Persoonlijk

Een huishoudelijke mededeling…

Alwéér een nieuwe blogpost op woensdag? Jazeker, maar ik ga er geen gewoonte van maken hoor. Het komt nu gewoon even zo uit en mijn boodschap van vandaag wilde ik zo snel mogelijk kenbaar maken. Ik heb namelijk een huishoudelijke mededeling over de planning hier op de blog.

Al sinds heel lang hanteer ik vier vaste ochtenden voor een nieuw stukkie: maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Dat ging allemaal heel goed, was naast mijn baan en kind prima te bolwerken en het geeft zowel mijn bezoekers als mijzelf duidelijkheid en rust. Maar het zal je niet verbazen dat het tegenwoordig – tussen het zwanger zijn en spugen door – soms best even spannend is of het me gaat lukken om vier keer per week een nieuwe blogpost te publiceren.

Prioriteiten
Op dit moment heb ik aardig wat nieuwe stukjes klaarstaan en ik verwacht binnen nu en een week of twee dan ook geen problemen. Maar daarna gaat er zeer waarschijnlijk wel iets veranderen. Zoals ik hier (KLIK) vorige week al vertelde, heb ik op mijn werk een stapje terug gedaan omdat ik me niet meer voor de volle honderd procent kon inzetten. De misselijkheid en vermoeidheid eisen hun tol en die betaal ik met liefde voor de gezondheid van mijzelf en onze baby. Dat houdt echter ook in dat ik er nu in de eerste plaats alles aan wil doen om zo snel mogelijk een stukje fitter weer op mijn werk te verschijnen. Uiteindelijk betaalt mijn werkgever iedere maand een fijn salaris en voel ik een enorme verantwoordelijkheid richting mijn collega’s. Mijn prioriteit op dit moment ligt bij rusten en weer fit genoeg worden voor een fatsoenlijke werkweek. Dat houdt heel concreet in dat ik niet meer iedere vrije seconde achter mijn laptop ga kruipen om nieuwe blogposts te tikken.

Uploadschema
Omdat schrijven voor mij een beetje hetzelfde is als ademen, voelt het NOOIT als een nare verplichting om op mijn vrije woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag óf in de avonduren te schrijven over de dingen waar ik het liefst heel de dag over schrijf: mijn leven als moeder van een dreumes en zwanger van de tweede. Toch wil ik die momenten nu dus tijdelijk gebruiken om wat meer rust te pakken, zodat ik over een week of wat weer fit ben en mij overal – op mijn werk, voor de blog, als moeder, als vrouw, als vriendin – weer van mijn gezelligste en productiefste kant kan laten zien. Wat dat heel concreet inhoudt kan ik je nog niet zeggen. De komende twee weken heb ik zoals gezegd genoeg blogposts klaarstaan en ergens in de tussentijd vind ik vast nog wel de energie om er een paar te schrijven, dus tot aan onze vakantie – over een paar weekjes – redden we het wel op de standaard dagen. Daarna moeten we het nog maar even bezien. Ik kan niet beloven dat ik vier keer per week een nieuw stukkie online heb. Dus mocht je hier op maandag, dinsdag, donderdag of zaterdag komen voor je portie momlife, word dan niet boos als er niets nieuws staat. Ik zal het overigens altijd via Instagram (@anoukzwager) communiceren als er wel of geen nieuwe blogpost klaarstaat. Wil je op de hoogte blijven, dan moet je me daar even volgen.

Happy Moments
Dan een laatste puntje van aandacht: de inhoud van mijn wekelijkse rubriek Happy Moments. Ik vind het zelf de allerleukste stukken om te maken en het is ook geweldig om iedere dag bezig te zijn met het vastleggen van allerlei verschillende momenten van je saaie alledag. Bovendien is het veruit de best gelezen rubriek op de site. Iedere maandag heb ik een paar honderd bezoekers meer dan op de overige dagen. Tóch, de laatste tijd overweeg ik om er een iets andere draai aan te geven. Ik ben helemaal niet vies van veel online delen, maar feit is dat iedereen in grote lijnen weet wat ik wekelijks uitspook. En niet alleen mijn agenda is openbaar, maar ook die van Robert en Ticho. Nu de bezoekersaantallen enorm stijgen – wat ik natuurlijk heel leuk vind – is het goed om weer even stil te staan bij wat we wel en niet delen en wat daar de gevolgen van zijn. Een alternatief zou zijn dat ik alleen in het weekend foto’s maak en jullie daarin meeneem. Daar ga ik de komende weken eens over nadenken.

Goed, tot zover de huishoudelijke mededelingen. Hopelijk kunnen jullie begrip opbrengen voor mijn situatie maar eigenlijk twijfel ik daar niet aan.

Dit saaie geblaat gaat trouwens niet ten koste van een leuker verhaal hoor. Morgen kun je terecht voor een blogpost over DE NAAM van onze baby, zaterdag heb ik een zwangerschapsupdate voor je klaarstaan en maandag zijn we er weer met de oude vertrouwde Happy Moments.

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *