Persoonlijk, Zwangerschap

Zwangerschapsupdate week 21, 22 en 23

We zijn weer drie weken verder dus het is tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate. En in tegenstelling tot de vorige keer, heb ik nu wel het één en ander te melden.

Afgelopen weken waren druk en hectisch. Daar ben ik ontzettend blij mee, omdat dat wel aangeeft dat ik me écht met de dag voel opknappen en ik steeds meer afscheid neem van de misselijkheid en het energieniveau dat onder het vriespunt ligt. Op het moment dat jullie dit lezen, genieten wij met ontzettend leuk gezelschap van een welverdiende wintersportvakantie – no worries, ik ga niet meer op mijn snowboardje staan – dus dat gaat me ongetwijfeld ook goed doen. Daarover komende week meer. Eerst maar eens door de afgelopen drie weken.

Week 21
Week 21 begon op vrijdag 2 februari en meteen dat weekend voelde ik me niet zo lekker. Robert was een paar dagen weg dus alle zorg voor Ticho kwam op mijn schouders en ondertussen liep ik met enorme keelpijn rond, was ik onwijs moe en wilde ik eigenlijk met een doosje paracetamol onder de dekens blijven. ‘Moeders kunnen niet ziek zijn’ ging hier wel even op hoor. Om de ellende compleet te maken kreeg het kind krentenbaard dus was ik ook nog heel het weekend drukdruk met kleertjes wassen, beddengoed wassen, handjes wassen, huis boenen, kind soppen, antibiotica smeren en zo verder. Gelukkig hadden we op maandag een uitstekende 20-wekenecho – daarover heb je HIER meer kunnen lezen – en besloot ik lekker spontaan om de rest van de middag vrij te nemen zodat ik wat roze kon gaan shoppen. Omdat ik de echo wilde afwachten en omdat ik me nog helemaal niets kan voorstellen bij een dochter, had ik letterlijk nog geen stuiver aan roze items uitgegeven. Tot die maandag dus. De beer is los, zeg maar. Verder was het een fijne week. De keelpijn en algehele malaise verdwenen en ik voelde me prima. Sterker nog: ik heb heel de 21e week NIET GESPUUGD. Een blije moeke over here. In de loop van de week arriveerden trouwens de eerste roze pakketjes en de buit tot nu toe heb ik in DEZE shoplog geshowd.

De buik met 21 weken. Ik draag hier nog mijn gewone spijkerbroek en omdat dit een vrij laag modelletje is lukt dat nog prima, al wordt het wel steeds minder comfortabel.

Week 22
Vrijdag 9 februari mocht ik me al vroeg melden bij de verloskundige. Omdat ik tot dan toe alleen nog maar kilo’s afgevallen was, had ik wel een klein beetje zenuwen. Hoewel ik wel het idee heb dat het eetschema van de diëtiste goed voor mij en mijn gewicht werkt, is het toch maar even afwachten wat de cijfertjes zeggen. Gelukkig, goed nieuws, er is niet nóg meer af. Mijn gewicht is stabiel en ik heb er alle vertrouwen in dat we de weg omhoog nu gaan inzetten. Niet verwacht er ooit zo blij mee te wezen, maar het is echt zo. Verder voel ik de baby sinds deze week flink bewegen. Niet alleen van binnen, maar ook als ik mijn hand op mijn buik leg. Zo bijzonder. Deze week was verder op zwangerschapsgebied wat minder bijzonder. Geen hele noemenswaardige hoogte- of dieptepunten en eigenlijk gewoon in stilte genieten. Het eten volgens mijn schema van de diëtiste lukt trouwens aardig, al krijg ik echt nog niet alles weg. Mijn energieniveau stijgt gelukkig met de dag. Ondanks gebroken nachten. Want ja, die hebben we sinds een paar weken weer. Niet zwangerschapsgerelateerd overigens, maar met dank aan terrordreumes Ticho, die doorslapen volstrekt overbodig vindt. Ik denk dat hij ons vast wil laten wennen aan het gebrek aan nachtrust dat ons komende zomer weer zal vermoeien, letterlijk.

We zijn 22 weken zwanger! In dit jurkje maakte ik bij 15 weken ook een foto en dan is het verschil echt shocking, al zie ik sowieso heus wel dat die pens lekker doorgroeit. Bij Ticho had ik ook een enorme buik, dus ik bereid me op het ergste voor. Vooralsnog vind ik dit wel een fijn formaatje. Niemand denkt meer aan een foodbaby, maar ik ben nog wel mobiel genoeg om alles te kunnen doen zonder dat die bump in de weg zit.

Week 23
Deze week was druk. Heel druk. Op vrijdagochtend gaan we richting Oostenrijk rijden, dus deze week moet ik tussen het werken door een shitload aan zooi inslaan en inpakken. Eerst het weekend: dat was een feestje. Ik had best wat energie dus we gingen lekker op pad. Die frisse lucht doet een mens ook goed natuurlijk. Achteraf bleek ik iets te enthousiast geweest want op zondagavond – na een dag zeulen met de dreumes, een avondje staan op een verjaardag en heel veel wandelen met het kind op mijn arm – krijg ik last van mijn rug en voor straf begint de maandag ook gewoon weer met een ordinaire spuugpartij. Lesson learned: ik ben simpelweg niet meer zo fit als voorheen. Verder maak ik mijn reguliere werkdagen, schrijf ik heel veel stukjes – ik heb ineens een inspiratie, daar word je bang van – kroel ik met mijn kleine vriendje en geniet ik van die groter wordende buik. Niet gedacht dat ooit nog te zeggen trouwens, want ik was niet zo van de afdeling mijmeren over ons wonder en aaien over de pens, maar op de één of andere manier beleef ik deze zwangerschap veel bewuster en ben ik nóg dankbaarder dat we weer een prachtkindje aan ons gezin mogen toevoegen. Hormonaal wel, I know. Ondertussen tel ik af tot de vakantie. Dit jaar blijft mijn snowboard op zolder omdat ik het niet aandurf met mijn 23-weken-buik gezien valgevaar én omdat ik denk dat ik het lichamelijk gewoon niet trek, maar met fijn gezelschap, lekker eten en drinken, heel veel lieve kindjes en de frisse berglucht heb ik ook helemaal geen snowboard nodig. Desalniettemin gaat de halve huisraad in de kofferbak – hoe doen mensen dat met twee of meer kindjes? – en ben ik iedere avond wel even bezig met het inpakken van wantjes, mutsjes, laatsjes, sneeuwpakjes, thermokleding en andere zooi. Nog een laatste dingetje: IK BEN AANGEKOMEN. EEN KILO ZWAARDER DAN VORIGE WEEK. Eigenlijk had ik de afspraak om tussendoor niet te wegen omdat ik er iedere keer een beetje depri van werd, maar ik voel aan alles dat ik groei dus besluit het stiekem toch te doen. Man, wat kan een mens blij zijn met een kilootje eraan. We zijn echt op de goede weg!

En dat was het wel weer, de update van de afgelopen drie weken. Mocht je tussendoor ook op de hoogte willen blijven, volg me dan zeker op Instagram (@anoukzwager) want daar verschijnt sowieso iedere week een buikfoto met update én klets ik iedereen tussendoor ook gezellig bij.

Komende week trouwens een iets ander upload-schema dan dat je van me gewend bent in verband met die heerlijke vakantie. Maandag geen echte Happy Moments maar wel een update vanuit de sneeuw inclusief wat foto’s, dinsdag vertel ik hoe de tweedaagse autoreis met dreumes verlopen is, donderdag kun je hier terecht voor nóg een extra fotodagboek van onze holiday so far en zaterdag staat er weer gewoon een normaal stukkie voor je klaar. Dan weet je dat maar vast.

Voor nu weer bedankt voor het lezen en alvast een heel fijn weekend gewenst!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *