Happy Moments

Happy Moments #47

Goedemorgen! Het is weer maandag dus er staat een nieuwe Happy Moments voor je klaar. Na 47 keer begint het wel te wennen toch? Of ben je het al zat? Andere ideetjes voor de invulling van deze rubriek? Laat het me allemaal gerust weten!

Goed, nummer 47 vandaag. Het is, zoals altijd, een vrij volle, niet zo heel bijzonder, maar wel gewoon weer genoeg beeldmateriaal van een fijne week en een zonnig weekend. We genoten van een extra vrije dag op maandag én het eerste echte warme weekend en in de dagen tussenin herstelde Ticho van de waterpokken, werd er weer rondom het huis gewerkt en deden we onze alledaagse dingen. Kijk je mee?

Fitgirl op je beeldscherm! Een ontbijtje voor mij en Ticho. Het is nog steeds Pasen, maar na het uitgebreide ontbijt van Eerste Paasdag hielden we het dit keer ietsje normaler. Hoewel, normaal… Zo vet als bagger, die croissantjes, maar lekker was het wel.

Na het ontbijten weer in een havermoutbadje. Alles om die vervelende pokkies weg te werken.

Na het badderen krijgt Ticho zijn stoere grote jongens outfit aan. Echt om op te vreten, dat kind zo. Het is dat ik nog vol zit van de croissantjes, anders had ik het gedaan.

Uitzichtje hoor!

Ik voel me, net als in de vorige dagen, nog steeds ellendig. Een verstopte neus, een zeer hoofd en geen stem. Deze dag breng ik dus voornamelijk door in bed. Ik slaap zoveel dat je bijna denkt dat ik de afgelopen tijd helemaal niet om 21.00 uur iedere dag onder de wol gegaan ben. Het zal nodig geweest zijn.

Dinsdagochtend voel ik me iets beter, maar nog niet helemaal top. Toch naar kantoor, want er ligt een stapel werk te wachten waar je bang van wordt.

Gaat lekker met die fitgirltoestand hoor. Lekker gezond avondmaaltje. We hadden er ook nog stokbroodjes bij. En sla, zoals je kunt zien. Veel sla. #noshame.

Deze eet ondertussen zijn macaroni. Dat mag ik dus niet meer voeren maar wil hij helemaal zelf doen en als het effe kan dan krijgt hij het liever niet geserveerd op een bordje maar in een plastic bak. Choose your battles, zeggen ze dan  en dit is wat mij betreft geen battle waard.

Ik trek hem dus maar zijn schortje aan (voor de mensen die het willen weten: drie euro bij Zeeman en dit gaat je leven echt een stuk makkelijker maken) en laat hem aanrommelen. Al gauw vergeet hij volledig dat er een vork in het bakje zit en eet met zijn handen alles op. Smeerkees is het.

In de avond komen Ticho zijn oom en tante oppassen en vertrekken Robert en ik naar de korfbal. We worden getrakteerd op een superspannend (en ietwat teleurstellende) wedstrijd. Het is al hartstikke laat als ik mijn bed in duik. Dit gaat pijn doen de volgende ochtend…

En dat doet het. Ticho is vroeg wakker en omdat ik nog helemaaaaaaal niet klaar ben om op te staan, moet ik op een gegeven moment het kind entertainen terwijl ik douche en aankleed. Beste hulpmiddel: een tandenborstel. Is ‘ie weer even zoet mee.

Weer die stapelbekers. Een hit, zoals ik vorige week al zei.

Niet alleen moeders is moe, maar Ticho zijn energielevel is ook lager dan normaal. We liggen heerlijk samen op de bank, kijken Bumba, lezen boekjes, zingen ‘in de maneschijn’ en ik overlaad het kind met kusjes. Dit vind ik zulke fijne momenten!

Een boterham met pindakaas, een stuk komkommer én wat losse hagelslagjes. Feestlunch. We zijn er vroeg bij trouwens, het is pas half 12, maar Ticho moet echt gaan slapen. Kind valt om van vermoeidheid.

Hij ligt er dus iets voor twaalven in en wordt om half vier pas wakker. Hoi vriendje, daar zijn we weer!

Pokkie met zijn tandenborstel. Hij rent vanuit zijn kamertje linea recta naar de badkamer en wijst naar zijn tandenborstel. “Poessssennnnnn’, roept hij dan. Ik vind het allemaal prima want zolang hij lekker bezig is met poetsen kan ik hem rustig een schone luier geven en aankleden.

Ons lievelingsschap van de supermarkt. We doen een rondje winkels. Ik wilde eigenlijk nog naar de speeltuin met meneer, maar het gaat ineens keihard regenen en onweren. Komt er dus niet van.

De rest van de dag doen we weinig meer. Robert gaat aan de klus in de kelder (die is zo goed als klaar en daar staan inmiddels allerlei spullen en meubels en een bed en het is dus eigenlijk een mancave geworden), ik vermaak Ticho nog eventjes en leg hem vervolgens op bed en daarna plof ik op de bank. Even beeldbuis staren en daarna ook naar bed want ik moet hoognodig wat slaap inhalen.

Donderdag einde van de middag maak ik de wekelijkse buikfoto (sidenote: ik deelde het resultaat vrijdagochtend op Instagram – @anoukzwager – en kreeg zo ontzettend veel lieve reacties dus heel veel dank daarvoor!). Dat doen we dus zo, voor hen die het zich afvroegen. Van het eerste deel van de dag heb ik geen foto’s trouwens, ik was gewoon aan het werk en het was druk.

Daarna ga ik even rommelen in deze kamer. Het begint er nu eindelijk een beetje op te lijken. Er komt nog een groot bed in, een kleedje, wat plankjes, gordijnen en wat frutsels, maar daar hebben we nog wel even de tijd voor.

Ik ruim meteen maar even zijn grote kledingkast in. Dan kan ik zo langzamerhand verder in de kamer van ons meisje, want al Ticho zijn troep is daar nu ongeveer wel uit.

Tijdens het inruimen van de kast kom ik tot de conclusie dat het kind echt nul fatsoenlijke basics voor de zomer heeft. Tja, dan doe ik daar meteen wat aan natuurlijk. Voor de basics zweer ik bij Zara.

En daar is mijn vriendje weer! Natuuuuuuuuurlijk bouwen we meteen even een toren van de bekers want als je dat heel de dag nog niet gedaan hebt, dan MOET dat de rest van de avond gecompenseerd worden.

En dan gaat de kleine smeerkees in bad en naar bed. Wij kijken nog even Temptation Island en duiken er daarna ook lekker in.

Goedemorgen deze vrijdagmorgen! Zijn we weer. Het belooft heerlijk weer te worden, dus daar gaan we vandaag lekker van genieten.

Maar eerst dit. De reguliere check en alles is helemaal in orde. Mooi!

Hij is een soort Personal Assistent. Fikst even wat wc-papier voor zijn moeder.

In de middag gaan we naar buitennnnnnnnnnn.

Schommelen met het kind. Vindt ‘ie leuk hoor!

En lekker klimmen over de paaltjes. Aardige voorligsteun, doet hij beter dan zijn moeder.

En als je dan bij het einde bent, dan laat je je vallen en hoop je dat je goed wordt opgevangen. Deze foto laat trouwens wel zien dat Ticho echt steeds makkelijker wordt met andere mensen. Twee maanden geleden was er geen haar op zijn hoofd die er ook maar aan dacht om bij iemand anders dan papa of mama in de armen te duiken.

We sluiten de middag af met een smoothie (en brownie) op het terras. Wat is het lekker weer zeg!

Zaterdagochtend is het weer zo zonnig dus wij laden de boel in en rijden naar de Kralingse Plas.

Daar wordt uiteraard weer geschommeld.

En achter de geitjes aan. Ticho is echt voor geen enkel beest bang.

Onze eigen Boer Boris. Hij is echt al zo groot als ik ‘m zo achter de kruiwagen zie.

De glijbaan vindt hij nog wel een beetje spannend. Daar helpen we dus gewoon een handje bij.

En daarnaaaaaaa, weer naar het terras.

Deze was ZO lekker. Ticho heeft lekker met mij mee gegeten maar die groentenchips, daar trapte hij mooi niet in. Leek natuurlijk helemaal niet op normale chips. Kleine slimmert.

Er is er eentje moe hoor. Dat snap ik wel, na al dat gejakker.

Als hij wakker wordt, moet ‘ie nog even bijkomen. Doen we gezellig samen in het grote bed. Ik ben ook even gaan liggen namelijk. Vind het een hoogst irritante constatering, maar ik merk dat zo’n ochtend met Ticho op pad best een aanslag op mijn lichaam is.

Als we allebei zijn bijgekomen rijden we naar de korfbal voor een klein sappie in het zonnetje. Dat weertje he, wát een cadeautje.

Lekker avondmaaltje. De groenten zijn er een tikkie bij ingeschoten, maar dat kan voor een keertje natuurlijk geen kwaad. Zie je die rode wangetjes trouwens? Da’s niet omdat hij niet goed beschermd was tegen de zon – ik ben een vrij panische smeerder namelijk – maar omdat hij compleet uitgeteld is. Hopelijk slaapt hij de nacht lekker door.

Nu kan ik nog een stoer verhaal ophangen over hoe wij onze zaterdagavond doorbrachten met wijn en bier en chips en dat we veel te laat onder de wol kropen, maar de waarheid is dat ik om 21.00 uur in diepe coma lag. Zo’n dag is heerlijk en genieten, maar een dreumes van zeker 13 kilo sjouwen, erachteraan rennen, trap op trap af, in en uit bad, zes keer schone kleren aantrekken enzovoorts is voor mijn zwangere lijf niet heel prettig meer. Ik ben dus lichamelijk moe en kan sowieso wel een goed nachtje gebruiken.

Zondagochtenddingen. Terwijl ik warme broodjes uit de oven fiks, zit deze rustig zijn stapeltje te bouwen.

Zit ‘ie weer hoor, aan zijn boterhammetje. Giga loedermoeder hier, maar vandaag komt er wederom geen prakkie op tafel. Ach, daar is het weekend voor. Toch? Dat shirt trouwens, is van Z8, kocht ik een poos geleden in de sale, maatje 86 onder het mom van: dat past hij nog wel tijdens de eerste warme dagen. Nou, net aan. Buikkie barst er bijna uit. Gek, want eigenlijk draagt hij overal 86 van, maar op de één of andere manier valt deze klein ofzo. Herkenbaar anyone? Of valt Z8 bij anderen wel gewoon ‘op maat’?

Over buikkie gesproken: Nel Veerkamp en de Pens.

Deze is wakker na zijn lange middagslaap. Nog even samen kroelen. Vind dat zo fijn, als hij nog een beetje sleepy is en dan heerlijk komt hangen.

De mannen maken even een rondje op de scooter. Nee nee nee, grapje. Robert gaat met de scooter naar een verjaardag en Ticho en ik rijden er met de auto achteraan. Dit was enkel voor de foto (en de laatste tien meter).

SCHOMMELENNNNNNNNN! Zodra onze tuin klaar is – bijna mensen, bijna – koop ik direct een schommel. Hij vindt het echt geweldig.

Als we rond half acht weer thuis zijn, gaat meneertje in bad. Voor de derde keer vandaag. Heerlijk even al dat zweet, gras, zand en zonnebrand eraf spoelen. Ik las afgelopen week ergens op Facebook een (verhitte) discussie over hoe vaak moeders hun kind in bad doen. Fascinerend kan ik je vertellen. Het is niet zo dat ik Ticho standaard dagelijks in bad stop, simpelweg omdat dat helemaal niet goed is voor zo’n kinderhuid, maar op dagen zoals deze gaat hij toch echt minimaal één en soms twee keer hoor. Aangekoekte zonnebrand lijkt me ook niet zo goed voor de huid, toch? Of zeg ik nu hele gekke dingen?

Dat was het! We hebben écht een heerlijke week gehad en ik heb zoveel zin om tijdens alle warme dagen die nog komen gaan allerlei leuks te ondernemen. Op de blogpost die ik daar vorige week over schreef (KLIK) heb ik veel leuke reacties en tips gekregen, dus die ga ik eerdaags even bundelen en wie weet verschijnt er dan komende vrijdag wel een extra stukkie.

Komende week wordt er weer gewerkt (nog een paar weekjes en dan ga ik heerlijk met verlof), vieren we een hele mooie en fijne verjaardag, gaan Ticho zijn lange lokken er weer af, moet ik even terug naar de verloskundige om een prik te halen (iets met mijn bloedgroep versus de baby haar bloedgroep) en staat er een high tea op het programma. Ik ga weer proberen om veel foto’s te maken en die zien jullie dan volgende week.

Voor nu: thanks voor het lezen en geniet van de nieuwe (werk)week.


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *