Persoonlijk

16 x wat iedere moeder (stiekem) doet

Natuurlijk zetten we allemaal ons beste beentje voor als het aankomt op het opvoeden van onze eigen kinderen. We geven ze gezond te eten, kopen leuke kleren, leren ze normen en waarden en ga zo maar door.

Maar laten we even eerlijk zijn, er zijn iedere dag minimaal vijf momenten waarop de prijs voor beste moeder behoorlijk aan onze neus voorbij gaat omdat we dingen doen die volgens onszelf niet door de beugel kunnen. Ik maakte een lijstje met zestien punten die iedere moeder (stiekem) doet of gedaan heeft. Hoeven we ons daar in het vervolg niet meer schuldig over te voelen.

Bedtijd stiekem vervroegen
“Nee schat, het is al láng bedtijd dus we gaan niet nog even een nieuwe treinbaan op de grond uitstallen.” Om iets voor zevenen. Gewoon, omdat je er geen zin meer in hebt en toe bent aan een slapend kind en tijd voor jezelf.

Speen of snoep afgelikt en teruggegeven
De vijf-seconden-regel is er niet voor niets toch? En aangezien de weerstand van kinderen nog moet groeien, is het heus niet erg om daar de tien-seconden-regel van te maken. Een gevallen speentje of snoepje? Hup, tong erover (of niet) en teruggeven die handel.

Achter de televisie zetten om zelf even rustig koffie te kunnen drinken
Het lijkt wel alsof het een doodzonde is om je kind met een iPad op de bank te parkeren of meer dan twaalf minuten per dag voor de televisie te zetten, maar laten we eerlijk zijn: het is toch heerlijk als je kind vermaakt wordt zonder dat jij dat hoeft te doen?

Kind iets gezonds geven en zelf een zak chips opentrekken
Dat jullie samen met een bakje chips op de bank zitten. Kind krijgt wortelchips, mama neemt een XXL zak Lays Ribbel Paprika. Verschil moet er zijn toch? Of liegen over de inhoud van de snoeppot. ‘Nee lieverd, snoepjes zijn opppppppp.’

Liegen over aankopen voor kind tegen man
“Was in de sale”, “hebben we gekregen” of “hing al heel lang in zijn kast” zijn de meest voorkomende leugentjes die we de vader van onze kids vertellen. Het is gewoon beter als ze niet op de hoogte zijn van het exorbitante uitgavepatroon dat jij hanteert.

Snottebellen afvegen aan de kleren van het kind
Ach, die kleren gaan vanavond toch weer in de was en er is heus niemand die zo’n felgroene bullebak op de trui van je kind ziet zitten, toch?

Minder leuke eigenschappen toewijzen aan papa
Dat driftige gedrag? Heeft ‘ie écht niet van mij. Dat ongeduldige karaktertje? Typisch een kind van zijn vader. Who needs een DNA-test?

“Daar gaat papa even iets aan doen” zeggen als je GEEN ZIN hebt om de zoveelste poepluier te verschonen
Na een dag moedertje spelen terwijl de husband zich niet druk heeft hoeven maken om rondzwervend speelgoed, driftbuien, broodkruimels en warme flesjes melk, heb je gewoon écht geen zin om de zoveelste stinkende poepluier voor je rekening te nemen. Subtiel afschuiven die handel.

Met een klodder spuug even die aangekoekte restjes chocopasta wegboenen
Waarom een doekje pakken als je ook wat kwijl kunt gebruiken?

De deur dichttrekken en doen alsof je doof bent als het kind debiel vroeg wakker wordt
Die kinderen doen zelf toch ook weleens alsof ze je niet horen? Bijvoorbeeld als je voor de tiende keer vraagt of ze hun speelgoed willen opruimen of als je ze bijna smeekt om ALSJEBLIEFT nog twee hapjes van hun eten te nemen. Dus waarom zou jij dan niet een beetje Oost-Indisch doof mogen zijn als datzelfde kind zijn of haar dag wil beginnen voordat de vogeltjes buiten fluiten?

Te kleine kleren aantrekken
Wie maakt zich hier niet schuldig aan? Kan best nog een keertje. Prima kledij voor de opvang. Ach, met een beetje proppen is het helemaal zo klein nog niet. Tot je zoon ineens met een crop top aan tafel zit. Arme schat.

De batterijen uit het speelgoed halen omdat je FLIPT van de herrie
Hoe meer muziek er uit dat fluorescerende autootje komt, hoe leuker het kind het lijkt te vinden. Blijken toch ineens die batterijen leeggelopen te zijn. En nieuwe? Nee, die heeft mama niet op voorraad.

Zeggen dat Bumba niet op televisie is omdat Bumba al lang ligt te slapen
Vaak je redder in nood, maar soms wil je graag zelf even RTL Boulevard kijken in plaats van weer die vervelende clown op je beeldscherm. Dus nee, Bumba kan vandaag écht niet meer aan, want die ligt te slapen, is op vakantie, is moe, zit te eten of kan mij het schelen wat je ervan maakt.

Je kind als excuus gebruiken
Om onder vervelende afspraakjes uit te komen, maar ook om ongegeneerd in je huispak binnen te blijven zonder make-up op je gezicht of een borstel door je haar. “Hij is niet zo lekker” staat dan eigenlijk voor “ik heb geen zin en zie er niet uit”.

Het voorleesboekje iets inkorten
Waarom pakken ze altijd de dikste boekjes met de langste verhalen? Snappen ze nou niet dat je het liefst dat hele voorlezen sowieso overslaat omdat je verse (en warme) koffie ruikt en GTST op het punt van beginnen staat? Oplossing: hier en daar een bladzijde overslaan. Werkt zeer waarschijnlijk maar tot een bepaalde leeftijd.

Tekeningen of andere geknutselde zooi weggooien
Omdat je anders wel één of andere garagebox kunt huren om al die frutsels op te slaan. De leuke dingen worden er uiteraard uitgepikt, maar de rest kan zomaar ineens spoorloos verdwijnen. Sorry!

En dat was het wel, mijn lijstje met dingen die iedere moeder stiekem weleens doet. Zijn er dingen die missen? Of staan er dingen op die jij écht niet door de beugel vindt kunnen en dus absoluut never nooit zou doen?

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

  1. Haha nu herken ik al wat dingen! Benieuwd over een jaar. Oh en due kleine kleertjes aan doen. Doe ik ook wel eens, maar dan omdat ik niet wil dat het te klein geworden is haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *