Persoonlijk

Onze vakantieplannen

Op het moment van schrijven lijkt het nog een soort droomwereld ver in de toekomst, maar de tijd gaat sneller dan we denken en dan zomaar ineens is het zomer en gaat half Nederland op zomervakantie. Hoe zit dat met onze plannen?

Nou, kort en krachtig: wij hebben maar één plan deze zomer en dat is een gezond meisje op de wereld zetten. Ergens eind juni verwachten we onze dochter, dan ga ik er voor het gemak maar even vanuit dat ze daadwerkelijk eind juni komt, en vermoedelijk heb ik dan nog wel even de tijd nodig om te herstellen. Een vakantie in het hoogseizoen aan de Spaanse Costa of de Italiaanse Rivièra zie ik niet zo zitten dus wat dan wel?

Voorjaarszon
Wat ik een tijd overwogen heb, is om in het voorjaar richting de zon te gaan. Een échte vakantie van minimaal een weekje. Graag was ik naar Curaçao gevlogen maar gezien de omvang van mijn buik én het feit dat Ticho van ruim twaalf kilo dan negen uur op schoot moet zitten, viel dat wilde plan gauw af. Een andere zonnige optie was Egypte, maar omdat ik al zoveel misselijk ben ga ik het gokje met voedsel daar niet wagen. Ook de Canarische eilanden leek me wel wat, maar geen idee waarom, dat werd ‘m ook niet. Tot slot heb ik me nog verdiept in een reisje naar Qatar, om vriendinnetje Melanie op te zoeken, maar de prijzen van het ticket waren serieus debiel. Kansloze missie dit.

Project tuin
Omdat we helaas geen eindeloze spaarrekening hebben en die geldboom ook nog niet geplant is, zetten we uiteindelijk een dikke streep door alle vliegvakantieplannen. Mijn verlof begint ergens medio mei en omdat ik graag tijdens die vier maanden dat ik thuis zit in de zonnige achtertuin zou willen chillen, heeft dat even prioriteit gekregen. Onze centen gaan naar dat omvangrijke project, net als de vrije dagen van Robert. We hebben dat nu al zo lang uitgesteld en omdat mijn hormonen en ik daar nu wel een beetje klaar mee zijn, is het tijd voor actie in de tent. Niks mis mee natuurlijk, want van een prachtige tuin gaan we jarenlang profijt hebben. Daar laat ik graag een voorjaarsvliegvakantie voor schieten.

Weekendje weg
Wat wel nog vrij hoog op mijn wensenlijst staat is om samen met mijn mannen – nu ik alleen nog maar mannen heb – een weekendje weg te gaan. Het liefst naar Zeeland, omdat le husband daar dol op is en ik het ook wel heerlijk vind aan die Zeeuwse kust. Even een weekend zeewind door de haren, lekker eten, veel kroelen en goed slapen. Wat tijd doorbrengen met zijn drietjes, voordat er straks een kleine gillende keukenmeid de rust komt verstoren. De planning is nu om dat ergens medio april te doen. Dan is het hopelijk al wat aangenamer weer en ben ik buiktechnisch gezien nog wel in staat om een dag door leuke winkelstraatjes te slenteren. Op het moment van schrijven ligt daar nog niets over vast, maar ik vermoed dat het tegen de tijd dat deze blogpost online komt allemaal in kannen en kruiken is.

En na de baby?
Als ik net zo vlotjes herstel als bij Ticho dan zouden we in augustus prima nog een zonvakantie kunnen boeken. Dat is wat mij betreft dan ook een serieuze optie. Nog een weekje naar Mallorca of een ander zonnig oord waar we niet langer dan vier uur voor in een vliegtuig hoeven, dat zal ons allemaal goed doen. Van Robert hoeft het niet zo nodig. Die is sowieso niet zo van de vakanties maar blijft liever in ons fijne huis. Nu is daar niets mis mee, ik ben ook heel graag thuis, maar als ik zeg dat wij voor het laatst in juni 2016 naar de zon zijn gevlogen – zes hele dagen naar Ibiza – dan zul je vast begrijpen dat ik daar niet heel erg lang meer op kan teren. Een mens heeft Vitamine D nodig.

Dus zoals het er nu voor staat hebben we nog niks op de agenda. Van het weekendje Zeeland weet ik zéker dat ‘ie er gaat komen en van alle overige (wilde) plannen is het maar zien of het zal gebeuren. Ik ken onszelf inmiddels langer dan vandaag en uit ervaring weet ik dat we zo’n vakantie boeken allebei vrij ver voor ons uit schuiven en dan last minute tegen elkaar zeggen: “volgend jaar gaan we écht.”

Hebben jullie nog leuke tips of ideetjes voor een weekje zon nadat onze dochter geboren is? Fijne adresjes? Leuke bestemmingen? Mooie hotels? Of juist gezellig B&B’s? Laat het me gerust weten want ik kan wel wat hulp gebruiken!

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

3 Comments

 1. Wat leuk om te lezen, hier praktisch precies zo. Ik ben nu 25 weken zwanger (ook van een meisje en heb een 2016 zoon :)) en herken steeds zoveel in je posts!

  Wij gaan in mei een lang weekend naar… jawel… Zeeland! Een kindercottage op de Banjaard, van Roompot. Inderdaad in september dan misschien nog lekker naar Zuid Europa. Wij hebben ook de voorjaarsvakantie laten schieten. Kwam er nét niet uit qua bestemming. Alles wat leuk en niet al te ver weg was, was voor maart/april nog net te fris.
  Op naar een mooi voorjaar in onze achtertuinen!

 2. Een zonvakantie doet een mens goed! Onze laatste was in 2015 🙄 ….. 2016 getrouwd en huis gekocht geld op wij hebben ook nog geen geldboom geplant. 2017 juli dochter gekregen wij vonden het persoonlijk nog niks om dan op vakantie te gaan in september.
  En 2018 nog niet gepland willen wel graag, maar weten nog niet hoe en wat. Ook omdat dit jaar de tuin word verbouwt.
  Maar ow wat zouden we graag vakantie a la niks doen willen haha okal zit dat er met van de zomer dan een dreumes niet meer in. Maar gewoon zon zee strand zwembad 100% genieten. Ookal denken we er steeds meer over hotel/luxe camping oostenrijk/noord italie van de zomer.

 3. Wij verwachten ook eind juni ons 2e wondertje. En al zou ik heel graag in september nog even naar de zon gaan, ik denk niet dat het gaat gebeuren. Mijn man vind het ook heerlijk om thuis te zijn en vorig jaar zijn we met de kleine meid naar Mallorca geweest.

  Mijn ouders wonen in zeeland dus een lang weekend met Pinksteren staat al gepland 🙂 Daarnaast zouden we in september nog naar Hardenberg kunnen gaan waar mijn opa en oma een caravan hebben. Maar echte concrete plannen zijn er niet. Eerst maar goed uit de bevalling komen.

  En mijn vriendinnetje die in Amerika woont verwacht in mei haar kindje dus wellicht dat we de centjes even op sparen en eind dit jaar daar heen vliegen 😍 Alles kan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *