Momlife, Persoonlijk

Fotodagboek: een ochtend naar Plaswijckpark

Afgelopen donderdag ging Ticho niet naar het KDV maar samen met mij én vriendinnetje Marline naar Plaswijckpark. Het stond al even in onze agenda’s en ik keek er best wel naar uit.

Nu mijn verlof begonnen is, vind ik het superleuk om met mijn kleine vriendje allerlei dingen te ondernemen. Nog even genieten van het feit dat hij mijn enige kind is, hem alle aandacht geven en hem zien genieten. Ik was nog nooit in Plaswijckpark geweest, maar had er wel leuke verhalen over gehoord. De combinatie tussen dieren en spelen klonk op voorhand als perfect voor Ticho. Nu moet ik er wel direct bij zeggen dat het voor een kind van anderhalf natuurlijk heel erg leuk is, maar een uurtje kinderboerderij (met speeltuintje) vindt hij zeer waarschijnlijk óók geslaagd. Anyways, ik wilde eens wat anders dan die eeuwige kinderboerderij dus propte heel de bende in de auto en gaan met die banaan. Ik maakte genoeg foto’s om je een indruk te geven van onze ochtend. Kijk je mee?

Plaswijckpark zit in Rotterdam, tussen Hillegersberg en Schiebroek. Voor ons is dat een klein half uurtje rijden dus qua afstand goed te doen.

Wie is de reisleider?

Vrijwel direct na de ingang staat deze draaimolen. Moesten we natuurlijk meteen uitproberen. Hier kijkt Ticho nog een beetje zo van ‘moet dit, op zo’n knol?’ maar toen we eenmaal het rondje gemaakt hadden en de volgende stoet met kindjes erop wilde, werd hij best een beetje boos dat hij eraf moest.

Gelukkig is hij lekker af te leiden met beestjes. Ik geloof dat hij hier naar de otters staat de loeren.

Er zijn ook Wallabies. Daar had Ticho geen aandacht voor, maar ik vond ze schattig. Plaswijckpark is opgedeeld in drie stukken: Dierenwijck, Wandelwijck en Speelwijck. Dit is dus het gedeelte met de dieren.

Er loopt van alles rond. Geitjes, koeien, kippen, struisvogels (of iets wat daar op lijkt), wallabies, schapen, prairiehondjes, stokstaartjes, konijnen enzovoorts.

EN BAMBI!

Kijk nou! Zo leuk dat je dichtbij de dieren kunt komen.

Ticho wil liever niet in de buggy maar gewoon zelf wandelen. Snap ik. Kijk ‘m eens genieten. Ik ben natuurlijk heel erg bevooroordeeld hoor, maar ik vind ‘m toch een potje knap, dat is niet normaal.

Er rijdt ook een treintje door het park. Hartstikke leuk. Ticho zwaait enthousiast naar iedereen die erin zit. Kleine charmeur!

Voor de grotere kindjes is er van alles te doen met water. Je kunt bijvoorbeeld op een vlot (wel zelf peddelen, dus mij niet gezien)…

… en je kunt spelen in dit watertafereeltje. Met pompen, plasjes, waterbanen enzovoorts.

Hoewel we enorm boffen met het weer slaan we dat watergebeuren toch even over. Ik vind het net iets te koud en Ticho nog een beetje te klein. Oh ja, en ik heb geen zin in een nat kind.

Door naar de vogeltjes.

Via Wandelwijck lopen we door naarrrrrrr

Het springkussen. Dat doet Ticho natuurlijk denken aan de trampo bij zijn neef en nicht in de tuin, dus dat bevalt hem uitstekend. Ik spring ook mee – even die bekkenbodem trainen – en stort na vijf minuten met ademgebrek neer.

Liefste!

Er is ook een rondvaartboot. Kun je een stukkie over het meer varen. Heel leuk, voor de volgende keer.

Voor de hele warme dagen is dit top natuurlijk. Een zwembad met heel ondiep water, allerlei speeltoestellen en meer dan genoeg picknicktafels. Ik weet zeker dat wij komende zomer nog een keertje terugkeren en reken maar dat we dan ook even gaan plonzen.

Deze foto’s zijn niet helemaal je van het, maar je ziet hier de verkeerstuin. Daar kunnen de grotere kinderen lekker rondcrossen op een skelter. Zag er leuk uit en aan het lawaai te horen was dat het ook.

Joe hoi! Wij ploffen neer op een terras voor wat eten en drinken. Terwijl Marline dat binnen haalt, maken Ticho en ik een selfie…

En kijken we Woezel en Pip. Even bijkomen van al die indrukken.

Zit ‘ie weer hoor. Tweede tosti deze week (hashtag loedermoeder).

En een flesje Appelsap. Gaat niet helemaal op trouwens, want hij gooit de helft over tafel. Dat krijg je ervan als ze alles zelf willen doen he. Ik laat het maar gewoon gebeuren en haal als we klaar zijn gewoon een doekje over tafel.

Dit was ons uitzicht vanaf het terras dus je begrijpt dat Ticho weinig geduld had voor zijn tosti en liever linea recta naar deze zandtoestand wilde.

Dus dat is wat we doen. Deze speeltuin is speciaal voor kinderen tot vijf jaar en er staan voldoende dreumesproof toestellen. Hartstikke leuk. Ik ben wel tot de conclusie gekomen dat Ticho nog net iets groter moet zijn (of wat minder angstig om verder dan veertig centimeter van mijn zijde te wijken), zodat hij ook echt zelf overal op kan klimmen (en ik dus gewoon op een bankje kan toekijken), want nu is het best een gedoe met buik en kind enzo. Gelukkig was Marline mee, die vermaakt de baas en houdt hem in de gaten.

Terwijl we doorlopen naar de volgende speeltuin – meer dan genoeg speeltuinen daar – komen we nog langs een veldje met koetjes. ‘Ticho, wat doet de koe?’ – ‘BOEEEEEEE’.

Een XXL schommel. Normaal gesproken is schommelen zijn grootste hobby, maar het is inmiddels bijna half één en we zijn al een paar uurtjes in het park, dus de batterij van het kind is leeg.

En via de laatste speeltuin lopen we naar de uitgang. Hier kunnen grotere kinderen volgens mij hun hart ophalen. Op de achtergrond zie je nog een stel waterfietsen en er staat een soort stellage waar bootjes afgeschoten worden.

‘Kom je snel weer ravotten?’. Nou reken maar van yes. Wat is dit een leuk park zeg. Echt voor ieder kind tot een jaar of tien (gok ik) wat wils. Dieren, spelen, wandelen, water, skelters én betaalbaar (een euro of twaalf per persoon en kinderen tot twee jaar zijn gratis).

En dat was het! Ik heb bij lange na niet alles op de foto gezet, maar volgens mij heb je zo wel een aardig beeld van dit park. Wij zijn fan en keren hier komende zomer absoluut nog eens (of meer dan eens) terug. Het is zo leuk, ruim opgezet, hartstikke goed onderhouden, schoon, gezellig en Ticho genoot zichtbaar van alles om hem heen. Voor meer informatie over het park, de openingstijden, een plattegrond enzovoorts kun je HIER terecht.

Bedankt voor het lezen en een heel fijn weekend toegewenst!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *