Zwangerschap

De naam van ons tweede kindje…

Misschien wel het allerleukste aan zwanger zijn vind ik het verzinnen van een naam voor de baby. Lekker nadenken over welke letters je wel en niet mooi vindt, welke combi leuk is en hoeveel namen je gaat geven.

Ik heb hier al eens geschreven over de naam Ticho, hoe we bij die naam gekomen zijn en welke namen hij nog meer heeft. In het kort: ik vond het altijd al een hele stoere naam. De schrijfwijze is op onze manier omdat ik geen ‘y’ of ‘g’ in de naam (Tygo, Tycho, Tigo) wilde. Dat vond ik zulke ‘harde letters’. Verder heet hij Albert Christiaan – vernoemd naar familie. We hebben nog even getwijfeld tussen Ticho en Finn, maar omdat we Ticho wat stoerder vonden en we dachten dat dat beter bij ons zou passen, hakten we rond de 25 weken definitief de knoop door. Tot op de dag van vandaag hebben wij absoluut geen spijt van deze keuze. Ik vind het nog steeds een stoere naam, die niet megavreemd is, maar ook niet heel erg veel voorkomt.

Maar goed, genoeg over Ticho, jullie willen natuurlijk weten hoe het ervoor staat met onze meisjesnaam. Ik kan je verklappen: goed. We zijn er vrijwel zeker over uit hoe de kleine dame gaat heten. Ik ga nog niet vertellen wat dat gaat zijn, maar wat ik wél wil zeggen is dat het ook dit keer een stoere naam is die prima past bij Ticho. Verder ga ik jullie vandaag vertellen welke namen het niet geworden zijn maar waar ik absoluut voor zou kunnen kiezen én welke naam er op de favorietenlijst stond als we een jongetje zouden krijgen.

Top zoveel
Waar ik het bij Ticho wel heel erg leuk vond dat zijn naam niet in allerlei populariteitslijstjes voorkwam, ligt dat bij meisjesnamen iets anders. De meeste namen uit de top tien zou ik zo aan mijn dochter kunnen geven. Emma, Yara, Fay, Tess, Liv, Isa, Juna (nog best wel nieuw maar inmiddels heel populair en prachtig), Evi of Zoë: ik vind ze allemaal ontzettend leuk. Of onze naam hier ook ergens tussen staat ga ik niet verklappen, maar het geeft denk ik wel een beetje een beeld van de richting waarin je moet denken. Oké, ik streep er vast eentje voor je af: mijn persoonlijke favoriet is Yara, maar dat vindt de husband helemaal niets. Dus jammer maar helaas, geen Yara.

En als het een jongen was geweest?
Eerst: als Ticho een meisje was geweest dan hadden we hem (haar) Vieve genoemd. Ik vind dat nog steeds een waanzinnig mooie naam, maar inmiddels is ‘ie in onze omgeving best wel populair geworden. Misschien suf, maar ik kies dan liever voor een naam die nog niet door bekenden aan hun kindje is gegeven. Goed en dan: als dit kindje een jongen was geweest dan hadden we nog geen echte keuze gemaakt voor een naam, maar goede kanshebbers waren Kaj, Lars, Dex en Sten. Die laatste was weer mijn persoonlijke favoriet, maar wederom liep de man des huizes daar niet warm voor. Of er ooit een derde kindje komt en wij dan alsnog voor één van deze namen gaan? Vooralsnog roep ik heel hard NEE. Dat hele zwanger zijn is niets voor mij, ik voel me het grootste deel van de dag ellendig en kan door de kwaaltjes moeilijk genieten. Toch was ik dat alles na de bevalling van Ticho ook alweer vrij snel vergeten (zie de huidige status van mijn buik) dus who knows. Weten jullie in ieder geval vast een beetje in welke categorie onze favoriete jongens- en meisjesnamen zitten.

Suggesties?
Natuurlijk staan wij nog steeds open voor suggesties, want ook dit kindje krijgt meer dan één naam. Daarnaast is een beetje inspiratie nooit verkeerd dus mocht je nog een geweldige naam – voor een jongen óf voor een meisje – in de aanbieding hebben: laat het zeker even weten (hier op de site of op Instagram via @anoukzwager). Ook een gokje wagen is prima, ik ben heel erg benieuwd welke naam jullie denken dat wij ons meisje zullen geven.

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

  1. Juule… ons dochtertje heeft 11 weken geleden deze naam gehad. In ieder geval geen naam die je vaak hoort.
    Maar je zal er inmiddels al wel uit zijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *