Happy Moments

Happy Moments #50

Goedemorgen deze maandagmorgen. Leuk dat je er weer bent voor een nieuwe Happy Moments. Dit keer, zoals je wellicht afgelopen zaterdag al hebt kunnen lezen, enkel van ons weekend. Wil je ook de voorgaande dagen zien? Dan moet je HIER even klikken.

Goed, wij gingen dus een weekend naar Ouddorp, wat natuurlijk helemaal niet in Zeeland ligt zoals ik eerder riep. Het voelde wél als Zeeland. De zee, het Grevelingenmeer, zo’n heerlijk windje, leuke straatjes, lekker eten, veel zand en uiteraard hadden ze ook hier in de buurt een kinderboerderij met heel veel beestjes voor het kind. Ik maakte heel veel foto’s, dus laten we maar gewoon beginnen. Kijk je mee?

Off we go! We gaan na de middag weg, omdat we in de ochtend wat muy importante telefoontjes vanuit het ziekenhuis willen afwachten – waaronder het telefoontje van de gynaecoloog die mij vertelde dat ik geen zwangerschapscholestase heb – én omdat ik weer een ouderwetse kotsbui heb. Aangezien ik de dag ervoor ook al een beetje op hol geslagen darmen had, denk ik dat het gewoon een verkeerd gevallen maaltijd is.

Na een klein uurtje arriveren we in ons huisje voor de komende twee nachten.

Ik ben meteen verliefd. Zo schattig en knus.

En overal van die toffe loftdeuren. Ik voel een verbouwinkje bij ons thuis aankomen!

Het allerfijnste vind ik nog wel dat we er een tuintje bij hebben en dat de zon schijnt. Heerlijk de deuren open, kind lekker buiten jakkeren, zonnetje dat naar binnen schijnt. Genieten!

Bij het huisje zitten ook twee fietsen. De eigenaresse biedt mij direct haar eigen fiets aan, zodat Ticho in een kinderstoeltje mee kan. Superlief!

Als we heel de rambam hebben uitgeladen gaan we natuurlijk meteen even richting zee.

Het is bijna helemaal leeg. Kijk hoe groots en mooi.

We scoorden vlak voor vertrek nog een emmertje en een schepje voor Ticho en dat is een hit hoor. Hij is druk met het in de lucht gooien van zand – dat vinden we later die dag natuurlijk OVERAL terug – en vindt het geweldig.

Samen met papa spelen!

Daarna lekker een koude appelsap drinken. Het is inmiddels halverwege de middag en voor het eerst vandaag heb ik trek en dorst. Ik drink een cola light en eet een tosti. Fitgirl, lekker voor die darmen!

Terugwandelen. En dat wil Ticho gewoon zelf doen en absoluut niet in de kinderwagen. Duurt zes lichtjaar dus hij eindigt bij papa op zijn nek.

Terug bij het huisje en lekker klooien met water. Moet kunnen toch? Hier is het nog enigszins beschaafd, maar uiteindelijk gooit hij de complete gieter over zichzelf leeg, gaat daarna met een zeiknatte broek in het zand zitten en maakt er een grote smeerboel van.

Dus kleren uit en alleen in de romper. Die gooien we na het weekend wel gewoon weg.

Leuheuk!

De pens en ik ploffen even op bed. Bijtanken.

No matter how you feel, altijd ruimte voor een slaatje. En een stokbroodje.

Als we vol zitten van alle kleine hapjes die we gegeten hebben, rijden we nog even naar het centrum voor een ijsje.

We zijn rond 19.00 uur terug en Ticho gaat dan direct door naar bed – hij sloeg vandaag zijn slaapje over en is dus inmiddels een soort draak der draken – zodat ik nog wat aan de blog kan doen.

Van korte duur helaas, want ons vriendje wil ABSOLUUT niet in zijn eigen kamertje met ledikantje slapen. Ik weet nog steeds niet waarom hij er zo hysterisch van werd, maar het was gewoon echt zielig. Alsof hij heel erg bang was. Ik leg hem dus in ons bed en kruip er zelf lekker bij. Als Robert ook naar bed komt, hevelen we het kind over en dat gaat goed. Tot halverwege de nacht. Waarschijnlijk is meneer wakker geworden en zich weer rot geschrokken (WAAR BEN IK?!) dus het luchtalarm gaat af. We leggen hem tussenin en zonder mokken gaat hij meteen verder slapen. De schat.

Goedemorgen vriendje!

Na het ontbijt – dat door de eigenaresse aan onze deur wordt gehangen en echt heerlijk is! – kijken we even Bumba voordat we aan het activiteitenprogramma gaan beginnen.

We gaan naar de diertjes!

Jammer dat je niet in de hokken kunt, maar Ticho is op deze manier ook wel redelijk tevreden.

Niet weg te slaan!

Deze varkens zijn GIGANTISCH. Huge, echt. Maar onze dierenvriend is er niet heel erg van onder de indruk hoor. Die is inmiddels wel wat gewend.

Little dreamer.

Nu vraag jij je natuurlijk af naar welke dieren de mannen hier staan te loeren. Nou, naar geen enkele. Er rijdt een tractor en dat is eigenlijk wel het meest indrukwekkend van alles.

We verlaten de boerderij en rijden naar het centrum voor een rondje wandelen en…

… een bakkie koffie plus Spa Rood. Zo aan toe!

Deze zit ondertussen heel tevreden in zijn wagen een beetje om zich heen te loeren.

Als de koffie op is en we een vlug rondje supermarkt gedaan hebben, gaan we weer terug naar ons huisje. Nog even gek doen met papa.

Daarna een broodje eten en door naar bed. Dit keer wel gewoon in zijn eigen kamertje en dat ging dus goed. Als Ticho slaapt dan werk ik aan de blog, ligt le husband op het grasveld te pitten en gaat vervolgens een rondje door de haven doen en ik kruip nog even gauw voor een powernap onder de wol.

Na ruim drie uur gaan we maar eens kijken of hij nog wel ademt. Meneer ligt lekker te snurken hoor. Hij is vast heel erg moe geweest.

En als hij wakker is hebben we visite: lieve freunden Rob en Sief zijn ook in Ouddorp en komen langs voor een drankje.

Rond vijven gaan we richting het strand om een hapje te eten.

Uiteraard first things first: appelsap. Man, dat joch moet echt afkicken als we weer thuis zijn. Krijgt ‘ie weer gewoon water, melk en thee.

Uitzicht hoor!

De husband doet ook een poging om een foto van mij met kind te maken. Herkenbaar anyone? Dat je zelf never op de foto staat en áls je allerliefste wederhelft dan een poging waagt dan is het ehmmmmmmmm, niet van de allerbeste kwaliteit.

Voor Ticho bestellen we dit bordje lekkers. Gaat natuurlijk niet allemaal op, maar hij komt best een eind. De rest eindigt op de grond want dat is natuurlijk echt supergrappig om te doen…

Hap, slik…

… weg!

Zelf neem ik een salade met geitenkaas. Love it!

Als we terug zijn bij ons huisje spelen we nog even buiten. In de middag heb ik de mannen verveeld met dat waterpistool dus nu is het natuurlijk de bedoeling dat ze achter mij aan gaan.

En als het kind daarna in bed ligt – wederom zijn eigen bed maar niet van harte – dan plof ik buiten op de stoel, genieten van koffie en de laatste zonnestralen. Het is heerlijk, zoveel buiten, maar ik merk ook dat het heel veel energie kost. Ik ga dus wederom op kleuterbedtijd naar de slaapkamer.

Het allerleukste aan een Bed & Breakfast vind ik die extra persoonlijke service zoals je hier ziet. Pannenkoeken bij het ontbijt (en een zak warme broodjes, vers fruit, sinaasappelsap, heerlijk beleg, eitjes en eigenlijk alles wat je maar wenst).

Deze laat het zich smaken, maar die vindt eigenlijk alles wat eetbaar is wel best.

Grootste lol die twee en fijn uitzicht voor moeders!

Na het ontbijt gaan we naar huis. Het plan was eigenlijk om nog even naar het strand te gaan voor koffie en een lunch, maar Ticho is moe en dus jengelig (sliep in de auto binnen twee seconden) en we hebben een paar goede redenen om vol gas naar huis te knallen.

Krentenbolletje voor meneer. Valt even tegen, na al die warme broodjes met het zoetste beleg en patatjes met frikandellen.

IJSJE! Die hadden we al twee dagen niet op, dus.

Als de spullen uitgepakt zijn en het kind ligt te slapen, rijd ik naar de supermarkt. Overduidelijk meer mensen met dit idee. NIET NORMAAL, er staan serieus twintig mensen voor me bij de kassa.

Ticho valt pas tegen half drie in slaap – lag er rond 13.00 in – en zodra het stil is boven grijp ik ook mijn kans.

Dit smaakt naar de zon! Het is een vanille milkshake, om het af te leren.

En dat was het! Man, wat genieten, dat weekend met mijn mannen. We hebben zoveel geluk gehad met het weer, het was hartstikke gezellig, Ticho vond het heerlijk om zoveel buiten te zijn en ik ben nog vermoeider dan ik al was maar het was het absoluut waard. Gek idee dat ons volgende uitstapje zeer waarschijnlijk als gezin van vier is.

Komende week mogen we weer back to reality. Gewoon werken, wat verjaardagen, een bezoekje aan de verloskundige en natuurlijk Koningsdag. Dat gaan jullie volgende week allemaal zien!

Voor nu weer heel erg bedankt voor het lezen en een fijne nieuwe week toegewenst!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

3 Comments

  1. Heerlijk hè, Ouddorp. Zijn er vorig jaar geweest met ons zoontje. Mag ik vragen welke B&B jullie verbleven? Het ziet er super uit dus wellicht iets voor een volgende keer..

    1. Oh, laat maar, lees het net op je instagram 🙂

      1. Ohhh to be sure: Bed & Broodje in Ouddorp, te vinden via oa Airbnb 🙂 Aanrader hoor! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *