Happy Moments

Happy Moments #63

Goedemorgen! Leuk dat je er bent op deze nieuwe maandag. Ik heb afgelopen week weer enorm mijn best gedaan om wat leuke foto’s te verzamelen. Kijk je mee naar het eindresultaat?

Het was een redelijk rustig weekje. Ik was voornamelijk alleen thuis met de kinderen en deed eigenlijk niet heel veel bijzonders. De standaard dingen: boodschappen, babykroelen, blokkentorens bouwen, ijsjes eten, de zaterdagmiddagborrel, kraamvisites. Je kent het inmiddels wel. Verder gingen we lekker uit eten, begonnen we tegelijkertijd met een soort gezond eetpatroon – byebye cake met slagroom en muisjes -, openden we de jacht op een nieuwe bank en genoot ik heel erg van het stralende zonnetje.

Dit pakketje cuteness laat me de week heel prettig beginnen. Pas om 7.45 uur wordt ze wakker (en ik dus ook).

Deze had ook zin in uitslapen. Het is al tegen half negen als we beneden komen voor ontbijt. Ticho krijgt een krentenbol, maar besluit dat hij meer trek heeft in mijn yoghurt met havermout.

Dit is genieten hoor. Een chillende baby, een hangerige dreumes, Woezel&Pip en koffie.

Tijd om boodschappen te doen. Pure horror wel. Ticho rent in de winkel alle kanten op – hij was dat meerijdplankje zat toen hij al dat eten in de supermarkt zag en besloot op eigen houtje zijn tanden in een appel te zetten en de schappen met koek leeg te trekken – en uiteindelijk liep hij zelfs de winkel uit terwijl ik in de rij bij de kassa stond. Tess was ook niet enorm goedgehumeurd dus je begrijpt dat ik zuchtend en met het zweet op m’n rug weer thuis kom.

Gauw die twee monsters vloeren en genieten van wat tijd voor mezelf.

Deze smurf slaapt best een poosje en als hij weer beneden is dan is ‘ie ontzettend blij en lief. Zit rustig een uurtje te spelen zo. Knapperd!

Uitzicht verveelt nooit!

En dit ook niet. De rest van de avond kijk ik in deze houding naar de televisie.

Nee ik zit niet nog steeds in dezelfde houding op dezelfde plek. Ik heb tussendoor even geslapen en het is inmiddels dinsdag.

Hoe kun je je dinsdag nou beter beginnen dan met kusjes van je grote broer? Ticho propt hier zijn pink in Tess haar mond. Hij ziet mij natuurlijk al weken zo zitten. Na-apert.

We gaan even aan de wandel richting de opa en oma van Ticho en Tess. Terwijl Tess met oma ligt te kroelen, trekt deze draak al het speelgoed overhoop.

We zijn rond lunchtijd weer thuis en Ticho krijgt tot zijn grote plezier een bakje bloemkool voorgeschoteld. Vindt hij lekker!

Oh jongens, Harvey Specter is terug. Ik herhaal: HARVEY SPECTER IS TERUG. Seizoen zes van Suits staat nu op Netflix en dat is qua timing echt top.

Lunch! Eitje, kip, komkommer, feta, pitjes en een yoghurtdressing.

’s Middags gebeurt er een mirakel. Allebei de kinderen slapen. Tegelijk. In diepe coma. Ik kan het haast niet geloven en ik weet van gekkigheid niet wat ik met mijn vrije tijd aan moet. Omdat ik zo gruwelijk moe ben, besluit ik lekker lang te gaan douchen. Daar knapt een mens altijd van op toch?

Ik kan de schattigheid hiervan niet aan. Als Tess zo ligt en kijkt dan is het net of we even anderhalf jaar terug in de tijd zijn gegaan en ik Ticho weer in babyformaat voor me heb. Twee druppels water.

Omdat Robert zijn vader jarig is, gaan we met de familie uit eten. Ticho en Tess zijn allebei mee. Die eerste zit gewoon chill mee te pikken van ieders bordje en die tweede ligt redelijk rustig in de kinderwagen te snurken.

Woensdagochtend is Tess niet heel erg in haar hum maar gelukkig is daar haar grote broer to the rescue. Die geeft haar wel even zijn knuffelbeer. Lieffie!

Ik gok dat jullie deze opstelling de komende tijd nog heel veel voorbij zullen zien komen. We liggen heerlijk zo op de bank en het is echt de enige manier om de baby in slaap te krijgen. Mocht je je trouwens afvragen waar Ticho is… Die zit lekker in zijn speelhoek zichzelf te vermaken. Mijn liefste vriendje.

Ik krijg visite en omdat ik liever niet heb dat anderen denken dat ik het huishouden niet onder controle heb – wat stiekem eigenlijk wel de realiteit is – jaag ik gauw een stofzuiger door de woonkamer en keuken.

Dit plaatje. Daar word ik toch zo gelukkig van. Mijn twee creaties. Ik kan niet trotser zijn dan dat ik nu ben.

Als Ticho uit zijn middagslaapje is dan wil hij graag op het aanrecht zitten zodat hij goed zicht heeft op alle auto’s die voorbij rijden. Zijn oom toetert altijd als hij langs komt, dus bij iedere auto gilt Tichootje heel enthousiast om zijn oom. Grapjas.

Het is hartstikke lekker weer – en het koelt EINDELIJK een beetje af – dus we gaan een ijsje halen met z’n viertjes. Naast ‘auto’ is ‘ijsje’ een veelgehoord woord bij ons in huis dus we scoren punten bij deze.

Hij wilde verkoeling…

’s Avonds komt er nog wat kraamvisite en kijk ik Suits, Love Island en Dave&Dien op Ibiza. Heerlijk en #noshame!

Ik dacht: laten we de donderdag eens aftrappen met een selfie. Ticho is naar het KDV en Tess valt na de ochtendfles weer in slaap dus ik heb tijd om mijn haar te fatsoeneren en wat meer make-up op te smeren. En dat leg ik dus meteen even vast.

Sief komt babyknuffelen. Gezellig!

Zo verliefd op m’n meisje.

Een fotootje voor papa en een fles voor Tess.

Het zelfstandig slapen lijkt beter te gaan want mevrouw is maar liefst twee uur onder zeil. Ik gebruik de tijd om foto’s op mijn laptop te ordenen en schrijf meteen wat nieuwe blogposts.

Het is écht net Ticho. Maar dan met een strikkie.

We gaan even boodschapjes halen. Ik mieter alles onderin de boodschappenbak en de lichtgewicht dingetjes bij Tess. ‘Een kinderwagen is geen boodschappenwagen’ kreeg ik ooit eens naar mijn hoofd. Dus wel!

Aan het eind van de dag komen de boys thuis. Het is heerlijk weer en dat vraagt om buitenspelen. En voor iedereen die het zich afvraagt (ook na de foto’s van gisteren)… Ticho heeft wel normale kleren maar met al dat gejakker buiten loopt hij er voornamelijk als een zwervertje in enkel een (saaie) romper en korte broek bij. Praktisch enzo.

De rest van de avond werk ik weer aan de site. Ik schrijf onder andere een Q&A. Ook een vraag stellen? Dat kan nog hoor. In een reactie onder deze HM kun je ‘m kwijt.

Ticho begint de vrijdagochtend met het leegtrekken van de keukenkastjes.

En Tess, haar onderkin en ik chillen op de bank. We starten heel relaxed op want Robert is ook vrij dus dat scheelt een bak met gehaast en gestress dat wil je niet weten.

Halverwege de ochtend ga ik met man en jongste telg richting de meubelboulevard.

Na meer dan tien jaar is de bank die momenteel in onze woonkamer staat namelijk enorm aan vervanging toe. Dit reusachtige exemplaar moet de nieuwe worden. Wel een slag kleiner, een andere stof en een andere kleur.

Ondertussen is mijn lieve vriendin San bij ons thuis om op Ticho te passen. Krijg je dit soort foto’s doorgestuurd. Hoe fijn is dat?!

’s Middags staat in het teken van onze takenlijst afwerken. We ruimen alle kraamcadeautjes op, ik breng de bedklossen terug naar de gezondheidswinkel en we draaien wasjes (en dat hangen we dan buiten te drogen en echt dat vind ik toch zo lekker ruiken). Tess ligt ondertussen als de queen op de bank te pitten. Het gaat voor mijn gevoel steeds beter met ‘wegleggen’ dus ik heb een hoopje dat ze binnenkort ook akkoord gaat met haar wieg.

De parasol die we op dit moment in onze tuin gebruiken werkt prima, maar is voor bij de loungebank net te klein. Die gaan we dus verplaatsen naar achterin de tuin – daar staan wat stoeltjes en een klein tafeltje – en daarom moet er een nieuwe en grotere variant komen. Robert gaat naar de Intratuin en stuurt mij deze foto door. Mooi parasolletje, maar ik geloof dat wit niet heel erg handig is. Uiteindelijk neemt hij een andere parasol mee die niet helemaal is wat ik uiteindelijk wil maar voor nu acceptabel (je hoort: gematigd enthousiast). Gelukkig is onze tuin vrij groot en kunnen we prima meerdere parasollen (of parasols?) gebruiken voor de verschillende hoekje en zitjes. Missie Parasol deels gelukt dus.

Na een vrij drukke dag ploffen we na het eten met koffie op de bank. Buiten. In onze tuin. Heerlijk!

Als afsluiter maken we ons nog even nuttig. Taakverdeling uit het jaar nul. De man die de tuin sproeit en de vrouw die de was vouwt.

Na een dramatische nacht waarin Tess na de fles (midden in de nacht) zeker een uur ontroostbaar was en vervolgens mega onrustig sliep, draai ik me ’s ochtends nog een keertje extra om. De mannen gaan in alle vroegte naar het (lege) winkelcentrum om gebakjes te halen voor de kraamvisite die op deze zaterdag komt.

Tess blijft een beetje mopperen maar gelukkig is daar de pink van Ticho weer.

Dit kind. Dol op! Zo brengen we de zaterdagochtend door.

En deze is ook eindelijk in slaap gevallen. Hoe leuk is dit knuffeltje van Happy Horse met haar naam erop? Kregen we cadeau en ben ik blij mee. En Tess ook (en Ticho ook want die loopt er het meeste mee te sjouwen).

’s Middags krijgen we kraamvisite en komen er verder zo’n twintig vrienden, vriendinnen en kinderen bij ons voor de zaterdagmiddagborrel.

Als afsluiter eten we met z’n allen patat – deze fanatiekelingen doen voor ieder frietje een gebed – en tegen achten is het huis weer leeg.

Wij kruipen op de bank en doen HE-LE-MAAL niets meer. Ik ben best wel gesloopt na die rotnacht en ook overdag heeft deze terrorbaby me redelijk tot wanhoop gedreven. Niet helemaal haar dag. Morgen nieuwe ronde nieuwe kansen!

In het kader van dit heb ik negen maanden moeten missen ga ik voor een dubbele portie rauw/rood vlees bij mijn zondagochtendontbijt.

Deze was vroeg uit de veren en ook Tess begon al voor zevenen te piepen om een fles. Gelukkig heb ik verder EINDELIJK weer eens oké geslapen en valt de diva des huizes na de ochtendfles weer in slaap.

We hebben weer visite. De jongens worden achterin de tuin vermaakt en deze baby ligt tevreden op mijn schoot. Zien jullie die spekkies? Volgens mij groeit de kleine meid prima!

Blije pipo’s op je beeldscherm. Ticho is ontwaakt uit zijn middagslaap en Tess ligt weer te pitten. Superhandig, twee van die op elkaar afgestemde slaaptijden enzo.

Hier kan ik wel naar blijven staren.

Dat doe ik niet want als het eindelijk eens stil is in huis dan kruip ik graag achter de laptop. Er komt weer genoeg leuke content aan. Niet alleen hier op de site, maar ook voor een leuke samenwerking. Later meer 😉

Bellen blazen in huis. Kan gewoon!

En dat waren de foto’s van de zondag. Allemaal heel leuk en fijn en gezellig, maar aan het begin van de avond gaat het een beetje mis. Ticho is vreselijk opstandig, smijt zijn speelgoed door het huis, sloopt de openslaande deuren en slaat met zijn blokken op Tess haar hoofd die het vervolgens op een gillen zet. Robert raakt lichtelijk geïrriteerd en daardoor raak ik nog meer geïrriteerd. We wijten het maar aan slaapgebrek. Om 19.00 uur zijn we er klaar mee dus voeren we de dreumes af naar boven en krijgt de baby een fles zodat ik haar daarna in slaap kan sussen. Om 19.30 is het stil in huis maar niet voor lang. Het is as we speak 21.30 uur en Ticho slaapt nog steeds niet. Die begint om de tien minuten te huilen – we zijn inmiddels al twintig keer boven geweest – en is niet van plan om op te geven. Ook dit is #momlife zullen we maar denken.

Hopelijk is deze avond geen voorbode voor de nacht. En zo wel, dan is het jammer voor mij. Gelukkig hebben we komende week weinig plannen dus alle tijd om rustig aan te doen en op de bank te chillen. Voor de afwisseling zeg maar.

Nu ga ik voor de 21e keer naar boven – er ligt er weer eentje te krijsen -, daarna de baby een fles geven en dan met GIERENDE BANDEN NAAR BED.

Bedankt voor het lezen!


Wil je nóg meer inkijkjes in onze gelukkige chaos? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Dat zou ik leuk vinden!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

6 Comments

 1. Leuke foto’s!
  Onze kindjes zijn bijna net zo oud! ☺️. Wij gebruiken het meerijdplankje van ‘cozy rider’ , met zitje en tuigje . We vinden hem super ideaal, probleem ‘peuter rent door de winkel’ is hier verleden tijd 😂

  1. Hahah jaa dat is ook een optie inderdaad. Want nu springt meneer hier van zijn plankje zodra hij al die schappen met ‘ETUHHHHH’ ziet…

  2. 😂 herkenbaar.

   1. Het gaat overal hetzelfde 😉 Vaak worden alleen de perfecte gestroomlijnde dagen gedeeld, maar geloof me: vaker is het chaos!

 2. Heul erg herkenbaar die horror boodschappenervaring, hier ook 2 kindjes zelfde leeftijd en ik had precies hetzelfde!! Inderdaad beter een meerijdplankje met zitje en gordels. Nadeel vond ik je kan niet meer recht achter je wagen lopen. Ik ben daarom toch na 4 weken gezwicht voor een Joolz Geo duo en echt zo enorm blij mee beste investering ever! Zo geen zin in terror en drama tijdens het boodschappen doen.

  1. Ohh ik twijfel inmiddels ook over een duowagen hoor. Heb ook een draagdoek waar Tess graag in hangt, maar da’s met deze temperaturen natuurlijk niet te doen. Boodschappen worden hier nu afgeleverd door mijn vrienden van Appie.nl. Wie weet zwicht ik ook binnenkort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *