Persoonlijk, Zwangerschap

Shoplog: de eerste roze aankopen

Dat ik weinig moeite heb met shoppen, dat is geen geheim. Dat ik het heel lastig vond om de eerste aankopen voor onze dochter – die we in juni verwachten – te doen, zullen jullie inmiddels ook wel weten.

De afgelopen weken zijn we overladen met leuke cadeautjes, lieve kaartjes, mooie pakjes, nuttige spullen en meer. Ook heb ik zelf het één en ander aangeschaft en we kunnen nu wel stellen dat we los zijn hoor. Natuurlijk zal ik de garderobe van de babygirl de komende tijd nog verder aanvullen, maar de basis is fijn, al zeg ik het zelf. Vandaag ga ik laten zien hoe de huidige situatie van de buit is. Ik vermeld bij de zelf gekochte spullen de prijs en de webshop en als ik iets gekregen heb dan zet ik dat erbij en kun je eventueel zelf op zoek naar een verkooppunt en de prijs. Gaan we!

We beginnen met een favorietje: dit schattige soort joggingpakje van Tumble ’n Dry. Deze hebben we gekregen dus de exacte prijs weet ik niet, maar ik weet wel dat ze bij Tumble as we speak nog wat sale hebben.

Dan dit leuke setje van Feetje. Eveneens gekregen en helemaal blij mee. Ik vind Feetje echt een superfijn merkje. De kwaliteit is altijd goed, de prijs is fijn en het is ook nog eens erg schattig allemaal.

Dit kocht ik zelf. Een fijn gebreid boxpakje van Prenatal met bijpassende slofjes en een mutsje. Een goede kanshebber als eerste outfitje voor de kleine meid. In totaal was ik zo’n 35 euro kwijt voor alles bij elkaar.

Ook zelf gekocht: deze twee rompers met korte mouw. Vijf euro per stuk bij Prenatal. Omdat het natuurlijk zomaar eens heel warm kan zijn als de baby geboren wordt, wilde ik wat korte mouwen én een leuk printje. Kan gecombineerd worden met een simpel wit broekje bijvoorbeeld.

Zelfde verhaal als hierboven: rompers van Prenatal. Deze waren ietsje duurder, maar meer dan zeven euro per stuk heb ik er niet voor betaald geloof ik.

Dit shirtje was een cadeautje. Van Dirkje is ‘ie. Door die bloemetjes erop een beetje tuttig, maar door de stoere knoop erbij weer perfect in balans. Helemaal blij mee dus!

Deze kregen we ook cadeau. Eens iets anders dan roze en hartstikke leuk!

Van mijn moeder kregen we dit jurkje van Quapi en zelf kocht ik er de bijpassende legging bij. Dit was dus het allereerste – en tot nu toe enige – jurkje en oh wat moest ik wennen. Een jurkje, wie had dat ooit gedacht?! Maar echt heel leuk vind ik ‘m. Door de hardroze accenten lekker stoer, maar door het zachtroze ook heel cute.

Ook een krijgertje: dit heerlijke superschattige warme lieve leuke houtje-touwtje jasje. Perfect voor in de winter! Deze is van Prenatal en I love it.

Weer eens een eigen aankoop: drie boxpakjes in maat 56. Voor nog geen twintig euro in totaal gescoord bij Next Direct. Toen Ticho net geboren was, droeg hij eigenlijk altijd dit soort pakjes en vond ik dat ideaal. Dit keer dus weer ingeslagen.

Een gekregen romper van Hema. Hoe leuk met die konijntjes?

Ook gekregen: een romper van Noppies. Dit is dus zo’n item dat in verhouding best veel geld kost maar wat qua kwaliteit echt fantastisch is. Net als bij die andere rompers geldt: een wit broekje eronder en de dame is klaar voor een warme zomerdag. Het is natuurlijk zonde om deze onder kleertjes te verstoppen.

De laatste romper in de serie, en wederom een gekregen exemplaar. Van Prenatal is ‘ie en ik vind ‘m te schattig met die hartjeskusjes.

Dit is een beetje zo’n aankoop waarvan je denkt: hoezo?! Maar ik zag deze laarsjes een paar weken terug en was meteen verliefd. Ik weet dat onze baby er het eerste jaar in principe niets aan heeft, maar ik bestelde ze dus in maatje 21. Tegen de tijd dat ze daarin past, kan ze misschien al wel lopen. En anders zijn ze ook gewoon leuk voor op haar kamertje. Wachten met aanschaffen wilde ik niet, want sowieso zijn deze binnenkort uitverkocht. Ik heb ze inmiddels al bij honderd anderen gespot ook. Kosten: 30 euro, bij VanPauline.

Van mijn schoonouders kregen we dit heerlijke vestje van Quapi. Die lijn van dat merk met deze kleren vind ik dus echt geweldig en ik kan heel de winkel wel leegkopen.

Een fijn broekje van Noppies. Weer zo’n mooi cadeautje. Wat zijn we verwend he?

Tot slot nog wat boxpakjes die ik kocht bij Next Direct. Eerst deze vier. Ze komen in een set en je betaalt nog geen twintig euro in totaal. Geen geld toch? De mutsjes moet je wel los kopen, maar ook die kosten geen knoop. Deze pakjes heb ik in maatje 50 gekocht, zodat de baby hier in de eerste week lekker in kan slapen. En poepen. En flesjes drinken.

En tot slot nog zo’n leukie van Next Direct: een Little Sister pakje. Voor dit leuke outfitje betaalde ik negen euro en ik kocht er geen bijpassende muts bij – volgens mij was die er ook niet – maar hij is natuurlijk prima te combineren met één van de mutsjes uit de serie hierboven. Voor de lezers die een jongen verwachten: er is ook een Little Brother variant!

En dat was het! We hebben zoveel moois gekregen en ik heb – al zeg ik het zelf – ook zoveel leuks gekocht. Helemaal blij mee. Kan niet wachten tot alles keurig gewassen in de kast hangt én tot ons meisje erin ligt. Nog vier maanden geduld. Ik verwacht trouwens de komende vier maanden nog wel het één en ander te kopen hoor, dus er komt ongetwijfeld nog een shoplog deel twee. Ik moet nog naar de Zara, wil even losgaan in de Z8-sale, heb nog wat items van Tumble op het oog, ben aan het sparen voor Donsje Amsterdam schoentjes en heb op Instagram zoveel leuke webshops in het vizier…

Mocht je nou een leuke webshop, een mooi (onbekend) merkje of een fijne sale weten: laat het me echt even weten (hier of op Instagram via @anoukzwager). Mijn dank is groot!

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *