Happy Moments

Happy Moments #41

Goedemorgen! Da’s gek he?! Een extra Happy Moments op de donderdag. I know, maar ik heb er een goede reden voor. Komende week ligt het schema namelijk ietsje in de war in verband met vakantie.

Dat betekent heel concreet dat je vandaag de plaatjes van afgelopen maandag, dinsdag en woensdag te zien krijgt. Aanstaande maandag geef ik een kleine update vanuit de sneeuw, net als dinsdag en donderdag. Volgende week zaterdag staat er weer een ‘normaal’ stukje op de agenda en maandag de vijfde van maart kun je hier terecht voor de Happy Moments #42 met plaatjes van onze vakantie. Goed, tot zover de huishoudelijke mededelingen. Over naar afgelopen dagen. Die stonden in het teken van werken, inpakken, boodschappen doen, gebroken nachten en nog meer inpakken. Kijk je mee?

Nog een kleine toevoeging aan de huishoudelijke mededelingen: ik maakte dus extra veel foto’s en de helft daarvan is wellicht allesbehalve boeiend maar ik wilde jullie ook niet opzadelen met een kleine Happy Moments. Eén van de niet-zo-boeiende plaatjes is deze. Inmiddels aardig in de steigers, tandjes poetsen en naar mijn werk.

Planner mee, Breaker mee, off we go! En daar rechts bovenin zie je een melkpoedertoren die ik nowadays gebruik voor de poedertjes die door mijn drankjes gemixt worden voor onder andere extra calorieën.

Onderweg moet ik snel tanken. Dat wilde ik eigenlijk zondagavond doen maar toen ik bij het tankstation aankwam stond er een rij van hier tot Mars, dus besloot die missie op maandagochtend voort te zetten.

Op mijn werk ga ik direct driftig aan de typ. Ik schrijf een stukje over Meredith Grey en haar salarisonderhandeling – die Ellen Pompeo verdient tientallen miljoenen per jaar, bijna 600.000 dollar per aflevering Grey’s -, over flexwerken en over iemand die gepest wordt op haar werk. Het interview dat ik met deze meid deed was echt heavy…

Omdat onze kleine vriend dat doorslapen niet per se heel noodzakelijk meer vindt, ben ik zo intens moe. We hadden weer eens een kort nachtje. Gelukkig is daar mijn collega to the rescue: die gaat de allerlekkerste cappuccino op het station scoren.

Ondertussen krijg ik deze foto doorgestuurd. Ticho heeft blijkbaar niet echt last van slaapgebrek. Maar dat snap ik wel, want nadat hij ons de halve nacht wakker hield, ging hij om 5 uur weer uiterst tevreden slapen tot een uurtje of acht.

Aan het einde van de middag ben ik thuis en plof ik onder mijn lievelingskleedje op de bank. Even een afleveringetje GTST en een korte powernap.

Keukenprinses speaking!

En als de mannen thuis komen, staat het eten BIJNA op tafel. Net niet zeg maar.

Deze heeft zijn prakkie bij zijn tante maar voor de helft op, dus besluit vervolgens om ons eten aan te vallen. We schuiven er moeiteloos nog een aardig bordje spinazie in. Met z’n dikke handjes.

Spelen met de toetoet. Dat muziekje van die wagen, ik kan het niet meer aanhoren. Herkenbaar?

Iets na zevenen vertrekken we naar boven. Zelf tandjes poetsen, nog even spelen op het grote bed en daarna heel vlug naar dromenland.

En koffie voor mij. Is nodig want anders val ik nog voor achten op de bank in slaap.

Dat zou dan een klein drama zijn want er is eindelijk een nieuw seizoen van Grey’s Anatomy op televisie dus ik moet écht nog even wakker blijven. We krijgen direct een dubbele aflevering dus Robert vlucht naar boven zodat ik in alle rust weer twee uurtjes kan genieten van Meredith en haar collega’s. Deze serie is by far mijn allerlievelings. Wie is er nog meer Grey’s-fan?

Goedemorgen deze dinsdagmorgen! Nog voor half acht, haar in de krul, make-uppie op het gezicht en klaar voor een nieuwe werkdag.

Wat worden we toch getrakteerd op een mooie zonsopkomst. Helemaal niet erg om zo even rustig wakker te worden.

Op naar het mooiste uitzicht van het gebouw!

De eerste twintig weken van de zwangerschap ging ik al over mijn nek bij het woord ‘koffie’ maar inmiddels kan ik zo halverwege de ochtend best een bakkie verdragen (en gebruiken).

Ondertussen breekt deze draak het huis van zijn opa en oma af. Al het speelgoed uit de box en zelfs het boxkleed kiepert hij overboord. Het allerleukste: een blokje naar de hond gooien en dan heel hard schaterlachen. Die hond vindt het allemaal wel best.

Mijn kleine knappe punkie!

Ik heb wel gewoon twee benen hoor, maar de rechter is hier verstopt. Overleg-tijd op kantoor.

Aan het einde van de middag wandel ik naar mijn schoonouders. Daar kunnen we aanschuiven voor het avondeten en Ticho is daar natuurlijk ook al heel de dag. Ideaal!

Zit ‘ie hoor, de chef. Nog even knagen op een wortelchippie voordat het prakje erin gaat.

Robert is inmiddels ook gearriveerd en neemt alle taken even over.

Zo, da’s lekker thuiskomen. Net de Noordpool. Robert steekt meteen de houtkachel in de fik en binnen no-time is de temperatuur een stuk aangenamer.

Even wassen na een dag kroelen en kussen met de hond. Daarna leggen we Ticho in bed, gaat Robert naar een vergadering en plof ik op de bank.

Met GTST en een lekker warm vuurtje. Het is geloof ik rond half negen als ik naar boven ga. Ik ben weer eens moe en besluit in bed nog even wat op mijn telefoon te rommelen en daarna op tijd te gaan slapen.

Morning! In tegenstelling tot werkelijk iedere nacht in de afgelopen maand, heeft deze eindelijk weer eens doorgeslapen én werd hij niet voor zevenen al wakker. Sterker nog, het is al een uur of acht voordat ik hem uit zijn bed pluk. Heerlijk begin van onze vrije woensdag!

Tijd voor een ontbijtje. Een boterham, stukkie krentenbol, flesje melk en een peer. Genoeg brandstof voor de ochtend!

Met die temperaturen buiten is dit wel een geschikte mok voor de koffie toch? Op de achtergrond zie je de kleine terror die weer eens alle DVD’s uit de kast getrokken heeft en ondertussen met een luid gejuich Bumba staat aan te moedigen.

Die buik is trouwens nog best bescheiden als je zo kijkt, maar functioneert al prima als bijzettafeltje.

Echt al een hele meneer zo he?

Hashtag loedermoeder.

Hij kijkt heus niet altijd naar de televisie hoor, spelen met de auto en kusjes geven aan de leeuw doet ‘ie ook vaak zat.

Als Ticho op bed ligt voor zijn middagslaapje kijk ik naar de schaatswedstrijden van de mannen- en vrouwenploeg. Het wordt echt afkicken volgende week, als er niet meer heel de dag sport op televisie is.

Moet ook gebeuren. Ik probeer om met een lege wasmand op vakantie te gaan en dat lijkt vooralsnog aardig te lukken. Huisvrouwtje hoor.

Inpakstress! Is it just me of raakt iedereen het overzicht kwijt tijdens het inpakken van de vakantietassen? Ik ben altijd doodsbenauwd dat ik iets belangrijks vergeet en al maak ik duizend lijstjes, ik blijf die inpakstress houden.

Mijn moeder komt gezellig even langs en we vallen dit doosje met chocola aan. Zo lekker zijn deze en ook erg geschikt als zoetigheidje voor kraamvisite of andersoortig traktatie. De blauwe variant gebruikten wij twee jaar geleden om het geslacht van Ticho aan te kondigen, trakteerde ik op mijn werk op mijn laatste dag voor het verlof en schotelden we voor aan iedereen die na de bevalling onze baby kwam bewonderen.

Deze is weer wakker, komt lekker even bij mij kroelen op de bank en is ondertussen drukdrukdruk met bellen naar zijn onzichtbare vrienden.

Keukenprinses op je beeldscherm. Omdat Robert niet thuis is, Ticho nog een pasta’tje van gisteren heeft en ik geen zin heb om uitgebreid voor één persoon in de keuken te staan, ga ik voor een calzone met zalm en uitjes en roomkaas en meer. Heerlijk!

Na het eten gaan we langs mijn vader om ook die gedag te zeggen voor de vakantie en daarna is het bedtijd voor Ticho en relax-tijd voor mij. Ik kijk Per Seconde Wijzer – ik voel me ZO intens dom als ik dat programma kijk want ik weer letterlijk NIKS – ruim de ontplofte zooi in huis op, spring onder de douche en schrijf deze Happy Moments.

En dat waren onze drukke maar gezellige eerste drie dagen van de week. Het is inmiddels half tien woensdagavond en ik kruip zo mijn bed in. Morgen moet er gewoon weer gewerkt worden, kan ik een weekvoorraad boodschappen halen én moet er nog het één en ander in de vakantietas gepropt worden. Zo toe aan een weekje nietssssss.

Ik val in herhaling, maar nogmaals: komende week dus een ietwat andere inhoud hier op de site. Er verschijnen wel op de reguliere dagen nieuwe artikeltjes (zaterdag, maandag, dinsdag en donderdag), maar die zullen vooral foto’s en updates van onze vakantie bevatten.

Voor nu weer heel erg bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *