Persoonlijk

De planning voor de komende weken

Yes, inmiddels ben ik 37 weken zwanger en dat betekent dat het kindje in mijn buik voldragen is. Dat betekent ook dat D-day steeds dichterbij komt en het leek me daarom een goed idee om eens te kijken naar de planning voor de komende weken.

En dan bedoel ik dus de planning voor hier op de blog. Zoals jullie weten is bloggen een hobby. Iets wat ik doe omdat ik het leuk vind, omdat alles wat hier staat zulke waardevolle informatie is die ik niet zomaar verloren wil laten gaan, omdat ik deze site een geweldig naslagwerk voor mijn kinderen vind én omdat ik misschien wel een beetje verslaafd ben aan groeiende bezoekersaantallen. Maarrrrr bloggen voor deze website is niet mijn werk. Dat betekent dat ik er geen stuiver aan verdien. Dat betekent dus ook dat als er prioriteiten gesteld moeten worden, deze blog ergens onderaan de lijst bungelt. Want hoe leuk ook, het moet allemaal wel haalbaar blijven en mijn hypotheek betalen en waardevolle offline vriendschappen vind ik belangrijker dan die bezoekersaantallen.

Een baan en vijf artikelen per week
De afgelopen maanden heb ik veel vrije tijd geïnvesteerd in deze site. Er verscheen gemiddeld vijf keer per week een nieuw artikeltje en dat was, naast een 28-urige werkweek, een huishouden, een kind, een man en een sociaal leven, soms best wel even pittig. Toch bleef het schrijven van alles wat jullie konden lezen een feestje. ’s Avonds, als het kind in bed lag, de man voetbal zat te kijken en ik mijn werkdag alweer vergeten was, kroop ik achter de laptop en ramde er zo huphup een paar nieuwe stukjes uit. Ontspannend, vond ik.

Er gaat iets veranderen…
Maar ergens in de komende weken gaat onze wereld veranderen. We krijgen een baby, een nieuw gezinslid. We zullen moeten bijkomen, herstellen en opnieuw onze draai moeten vinden. En dat gaat gevolgen hebben voor alles en iedereen om ons heen. Uit ervaring weet ik dat het even tijd kost en je daarna eigenlijk moeiteloos weer doorgaat waar je before baby was gebleven, maar een pas op de plaats in de eerste tijd na de bevalling is onvermijdelijk. Dat betekent dus dat de kans vrij aannemelijk is dat er de komende tijd niet standaard vijf artikeltjes per week online komen. Zo, dat is gezegd.

Vooruit werken
Ik heb uiteraard wel het één en ander vooruit gewerkt en zo lang er nog geen baby is schrijf ik rustig verder, maar ik wil wel graag actueel blijven. Waar ik normaal mijn onderwerpen ruim een maand vooruit plan zodat ik ook zo ver vooruit kan schrijven, doe ik dat voor de komende tijd niet. Simpelweg omdat ik niet weet of ik het over drie weken wil hebben over hoe de bevalling van onze dochter verlopen is óf dat ik graag even wil klagen over hoe ellendig het is als je voorbij je uitgerekende datum gaat. Heel conreet houdt dat in dat mocht ik vandaag of morgen bevallen, dan staat er overmorgen geen nieuw artikeltje online.

Na de bevalling
Mezelf kennende lig ik drie dagen na het baren met mijn laptop op schoot in bed of op de bank (of in de tuin, laten we het hopen) om heel veel nieuwe content te maken, gewoon omdat ik niet stil kan zitten en schrijven voor mij een heerlijk ontspannende bezigheid is. Ik denk dus dat het na de bevalling wel mee zal vallen met het gat hier op de site. Toch houd ik ook wat dat betreft graag een slag om de arm. We weten natuurlijk niet hoe de bevalling gaat verlopen, hoe ons meisje het gaat doen, of ik zelf een beetje fatsoenlijk uit de strijd kom enzovoorts. Het is allemaal te onzeker om zeker te zijn. Daarnaast vind ik vijf artikeltjes per week wel een beetje veel geloof ik, dus dat ga ik ook echt niet ambiëren. We gaan het allemaal wel gewoon zien.

Ik houd mijn Instagram (@anoukzwager) wél bij, hoe dan ook, dus mocht je op de hoogte willen blijven dan zou ik je van harte aanbevelen om mij daar te volgen (leuk ook!) zodat je niets hoeft te missen. Voor wat betreft de site: ik ga mijn best doen, maar niet ten koste van alles én alleen als ik er tijd voor en zin in heb. Ik hoop dat jullie dat begrijpen, maar daar ga ik natuurlijk wel vanuit.

Bedankt!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *