Persoonlijk, Zwangerschap

Een aandenken aan een bijzondere tijd – WINNEN!

Ik ben niet iemand die veel sieraden draagt. Op mijn trouwring, een ring die van mijn oma geweest is en een kettinkje met Ticho zijn naam en geboortedatum na, heb ik weinig bijzonders in de collectie met juwelen.

Gek eigenlijk, want een mooie armband, ketting of oorbel bij een ander valt mij altijd direct op. Sterker nog, ik vind dat bijvoorbeeld een mooi paar oorbellen een look helemaal af kan maken. De finishing touch zeg maar.

Een mooie eerste stap richting een wat fatsoenlijker gevulde sieradenkist heb ik afgelopen week gemaakt. Van zwangerschapssieraden.nl kreeg ik een berichtje of ik een ketting uit hun webshop wilde uitzoeken. Daar had ik wel oren naar, dat begrijp je. Ten eerste omdat diamonds are a girl’s best friend en ik graag in die vriendschap ga investeren en ten tweede omdat ik het ontzettend leuk vind om een sieraad te hebben dat mij voor altijd herinnert aan deze bijzondere tijd uit mijn leven.

De ketting die ik uitzocht was van het merk Proud Mama, werd binnen 24 uur bezorgd en kwam in een schattig velours-achtig zakje.

Een zwangerschapsketting, ook wel bola genoemd, is een sieraad dat oorspronkelijk uit Mexico en Indonesië komt maar ook in Europese landen ontzettend populair is. Zwangere vrouwen dragen deze ketting om verschillende redenen:

 • Het belletje dat aan de ketting hangt maakt bij bewegingen een zacht geluid en daar wordt de baby in de buik zennnnnnn van. De ketting heeft dus een kalmerende werking.
 • De afmetingen van de ketting zijn passend bij een bol buikje. Het is dus het perfecte sieraad om de nadruk op je prachtig zwangere belly te leggen.
 • Het zou geluk brengen én de baby beschermen.
 • Het is een prachtig aandenken voor ná je zwangerschap. Mijn ketting verdwijnt over een paar maanden in de herinneringenbox van onze dochter en ik zou het echt zo zo zo speciaal vinden als zij deze in de toekomst ook kan en wil dragen.

Mijn favorietjes
De webshop barst van de armbanden en kettingen. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op een zilverkleurige ketting van het merk Proud Mama met een prachtige roze edelsteen aan het belletje. De steen, een rozenkwkwarts, heeft naast de kleur van een meisje – en wij krijgen dus een dochter – ook een bijzondere betekenis. Volgens de website van zwangerschapssieraden.nl staat ‘ie namelijk voor het openen van je hart en het ontvangen van liefde. Nu moet je weten dat ik verder niet zo’n zweverig type ben en dat ze mij wat dit soort dingen betreft werkelijk alles kunnen wijsmaken, maar de betekenis zoals ze ‘m omschrijven vind ik bijzonder. Maarrrrr er staat nog veel meer moois in de webshop. Een paar favorieten:

 • Een redelijk simpel armbandje, kraaltjes aan een elastiek met een hangertje met steentje erin. De blauwe variant voor als je in verwachting bent van een jongetje en de roze variant als je een meisje in je buik hebt groeien.
 • Een stoer geregen armbandje met wederom een roze of een blauw steentje in het hangertje.
 • Nog zo’n stoer exemplaar maar dan met de letter van je baby. Of van jezelf. Of van de vader van je kindje. Hoef je niet eens zwanger voor te zijn (en voor de andere armbandjes ook niet, natuurlijk).
 • Dan een ketting. Deze heb ik uiteindelijk gekozen en daar ben ik blij mee. Hij is in lengte verstelbaar, het belletje klinkt niet alsof Paula de Koe aan komt wandelen en de roze steen maakt het af. Verliefd!
 • Ik ben dol op iets van een steentje of glittertje, dus deze variant stond ook op mijn wensenlijst.
 • Omdat ik niet vaak sieraden draag, gaat mijn voorkeur uit naar iets subtieler en vrouwelijker, maar voor de stoere mommy-to-be vind ik deze ketting echt een topper. Een zwart koord, zwarte glittersteentjes en het welbekende zilveren bolletje met daarin het belletje.
 • Tot slot een subtiele ketting, zilverkleurig met een klein belletje (kleiner dan de andere varianten) én een steentje. Te leuk!

De sieraden die ik heb zijn allemaal zilver(kleurig) omdat andere kleuren mij niet mooi staan in verband met mijn bleke huidje – het oogt dan al gauw een tikkie ordinair – maar in de webshop vind je ook bijvoorbeeld rosé gouden kettinkjes en armbanden, mocht dat wel jouw cup of tea zijn.

De mooie ketting, met simpel zilveren bolletje, subtiel belletje en mooie roze steen.

Winnen!
En dan nu het leukste van het verhaal: ik mag 25 euro shoptegoed weggeven die je kunt besteden in de webshop van zwangerschapssieraden.nl. Daar hoef je niets bijzonders voor te doen. Gewoon even aan mij laten weten dat je mee wilt dingen naar dat stoptegoed. Dat kun je hier op de site in een reactie onder de blogpost doen, op mijn Instagram (@anoukzwager) onder de post met de ketting óf op Facebook (die vind je HIER). Extra leuk als je mij ook even vertelt welk sieraad je zou kiezen. Nou, easy peasy, niet? De winnaar maak ik volgende week maandag (de 19e) bekend in mijn Happy Moments!

Voor nu heel erg bedankt voor het lezen en alvast een fijn weekend gewenst!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

8 Comments

 1. Wooow! Super leuke actie! Ik ben zelf ook niet een enorme sieradenverslinder, dus ik kan me goed vinden in jouw post!🙈 De reden om wel een mooie en subtiele zwangerschapskettting te dragen, is omdat ik wel denk dat dit heel mooi contact is met ons kindje. Daarnaast mag er wel een beetje een subtiel een nadruk op mijn Belly worden gelegd 😍. Jouw keuze past helemaal bij mijn smaak dus dat wordt makkelijk uitzoeken! Ik kijk er nu al naar uit!😃

 2. Wat een mooie actie! Zelf zou ik voor de Babybel gemstone kristal. Gaan. De bergkristal zorg voor balans, betere concentratie en immuunsysteem. En wat zou dat mooi zijn als dat een beetje terug komt tijdens mijn gecompliceerde zwangerschap.

 3. Charlotte says:

  Wauw super toffe actie! Wat een prachtige sieraden hebben ze bij @zwangerschapssieraden . Ik vind de babybel antieke bol echt heel erg mooi! En waarom ik wil winnen? Net als jou in verwachting van de tweede, en daar sta je toch net Iets minder bij stil als de eerste. Daar moet maar eens verandering in komen 👶🏼💕💙

 4. Melissa Hofstede says:

  Ik zou heel graag het shoptegoed willen winnen zodat ik twee mooie armbandjes kan bestellen als aandenken voor deze zwangerschap van tweeling meisjes!! Heel erg gaaf. Zo’n Bola heb ik nog van de zwangerschap van mijn zoontje, een mooie met een soort bling bling diamantjes erop (ook van proud mama). Ik vond dat mijn buik best gezien mag worden!

 5. Wat leuk dat je iemand anders ook blij mag maken! Zou vereerd zijn als ik dat mag zijn. Als ik de kans heb te shoppen met het shoptegoed, zou ik gaan voor de Gemstone Kristal

 6. Jaaa leuk!!! Ik ga voor de stoere babybel bling zwart!! Ik herken me zooo in jouw verhaal; ben ook geen sieradendrager en verder dan een ring, horloge en oorbellen kom ik ook bijna nooit. Nu onze 2e beeb er aan komt, vind ik het wel heel leuk deze mooie ketting te dragen. Dus…mocht je niemand weten…kies mij hihi!!

 7. Wat leuk dat je anderen blij mag maken. Graag doe ik mee met jouw actie. Ik ben niet zn sieradenmens, net zoals jou. Ik zou ook voor iets suptiels gaan.

 8. Dat zou ik wel willen winnen. Had graag een armbandje of ketting van mn man willen krijgen na de bevallingen van mn zoon en dochter, met hun namen, maar dat is er helaas niet van gekomen. Met het shoptegoed kan ik eindelijk iets moois uitzoeken!😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *