Persoonlijk

Onze ochtendroutine

Volgens mij is er weinig spannends aan, maar het leek me wel leuk om onze ochtendroutine eens te delen. Hoe ziet onze (vrije) dag er tot 12 uur nou eigenlijk uit?

Ik weet dat we over een paar maanden vaarwel kunnen zeggen tegen ons huidige programma in de ochtend, want met een newborn én een dreumes zullen we helemaal wel voor dag en dauw in de steigers staan. Daarom schrijf ik het nog even op. Zodat ik er altijd met weemoed aan kan terugdenken en het nog eens kan nalezen. Lets go!

07.00 uur
Robert vertrekt naar zijn werk en komt mij gedag zeggen. Hier word ik wakker van en persoonlijk is dat mijn lievelingswekker. Soms is Ticho ook al wakker en dan spring ik dus meteen onder de douche terwijl hij even met zijn blokken speelt, maar meestal hoor ik nog weinig geluid uit zijn kamertje komen. Dan pak ik nog even op het gemakje mijn telefoon erbij, check mijn e-mail, social media en lees even op AD.nl wat er in de wereld gebeurd is terwijl ik lag te pitten.

07.30 uur
Tijd om in actie te komen. Helaas beginnen mijn ochtenden tegenwoordig met een potje spugen, dus zodra ik opsta is dat eigenlijk het eerste wat ik ga doen. Inmiddels is het zo gewoon geworden, dat ik het bij mijn routine reken. Als dat vervelende klusje achter de rug is, spring ik onder de douche. Hier was ik eventueel mijn haar (één keer per week met zilvershampoo en één keer per week met gewone Andrélon Care & Repair) en mijn lijf (met de witte Rituals), poets ik mijn tanden en gebruik ik de cleanser van Uncover Skincare om mijn gezicht te reinigen. Ja, ook ’s ochtends.

Mijn douche-ritueel duurt zo’n vijf tot tien minuutjes. Daarna droog ik me af, gebruik ik de toner, moisturizer en suncare (ook in de winter ja) van Uncover Skincare voor de verdere gezichtsverzorging, spray ik deodorant in de rondte en trek ik mijn vooraf klaargelegde outfit aan. Dan gaat er een borstel door mijn haar en ben ik wel klaar in de badkamer. Al met al dus een kwartiertje werk. Op dagen dat ik naar mijn werk moet duurt het iets langer, in totaal een half uurtje, omdat ik dan ook nog make-up gebruik.

7.45 uur
Nu is het kleine monster meestal wel wakker. Ik pluk hem uit zijn bed, verlos hem van zijn overvolle nachtluier (Pampers Baby Dry) en trek hem frisse kleertjes aan. Daarna wat gel in zijn haar en vitamine D in zijn mik en we’re ready to go.

08.00 uur
Inmiddels zijn we al een uurtje wakker en zitten Ticho en ik samen aan tafel voor het ontbijt. Meneertje krijgt vaak een krentenbol of een boterham – heel sporadisch yoghurt – met een beker melk en ik ga voor rijstwafels met ham of smeerkaas óf voor crackers met ham of smeerkaas. Daar drink ik graag thee bij en Rooibos Honing is favoriet.

08.15 uur
Als het ontbijt erin zit, ruim ik de bende op. Even met de kruimeldief langs de ravage en je ziet niet meer dat er zojuist een dreumes met zijn krentenbol heeft lopen zwaaien. Ik haal Ticho uit zijn stoel en we gaan samen naar de woonkamer. Het kind kruipt direct naar zijn speelgoed en gaat aan de haal met de treinrails, de auto of zijn loopkarretje en moeders gaat in de hoek van de bank liggen en kijkt een afleveringetje GTST.

09.00 uur
Tijd voor actie. Even langs één van mijn (schoon)ouders, langs vriendinnen, een rondje winkels of naar het krijspaleis. Sinds Ticho geen ochtendslaapje meer doet, is het van levensbelang dat we hem in de ochtend een soort van bezig houden. Anders wordt hij moe en hangerig en vervelend en da’s voor niemand leuk.

10.00 uur
We zijn beiden wel toe aan een tussendoortje. Ticho krijgt negen van de tien keer een banaantje – overig fruit is hij niet zo kapot van – en ik kies voor koffie met een crackertje of een koekje.

De rest van de ochtend spelen we wat samen, kijken we eventjes naar Bumba of doen wat anders leuks.

12.00 uur
Ticho krijgt zijn lunch. De ene keer zijn dat zijn groenten – heeft hij die vast binnen –, soms gaan we voor een simpele boterham en ik wil ook nog weleens een bananenpannenkoek voor hem bakken. Het maakt hem allemaal weinig uit, hij lust alles. Onze vuilnisbak. Na zijn lunch breng ik hem naar boven en zo tegen 12.30 uur ligt hij dan heel tevreden te slapen. Ik ruim gauw de door de dreumes gemaakte troep op en verzorg mijn eigen lunch, voordat ik wat voor mezelf ga doen (zoals werken of bloggen of series kijken of slapen).

Dit was geloof ik wel in hoofdlijnen hoe onze ochtenden eruit zien. Volgens mij hebben wij echt geen klagen want over het algemeen gaat het allemaal superrelaxed en zonder enige vorm van stress of haast. Ik ben heel benieuwd hoe dat met een tweede erbij gaat, maar daar zullen jullie tegen die tijd ongetwijfeld wel meer over horen. Hoe zien jouw ochtenden eruit? Is dat een beetje vergelijkbaar of doe ik iets heel erg verkeerd? Let me know want ik ben zoals altijd weer enorm benieuwd!

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

3 Comments

  1. Hoelang doe je ongeveer met een flacon van uncover skincare? Hier ook een lastige huid en al een tijd op zoek naar een goed product.
    Aangezien dit een redelijk prijzige lijn is ben ik even benieuwd hoelang je er ongeveer mee doet.🤔

    1. Ik kan je de producten zeker aanbevelen. Het is even een investering, maar daarna spreiden die kosten zich een beetje. Met de moisturizer doe ik 3-4 maanden 🙂 Ik gebruik zelf: cleanser, toner, moisturizer en zo nu en dan de exfoliant (daar doe ik dus heeeeeel lang mee). Volgens mij kun je daar ook mini’s bestellen om te testen?! Succes met je zoektocht! X

  2. Stephanie says:

    Hier een zelfde ochtendritueel! Ons mannetje wordt donderdag 1. En ook nr 2 is hier op komst. Ben ook erg benieuwd hoe dat dan weer gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *