Momlife, Persoonlijk

De leukste uitjes met een dreumes

Nu we heel voorzichtig richting het voorjaar schuifelen, wordt het zon-technisch gezien ook steeds leuker om erop uit te gaan met de dreumes. Naar de kinderboerderij, naar de speeltuin of naar…

Ja, naar wat eigenlijk? Ik ben bekend met het fenomeen krijspaleis, ga echt wel met het kind naar de kinderboerderij of de Landwinkel en eventjes schommelen in de buurtspeeltuin staat ook regelmatig op de agenda net als een ochtendje zwemmen, maar veel verder dan dat komen we niet. Ik vind het leuk om wat met meneer te ondernemen alleen het ontbreekt me volledig aan inspiratie. Nu kan het jullie niet ontgaan zijn dat ik strakjes vier maanden vrij ben. Laat dat nou precies de periode zijn waarin de temperatuur als het goed is aangenaam is en de zon meer schijnt dan nowadays. De perfecte tijd om naar buiten te gaan dus. En that’s why I need some help.

Iets met dieren
Ticho is dól op beestjes. De hond van zijn opa en oma, de katten van zijn nicht en neef en de geitjes op de kinderboerderij: hij deinst nergens voor terug, trakteert ze allemaal op een flinke (stevige) aai en als ze geluk hebben geeft ie ook kusjes op al die vieze natte snuitjes. Uitstapjes waar dieren bij betrokken zijn, waardeert onze kleine varkensknuffelaar het allermeest. Nu gaan we dus heus naar de kinderboerderij – zowel in ons eigen dorp als in omliggende dorpen – of naar de Landwinkel, maar mocht iemand nog een hele leuke tip hebben op beestengebied: be my guest. Waar kan ons vriendje naar hartenlust dieren bekijken, aaien, knuffelen en eten geven?

Iets met spelen
Een heel actief mormel is het niet en op dit moment wijkt hij ook liever niet verder dan dertig centimeter van mijn zijde, maar het kan dus geen kwaad om hem lekker los te laten rennen. Niet omdat hij zijn energie kwijt moet, maar omdat ik hem wil leren dat het oké is om zelf te spelen, zonder dat papa of mama op anderhalve meter staan (of eigenlijk: zijn handje continu vasthouden). In het krijspaleis komt hij na verloop van tijd best wel los en gaat het allemaal prima, maar dat is natuurlijk binnen. Omdat we straks met onze snoet in de zon willen zitten, ben ik op zoek naar de leukste dreumesproof speeltuinen. Wie heeft er tips?

Iets creatiefs
Ik weet niet of er zoiets bestaat als uitstapje, maar wat ook welkom is zijn tips voor leuke creatieve activiteiten die we binnenshuis kunnen doen. Je moet weten dat mijn knutselvermogen vergelijkbaar is met dat van een kind uit groep twee, dus eigenlijk moet het allemaal zo simpel mogelijk. Voor een druilerige zomerdag. Ik zoek dus simpele knutselideetjes – denk aan kleuren, stickeren of kleien – óf iemand die zich aanbiedt als knutseljuf op vrijwillige basis. Mag bij ons thuis en ik regel een hapje en een drankje.

Iets met water
Voorheen gingen we altijd op woensdagochtend zwemmen. Dat vond Ticho onwijs leuk en ik kon er ook wel van genieten. Helaas is daar door de zwangerschapsmisselijkheid een beetje de klad in gekomen – ik kon het niet opbrengen om rond 08.30 uur in de ochtend in dat bloedhete zwembad te staan terwijl ik liever met mijn hoofd in de toiletpot hing – en sindsdien moet ons waterratje het doen met uitgebreide baddersessies thuis én een sporadisch bezoekje aan een zwembad op zondagochtend. Nu ben ik absoluut voornemens om het kind strakjes mee te nemen naar leuke buitenzwembaden – ik weet niet waarom, maar dat vind ik echt duizend keer leuker dan zo’n warm indoor gebeuren – en staan er ook heus middagjes strand op de planning, maar je kunt mij niet wijsmaken dat er door heel Nederland geen leuke plekjes met water zijn om te bezoeken – denk aan het Lingebos, de Kurenpolder of de Kralingse Plas. Omdat ik die plekjes niet (of nauwelijks) ken: hebben jullie zo’n fijn klein strandje om de hoek, waar moeders prima kan toeven en kinders kunnen spelen? Vertel het me. Mijn dank is groot en eeuwig.

Op onze to-do-list
Nu is het gelukkig niet zo dat ik helemaal geen enkel flauw benul heb van wat ik met mijn kind(eren) wil gaan doen. Er staan nog een paar dingen op mijn to-visit-lijstje. Eentje daarvan is Plaswijckpark. Ik overweeg serieus om voor het komende jaar een abonnement aan te schaffen, zodat Ticho onbeperkt naar dat leuke plekje kan (dat abonnement hoeft niet op naam dus hij kan daar dan naartoe met mij, zijn vader, opa, oma, tante, oom of whoever). Het is daar namelijk een combinatie van dieren, spelen én water. Man, heaven. Verder wil ik op een mooie zonnige dag dus naar de Kurenpolder of het Lingebos, gaan we gewoon lekker spetteren in het buitenzwembad, crossen we op het fietsje alle lokale speeltuintjes af én gaan we zandkastelen bouwen op een tropische dag.

Maar mocht iemand nou de perfecte (aanvullende) tip voor deze moeke hebben (let op: dreumes is tegen die tijd anderhalf, baby is dan newborn maar kan natuurlijk overal slapen en flesjes drinken dus daar maak ik me niet zo druk om), laat het me dan weten. Dat kan hieronder in de comments óf via Instagram (@anoukzwager). Dan beloof ik bij dezen dat ik de verzamelde tips zal bundelen en deze op mijn beurt weer hier op de blog zal delen. Heeft iedereen er wat aan!

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

3 Comments

 1. Ik heb geen idee waar je woont, maar in Voorthuizen (Gelderland), ligt recreatiegebied Zeumeren. Je hebt daar verschillende faciliteiten:
  – twee zandstranden. 1 van de twee stranden is voor gezinnen. Dan lig je niet tussen de 18jarigen waar prachtige rapperdepap muziek hard op staat;) het water op dit strand loopt ook minder snel diep af. En op het zand heb je nog wat leuke vermaaktoestelen voor de kindjes.
  – Schateiland: voor kids. Indoor speelding met zand. Wel prijzig.
  – maar mocht je met meerdere ouders gaan en het ‘oppassen’ kunnen afwisselen kan je ook gaan waterskieen, shortgolfen of midgetgolfen en kanoen.

  Ik vind het wel een leuk recreatiegebied!

  Verder ehm.. gewoon naar het bos en lekker rondrennen. Picknickkleed mee en op een weide lekker neerploffen. Eendjes stukjes brood voeren.

  Qua knutselen, bij de xenos heb je van die bouwpakketten. Kan je een raket naken of een trein oid. Kan je ook wel uitje van maken: samen er naar toe, hij mag de leukste uitzoeken en dan samen maken.

  En verder ben ik ook niet heel creatief! Veel plezier!

 2. T is een stukkie rijden maar het aardbeienterras is ook erg leuk!

 3. Marjolein says:

  Wantijbad in Dordt is ook leuk, lekker pierebaadje voor de kleintjes, en moeders er direct naast in het gras (klein nadeel, weinig schaduw) maar prima voor een ochtendje/middagje. En koffiedrinken bij de Hema (of ikea of intratuin of…..). Mijn dreumes/peuter doet niets liever…?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *