Persoonlijk, Zwangerschap

Wat ik nog wil doen voor eind juni

“Het duurt gelukkig nog wel even tot de bevalling dus je hebt nog alle tijd”, sprak een vriendin bemoedigend toen ik (weer eens) verzuchtte dat er nog zoveel moet gebeuren en ik nog duizend dingen wil doen voor het baren.

Ergens heeft ze ook wel een punt. Het duurt nog ruim drie maanden en als we een blik naar buiten werpen dan voelt de zomer – ja, het is dan inmiddels zomer – als iets ongeloofwaardigs in een hele hele HELE verre toekomst. Maar niets is minder waar. Over pak ‘m beet vijftien weken ben ik uitgerekend en als ik even bedenk hoe snel de afgelopen vijfentwintig weken voorbij gevlogen zijn, dan krijg ik het Spaans benauwd bij het idee dat de komende vijftien minstens zo snel gaan. Want er staat dus nogal wat op dat lijstje-zonder-eind. Zoals:

Naar de kapper
Laat ik maar meteen met de klus beginnen die iedere mom-to-be op de wensenlijst heeft staan. Voordat de baby er is – het liefst ver voordat de baby er is – wil ik naar de kapper voor een uitgebreide verf- en knipsessie. Waarom? Omdat ik weet dat het er na de bevalling gewoon voorlopig niet meer van komt. Ter illustratie: mijn laatste kappersbezoek was op 22 april vorig jaar. Dat betekent dus bijna elf maanden geleden. Ik. Moet. Naar. De. Kapper. En snel ook!

Een weekend weg
Omdat ik in de zomer ben uitgerekend, zit een echte zomervakantie er niet in. Tenminste, die hebben we niet op de agenda staan. Wel wil ik graag voor eind juni nog een weekendje weg. Gewoon naar een fijn huisje ergens op de hei of bij het strand, waar Robert en ik nog even al onze aandacht op Ticho kunnen richten. Ja, dit weekendje weg staat klem bovenaan mijn wishlist en ik ga er op korte termijn echt werk van maken. (Edit: is inmiddels gefikst!).

Heel lang door de Intratuin en IKEA slenteren
Dit wordt zoiets om tijdens mijn verlof te doen, als Ticho naar de oppas of de crèche is. Misschien vind je me nu een enorme weirdo, maar ik kan me dus echt zonder enige moeite een hele dag vermaken in één van de bovenstaande winkels. Ongegeneerd interieur bekijken of leuke spullen voor onze tuin uitkiezen, ik vind het een feestje. Reken dus maar dat ik tijdens mijn vrije periode – before baby zeg maar – met enige regelmaat in de Intratuin of IKEA te vinden ben. Zin in!

Van een zwangerschapsmassage genieten
Eigenlijk houd ik er helemáál niet van als een onbekend (of bekend) persoon aan me loopt te friemelen en frunniken, maar van een onlangs bevallen vriendin kreeg ik de tip om tóch een zwangerschapsmassage te boeken. Nu lijkt de massage an sich me niet eens heel erg bijzonder, maar het feit dat ik een uur lang (of hoelang duurt zoiets?) met mijn hoofd in een tafel kan wegduiken zonder dat er iemand ‘MAMAMAMA’ roept en ik vooral geen blik hoef te werpen op volle agenda’s en eindeloze takenlijstjes, dat klinkt me als muziek in de oren. Ik ga me er maar eens in verdiepen. Mensen met ervaring: wanneer doe je zoiets? Als je nog enigszins mobiel bent? Of als je van ellende (en dikkigheid) niet meer kunt lopen en een massage dus wel kunt gebruiken?

Een leuke cursus volgen
Werkgerelateerd bedoel ik dan. Een schrijfcursus of een (iets uitgebreidere) marketingopleiding: voordat Ticho er was heb ik van alles gedaan. Van NIMA Online Marketing tot creatief schrijven. Toen ik eenmaal moeder was, lag mijn focus vooral op mijn huidige werk en groeide ik alleen in de rol van moeder maar verder hield ik de persoonlijke ontwikkeling lekker low key. En omdat ik denk dat ik met twee kinderen helemaal geen tijd en energie heb om nieuwe kennis op te doen – in ieder geval voorlopig niet – is het streven wel om dat nog één keertje te fiksen voordat ik met verlof ga.

Naast bovenstaande taakjes heb ik ook nog genoeg te doen op babyprep-gebied. Zo moeten de kamertjes van beide kindjes nog gefinetuned worden, ligt er een shitload aan babywas op me te wachten en is de uitzet ook verre van compleet.

Nog iets meer dan drie maanden, tijd zat.

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

4 Comments

  1. Ik heb tijdens mijn zwangerschap ook zo’n massage gedaan, en het was heerlijk! Zo rond de 30 weken even genieten van helemaal niks.
    Kijk wel even goed of ze een tafel hebben met een gat voor je buik zodat je fatsoenlijk op je buik kunt liggen, dat is echt zó fijn!

    1. Ohh dus wat jou betreft een aanrader? Ik ga het dit keer ook maar eens proberen denk ik 🙂 Goede tip van dat gat voor je buik! Thanks xx

  2. Ohhhh zo herkenbaar! En dan nog los van alles wat er voor babyzusje nog moet worden geregeld…
    Benieuwd waar jullie heen gaan een weekendje, dat is hier ook wen grote must. Lekker nog even weg met z’n drietjes.

    1. Oh ja, ik moet ook nog duizend dingen regelen – bijvoorbeeld een kraampakket, kwam ik van ’t weekend achter – maar nog tijd zat vind ik zelf wel. We gaan een weekendje naar een huisje in Zeeland, eind april. Nog even met z’n drietjes weg inderdaad! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *