Persoonlijk

Het gebrek aan keukeninspiratie…

Wie mij (goed) kent, weet dat ik allesbehalve een keukenprinses ben. Ik kan net een ei bakken en een simpel AGV’tje lukt me ook nog wel, maar veel meer hoef je van mij niet te verwachten.

Om je een beeld van de treurige situatie te geven zal ik eerlijk vertellen wat wij afgelopen periode zoal gegeten hebben. Het meest op tafel getoverd: spinazie met gekookte aardappels en een stukkie vlees. Een goede tweede: bloemkool, broccoli en wortel met gekookte aardappels en een stukkie vlees. Ook voorbij zien komen: doperwtjes en worteltjes met aardappelpuree en vissticks. Verder nog: spaghetti bolognese, sushi (Thuisbezorgd.nl), pizza (elders), broodjes knakworst, tosti’s en kippenpoten met gebakken aardappeltjes en sla.

Nu is het allemaal niet per se iets waar ik heel trots op ben. Sterker nog, het is iets waar ik me heel graag in zou ontwikkelen. Ik vind namelijk dat ik als voorbeeld voor mijn kinderen moet laten zien dat er meer in het leven is dan spinazie met een gekookt ei en speklapjes of spaghetti bolognese met fijngehakte groenten (zodat niemand het proeft en er dus ook niemand over zeurt). Maar tot op heden komt daar weinig van terecht en daar heb ik een aantal goede (en minder goede) redenen voor.

 1. Tijdgebrek
  In principe werk ik gewoon een behoorlijk aantal uur per week. En als ik niet aan het werk ben dan is daar de terrordreumes die aandacht wil. Of een vaatwasser die uitgeruimd moet worden. Of een waslijn die al drie dagen vol én droog middenin de kamer staat. Kortom: duizend dingen te doen en uren in de keuken staan ain’t one. Ik heb mijn eten graag binnen een half uurtje geserveerd.
 2. Geldgebrek
  Ik sla altijd steil achterover van de prijs die je betaalt voor een gezonde (en ietwat bijzondere) maaltijd. Het is toch eigenlijk van de zotte dat een cheeseburger goedkoper is dan iets met een beetje meer vitamines. Maar goed, ik vertik het dus om voor tientallen euro’s aan allerlei tropische kruiden te besteden of voor een klein vermogen die honderdveertig ingrediënten voor dat ene mega healthy gerecht te kopen. Ik vind het gewoon stom dat je van dat alles een snufje, een mespuntje en een theelepeltje nodig hebt en vervolgens raak je al die dure troep never nooit meer aan. Dus eindig ik wéér bij simpele pasta’s en saaie groenten.
 3. Geduldgebrek
  Zodra ik een recept lees en er staan meer dan 7 ingrediënten op de lijst, haak ik af. Hetzelfde geldt voor een beschrijving van meer dan 5 stappen. Het moet gewoon niet zo ingewikkeld zijn. Na een dag hard werken is mijn concentratieboog nihil en is het noodzaak dat mijn hersenen rust krijgen. Geloof me, da’s voor iedereen het beste.
 4. Inspiratiegebrek
  Dit is het deel waar ik de beste keukenprinses in da building voor nodig heb. Iemand met inspiratie. Iemand die begrijpt hoe het leven van een moeder met baan zonder kookhobby eruit ziet. Iemand die me gewoon een paar recepten voor easy peasy overschotels of een snel te knutselen pasta. Of een salade waar je goed vol van raakt. Of een uitnodiging voor een dinertje.

Nu weet ik dat bovenstaande smoezen allemaal niet per se ontzettend sterk zijn, maar ik kan het gewoon niet leuker maken. Ik heb andere hobby’s zullen we maar denken. Daarom kreeg Ticho voor zijn eerste verjaardag dus die IKEA-keuken. Kan ‘ie vast oefenen en liefde voor koken ontwikkelen en over een jaartje of tien zo huphup de keuken in. Zijn vader en ik eten dan met liefde al zijn creaties op. Echt!

Vertel, wat staat er bij jullie zoal op tafel? En welk (simpel) gerecht moet ik écht een keertje maken? En waar halen jullie inspiratie vandaan? Ik heb tips en advies nodig…


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

5 Comments

 1. Ik heb een super makkelijk recept voor je, maar… je moet er wel een paar uur voor thuis zijn. Niet omdat het koken zelf veel tijd kost, maar omdat het vlees een tijd op moet staan. Dus het is echt iets voor de dagen dat je niet werkt.

  Rodekoolschotel met stoofvlees
  – sucadelapjes aanbraden in een braadpan, water erbij en dan 2,5-3 uur stoven; daarna in kleine stukjes trekken
  – aardappels koken, en dan met melk en boter met een staafmixer tot puree mixen
  – in een ovenschaal: het vlees, daarop rodekool met appeltjes (zo uit het schap van de diepvries en ontdooid) en daarboven aardappelpuree.
  – halfuurtje in de oven en klaar.

  Een snelle:
  – rijst koken
  – gehakt rullen
  – doperwtjes mee bakken
  – rijst mee bakken
  En dan met een salade van sla, tomaat, komkommer, uitje. De sla er ook nog doorheen husselen op je bord vind ik het lekkerst.

  Ik ben ook geen keukenprinses haha… deel je nog een lijstje als je meer ideeen binnen krijgt? 😄

 2. Het nieuwe kookboek van jamie oliver is echt een aanrader! Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en recept staat er makkelijk in!

 3. Marlynn Vermeer says:

  Wij eten vaak Pasta pesto of tonijn macaroni als we haast hebben. Of een lekker soepje hoeft vaak is dat alleen groente koken en pureren. Vooral bij pompoen of broccoli!

  Pasta pesto:
  -Kip
  -Courgette
  -Champignons
  -Rode ui
  -pesto (groen)
  Kook de macaroni of spaghetti. Bak de kip met een beetje olie en peper en zout. Doe daarna de ui erbij en later de champigons en courgette. Als alles gaar is doe je 1 of 2 lepels pesto erbij.

  Tonijn macaroni: ik laat meestal de chili peper weg.
  https://www.jamiemagazine.nl/recepten/spaghetti-met-tonijn-en-rucola.html

 4. Rianne van Dam says:

  Ook Chickslovefood.com is écht een aanrader. Je hebt bijvoorbeeld de 5-of-minder ingrediënten gerechten of skinny six met 6 ingrediënten. Altijd makkelijk te maken en verrassend lekker!

 5. Ik zie de tip al hierboven staan, chicks love food! Hun laatste boek (daily dinner) heeft alleen maar recepten voor het avondeten met max 6 ingredienten. En echt supermakkelijk en lekker allemaal!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *