Persoonlijk, Zwangerschap

Wat moet er nog geregeld worden?

Ik geloof dat ik krap vijftien weken zwanger was, toen ik al het hoognodige al geregeld had. De kraamzorg, de opvang, mijn huisarts was op de hoogte, ik had een excellijst met alles wat geshopt moest worden…

Maar dat was de vorige keer, tijdens de zwangerschap van Ticho. Op dit moment is de situatie ietsiepietsie anders en voel ik op de één of andere manier veel minder de behoefte om alles in no-time te regelen. Sterker nog, op ons takenlijstje staan aardig wat puntjes open.

Kraamzorg
Dit heb ik wel geregeld. Al best wel lang geleden ook. Simpelweg omdat dit iets is dat je tijdig móet regelen anders bestaat de kans dat je niet de kraamzorg krijgt die je wenst. Nou was het dit keer voor mij geen hele ingewikkelde afweging: we kozen blind voor de organisatie waar we vorige keer ook onze kraamverzorgster vandaan kregen. Is toentertijd prima bevallen (de woordspeling, sorry) en is een plaatselijk bedrijf en daar hecht ik nogal waarde aan – ik steun graag lokale ondernemers.

De kinderopvang
Dit is dus zoiets waar ik me de vorige ronde enorm druk om kon maken. Want naar welke opvang gaan we ons kind brengen? Of kiezen we toch voor een gastouder? Uiteindelijk maakten we – op basis van ervaringen van anderen en een bezoekje van ons aan de opvang – een weloverwogen keuze en het is natuurlijk logisch dat ons tweede kindje naar dezelfde opvang gaat als haar grote broer. Ik was dit keer iets minder snel met regelen dus er is pas een plekje per 1 oktober (en da’s voor het mooie een maand te laat) maar goed, dit kan van mijn agenda.

De kamers
Op het moment van schrijven is er wel een beginnetje gemaakt aan dit project – lees geverfd en hier en daar wat opgehangen–, maar er moet nog zoveel gebeuren. In principe zou ik zowel Ticho als zijn zusje niet in de huidige toestand in één van de kamertjes willen leggen. Het is allemaal nogal kaal, er ontbreekt van alles (ik noem maar iets als een kledingkast, gordijnen en een peuterbed) en de jacht op accessoires moet nog worden geopend.

De wagen
Dit blijft een beetje een hoofdpijndossier hoor. De ene dag denk ik het prima te gaan redden met een meerijdplankje, de andere dag moet en zal ik een duowagen. Ik wijt het allemaal maar aan de hormonen. Dat er op dit gebied nog niets geregeld is, komt mijn portemonnee wel goed uit want zo’n nieuwe duowagen is best ehm, prijzig. Ik ga dus eerdaags even zo’n meerijdplankje bestellen (edit: gedaan tijdens de Mama Mazzeldagen!) zodat ik kan testen of Ticho het wat vindt. Mocht dat niet het geval zijn, dan is er nog tijd zat om de ideale nieuwe kinderwagen aan te schaffen. Wat ik trouwens ook nog hebben wil is een extra Family-Fix. Noem me lui, maar ik heb zó geen zin om steeds met die gordels te klooien in mijn vrij kleine autootje. Doe mij maar gewoon zo’n simpel kliksysteem.

De geboortekaartjes
Ik weet al precies wat ik wil, dus het is een kwestie van maken, offerte opvragen en proefdruk maken bij de drukker en klaar is Kees, maar het is er nog niet van gekomen. Nou weet ik niet of ik het bij Ticho rond deze termijn al wél voor elkaar had, maar ik denk dat ik dit klusje even ga uitstellen tot mijn verlof.

De kledingkast
Je zult het vast niet geloven, maar de kledingkast van ons meisje is naast wat krijgertjes nog angstvallig leeg. Ik kan maar niet echt lekker slagen, vind het allemaal superlastig met al dat roze en strikjes en kant. Nou ben ik wel voornemens om ietsje minder te shoppen dan ik twee jaar geleden deed tijdens de eerste zwangerschap, maar wat schattige boxpakjes in maat 50 en 56 zijn nooit weg toch?

Het kraampakket
Hét item waar je helemaal niet op zit te wachten maar wat oh zo noodzakelijk is. Omdat ik nog licht getraumatiseerd ben van de vorige ronde kraamverband en netbroekjes, weiger ik voorlopig om dat ellendige pakket te bestellen. Inmiddels begint de tijd een beetje te dringen – ik weet eigenlijk helemaal niet of er een bepaalde richtlijn is voor wanneer je dat ding in huis moet hebben? – en beloof ik jullie plechtig om dit eerdaags te regelen. Nog even moed verzamelen (edit: gefikst!).

Zijn er hele grote belangrijke levensreddende dingen die ik vergeet in de voorbereiding op ons tweede kindje? Wanneer begon jij met die immense takenlijst? Direct na de positieve test, na de 20-wekenecho óf toen de tijd enorm begon te dringen?

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

  1. Kijk eens op http://www.next-direct.com of .nl dat weet ik even niet uit mn hoofd.😂

    Onwijs leuke, goed betaalbare baby (en kinder)kleding!
    Oké… niet alles is mijn smaak maar je kunt er echt wat leuke items scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *