Happy Moments

Happy Moments #65

Goedemorgen! Leuk dat je er weer bent op deze inmiddels niet meer zo heel erg achterlijk warme maandagmorgen. Zijn jullie ook zo blij dat de temperatuur weer een klein beetje – in ieder geval naar onder de dertig – gedaald is?

Ik ben normaal gesproken al niet per se fan van tropische toestanden maar met twee kleine kinderen is het echt niet te doen. Tess heeft veel last van de hitte, Ticho zweet zich heel de dag een ongeluk en ik vind het niet chill om naar buiten te gaan. Bij normale temperaturen loopt het zweet al over mijn rug als ik met die twee draken op pad ga, maar afgelopen week was ik sowieso gesmolten bij de eerste beste stap buiten de deur. Dus brengen we veel tijd door in huis, waar de dreumes dan ook weer niet heel erg van opknapt. Je hoort, struggles struggles struggles. Desalniettemin heb ik weer veel foto’s gemaakt en al met al is het ook allemaal nog best een beetje afwisselend. Kijk je mee?

Van de maandag maakte ik een aparte en extra lange Happy Moments (KLIK!). Onderstaande foto’s heb ik daar ook in gebruikt dus het kan zijn dat je dit voor de tweede keer voorgeschoteld krijgt. 

Messy hair don’t care. Het is maandagmorgen en de hectische eerste twintig minuten van de dag zitten er op.

Na het ontbijt en een kop koffie voor la mama gaan we naar de speeltuin. Ticho weet inmiddels heel goed dat hij niet naar buiten mag zonder ingesmeerd te zijn dus hij regelt dat hier zelf wel even.

In de speeltuin zet de diva het op een gillen en zodra ik haar rond sjouw is ze uiterst tevreden. Zij is dus duidelijk de baas.

Knappe vent!

We komen opa&oma tegen en wandelen mee voor een bakkie koffie. Kan Ticho meteen even bijkletsen met de hond.

‘s Middags slapen beide draakjes dus heb ik tijd voor een normale lunch en blogjes tikken.

Als Tess haar volgende fles wil, is Ticho ook al wakker. Kan ‘ie mooi even helpen. Kijk ‘m hier eens geconcentreerd bezig zijn. Hij was alleen ff vergeten de dop eraf te halen…

Aan het eind van de middag gaan we naar de verjaardag van onze grote nicht die elf kaarsjes mag uitblazen. Hieperdepiep!

Omdat het zo gruwelijk warm is en dit kind belachelijk veel en dik haar heeft, besluiten we het eraf te halen. Dat scheelt voor hem echt tien graden ofzo.

Dit scheelt ook tien graden. Tien graden warmer wel. Tess is huilerig – volgens de Oei ik groei App is het tijd voor haar eerste sprong – en alleen in de doek wordt ze stil.

We kunnen de dag never beginnen zonder eerst minimaal twee keer koffie.

Och jongens, dit kind is zó lief voor zijn zus. Ik heb het al vaker geschreven maar echt, ik ben er zo blij mee. Het is toch maar afwachten hoe zo’n dreumes reageert natuurlijk, maar wij boffen (weer) enorm met Ticho.

Tijd voor kroelsessies.

Mijn moeder komt langs dus ik grijp meteen mijn kans om haar bij de kids achter te laten en naar de winkels te rennen. Sorry mam! Ik wilde bij de Hema van die fijne korte joggingbroekjes halen voor Ticho – kan ‘ie lekker mee buitenspelen en zijn prijstechnisch hartstikke geschikt om nat/vies te worden – maar er waren meer mensen met dat idee. Helemaal uitverkocht.

Lunchtijd! Yoghurt met havermout en ‘nanaaaan’. Favoriet van het kind maar moeders vindt het nogal een bende geven.

Als Ticho slaapt en Tess even stil is, ruim ik gauw deze troep op. Kansloos natuurlijk want het ziet er binnen zes tellen weer uit alsof er een bom ontploft is.

Slapende baby’s zijn mijn fave.

Maar niet echt Tess haar fave. Helaas Pindakaas. Ik doe haar (weer) in de doek en binnen no time is ze tevreden. Kan ik weer even schrijven.

Snackie-tijd voor mama en Ticho.

Met de temperaturen van afgelopen week heb ik echt geen zin om te koken en al helemaal geen zin in een warme maaltijd. Maar goed, er moet een kindermond gevoed worden dus dan heb ik weinig keuze…

Na het eten is Tess weer niet in opperbeste stemming dus ik ga wandelen. Zonder succes natuurlijk. Klein monstertje. Bij thuiskomst toch maar weer in de draagdoek en jawel: ze slaapt binnen vier tellen. En ik heb het BLOEDVERZIEKEND HEET.

Met een slapende baby op mijn buik en een hoofd waar de zweetparels vanaf druipen kijk ik jaloers naar deze twee. Die vermaken zich met emmers water en de tuinslang.

Je wordt vanzelf handig. Tess geeft zichzelf even de fles zodat ik Ticho kan voeren, koffie kan zetten en een mascaraatje op kan smeren.

HET REGENT!

Het is weer zo ver, hij is op tafel geklommen. We moeten hem dit echt gaan afleren want straks doet ‘ie dat dus overal omdat hij denkt dat het normaal is…

Ondanks dat ik mij tijdens mijn studie heb gespecialiseerd in Tekst&Communicatie ben ik allesbehalve een taalpurist. Maar dit… Het doet gewoon pijn aan mijn ogen.

In de hoop dat Ticho over een jaar nog steeds fan van Bumba is, bestel ik vast kaartjes voor de Bumba-show in het plaatselijke theater. Nog tien maanden wachten…

Als Ticho na zijn middagslaap wakker is krijgt hij eerst een ijsje…

… en daarna wandelen we naar de speeltuin. Het is niet te doen warm en ik heb er al spijt van als ik op de hoek van de straat ben, maar alles voor een tevreden dreumes en een slapende baby.

Dit koppie. Verliefd!

Deze dan. Hij vindt schommelen nog steeds heel erg leuk. Dat het zo warm is dat ‘ie bijna vastplakt aan de schommel kan hem niks schelen.

De rest van de avond doe ik dit: Love Island kijken en de baby koest houden. Het gaat deze avond gelukkig iets beter. Timing wel, want Robert is niet thuis.

Donderdagochtend is Ticho naar het KDV en starten Tess en ik op het gemak op. Met Temptation Island VIPS. Is het iemand al opgevallen dat ik een sucker ben voor vrij dommige televisieprogramma’s?

Na mijn uurtje televisie en drie koppen koffie breng ik Tess bij haar oma en sjees zelf even gauw naar Dordrecht. Ik moet korte broeken en nieuwe schoenen voor Ticho. Superhandig dat we in principe binnen tien minuten in het centrum kunnen staan, maar dan moet de $&^$&* brug wel meewerken. En ja, mijn auto is te goor voor woorden.

FML keer tien. Op de terugweg staat die schijtbrug weer open. Gelukkig ben ik wel goed geslaagd!

Ik haal dit slapende wonder op. Ben ik een enorme loedermoeder als ik zeg dat ik het best relaxed vond om even twee uur zonder kinderen op pad te zijn?

De buit. Twee paar normale sneakers – waarvan die Adidasjes slechts acht euro kostten in de sale bij Van Haren – en een paar wannabe crocs. Te lelijk voor woorden, maar toch wel handig met al dat spelen in het water enzo.

Mijn lunch. Met yoghurt, dadels, banaan, pindakaas, druiven, granola en kokos.

In de middag loopt de temperatuur enorm op. Ook binnen is het bijna dertig graden. Gelukkig hebben wij een kelder onder ons huis en daar is het prima te doen. Het logeerbed dat daar staat fungeert de rest van de middag als onze chillplek. Lekker rustig wel want in die kelder heb ik geen bereik met mijn telefoon en er is amper licht.

Die warme prak gaat hem vandaag echt niet worden. Dit is mijn lekkere maar niet heel erg voedzame avondmaal.

En natuurlijk ijs.

YO YO YO! Onze coole dude met zijn hippe zonnebril.

De meid heeft een goedgevulde kledingkast maar alles in maat 50 en 56 kan ongedragen naar zolder want mevrouw brengt haar dagen door in enkel een rompertje. Deze blauwe cutie kocht ik vanmorgen in de stad en is van de Hennes. Ik vind ‘m stoer maar schattig (door het strikje – goed kijken – rechts) en heb ‘m ook in het roze.

Later die avond laat ik de boel (weer) even de boel en ga voor een drankje naar een vriendin. Dat was erg gezellig en een fijne afwisseling in mijn toch wel redelijk standaard weekprogramma. Als Tess wat beter gaat slapen – en dan met name na het avondeten want dat is echt het huiluurtje van mevrouw – dan ga ik dit soort sociale activiteiten vast weer vaker doen en daar heb ik nu al zin in.

Deze ventilator heeft me de nacht van donderdag op vrijdag doorgesleept. Vol op m’n bakkes voor de verkoeling.

Robert is vrij en gaat met Ticho varen. Op het water waait nog een beetje een wind en bovendien is een duik in de rivier verkoelingstechnisch ook best een strak plan.

Ondertussen is de temperatuur in huis opgelopen naar 28 graden en alsof dat nog niet warm genoeg is, loop ik weer continu met baby in de doek.

Ik laat het dieet even voor wat het is. Tijd voor ijs.

Tess is in diepe coma. Denk ik. Dus ik leg haar heel voorzichtig weg…

Grapje!

De afgelopen maanden kwam ik amper aan het lezen van magazines toe. Deze middag kruip ik met slapende (!!!!) baby en een paar boekjes weer in de koele kelder. Tijd voor mama!

Veel mensen vragen of ze last heeft van de hitte. Ja, heel erg. Ze zweet zich een ongeluk, kan haar draai niet vinden, slaapt nauwelijks en is steeds verdrietig. Zo sneu. Dit plaatje is dus van een vrij uniek moment in de afgelopen week.

‘s Avonds ga ik naar mijn moeder voor een bakkie koffie. Die heeft nieuwe plankjes met allemaal foto’s, waaronder deze. Zal ik Tess hetzelfde kapsel aanmeten als dat ik vroeger had?

Het is weekend dus we beginnen de zaterdag met ontbijt op bed.

Deze is vast naar beneden met zijn vader en als ik de keuken in kom wandelen tref ik dit aan: hij heeft het kastje met bekers leeggetrokken en kijkt daar dan quasi onschuldig bij. Kan ik dus niet boos worden he.

Snoetje!

Ticho zijn tante is jarig. Daar maken we een prachtig kunstwerkje voor.

What’s new?

In de middag vind ik wat tijd om aan de site te werken en te reageren op binnengekomen berichten en reacties. Vind ik zo leuk om te doen!

Je kent het inmiddels wel: rond de klok van vier gaan we voor de zaterdagmiddagborrel.

Een alcoholvrije voor mij dit keer.

Deze blije kale knikker leg ik ’s avonds in de wipstoel in de hoop dat ze daarin lekker gaat slapen – zoals Ticho altijd deed -, maar helaas. Gelukkig is ze tot de laatste fles om 22.30 uur wel rustig, dus we hebben een relaxte avond.

Zondagochtend schrik ik rond 08.30 uur wakker. Tess ligt nog als de Koninklijke Hoogheid bovenop mij te slapen en geeft geen kick. Dikke prima, blijf ik ook nog even lekker liggen. (Sidenote: ze heeft ’s nachts rond drie uur nog wel een fles gehad)

Koffie in de tuin. Nu de temperaturen wat aangenamer zijn, kunnen we weer lekker buiten zitten.

Deze heeft een humeur, man man man. Geen idee hoe dat ineens komt, maar hij is niet te genieten. Niks is goed, alles is NEE en MIJN, hij wil niet spelen, geen Bumba, niet eten, niet kroelen, NIKS. We voeren hem dus om half twaalf af naar zijn bed. Een beetje slaap zal hem goed doen.

Zo, na die foto van afgelopen donderdag met die smerige autoruit besloot ik om mijn karretje ff door de wasstraat te halen.

En daarna krijgen we visite! Mijn lieve (ex-)collega’s Lotte en Kristel inclusief mannen en kinderen komen Tess bewonderen. We moeten heel erg lachen om al die rondkruipende kleintjes. Eén ding is zeker: we hebben de afgelopen twee jaar niet stil gezeten!

Ik schaar Ticho nog onder de kleintjes (als in: onder de twee) maar zelf denkt hij daar ietwat anders over. Gewoon meedoen met 4+ natuurlijk.

De rest van de middag en avond doen we niets meer. Bijkomen vooral. Tess is redelijk relaxed dus die ligt lekker bij mij te chillen, de man kijkt Suits en omdat het geen straf is kijk ik stiekem mee naar Harvey Specter en Mike Ross.

Nog een uurtje en dan krijgt Tess haar laatste fles voor vandaag. Daarna zit het weekend er weer op en gaan we ons opmaken voor een nieuwe week. Morgen gaat Ticho naar mijn moeder en zusje dus ben ik alleen met de kleine dame. Ik moet met haar naar onze eerste afspraak op het consultatiebureau. Zo benieuwd hoe groot en zwaar ze nu is. Voor mijn gevoel is ze de afgelopen vier weken zo ongeveer verdubbeld. Verder krijgen we komende week nog wat kraamvisites, hebben we een (kinder)verjaardag en een barbecue bij vrienden én ga ik maar eens aan de slag met de takenlijst die hier al vier maanden ligt (kledingkast opruimen, nieuw paspoort aanvragen, kinderopvangtoeslag aanvragen, Tess aanmelden bij mijn zorgverzekering, mijn huisarts melden dat de kleine meid geboren is enzovoorts). Beeldmateriaal van dat alles zien jullie volgende week!

Bedankt voor het lezen en een fijne nieuwe zonnige maar niet zo debiel warme week toegewenst!


Vaker updates uit ons leven lezen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager)!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

4 Comments

  1. Altijd weer leuk om je verhalen over afgelopen week weer te lezen je schrijft zo leuk. Veel dingen doen me terug denken aan toen mijn kinderen zo klein waren en hoe dat toen ging. Fijne week en hoop inderdaad dat het daar een stuk minder warm wordt!!

    1. Ahh lief, dankjewel! Sommige dingen veranderen nooit he 🙂

  2. Hoi Anouk, Ik ben via Instagram op je site terecht gekomen en heb met veel plezier een aantal blogs van je terug gelezen. Ik heb zelf ook een zoontje van 2 jaar + 4 mnd en ben eind april bevallen van een meisje. Ik herken daarom veel in je verhalen! 🙂 Mijn kleine meid heeft momenteel ook veel last van de warmte en een garderobe die ongedragen weer opgeborgen kan worden… En grappig om te zien dat Ticho ook steeds op de salontafel kruipt! Ons exemplaar is inmiddels wel aan vervanging toe. Waar zijn jullie tafeltjes van, als ik vragen mag? Die zijn echt super leuk namelijk (en stevig genoeg voor een dreumes van 2)! Fijne week en ik kijk weer uit naar je volgende blog!

    1. Hi Tamara, dankjewel voor je berichtje. Fijn dat het allemaal best herkenbaar is, dat betekent dat de complete chaos en issues toch overal stiekem wel hetzelfde zijn en er weinig mankeert aan onze opvoedskills 🙂 Die kleertjes, ZO zonde he?! Ik heb maat 50 nu toch maar opgeborgen en maar 56 laten hangen in de hoop dat het over twee weken eens een keertje wat koeler wordt en ik haar alsnog al die te leuke pakjes aan kan trekken. Maar ben bang van niet haha. Die witte tafel is van IKEA en die andere van Loods5. Volgens Ticho prima om op te klimmen haha. Jij ook een fijne week! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *