Zwangerschap

Het ideale kraamcadeau

Nu ik er toch al best wel een aardig deel van mijn zwangerschap op heb zitten, krijg ik steeds vaker de vraag of wij nog wensen voor de baby hebben. Vandaag vertel ik alles over kraamcadeaus, de do’s en don’ts én mijn persoonlijke favorieten.

Tot voor kort had ik me nog niet heel erg verdiept in cadeautjes die wij graag zouden willen krijgen als onze dochter eenmaal geboren is. Ik vind cadeautjes krijgen hartstikke leuk, maar het heeft ook iets ongemakkelijks. Dat vind ik ook van ‘verlanglijstjes’. Een beetje hebberig ofzo. Tóch besloot ik, nadat ik voor de tiende keer geen fatsoenlijk antwoord kon geven op de vraag wat onze cadeauwensen zijn, een lijstje te maken. Die deel ik graag met je, ter inspiratie.

Doe mij die maar
Zoals gezegd vind ik een verlanglijstje een beetje hebberig. Tóch staat er op dit moment wel eentje in mijn telefoon, met cadeautjes in verschillende prijscategorieën. Dat lijstje heb ik gemaakt om een drietal redenen:

 • Omdat het ons tweede kind is, hebben we heel veel spullen al. Om te voorkomen dat we dingen nóg een keertje krijgen, is een lijstje gewoon ontzettend handig.
 • Hoe lief bedoeld ook, ik vind het echt enorm zonde van ieders centen als er spullen worden gekocht waar ik niks aan heb of die gegarandeerd in een doos op zolder belanden. Voorbeeld: toen Ticho net geboren was, kregen we tientallen knuffels. Leuk en aardig, maar hij heeft natuurlijk niets aan dertig knuffelbeertjes. Gevolg: mensen hebben er geld aan uitgegeven en Ticho heeft er nog nooit naar omgekeken.
 • Uit ervaring weet ik dat het superfijn is als iemand lekker concreet kan zeggen: doe mij die maar. Dat scheelt gewoon gedoe. Bovendien weet je op de manier zeker dat je een cadeautje hebt waar de nieuwbakken ouders écht wat aan hebben. Daar scoor je sowieso punten mee!

Kleertjes
Waar ik nog wel even een apart stukje aan wil wijden, is het geven van kleertjes. Ik denk dat het één van de meest ‘standaard’ cadeautjes is die er bestaat. Persoonlijk vind ik het heel erg leuk om kleertjes te krijgen (en te geven) maarrrrrr (en dit is een vrij belangrijke maar) moet het wél de juiste smaak zijn. Nu is het niet zo dat mijn smaak enorm uitgesproken of lastig is want met Z8, Feetje, Quapi, Tumble of Noppies zit je altijd goed, maar met bijvoorbeeld C&A en H&M kan het écht wel gebeuren dat je de plank volledig misslaat, omdat de stijlen daar nogal uiteenlopend zijn. Ben je dus niet helemaal honderd procent overtuigd van jouw aanschaf voor de kakelverse baby? Koop het dan niet. Een cadeaubon is een prima alternatief.

Op ons lijstje
Inmiddels heb ik links en rechts al wat wensen doorgegeven maar ook zo zachtjes aan het lijstje weer aangevuld. Benieuwd wat ik leuk zou vinden om te krijgen?

 1. Schoentjes van Donsje Amsterdam en Mockies
  Ik vond het bij Ticho altijd een crime om hem passend en leuk schoeisel aan te geven, maar voor meisjes ben ik enorm verliefd op Donsje-schoentjes. Ik weet dat ze ook voor jongetjes kunnen, maar dan is het toch niet helemaal mijn smaak. Voor een meisje wel dus. Omdat ik ze niet direct na de geboorte nodig heb, besloot ik ze op onze wensenlijst te zetten (en daar zijn ze inmiddels ook weer vanaf – verwend nest speaking). Hetzelfde geldt voor de schoentjes van Mockies.
 2. Rugzakje
  Ik spotte op Instagram echt een heel leuk rugzakje die gepersonaliseerd kan worden met de naam van onze dochter. Dit was dan ook het eerste cadeautje dat ik doorgaf toen iemand vroeg of ik nog wensen had.
 3. Trolley
  Een leuke trolley, superhandig voor als de kleine meid gaat logeren. Voor Ticho hebben we er nog steeds geen één en iedere keer als ik zijn logeerspullen in een plastic zak sta te proppen, vind ik het weer armoe tot en met. Het is niet zo’n standaard maar wel heel leuk cadeau. Wij hebben deze gevraagd en ik vind het een heel prettig idee dat ik zeker weet dat we ‘m dus krijgen.
 4. Kinderstoel
  Een wat groter cadeau, maar absoluut meer dan nuttig en iedere cent waard. Misschien leuk om aan meerdere mensen tegelijk te vragen. Wij krijgen dit keer de Stokke Steps van mijn vader. Helemaal blij mee!
 5. Draagdoek
  Deze hebben we nog niet en heb ik aan mijn moeder gevraagd. Daar gaan we ongetwijfeld veel gebruik van maken!
 6. Armbandje met naam
  Een zilveren armbandje met naam vind ik toch zo schattig staan bij van die kleine net geboren meisjes. Staat dus bij ons op het lijstje. Zelf had ik er vroeger ook eentje, maar ik ben ‘m helaas kwijtgeraakt. Eeuwig zonde, want hoe tof is het als onze dochter over dertig jaar nog eens door haar herinneringendoos graaft en dan dat prachtige armbandje tegenkomt?
 7. Roze slaapzak
  We hebben een blauwe en een grijze slaapzak en die grijze gaan we gewoon hergebruiken, maar de blauwe vervang ik graag door de roze variant. Als je een slaapzak cadeau geeft dan kan ik je verzekeren dat er veelvuldig gebruik van gemaakt gaan worden.
 8. Dekentjes of een voetenzak
  Tja, we hebben nou eenmaal veel blauw. En nu ben ik best een voorstander van genderneutraliteit enzo, maar mijn dochter doe ik toch graag in een roze voetenzak of onder roze dekentjes. Wederom een leuk cadeau om (met meerdere mensen) te geven en waarmee je in principe zelden de plank misslaat. Ik ben in ieder geval blij dat deze van ons lijstje zijn afgestreept.
 9. Bestekset
  Nooit genoeg besteksetjes voor het kind. Ik ben groot fan van de ‘bamboe’ bordjes en bekertjes van Xenos, maar ook bij Loods 5 verkopen ze leuke spullen. Wil je écht indruk maken, kies dan voor een zilveren setje en laat de naam van het kind erin graveren. Dan is het direct een collectors item.
 10. Muts, sjaal, wanten
  Kregen we bij Ticho ook cadeau en vond ik ontzettend leuk én handig. Hopelijk hebben we het de eerste paar maanden nog niet nodig, maar reken maar dat er tijdens de koude maanden volop gebruik gemaakt wordt van mutsen, sjaals en wanten.
 11. Oppasboek
  Nog zoiets in de categorie nuttig. Ticho krijg iedere maandag en dinsdag, als hij naar zijn tante en oma gaat, een oppasboek mee, waarin zij opschrijven wat ze die dag gedaan hebben, hoeveel hij gegeten, gedronken en geslapen heeft én waar zo nu en dan een mooie tekening in gemaakt wordt. Ticho zijn boek is inmiddels bijna vol – en het is dan ook wel mooi geweest – maar voor zijn zusje wil ik natuurlijk ook zo’n ingevuld exemplaar. Niet alleen leuk om later terug te lezen, maar ook superhandig als je in het begin nogal afhankelijk bent van ritmes en schema’s en je even wil checken hoelaat de baby zijn of haar laatste flesje gekregen heeft.
 12. Toffe decoratie voor in de kinderkamer
  Gepersonaliseerde muurstickers, leuke posters, slingers of rekjes en bordjes: accessoires op de kinderkamer zijn altijd een goed idee. Tip: kies niet op eigen houtje iets wat jij wel leuk vindt, maar overleg even met de ouders in spé of het ook daadwerkelijk past bij het interieur. Anders kan ik je garanderen dat het ergens achter het schot belandt.
 13. Een flessenset. Oh jongens, praktisch tot de max en misschien niet heel erg leuk om te shoppen voor een newmom en newbaby, maar ik heb gewoon nog geen flesjes voor de baby. Die heb ik dus aan een vriendin gevraagd. Daar heb ik écht wat aan.
 14. Verzorgingsproducten en de Snoozebaby verzorgingsmat. Gewoon heel handig, fijn en ook nog leuk om te geven en te krijgen. Informeer wel even bij de papa en mama welke producten zij graag willen want niet iedereen staat te springen bij Zwitsal.

En dat waren ze: mijn favoriete kraamcadeaus. Heb jij nog leuke tips voor me? Zijn er webshops met de leukste cadeautjes? Laat het me allemaal gerust weten, want ik zet het dan op mijn lijstje (en alles wat we na de kraamperiode niet gekregen hebben ga ik lekker zelf shoppen!).

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

 1. Een gepersonaliseerde zilveren bijtring, vonden wij zo leuk om te krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *