Zwangerschap

De babykamer en de kinderkamer: foto’s!

Het had nogal wat voeten in de aarde, maar inmiddels zijn de kamertjes van onze dochter én Ticho zo goed als klaar. Het enige dat écht nog ontbreekt zijn de gordijnen, maar die fiks ik op een later moment.

Omdat ik op Instagram (@anoukzwager) al wat kleine sneakpeaks heb gegeven en daar allemaal lieve reacties op kreeg, leek het me leuk om er een uitgebreider verhaal van te maken. Met heel veel foto’s. Die foto’s zijn as usual: allesbehalve mooi. Sorry maar ik kán het gewoon niet. Ik heb echt een prima camera en maak de foto’s ook niet midden in de nacht, maar het verdient allemaal geen schoonheidsprijs. Mijn excuses wat dat betreft dus. Ook vast excuses voor hoe niet opgeruimd het is. Ik begrijp werkelijk niet hoe al die Instamoms perfect georganiseerde kledingkasten hebben en keurig opgeruimde en gestylde commodes. Of doen ze dat speciaal voor de foto en had ik dat ook moeten doen? Da’s dan bij dezen mislukt. Maar he, het is wat het is he?!

Sidenote: In beide kamertjes moeten naast gordijnen ook nog wat overige accessoires komen. Zo wil ik bij Ticho nog een leuke groeimeter aan de zijkant van de kast en de plankjes wat gezelliger inrichten in plaats van de bende die het nu is. Ook het vloerkleed kan nog vervangen worden, maar ik kocht het exemplaar dat er nu ligt voor slechts tien euro en vond het wel even best for the time being. Op de babykamer komt verder nog een sticker met haar naam boven het ledikantje (deze komt daar en ligt al klaar maar is dus nog niet opgeplakt) en wordt het ledikantje nog omhoog gezet. Ik had in principe kunnen wachten tot het allemaal écht naar mijn zin en helemaal klaar is, maar mezelf kennende is dat op hun 18e verjaardag nog steeds niet het geval, dus vandaar dat ik besloten heb om het maar gewoon te delen zoals het nu is.

Babykamer
“Nee echt geen roze, gewoon lekker rustig en neutraal”, zei ik toen ik net wist dat we een dochter zouden krijgen. Mislukt. Die kamer is een soort combinatie tussen een chupachup lolly, bubblegum en een kermisattractie.

Een overview. Dit zie je als je binnen komt wandelen. Lekker roze wel. De kleur op de muren is Lelie van GAMMA eigen merk, de commode, het ledikantje en de kledingkast zijn van IKEA, het vloerkleed is handmade dus niet te koop, het rekje achterin is van OTTO (staat bij de badkamermeubels) en de rest zal ik zometeen verder benoemen.

Zo blij met dit rekje. Ik wilde dus iets anders dan anders, geen plankjes maar ook geen Kallax-achtige taferelen. Bij OTTO slaagde ik uiteindelijk voor deze, slechts veertig euro. Het mandje met gezichtje komt trouwens van de Zeeman en de roze met gouden dozen van de Action. De rest benoem ik later.

Herkennen jullie deze nog van mijn Insta-post toen ik vertelde over mijn allereerste roze aankopen? Staan ze hoor, de regenlaarsjes van Van Pauline.

Ik ben dol op de producten van Naïf, zeker voor newborns. Die staan dus al klaar voor onze meid. Spaarpotje daarboven komt van de Action en de slinger is van Xenos.

Deze mini Uggs hadden we al bij Ticho en komen nu ongetwijfeld weer goed van pas. Schattig!

Ik bestelde dus die naamsticker bij Mommies&Miracles en in het pakketje zaten ook deze twee kaartjes. Matchen perfect met het kamertje dus die heb ik met goudkleurig washitape aan de muur geplakt.

Haar bedje. Moet nog wel even omhoog gezet worden. Dekentje is van Baby’s Only, lakentje van Jollein (die welbekende met Love You erop).

De commode is een Hemnes-kast van IKEA. Echt een ideaal ding. Lekker groot, veel lades, ruim werkblad. De hoes om het waskussen komt van de Action – daar geef ik liever zo min mogelijk geld aan uit want dat wordt toch continu ondergepiest en gepoept -, de lamp is ook van IKEA en de gouden stickers op de muur heb ik bij Ali Express gescoord.

Overview van de andere kant. Rechts achterin staat nog een stoel die ik bij Ticho in principe nooit gebruikt heb maar nu voor het geval dat maar even laat staan. In dat hoekje ligt ook troep – een luiervoorraad, een bak voor te kleine kleding enzovoorts – dus niet fotowaardig.

Het kleed dat Robert zijn tante gemaakt heeft. Daar ben ik me toch een partij blij mee, niet normaal. Ik heb al heel vaak de vraag gekregen waar deze gekocht is en omdat ik zeker weet dat ‘ie nu weer gaat komen: niet te koop. Of je moet de tante van Robert lief aankijken en de hoofdprijs bieden…

Het doet gewoon een beetje pijn aan je ogen he, zoveel roze?!

Ik heb alle knoppen van de IKEA-kasten vervangen door deze gouden exemplaren, wederom via Ali.

Net als deze wimpers om de kast wat op te fleuren.

En als laatste: een kijkje in de kast. Hoelang zou het nog duren tot deze schattige kleertjes door de babygirl gedragen zullen worden?

Een aantal weken geleden maakte ik al wat plaatjes van de familiewieg waar zowel Robert als zijn broers als zijn vader, neef en tante in hebben gelegen. Voor de volledigheid laat ik die ook nog even zien. Inmiddels staat dit wiegje naast ons bed en dus niet meer in de babykamer.

Goed, door naar de kamer van onze grote jongen Ticho.

We beginnen weer met een overview. De kleur op de muur komt wederom van de GAMMA en is van hun eigen merk. De exacte naam weet ik even niet meer. Het bed (met twee schuiflades en een logeerbed eronder) en het vloerkleed zijn van IKEA, het dekbedovertrek van HEMA, de schilderijtjes van Desenio en de speelgoedzakken rechts onderin komen van Kwantum. Oh ja, en Ticho slaapt dus niet onder dat dekbed want dat durf ik niet, maar ik leg de dekens en kussens ’s avonds op de grond naast zijn bed zodat áls hij valt, hij lekker zacht landt.

Deze schilderijtjes vind ik echt te leuk. Ticho ook, want iedere avond voordat hij gaat slapen krijgen alle beestjes en kus.

Op Ticho zijn kamer hangen twee plankjes van IKEA en die dingen staan vol met meuk. Boekjes, lampjes, zijn puffer, een flesje water, spaarpotje, een rek met foto’s en weet ik het wat nog meer. Ik had het voor de gelegenheid best wat leger en opgeruimder kunnen maken maar dat zou valsspelen zijn.

Weten jullie die tante van het vloerkleed nog? Voor Ticho maakte zij, toen hij net geboren was, deze knuffel. Bij de buik zitten knoopjes en als je die losmaakt dan heb je een kussen. Leuk he?

Spaarpotje van de Action.

Wat gepersonaliseerde cadeautjes. Een knuffel met op de ene poot zijn naam en op de andere poot zijn geboortedatum, een treintje met zijn naam en een schilderij van mijn vader zijn werk, ook met naam.

Ik lig altijd dubbel om deze beer. Ding heet ‘Bas’ en is van Robert geweest.

Ticho vindt Bas alleen niet zo interessant want die heeft zijn hart verloren aan Flip, de knuffelbeer van PSV. Mijn Feyenoordhart kan het nauwelijks aan, maar ik ga er nog steeds een beetje vanuit dat verstand met de jaren komt en dat we op een dag gewoon afscheid nemen van Flip en Ollie mogen introduceren.

Aan de zijkant van deze WOOOD kast (Dennis, drie-deurs, Karwei) wil ik dus nog zo’n leuke groeimeter en bovenop misschien iets van plantjes ofzo. Maar dat is er nog niet van gekomen.

Tot slot nog deze drie opbergdingen. De twee zakken komen, zoals ik net al zei, van Kwantum en zitten vol met knuffels en speelgoed, zodat Ticho op zijn kamertje kan spelen als ik bezig ben met bijvoorbeeld de was. De houten kist is van Loods 5 en zit vol met ‘herinneringen’ zoals zijn eerste flesje, eerste pakje, knutsels, kaartjes enzovoorts.

En dat was het dan, het inkijkje in de kamers van onze kindjes. Voor iemand die – niet overdreven – vijf weken geleden pas begon met verven ben ik best tevreden met de huidige status. Ik denk dat er in de loop van de tijd nog wel het één en ander gaat veranderen omdat andere opstellingen wellicht praktischer zijn, maar in grote lijnen moeten die twee apen het hier voorlopig mee doen.

Je mag alleen reageren als je zegt dat je het leuk vindt (anders ga ik huilen).

Bedankt voor het lezen!


No baby yet, maar wil je niets van mijn laatste zwangere week, de kraamweek, Ticho, de baby en meer onzin missen? Volg me dan op Instagram (@anoukzwager). Zou ik leuk vinden!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *