Persoonlijk

Help a girl out: draagdoekdilemma’s

Da’s gek he, zo’n nieuwe blogpost op woensdag. Ben ik met je eens, maar ik heb er een goede reden voor want aangezien ik een vrij prangende vraag heb, heb ik een extra blogdag ingelast.

Inmiddels ben ik bijna negentien weken zwanger en ondanks dat ons andere kleine mormel tot op de dag van vandaag nog niet kan lopen, hebben wij (lees mijn hormonen en ik, Robert heeft zich hier NIET mee bemoeid) een besluit genomen op het gebied van kinderwagens, buggy’s en draagdoeken.

In het kort: ik twijfelde een beetje what to do omtrent het vervoer van onze kids. Als onze dochter geboren wordt, is Ticho namelijk ongeveer 20 maanden oud. Ik mag aannemen dat hij tegen die tijd in staat is om te lopen, maar of het ook voor langere afstanden te doen is, daar twijfel ik aan. Een meerijdplankje zou een oplossing zijn en dan voor de grotere uitjes – dus anders dan supermarkt of blokkie om – een buggy aanschaffen, want die hebben we nu nog niet. Gevolg daarvan is wel dat ik dan nooit in mijn eentje met beide kinderen een uitstapje kan maken. Tenzij ik een draagdoek aanschaf.

Na lang wikken en wegen hebben wij dus besloten om voor dat meerijdplankje plus buggy plus draagdoek te gaan. Mocht het allemaal gehannes worden, dan kan die dubbele kinderwagen altijd nog binnen no-time via Marktplaats gescoord worden. Ik hoor en zie zo vaak dat als die terrordreumesen eindelijk de smaak van het lopen te pakken hebben, ze helemaal niet meer in de wagen wíllen zitten, dus op hoop van zegen zeg maar.

Maar goed, het probleem schuilt ‘m nu in die draagdoek. Ik heb altijd ontzettend hard geroepen dat ik absoluut never nooit zo’n groene thee moeke zou worden die haar kinderen in een ergonomische draagdoek met hippe printjes zou vervoeren. Nu sta ik daar nog deels achter, alleen ben ik wel tot de conclusie – of ontdekking, zo je wilt – gekomen dat er nowadays superleuke (qua design) draagdoeken verkrijgbaar zijn én dat het helemaal niet alleen voor van die hippie-achtige moeders is. Dus.

Nu mijn prangende vraag: WIE WAT WAAR WANNEER WELKE DRAAGDOEK MOET IK HEBBEN? Ik heb er echt absoluut geen verstand van, lees op internet duizendmiljoen verschillende tips en adviezen en aangezien ik niet per se zo’n draagconsulent of whatever over de vloer heb – of ik daar over de vloer – is al mijn hoop op jullie gevestigd. Misschien nog handig om te weten:

 • Ik ben van plan om die draagdoek binnenshuis te gebruiken als ik mijn handen even vrij wil hebben of als ik bijvoorbeeld met Ticho in de weer ben én buitenshuis voor een langer uitje of een stukje wandelen.
 • Ik was niet van plan om het kind jarenlang in zo’n doek om me heen te binden.
 • Het moet allemaal niet te ingewikkeld zijn qua knopen.
 • Ik wil wel een beetje een hippe moeder zijn (of blijven…)

Kan IEMAND in de zaal mij op basis van al het bovenstaande de gouden tip geven? Moet ik voor de geweven variant gaan? Of de rekbare? Of toch een zak? Of… help a girl out, please (in een reactie of via Instagram @anoukzwager). Mocht je nog een fijn adresje hebben waar ik aan zo’n ding kan komen, ook dan mag je het me vertellen. Ik ben je eeuwig dankbaar!

PS. Morgen weer een blogpost online hoor. Deze smeekbede was een extraatje. Van mij voor jou. Of eigenlijk van mij voor mij.

Dit vind je misschien ook wel leuk!

7 Comments

 1. Frederique Kamminga says:

  Hoi! Wij zijn sinds 3 Jan ouders.. ik wilde een draagdoek waarin ze vanaf newborn in kunnen zonder moeilijk geknoop gedoe. De free to grow van tula is een kliksysteem.. eenmaal goed afgesteld, zelfstandig aan en af doen ;).. daarnaast zijn er meerdere prints.. let alleen wel op koop de free to grow, tula heeft namelijk ook andere modellen. Onze Juline vind het buidelen heerlijk.. en plus punt hij is ergonomisch voor ouder en kind. Gr. Frederique

 2. Hoi! Wij hebben een rekbare van babylonia aangeschaft, gemaakt van ♻️ Petflessen, wij zijn er heel blij mee! Hij is licht, snel droog en gewoon lekker donker blauw;) en de standaard knoop heb je snel genoeg door!

 3. Ik sluit mij aan bij frederique! Ook hier een Tula (helemaal zwart ‘urbanista’ dus ook stoer voor papa). We gebruiken hem niet zo heel vaak maar zijn er wel heel tevreden over. Het is wel een prijzig grapje dit, zeker met een model waar je newborn insert voor nodig hebt maar het draagt wel fijn en wij vinden m ook nog eens heel mooi! Succes!

 4. Wij hebben de ergobaby. Geen geknoop, alleen geklik. Je kunt hem zelf op en af doen. Eerste 3 maand met een babyinzet stuk en daarna kan het zonder. Je kan er zelfs mee op de fiets als je wilt.

 5. Free to grow van tula bevalt ontzettend goed. Geen gedoe met knopen en kan voor allebei de kids

 6. Ik wilde ook nooit een draagdoek, maar onze baby wilde de eerste drie maanden nergens anders slapen dan op ons… Toen dus een draagdoek aangeschaft voor overdag, zodat ik ook nog eens iets anders kon doen. Baby heeft er (noodgedwongen) drie maanden in gewoond, het was niet dat ik het nou zo graag wilde 😉 ik heb een geweven doek besteld op dragenenzo.nl, ik geloof 45 of 49 euro. Ik vond hem echt ideaal, en heel makkelijk te knopen! Succes!

 7. Annemarie says:

  Wij hebben de draagzak Bykay SSC deluxe, al geschikt vanaf de geboorte en je hoeft niet te knopen. Echt heel veel gebruikt al, zo fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *