Persoonlijk

De I Love Sleep Tag

Hallo, leuk dat je er weer bent. Ik heb vandaag een heuse tag voor je in de aanbieding en eentje die echt voor mij geschreven is. Vandaag vul in namelijk de I Love Sleep tag in. Ja ja, helemaal in het teken van slapen. Deze Doornroosje heeft er zin in.

De mensen die mij goed kennen, weten dat ik dol ben op slapen. Nu ik zwanger ben is het helemaal mijn allergrootste hobby, maar ook zonder baby in de buik ben ik de queen van de middagdutjes hoor. Klaar voor mijn antwoorden op zestien verschillende vragen over het onderwerp slapen? Gaan we!

Deze tag is bedacht door Energy+!

Hoelaat ga je naar bed?
Nu, in zwangere toestand, ga ik tussen 21.00 uur en 21.30 uur richting mijn bedje. Soms val ik direct in slaap, soms kijk ik nog even een aflevering GTST, dat verschilt. Als ik niet zwanger ben, dan komt het avondmens in mij naar boven. Dan blijf ik rustig tot na elven wakker omdat ik zo lekker bezig ben met mijn takenlijst…

Wat is jouw ritueel voor het slapen gaan?
Niet veel bijzonders. Soms spring ik onder de douche, maar als ik heel moe ben dan doe ik dat in de ochtend. Verder poets ik mijn tanden, reinig ik mijn gezicht, smeer ik een fijne crème op, borstel ik mijn haar (en doe dat vervolgens vast), trek mijn pyjama aan en duik mijn heerlijke bedje in. Kost me alles bij elkaar zo’n tien minuten.

Wat doe je als je niet kunt slapen?
Heel slecht, maar als ik niet kan slapen dan ga ik op mijn telefoon lopen klooien. Dat ik door dat blauwe licht nóg wakkerder word, dat weet ik wel maar negeer ik op zo’n moment maar even. In het geval van slapeloosheid ga ik trouwens nooit uit bed om beneden een kopje thee te drinken ofzo. Ik blijf wel altijd liggen.

Wat is je favoriete slaaphouding?
Op mijn rug. Ik ben een diehard rugslaper en in bed lig ik erbij alsof ik opgebaard lig. Nu mijn buik nog niet enorm is, gaat dat prima. Ik weet nog wel van de vorige zwangerschap dat het op een gegeven moment niet zo prettig meer is omdat de baby dan alle lucht uit je lichaam drukt en het maagzuur als een soort omgekeerde waterval omhoog komt. Dan draai ik naar mijn rechterzij.

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Nergens voor. Nee echt niet. Je moet mij niet wakker maken.

Hoelaat gaat je wekker?
Op werkdagen om kwart over zes, zodat ik rond zevenen in de auto zit. Als ik niet hoef te werken word ik wakker van Robert of Ticho en dat is dan ergens tussen zeven en acht.

Snoozen of direct opstaan?
Team Snoozen hoor. En dat is echt iets om af te leren, want met iedere snoozebeurt voel je je ellendiger toch? Volgens mij werkt het vele malen beter om direct uit bed te jumpen en aan de dag te beginnen maar pfff om kwart over zes ben ik daar nog helemaal niet aan toe.

Slaap je uit in het weekend?
Soms wel en soms niet. Robert laat mij meestal wel lekker liggen, maar echt diehard uitslapen – tot tien uur of later – zit er niet meer in. Het lukt me gewoon niet meer. Ook niet als Ticho ergens uit logeren is.

Welke rare dingen doe je in je slaap?
Ik praat in mijn slaap en zo nu en dan ga ik aan de wandel. Inmiddels is Robert het wel gewend en schrikt hij niet heel erg meer als ik midden in de nacht gillend naar de badkamer ren omdat ik er heilig van overtuigd ben dat ons bed vol zit met kakkerlakken…

Hoeveel kussens liggen er in je bed?
Eentje, aan mijn kant. Robert slaapt zonder kussen en ik gebruik er dus maar één. We hebben ook geen extra kussens voor de show enzo want simpelweg het bed opmaken kost me al teveel moeite, laat staan als ik dan ook nog kussens moet opschudden die toch geen functie hebben.

Wat heb je aan in bed?
Supersexy, maar op dit moment – in de winter – slaap ik gewoon in een old skool pyjama hoor. Lange broek, lange mouwen, lekker warm. In de zomer ga ik voor een slaapjurkje of een kort broekje met een hemdje.

Slaap je met sokken aan?
Nee, ik warm mijn voeten op aan de rug van Robert!

Hoe groot is jouw bed?
Ik geloof 1.80 bij 2.00. En dan hebben we daar een dekbed op liggen van 2.40 bij 2.00 zodat we daar geen ruzie over krijgen. Om dat dekbed zit trouwens een hoes van Crisp Sheets en dat is de allerbeste tip die ik je geven kan: koop dat spul. Kost wel een klein vermogen maar echt, je zult nooit meer anders willen.

Als ik ’s ochtends wakker wordt, is het eerste wat ik doe…
Kotsen. Maar dat is tijdelijk. Normaliter trek ik mijn sloffen aan en wandel ik via het toilet naar de badkamer om te douchen. Omdat mijn wekker idioot vroeg gaat, ontbijt ik meestal of in de auto, of als ik op mijn werk ben gearriveerd. Een ongezonde gewoonte en dit moet ik – net als snoozen – echt afleren maar als ik ook nog thuis moet ontbijten moet ik nóg meer zuivere slaaptijd inleveren en dat idee alleen al maakt me verdrietig.

Droom je iedere nacht?
Uh ja. Iedereen droomt toch iedere nacht?

Welke droom of nachtmerrie kun je je goed herinneren?
Ik kan me eigenlijk zelden nog een droom of nachtmerrie herinneren. Soms, als iemand uit mijn omgeving de hoofdrol speelde, dan weet ik dat ’s ochtends nog wel, maar ik zou nu zo niks kunnen verzinnen.

Dat was ‘m. De I Love Sleep Tag ingevuld by me. Weten jullie dit ook meteen allemaal weer. Thanks voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *