er niet heel veel bijzonders op het program. Hoewel, we krijgen weer wat kraamvisites en dat vind ik dan wel weer bijzonder. Dat er allerlei mensen de moeite nemen om naar je kindje te komen kijken is toch leuk? Verder gaan we weinig uitspoken ben ik bang. Volgens mij wordt het ook veel en veel te warm voor actief gedoe. We zullen het allemaal vanzelf wel zien en jullie volgende week dus ook!

Voor nu weer heel erg bedankt voor het lezen en een fijne zonnige nieuwe week toegewenst!


Wil je niet alleen op maandag maar ook op alle andere dagen een inkijkje in ons gezellige, drukke en chaotische leven? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Dat zou ik leuk vinden!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

  1. Super grappig om te zien en lezen ons kleine ventje wordt 11 oktober 2 en ik ben 7oktober uitgerekend van ons meisje. Ben heel benieuwd hoe het ons af gaat tegen die tijd. Die dreumes streken (stofzuiger uitdrukken etc.) zijn ook zo herkenbaar, huishoudelijke taken duren ineens 3x zo lang haha.

    1. Ohhh spannend zeg! Dus stiekem al een klein beetje aan het aftellen! Leuk hoor. Het is druk maar zo leuk, twee kleintjes in huis! Gelukkig kan de kleine meid hier nog geen stofzuigers uitzetten of stekkers uit het contact trekken of de televisie uitdrukken haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *