Persoonlijk

Tag: My First Things

Hoi, leuk dat je er weer bent. Ik heb vandaag een tag op het programma staan en dit keer is dat de ‘My First Things’ variant die een aantal jaren geleden vrij populair was.

De titel doet vermoeden dat er allerlei spannende eerste keren besproken worden, maar mocht je daarvoor gekomen zijn moet ik je teleurstellen. Benieuwd waar het wel over gaat? Lees mee!

Het eerste dat je doet als je wakker wordt
Als ik wakker word dan pak ik eigenlijk vrijwel direct mijn telefoon. Deze heb ik nodig om de wekker uit te zetten en omdat ik ‘m dan toch in mijn handen heb, scroll ik gelijk even door mijn social media en lees ik het laatste nieuws. Meestal heb ik dat na vijf tot tien minuutjes wel gedaan en in principe ga ik er dan uit. Maar het gebeurt ook weleens dat ik nog niet toe ben aan actie en dan draai ik me gewoon nog even om. Moet kunnen. Dus het allereerste is mijn wekker uitzetten en daarna mijn social media checken.

Het eerste dat je doet in de sportschool
Ik ben al honderd jaar niet in de sportschool geweest. Ik kan me serieus niet herinneren wat de laatste keer was. Maar da’s ook niet belangrijk, want het gaat om eerste keren. Ik denk dat het antwoord opwarmen is. Eventjes wandelen en daarna hollen op de loopband of een kwartiertje op de cross.

Het eerste dat je doet als je thuiskomt uit je werk
Mijn schoenen uit en mijn sloffen aan. Ik word gek als ik die dingen niet meteen kan vinden. Als tweede ga ik altijd naar het toilet. Mijn terugreis vanuit Utrecht duurt altijd minimaal een uur, dus reken maar dat de blaas dan op knappen staat.

Je eerste auto
Daar rijd ik nog steeds in: een Peugeot 107 Sportium. Ik kocht ‘m toen ik begon met werken omdat ik bij nader inzien het reizen met het openbaar vervoer helemaal ^&%#$ vond. Beste aankoop ever.

Je eerste verkeersovertreding
Ik heb een keertje een bekeuring gehad voor te hard rijden. Het was 24 december, half Nederland genoot van kerstvakantie en ik reed zo ongeveer in mijn uppie over de A27. Daar mag je dus 100 km/u en ik reed er 107, na correctie 102 geloof ik en dat kostte me een euro of dertig plus een tientje administratiekosten. Zonde geld en ook echt zo eentje waarvan je denkt: kunnen jullie flitspolities niet gewoon boeven vangen? Onlangs kreeg ik trouwens mijn tweede bekeuring en die was ietsiepietsie heftiger maar ook meer dan terecht: ik zat met mijn telefoon achter het stuur (om Robert te appen dat ik echt geen bloemkool wilde eten maar gewoon een pizza ofzo). Kleine sidenote: ik reed niet hard, stond in de file, maar toch. Het mag niet en het was dom en stom en onverantwoord.

Het eerste dat je vroeger wilde worden
Geen flauw idee. Ongetwijfeld iets als politieagent of juf. Ik weet trouwens wel dat het schrijven er al vroeg in zat en ik al redelijk snel droomde van een eigen boek. Is er nog niet van gekomen, maar wie weet in de toekomst.

Je eerste keus qua drinken
Altijd water, behalve op zaterdag in de kantine. Dan ga ik meestal voor Ice Tea of Cola Light. Zo nu en dan afgewisseld met Spa Rood.

Je eerste keus qua toetje
Ik houd helemaal niet van toetjes en eigenlijk bestel ik die ook zelden. Tenzij er een (witte chocolade) cheesecake op het menu staat. Die kan ik niet weerstaan.

Je eerste grote aankoop
Dat was ongetwijfeld mijn auto. Het bleek een goede investering want er staan ruim 100.000 kilometers op de teller en het ding brengt me nog bijna dagelijks op allerlei plekken. Ik heb weleens overwogen om ‘m in te ruilen voor iets groters – zeker handig met het oog op twee kindjes – maar ik ben serieus gehecht aan mijn eigen racemonster. Die houd ik gewoon tot het onveilig wordt en ‘ie ermee kapt.

Je eerste baantje
Ik bracht vroeger rekeningen rond voor mijn tante haar fysiopraktijk, daarna werden dat folders en uiteindelijk ging ik bij de Jumbo werken. Daar stond ik bij de vleeswaren. Een beetje hele dagen ham snijden enzo. Ik vond er geloof ik weinig aan, maar had toch geld nodig. Uiteindelijk ben ik via een callcenter – goedemiddag u spreekt met Anouk van KPN – en een administratief baantje bij mijn huidige job beland.

Je eerste vakantie
Mijn allereerste vakantie weet ik niet meer. De eerste vakantie waar ik me wel iets van kan herinneren was naar Frankrijk en ook de familievakanties naar Italië zaten er al vroeg in. De eerste keer dat ik zonder mijn ouders wegging was op mijn veertiende. Toen bracht ik een bezoekje aan een vriendin die met haar ouders op een camping in Zeeland stond. En toen ik zestien was ging ik met vier vriendinnen een week naar Renesse.

Dat waren ze: mijn eerste keren. Voel je vrij om deze tag over te nemen, mocht je ‘m nog nooit ingevuld hebben.

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *