Happy Moments

Happy Moments #54

Hi goedemorgen! Bedankt voor je geduld en fijn dat je er deze dinsdag weer bent. Een dag later dan normaal, maar zoals je gisteren hebt kunnen lezen waren wij een weekend weg en had ik geen zin om achter de laptop te kruipen.

Om het een klein beetje goed te maken, heb ik een vrij volle Happy Moments van afgelopen week. Het was mijn eerste echte verlofweek, ik deed veel nuttigs voor de kinderkamers (meubeltjes bestellen en een vloerkleed scoren bijvoorbeeld), ging met Ticho lunchen, we bezochten Plaswijckpark en eindigden dus met bijna vijftig vrienden, vriendinnen plus kinderen op de camping in Beekbergen. Van dit alles heb ik achterlijk veel foto’s – sorry maar dat inkorten lukt me gewoon niet – en die ga ik je laten zien. Gaan we!

Hele nieuwe ervaring dit: ik zwaai de husband uit. Normaal gesproken is dat dus andersom.

En dit ga ik dus de komende weken heel veel doen. Lekker make-uploos met mijn kleine vriendje op de bank kroelen.

Koffie voor mama en koffie voor Ticho. Die melkopschuimer heeft zijn geld al heel erg opgebracht hoor.

In de loop van de ochtend laat ik het kind achter bij zijn tante en rijd ik zelf naar IKEA. Hier scoor ik allerlei nuttige dingen – zoals een kinderstoel, een vloerkleed voor op Ticho zijn kamer, de favoriete stapelbekers, een nieuwe lijst voor het schilderij dat op het TV-meubel staat en een knuffel van een poes – maar ook ontzettend veel troep en zooi, waarvan ik bij de kassa denk WAAROM LIGT DIT INEENS PLOTSELING IN MIJN KAR WIE HEEFT DIT ERIN GELEGD? Herkenbaar?

De rest van de middag laat ik Ticho bij zijn tante zodat ik nog langs de Kwantum, Leen Bakker, Trendhopper en Loods 5 kan en ik vind NERGENS wat ik zoek. Hoe kut. Om mezelf een beetje op te vrolijken plof ik aan het einde van de middag met toastjes en Love Island op de bank.

’s Avonds waag ik nog een poging bij de bouwmarkten (Gamma en Karwei) maar ook zonder succes.

Zo worden wij dinsdag wakker: met heel veel kusjes voor de poes.

En met een flesje melk én een flesje water.

En met hagelshagjes pikken van mama haar bordje. Goh, het lijkt wel vakantie. Oh wacht, dat is ook een beetje zo.

Halverwege de ochtend wandelen we eerst naar mijn opa, die op deze geweldige plek een appartement heeft. Wij woonden tot twee jaar geleden ook aan het water en als ik zo op het balkon zit, de schepen zie varen en het water hoor klotsen, dan mis ik dat best wel. Ach, je kunt niet alles hebben. Na mijn opa wandelen we door naar Ticho zijn oma voor een kus en koffie. Lekker dorps allemaal, iedereen die op loopafstand woont.

Ennnnnnn door naar de slager. Robert is ’s avonds niet thuis, dus ik besluit om lekker een kant en klare wrap én rauwkostsalade te halen.

En omdat het mooi weer is en Ticho en ik allebei trek hebben gekregen, ploffen we voor een lunch op het terras. Om te voorkomen dat meneer het hele terras afbreekt, houdt Bumba hem eventjes bezig.

We eten allebei een tosti en dat is hartstikke gezellig. Lief klein vriendje van me!

Als Ticho lekker ligt te slapen kruip ik ook even in bed. Heerlijk hoor, dat verlof, maar die tijd wordt zonder moeite opgevuld met andere dingen en dan is deze moeke halverwege de dag best wel moe.

Na drie uurtjes zijn we allebei weer up and running. We drinken wat lekkers en eten snoepjes. Lekker gezond dagje zo. Goeie kuif trouwens he?!

Bumba!

Die wrap met gehakt en groenten plus de rauwkostsalade ging er ook bij dit vuilnisbakkie prima in, maar er is altijd ruimte voor ijs!

GENIETEN! Mijn twee kindjes zo dichtbij elkaar. Ticho is moe en hangerig dus we ploffen op de bank. Niet echt een actieve middag, maar na ons drukke ochtendprogramma helemaal prima.

Zo, goedemorgen, kleine krentenbol! Mogen jullie raden wie hem uit bed gehaald heeft (tip: kijk even naar hoe zijn haar zit, of nou ja, niet zit…).

Nou, hier ben ik dus stad en land voor afgereisd: een leuk en niet zo’n standaard kastje/rekje voor op de babykamer. Kon ik dus nergens vinden en toen belandde ik op de pagina met badkamermeubels van Otto. Huppaaaaa, besteld!

Temperamentje hoor. Valt tegen, bloemkool als lunch. Ja, sorry liefje, maar vanavond krijg je pannenkoeken dus je zult nu echt vast je groenten moeten eten.

Met veel geduld en wat hulp van Bumba op de laptop als afleiding schuif ik zo het hele bakje naar binnen. Score!

’s Middags doen we samen een lang tukkie. Zijn we ineens vier uur verder. We zullen het nodig hebben gehad!

Gauw naar de winkels, waar dit kleine mormel zich vermaakt met het knagen op een appel. Die eet hij met klokhuis en al op. Meer kinderen die dat doen?

Papa is thuis! Zitten ze dan hoor, de mannen van De Jong. Jut en Jul. Knabbel en Babbel. Ik ben blij dat ik binnenkort wat vrouwelijke versterking krijg.

Mijn opa komt gezellig eten dus het is een klein feestje aan tafel. Na het fiasco met de bloemkool scoor ik extra punten met de pannenkoeken.

Tijd om wat aan die stofbende in mijn auto te doen. Een rondje wasstraat (‘goh, eigenlijk was ‘ie dus wit’) en een stofzuiger erdoor. Kunnen we weer een half jaar vooruit 😉

Deze heeft zin in de nieuwe dag. Het is donderdag en normaal gesproken gaat hij dan naar het KDV maar vandaag gaan we samen met vriendinnetje Marline naar Plaswijckpark.

In de draaimolen, heel veel diertjes bekijken, lekker rondstappen, kortom: genieten.

Kind in z’n sas hoor. Voor een volledig overzicht van onze ochtend in dit leuke park moet je HIER even kijken. Ik schreef er namelijk een apart artikeltje over.

Schatje is moe. Hij was heel de ochtend echt zo lief en zoet, mijn voorbeelddreumes.

Als we thuis zijn, rond 13.15 uur, gaat hij uiteraard even op zoek naar de poesjes in zijn Nijntje-boek, die worden vervolgens allemaal gedag gekust en geaaid en daarna is het tijd voor zijn middagslaapje. Als Ticho slaapt ruim ik de was op, probeer een beetje orde in de chaos op onze eettafel te scheppen én schrijf de blogpost met foto’s van de ochtend. Lekker actieve dag zo, wat ik heerlijk maar ook behoorlijk vermoeiend vind.

Gelukkig heb ik nog wel tijd voor dit.

En als Robert thuis is, besluiten we lekker spontaan om een pizzaatje te gaan eten. Levensgenieters tot de max hoor!

Proost op het weekend!

Het is vrijdagochtend en we zijn druk aan het inpakken voor ons jaarlijkse kampeerweekend. Ik ren nog even naar de winkels want er moeten nog een aantal last minute boodschappen gefikst worden. Het zal ook eens niet…

Off we go! We verblijven op een camping op de Veluwe en dat is ruim een uurtje rijden vanuit Papendrecht. Ik had de hoop dat deze draak lekker in slaap zou vallen – we rijden tijdens dutjestijd – maar die denkt ook ‘de groeten, voor mij is het óók feest’.

Zijn we dan! Robert en ik (en vorig jaar ook Ticho) hebben een prima kampeertent waar we eigenlijk altijd in geslapen hebben, maar gezien mijn buik besloten we dit jaar voor een stacaravan te gaan. Iets comfortabeler, eigen toilet bij de hand en met verwarming.

Ticho en zijn vriendje spelen samen met de stapelbekers en ondertussen pak ik de boel uit.

Knap kind van me. We wandelen naar de speeltuin voor wat vermaak.

En daarna is het tijd voor de barbecue. We zijn met bijna 50 man: 26 volwassen en ik geloof 21 kinderen (voor een foto van nagenoeg heel de groep moet je HIER even klikken). Hartstikke gezellig!

Tichootje fikst de komkommers voor het avondeten. Eentje in zijn eigen mond, eentje in de sla…

Zo, wat ritme en regelmaat betreft ben ik dus best een zeurpiet, want feestweekend of niet, meneer gaat gewoon op normale tijd naar bed. Zeker nu hij toch nog te klein is voor een avondwandeling door het bos of andersoortig vermaak. De rest van de avond zitten we te blauwbekken onder de partytent. Het koelt enorm af…

En de volgende ochtend hebben we regen. Het zal weer eens niet. Ik kan me oprecht geen Pinksterweekend herinneren waarin we het volledig droog gehouden hebben. Nu vind ik een klein buitje niet zo erg, maar een hele dag regen is echt niet chill op de camping.

Deze kan het weinig schelen. Geef hem zijn bekers en hij is blij.

Ontbijtje! Lekkere chaos.

Dit weekend is niet geschikt voor mensen met smetvrees, maar ik laat me de gebakken eitjes prima smaken hoor. Goed voor de weerstand.

Ah, ook Ticho is er klaar mee. Onze dramaqueen. De rest van de middag is het een beetje behelpen wel. Er gaat een groep inclusief kids naar het plaatselijke binnenzwembad, er gaat een aantal naar de Decathlon en wat andere winkels voor een shopsessie en er blijven wat mensen op de camping. Aangezien Ticho slaapt behoor ik bij de laatste categorie. Niet zo heel erg, want we hebben een TV in ons huisje en ik kijk dus lekker naar de Royal Wedding.

’s Avonds spelen we met de dames bingo (in een voorverwarmde stacaravan want we zijn allemaal wel klaar met die kou en regen). Ik heb dat dus nog nooit gedaan, maar vind het verrassend leuk. Was wel vrij kansloos qua prijzen – dat hadden twee meiden echt super geregeld, die prijzenpakketten – maar gelachen is er zeker.

Het is zondag en de zon schijnt. Dan zou je denken: kind trekt sandalen aan. Maar nee, Ticho is nogal gehecht aan zijn witte sneakers. Komt hij dus mee aangewandeld.

Lekker ontbijtje weer.

En een rondje op de fiets met zijn grote neef. Hier is het nog weer voor lange broeken…

… maar die kunnen we gelukkig vrij snel inruilen voor een iets korter exemplaar.

Sterker nog: we gaan zwemmen! Het water is steenkoud maar dat kan al die kids niet schelen. Die plonzen er lekker op los.

Na het zwemmen is Ticho zo moe, dat hij direct in diepe slaap valt. Het is voor hem ook druk en veel, zo’n weekend.

Och jongens, dat zonnetje. Genieten tot de max hoor!

Deze smurf wordt na ruim drie uurtjes wakker en gaat daarna weer verder met schooien over de camping. Steentjes verzamelen – af en toe even proeven of dat lekker is, zo’n hap aarde -, waterballonnen gooien, achter de bal aan en uiteraard veel plakken aan papa en mama. ’s Avonds eten we met z’n allen patat en daarna is het vrij snel rustig. Ticho slaapt tegen half acht en ik taai ook bijtijds af naar de caravan. Het is echt heel erg gezellig zo’n weekend, maar ook behoorlijk vermoeiend (en dat heeft niets met mijn zwangerschap te maken).

En dat waren de foto’s van afgelopen week! Was die extra dag wachten wel waard toch? In de Happy Moments van volgende week zien jullie het staartje van het kampeerweekend – we zijn gisteren aan het begin van de middag thuis gekomen -, beeldmateriaal van mijn vriendinnenweekend – ja, ik ga wéér een weekend weg – en hopelijk nog meer zonnige plaatjes. Tot nu toe gaan die temperaturen best wel lekker zo tijdens mijn verlof. Niks te klagen.

Voor nu sluit ik de laptop weer af. Ik ben kapot na afgelopen dagen en kan niet wachten tot ik in mijn eigen fatsoenlijke bedje lig in plaats van op dat plastic matras van de stacaravan. Hopelijk word ik morgen weer wat fitter wakker, is de stijve rug een beetje weggetrokken en kan ik er weer tegenaan.

Bedankt voor het lezen en een fijne nieuwe week toegewenst!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *