Happy Moments

Happy Moments #40

Goedemorgen deze nieuwe maandagmorgen. Gezellig dat je weer even komt kijken naar de foto’s die ik afgelopen zeven dagen voor je verzamelde. Dat zijn er dit keer niet overdreven veel, maar ze zijn wel heel leuk, al zeg ik het zelf.

Natuuuuuuurlijk ging ik gewoon werken. Daarnaast bracht ik lekker veel tijd met Ticho door. Zo hadden we woensdag zo’n heerlijk luie dag samen, kwam vrijdags de kapster langs om zijn coupe stopcontact weer in model te knippen en stond op zaterdag ‘lammetjesdag’ op de agenda. Helemaal leuk. Verder ging moeke over here een avondje zwemmen, had ik een verjaardag en een su-per-chille zondag. Genoeg gekletst, op naar de foto’s!

We trappen de week af op kantoor. Ik ben nog steeds een vrij neurotische planner, met mijn boekje en markeerstiften. Daarnaast is de vaseline echt hoognodig want ik heb continu droge lippen met barstjes en velletjes. Komt waarschijnlijk door een ieniemienie klein beetje vochttekort.

Zodra ik thuis ben: rokje en bloesje uit, joggingbroek en slobbertrui aan. Heerlijk!

Ticho werkt even een bakje met meloen weg. Het is onvoorstelbaar hoeveel fruit hij eet. Als een bootwerker.

’s Avonds krijgen we de hovenier op bezoek. We nemen nogmaals het plan voor de tuin door en maken vrij concrete afspraken van hoe nu verder. Eindelijk. Kan zo erg niet wachten tot dit karwei achter de rug is. We wonen komende zomer twee jaar in dit huis, dus het wordt ook wel tijd.

Terwijl wij de tuin aan het bespreken waren, zat deze lekker rustig Bumba te kijken en met zijn toetoet te spelen. Tegen achten gaan we pas naar boven. Zelf tandjes poetsen en gauw naar bed!

En dan, dames en heren, geschiedt er een wonder. Omdat ik me dus al best een poosje – lees anderhalve week – steeds beter voel, besluit ik dat het tijd wordt om mijn luie lijf weer eens in beweging te krijgen. Samen met een vriendinnetje ga ik zwemmen en we houden het maar liefst drie kwartier vol. Ik vind het zo fijn om bezig te zijn en ik had vijf weken geleden nooit verwacht dat ooit nog te zeggen tijdens deze zwangerschap. Klein overwinningsdansje waard hoor.

Dinsdagochtend en mijn koffie, Breaker en ik zijn weer op kantoor.

Ondertussen krijg ik dit soort foto’s doorgestuurd. Mijn vriendje is een rondje op de kinderboerderij maken. Vindt ‘ie leuk!

Als ik aan het einde van de middag thuis kom, ga ik even werken aan een nieuw jasje voor de site. Zoals je hebt kunnen zien zijn er een aantal dingen veranderd. Nog lang niet klaar, maar beetje bij beetje wordt het nog eens wat.

Zo ziet dat er dus uit. Ik vind het serieus leuk om een beetje te klooien enzo en met behulp van YouTube en Google lukt er ook nog wel het één en ander, maar sommige dingen, tja, daar moet je echt hogere wiskunde voor geleerd hebben ofzo. Ik heb gelukkig geweldige hulplijnen!

We rijden naar mijn moeder, waar ook opa en zusje zijn, om met z’n allen te eten. Ticho vermaakt zich prima met blokken stapelen, tv-kastje uit elkaar trekken, onderzetters door de kamer gooien en tafeldecoratie verpesten. Lekker opgevoed, dat kind.

Wie ziet de fout? Kreeg ik doorgestuurd van vriendinnetje Sifra. Moest er zelf wel hard om lachen!

Woensdagochtend rustig wakker worden. Of nou, heel rustig was het niet want deze mister coupe windhoos begon gewoon om iets voor zessen al. Gelukkig viel ‘ie daarna weer eventjes in slaap en is het rond half negen eer we beneden zitten. Ontbijten met brood, melk en fruit.

Cheesy als ik ben had ik voor Robert een mooi Valentijnskaartje geschreven. Hij is vervolgens de kasten in gedoken en vond daar dit exemplaar. Ik moet er hard om lachen. De romanticus… Toen wist ik nog niet wat voor verrassing hij nog voor me in petto had!

Mijn kleine Valentijntje en ik maken een rondje winkels. Als het zo’n zonnige heldere dag is dan stralen die prachtige groene ogen zo mooi. Echt verliefd op!

We maken een tussenstop bij de ICI Paris, de kaasboer, de supermarkt, de drogist én de slager. Voordeel van in het centrum wonen: alle winkels om de hoek.

Als Pietje Pluishaar en ik weer thuis zijn, snoepen we wat yoghurt-rozijntjes. Gaat er prima in!

Ennnnnn we kijken schaatsen. Ik vind sport kijken zo leuk en ben oprecht plaatsvervangend zenuwachtig. Nóg een gouden plak. Zo knap!

Als Ticho op bed ligt voor zijn middagslaapje heb ik tijd voor mezelf. Een aflevering GTST, twee warme broodjes uit de oven en verder niks. Duurt uiteraard niet lang want ik ga weer verder met de site, ruim het huis een beetje op en…

Pak het Valentijnscadeau voor le husband in. Liefde gaat door de maag, toch? Al zijn lievelings bij elkaar én een heerlijke douchegel van Terre d’Hermès. Al eerder gezegd, maar die geur is zo zalig. Het doet me denken aan onze eerste vakantie samen op Mallorca – heel lang geleden -, waar hij een testertje van die parfum bij zich had. Toen we thuiskwamen heb ik direct een flacon voor hem gekocht en sindsdien zorg ik er persoonlijk voor dat de voorraad nooit meer op gaat.

Het begint er een beetje op te lijken allemaal. Ik pas wat teksten aan, deel de menubalk opnieuw in, doe iets met de kleuren en dan is het mooi geweest.

Deze knappert is inmiddels wakker geworden, die pluk ik uit bed en dan gaan we even spelen, kroelen en eten fiksen.

De rest van de avond ligt Robert superromantisch op de bank voetbal te kijken en ben ik eerst drukdruk met het geboortekaartje voor onze dochter en daarna drukdruk met de site. Rond half tien merk ik wel dat de batterij heel erg leeg is. Op naar bed en weer even wat rustiger aan doen.

Lekker tijdstip wel, tussen 08.00 uur en 18.00 uur. Ik haat dit zo erg. En ik haat het ook dat ze van DHL niet even het pakketje bij de buren brengen. Deze ga ik dus gegarandeerd mislopen vandaag.

Situatie at the office. Een bende, een telefoon met schaatsen en AD.nl op. Duurt allemaal niet lang want ik kan die lijdensweg van Sven Kramer niet aanzien.

Aan het einde van de middag ben ik bijtijds thuis en merk dat ik wat drukke dagen gehad heb. Ik moest weer spugen, heb een zere (harde?) buik en plof dus twee uurtjes onder een kleedje op de bank. Lekker GTST kijken, daar knapt een mens van op.

Robert besluit dat het een leuk idee is om een lekker pizza’tje te gaan eten en daar ben ik het wel mee eens. We gaan dus met z’n drietjes naar de Italiaan en ik val deze Pizza Rucola aan.

We zijn rond half acht thuis, dan doe ik deze kleine vriend in bad en naar bed, ga nog even langs mijn moeder en voor negenen lig ik zelf ook in coma. Zo intens moe. Omdat ik me nu al duizend keer beter voel dan een paar weken geleden denk ik meteen dat ik heel de wereld weer aan kan, maar dat valt dus toch even tegen. Spugen, moe, het is net of we weer terug in de tijd zijn.

Zit ‘ie weer hoor. Ticho moet dus echt om de vijf/zes weken geknipt worden, want hij heeft zoveel, zo dik en snelgroeiend haar, dat er anders geen land mee te bezeilen is. Komt ook door die gigantische kruin op zijn achterhoofd. Anyways, hij is het inmiddels gewend en vindt het allemaal wel prima.

Gedroogde aardbeiensnoepjes en op de achtergrond ligt mijn schoondochter lekker te slapen. Kan Ticho vast wennen aan een baby in huis, al kijkt hij er niet echt naar om.

De postbode die ik op donderdag misliep staat weer voor de deur. Ik trek nog net geen sprintje naar de voordeur. Ik weet dus wat er in het pakketje zit en ik HEB ZOVEEL ZIN OM HET UIT TE PAKKEN.

Deze beauty van SMAAK AMSTERDAM. Oh jongens ik ben zo oppervlakkig maar een mooie tas maakt me dus echt gelukkig. Ik koop ieder jaar een nieuw exemplaar – het liefst maandelijks maar dan ga ik dus failliet – en dit keer krijg ik ‘m van Robert. Voor Valentijnsdag. Ik vind het zo lief en leuk en ben heel de dag druk met kijken naar mijn nieuwste aanwinst. Die man van mij he, die weet wel hoe hij mij blij moet maken.

We doen een wedstrijdje boos kijken.

Als Ticho op bed ligt dan kijkt moeders weer eens naar sport. De 5000 meter schaatsen bij de vrouwen. Geweldig resultaat weer. Ik vind het allemaal zo leuk!

Deze Vrolijke Frans wordt na VIER UUR SLAPEN pas weer wakker. Hij zal het nodig gehad hebben. Oh en die rode wangetjes he, tel daar gigantische vieze luiers bij op en we weten allemaal hoelaat het is. Nieuwe tandjes!

Opperste concentratie om die dingen uit het doosje te vissen.

Als Robert thuis is gaan we even naar de winkels voor de boodschappen, daarna lekker eten en de rest van de avond voor de houtkachel zitten. Een avondje met z’n drietjes, heerlijk!

Zaterdagochtend en mijn smerige jas, het kind, de man en ikzelf zijn onderweg. We hebben een druk maar leuk programma vandaag.

We gaan eerst op jacht naar geschikte tegels voor in onze achtertuin.

Deze doerak gaat zijn eigen weg. Nu al. Bizar hoe hij binnen amper twee weken van heel voorzichtig uit zichzelf stukjes lopen naar rustig buiten rondstruinen is gegaan. Hier is ‘ie op jacht naar de hond die op het terrein van de tegelboer rondloopt. Dat is een Duitse Herder en aangezien Ticho zijn opa en oma er ook zo eentje hebben denkt meneertje dat dit beest ook UUTAAA (Ruta) is.

Na de tegelboer rijden we door naar de Schaapskooi in Ottoland. Daar is het lammetjesdag en kun je dus alle kleine en grote schaapjes bekijken en aaien.

Je ziet het hier al een beetje op rechts, maar het is belachelijk druk. Qua organisatie had het allemaal best iets handiger gekund. Er is maar één deur waardoor de menigte zowel naar binnen als naar buiten gaat, binnen in de stallen struikel je over de kinderwagens – zo onhandig om mee te nemen in een stal, waarom doen mensen dat? – en het is echt duwen door de drukte.

Ticho krijgt nog wel de kans om even aan de oortjes van zo’n klein lammetje te trekken. Dierenvriend. Hij vindt het allemaal maar wat interessant maar zijn vader en ik willen na tien minuten niets liever dan NAAR BUITEN EN NAAR HUIS. Dit gaan we dus nooit meer doen. Wij gaan volgend jaar wel gewoon naar de kinderboerderij ofzo.

Vanwege de drukte staat de auto ook in Verweggistan dus Robert rijdt ‘m even voor zodat we niet dat hele eind hoeven te zeulen met deze, die inmiddels gewoon te zwaar is om te tillen (en te klein om ver te lopen en we hadden geen wagen bij ons).

Rozijntjes tijdens het wachten. Kijk ‘m nou zitten joh Hij is echt ineens zo groot aan het worden, niet normaal. Die broek trouwens, da’s dus wat ik vorige keer bedoelde met ‘alles zit strak’. Nu hij zit lijkt het nog tien keer erger want als ik zou zeggen dat het een maillot is geloven jullie het ongetwijfeld ook. De zoektocht naar wijdere broeken gaat rustig verder.

We zijn weer in de kantine geweest voor een borrel, daar heeft deze doerak lekker gespeeld met andere kindjes en heeft moeders een ice tea’tje gedronken. We sluiten de dag af met frietjes en dan gaat mijn vriendje naar bed. Die is wel moe, maar nog altijd even vrolijk. Lekkerding! Ik ga ‘s avonds naar een gezellige verjaardag en lig uiteindelijk rond middernacht in bed

Zondag voetbaldag. En schaatsdag. Ik doe weinig anders dan sport kijken. Robert gaat naar De Kuip (da’s een PSV’er met een identiteitscrisis óf ik heb gewoon een goede invloed, dat kan ook), Ticho ligt in dromenland en mijn laptop en ik ploffen op de bank.

Daarna rijden we naar vrienden die met de kids in de speeltuin zijn. Ook even schommelen voor deze. Vindt ‘ie normaal helemaal geweldig maar de combinatie van drukke kinderen, onbekende plek en net wakker maken het een moeizaam uitstapje.

Bijkomen van het buitenspelen met chips, rozijntjes, een flesje water en een vriendje en klein vriendinnetje.

Rond 19.00 uur is meneer he-le-maal uitgeteld. We doen hem nog even gauw lekker in bad en daarna naar bed.

Wij duiken op de bank, waar ik deze HM in elkaar zet én een enorme tas met gekregen kleding sorteer. Er zitten zulke mooie dingetjes tussen, dus daar is deze moeke helemaal blij mee. Het blijft onvoorstelbaar dat er over een maand of vier een klein meisje aan ons gezin wordt toegevoegd die dan in al dit leuks in mijn armen ligt. Kan echt niet wachten!

En dat was ‘m weer voor deze week. Zeven dagen om met een goed gevoel op terug te kijken. Komende week gaan we lekker aftellen tot onze vakantie. Daar kijk ik enorm naar uit, ondanks dat mijn snowboard dit jaar niet van stal gehaald wordt. Maar eerst nog drie dagen werken, onze halve huisraad inpakken, meer dan genoeg boodschappen halen en dan zijn we er wel klaar voor gok ik zo.

Aanstaande donderdagochtend verschijnt er weer een Happy Moments, een ietwat korte variant van maar drie dagen maar ook tijdens de vakantie valt er hier genoeg te lezen en zal ik regelmatig updates inclusief beeldmateriaal plaatsen. Wil je écht niets missen, volg me dan op Instagram (@anoukzwager).

Voor nu wil ik je weer heel erg bedanken voor het lezen en wens ik je een fijne nieuwe (werk)week toe!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

4 Comments

 1. Hee Anouk,
  Wat een heerlijke Happy Moments weer om te lezen. Favoriet elke maandag weer!:)
  Mag ik vragen waar de zwart met witte schoenen van Ticho vandaan komen? Ontzettend gaaf vind ik ze!

  Fijne week!
  Liefs Birgit

  1. Hoi Birgit! Wat lief, dankjewel 🙂 Het is ook mijn favoriet om te maken!
   Die schoenen zijn van Zara en zijn die met wat feller blauwe zool (en de schoen zelf is donkerblauw). Echt topdingen voor die bolle voetjes van Ticho, gaan makkelijk aan en zijn heel leuk. Weet niet of ze precies deze nog hebben, maar zag van de week wel vergelijkbare in de webshop (in het blauw én in het geel). Is het bij jou ook een crime om fijne schoenen te vinden?
   Xx Anouk

 2. Super leuk om te lezen weer! En die kapper haha..om de 5 a 6 weken..Finn krijgt nu pas echt haar en zie hem pas over een jaar bij de kapper zitten gok ik zo haha

  1. Hahaha aaghh Finn kan straks misschien wel tegelijk met zijn broertje of zusje naar de kapper. Zul je bij ons zien dat we een knul hebben met ontzettend veel haar en dat we straks een meid krijgen die de eerste twee jaar kaal is…
   xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *