Persoonlijk

Dit vind ik STOM!

Als ik zo nu en dan mijn eigen blogposts teruglees, dan kan ik me heel goed voorstellen dat jullie massaal denken dat ik één of andere blije pipo ben die overal om lacht en haar dagen vult met leuke dingen.

Nu schreef ik HIER al eens dat dat écht niet zo is. Dat er ook dingen zijn die mij minder blij en vrolijk maken en dat ik ook heus tegenslagen ken. Omdat ik die dingen vaak te privé vind om online met honderden onbekenden te delen, maar ik wel wil laten zien dat er duizendmiljoen dingen zijn waar ik me mateloos aan kan ergeren, maakte ik mijn eigen – en welbekende – STOM-lijstje. Het is nogal een rits aan irritaties geworden, dus houd je vast en lees mee.

Qualitytime
Niet aan de tijd samen met je partner, vriendinnen of ouders an sich, maar het wóórd. Echt, ik vind het vreselijk en krijg er jeuk van als mensen zeggen dat ze samen met hun grote liefde wijntjes gaan drinken en kaasjes gaan eten op de bank terwijl er een slechte romcom aan staat en dat dan ‘qualitytime’ noemen. ‘Nee, vanavond kan ik niet want dan heb ik even qualitytime met mijn man.’ Echt, barf.

Gebroken nachten
Het went nooit en voorlopig zijn we er nog niet vanaf, helaas. Ik vind gebroken nachten heel erg stom omdat ik mijn slaap best wel nodig heb en er niet aan kan wennen dat ik met enige regelmaat op de meest onchristelijke tijdstippen met een jammerende dreumes in mijn armen sta.

Eieren die ontploffen tijdens het koken
Omdat het zo gruwelijk stinkt, heel de bende aanbrandt én het zo zonde van je eitje is.

Een dreumes onder de chocopasta
Nu vind ik ‘eten met een dreumes’ sowieso al niet per se leuk omdat ik achteraf negen van de tien keer de hogedruk reiniger wel tevoorschijn kan toveren, maar als hij een boterham met chocopasta gegeten heeft dan volstaat zelfs die hogedruk niet meer. Met geen mogelijkheid schoon te krijgen en dat vind ik stom.

Naar de kapper
Omdat het zo gruwelijk veel tijd kost. Nu ga ik niet heel vaak, misschien twee keer per jaar, maar toch. Uren in zo’n kappersstoel zitten, ain’t nobody got time for that.

File
Omdat ik bijna dagelijks tussen Papendrecht en Utrecht rijd – zo’n zestig kilometer enkele reis – heb ik me voorgenomen om me vooral niet op te laten naaien door een file omdat ik er simpelweg vrijwel dagelijks mee geconfronteerd word en er tóch niets aan kan doen, maar leuk is anders.

Panty’s met ladders
Soms heb ik een 40 of 60 denier panty aan en weet ik dat ik eigenlijk een meer transparante variant had moeten kiezen. Punt is dat ik in die dunne gevalletjes altijd al vier ladders heb zitten voordat ‘ie überhaupt om mijn benen zit. Dan blijf ik met mijn ring hangen, trek ik iets te fanatiek de bovenkant over mijn love handles of blijkt er een klein scheurtje in mijn nagel voor volledige verwoesting te zorgen.

De iPhonebatterij
Omdat dat ding altijd irritant snel leegloopt. Dan staat er dat ik nog 40 procent heb en zes seconden later valt ‘ie ineens uit. Echt, zo onbetrouwbaar als de neten.

Koken
Het is geen hobby van me en dat gaat het ook absoluut niet worden. Koken vind ik niet leuk, ik ben er ook niet goed in en ik wil mijn tijd er eigenlijk niet aan besteden. Maar ja, we hebben geen keuze want iedere avond een broodje uit de oven met een gebakken eitje gaat ook zo vervelen.

Mensen die op de linkerbaan blijven rijden
En dan keurig de maximale snelheid aanhouden. Aan alle linksrijders van Nederland: SCHUIF EEN BAAN OP EN MAAK RUIMTE VOOR ME.

Verpakkingen die niet open te krijgen zijn
Je weet wel, van die verpakkingen die je enkel met een schaar kunt openen. Weinig stommer dan dat hoor. En verpakkingen die eigenlijk overbodig zijn vind ik ook niet leuk.

Mijn gezicht reinigen als ik doodmoe ben
Want niemand zit erop te wachten om na een lange dag nog het zes-stappen-plan te doorlopen voordat je eindelijk je bed in kunt duiken. Maar alles voor een gereinigde huid, omdat puisten en onzuiverheden óók stom zijn. Kiezen of delen, zeggen we dan.

Mijn benen scheren
Ik vind dit zó stom, dat ik het zo lang mogelijk uitstel. No shame. Zijn er mensen die dit wél leuk vinden?

Mensen die ‘me fiets’ zeggen of schrijven in plaats van ‘mijn fiets’
Omdat ik eigenlijk vind dat iedereen in Nederland inmiddels toch wel weet hoe dat werkt met bezittelijk voornaamwoorden toch? Toch?

De was
Ik ben gezegend met een man die wel raad weet met allerlei huishoudelijke taken, want zelf heb ik er een enorme hekel aan. Vooral de was. Echt hatelijk vind ik het en mensen die blij worden van was aan de waslijn of een fijne strijkbout of een fantastisch geurende waspoeder: jullie zijn gek.

Mensen die andere mensen verbeteren
Je moet je voorstellen dat ik een liefde heb voor taal. Dat betekent – ondanks dat ik zelf óók absoluut foutjes maak – dat ik echt heel erg gevoelig ben voor mensen die spreekwoorden door elkaar gooien, een werkwoord verkeerd vervoegen of een ander taalmisdrijf plegen. En tóch probeer ik daar nooit iets van te zeggen. Want mensen die dat wel doen – de taalnazi’s – vind ik stom.

Zuurpruimen
Het lijkt me zo dodelijk vermoeiend als je glas altijd half leeg is en je klagen en zeuren tot dagtaak hebt verheven. Mensen die nooit eens enthousiast reageren, een oog hebben voor beren op de weg en altijd de negatieve kanten zien. Stom!

Eetgeluiden
Mensen die wortels eten en dan ook echt klinken als een konijn of mensen die hun voedsel in de mond herkauwen en eindeloos met speeksel vermengen: ik haat het. Ja, het gaat verder dan stom vinden, want dit is dus iets wat mij écht kwaad kan maken. Vraag maar aan Robert of ieder ander willekeurig persoon in mijn omgeving.

Gefacetunede foto’s
Zelf ben ik ook heus niet vies van een filtertje, maar er zijn ook dames – ja het zijn echt meestal dames – die dat filteren tot een ware kunst hebben verheven. Dat je op Instagram ineens zo’n gladgestreken hoofd voorbij ziet komen waardoor je je meteen zorgen maakt om de brandveiligheid van deze persoon.

Zomaar spoorloos verdwenen haarelastiekjes en klemmetjes
Is it just me of hebben andere dames ook last van haarelastiekjes en klemmetjes die altijd op miraculeuze wijze verdwijnen? Ik moet gewoon eens in de zoveel tijd een nieuwe voorraad kopen omdat de rest zich verstopt heeft of weggelopen is. Stom, al zeg ik het zelf.

Mensen die followers, likes of comments kopen
Of groepjes vormen waarin afgesproken wordt om met een x-aantal woorden op elkaars foto te reageren en deze ook binnen drie minuten te liken, zodat het algoritme van Instagram voor de gek gehouden word. Ik kan er niet bij en vind het zó stom. Wie houd wie nou voor de gek?

Nou, ik had best nog een keer duizend woorden extra kunnen schrijven want eigenlijk is mijn lijst nog lang niet volledig, maar voor vandaag houd ik het even hierbij. Lijkt me genoeg stoms voor nu. Zijn er dingen die jij écht heel stom vindt? Laat het me weten want voor deze ene keer mag je ongegeneerd klagen en zeuren!

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

  1. Oh god… Ja!! Dat eten vooral. Heb ik echt mijn hele leven al last van! Zodra ik haar op mn hoofd had wat lang genoeg was probeerde ik daar hele plukken van in mn oren te stoppen om het geluid ietwat te dempen. En nog altijd vind ik het vreselijk. Haar in mn oren proppen is nu misschien wat gek maar ik krijg spontaan overal jeuk als iemand luidruchtig eet. Of nou ja… luidruchtig? Gewoon als iemand eet.😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *