Persoonlijk

Weer eens een huis-update

Het is inmiddels alweer bijna twee jaar geleden dat wij écht begonnen met het bouwen van ons droomhuis. Dat nam uiteindelijk zo’n half jaar in beslag en in september 2016 konden we verhuizen.

Dat hele #projectdroomhuis – op Instagram hield ik met die hashtag een soort van dagboek bij – had nogal wat voeten in de aarde. Daar gaan we verder niet over uitweiden, maar let me tell you this: erachter komen dat je in verwachting bent terwijl je op zolder bij je schoonouders woont (niets ten nadele van mijn schoonouders want het was echt heel fijn om daar even te kunnen bivakkeren toen we in between woningen zaten) en er nog niet eens een heipaal van je nieuwe huis in de grond zit, is allesbehalve relaxed.

Inmiddels weten we allemaal dat het hartstikke goed is afgelopen en Robert en ik zo’n vijf weken voor de uitgerekende datum de zolderkamer verlieten en ons eigen paleis betrokken. Daar moest toen nog wel van alles aan gebeuren en eigenlijk is dat tot op de dag van vandaag nog steeds zo, maar het was absoluut bewoonbaar en babyproof. Nu we bijna anderhalf jaar verder zijn, wil ik graag eens benoemen op welke plekjes in huis ik enorm dol ben én waar nog wat ruimte voor verbetering is. Een soort woonwensenlijstje.

De woonkamer
Op zich vind ik onze woonkamer een fijne plek. Dat komt dan met name door de gezellige houtkachel én de fijne bank waar ik al ontelbaar veel avondjes heerlijk onder mijn kleedje in ben weggekropen. Toch is die bank ontzettend aan vervanging toe. Dat is dan ook met stip mijn grootste woonwens op dit moment. Tevens zou ik graag een ander – wat hariger – vloerkleed willen maarrrrrr ik heb ook wel ontdekt dat kinderen alles onder spugen, kwijlen en smeren, dus twijfel een beetje of het qua timing optimaal is om daar een klein vermogen aan uit te geven.

Verder hebben we een Besta-meubel voor de televisie – met die televisie ben ik overigens ook zeer tevreden – en daar moet nog een houten plank op. Als dat gebeurd is, ben ik daar helemaal blij mee. Ook staan er nu twee andere (open) IKEA-kasten, die prima zijn maar waar stylingtechnisch nog wel het één en ander aan gesleuteld kan worden óf die ik wil vervangen door een grote buffetkast die aan de onderkant dicht is (babytechnisch veel handiger).

Ticho zijn speelhoek is ruim zat, maar ik zou mezelf niet zijn als ik daar niet ook een klein beetje aan zou willen sleutelen. Dat gaat nu alleen nog niet, omdat er in diezelfde hoek ook een box staat – en die staat daar voorlopig nog wel even – en staat ook absoluut niet bovenaan mijn wensenlijst.

De woonkeuken
Goed, de keuken dan. Een heerlijke plek waar ik echt heel erg blij mee ben. We hebben een fijne lange tafel waar we met acht mensen aan kunnen zitten. De keuken an sich is precies zo geworden als dat ik in mijn hoofd had – een groot kookeiland, matte witte deurtjes, een mooi grijs blad en stoere grepen – en de vloer past daar prima bij. Kortom: all good.

Of ik dan helemaal niets aan de keuken zou willen aanpassen? Jawel hoor. Ik vind de ruimte nog een beetje te kaal. Het mag allemaal wel iets persoonlijker en wat minder klinisch. Hoe ik dat wil gaan doen, daar ben ik nog niet over uit, maar dat komt wel goed. Ik ga denk ik een leuk kruidenrek scoren, een leuk schilderij ophangen en die afzuigkap opleuken met het één of ander. Dan is er nog een dingetje waar Robert graag verandering in ziet: de stoelen. Hij pleit voor andere stoelen, die wat minder hard zijn en iets steviger op hun pootjes staan, en daar ben ik ook wel voor. Maar echt, als er één ding is wat qua huis in richten écht een crime is, dan zijn het eetkamerstoelen. Of ben ik de enige die daar last van heeft?

De tuin
Altijd weer die tuin he? Ik beloofde jullie een maand of wat geleden al beterschap en een tuinupdate, maar tot de dag vandaag is het nog steeds een woesternij waar je bang van wordt. Inmiddels hebben we wel een goede stok achter de deur om ‘m echt aan de pakken want op het moment dat ik tijdens de zomermaanden van mijn verlof aan het genieten ben, doe ik dat het liefst wel in de tuin. Dat snap je. Het is overigens niet zo dat daar de afgelopen maanden niets gebeurd is hoor. We hebben bijvoorbeeld een supervette schuur, een redelijk gladgetrokken bak met grond en een terras wat min of meer betegeld kan worden. Alles op z’n tijd, maar wel voor de meivakantie por favor.

De bovenverdieping
Als er íets is waar ik me totaal niet druk om kan maken, dan is het de bovenverdieping. Daar komt in principe niemand en zelf doe ik er ook niet heel veel meer dan slapen en douchen. Veranderingen aan die verdieping staan dan ook stijf onderaan de prioriteitenlijst. Mijn bed is heaven, de badkamer ruim, we hebben een aparte wc, een kledingkast achter een deur – een soort mini inloopkast – en een grote vliering voor alle troep. Er moet op termijn nog wel een extra kamer gemaakt worden door de masterbedroom in tweeën te splitsen, zodat we daar de was kunnen stallen en het logeerbed kwijt kunnen, maar dat heeft niet per se haast. Ook de badkamer is wel iets wat nog honderd keer mooier (en duurder, dat dan ook) kan, maar ik denk dat ik die verbouwing er bij de man des huizes niet doorheen ga krijgen. Al met al zou ik de bovenverdieping omschrijven als basic maar prima.

Tot zover een huis-update. Nu ik het zo teruglees vind ik het best geinig om te merken dat ik nog zoveel aan ons huis wil veranderen, terwijl ik daar ten eerste helemaal niet goed in ben en een totaal gebrek aan interieurgevoel heb en ten tweede dat ik dus al die wensen wel heb maar de noodzaak nog niet groot genoeg is om daadwerkelijk in actie te komen. Ik ben dus eigenlijk hartstikke blij met ons fijne plekje waar wij met z’n drietjes heel prettig wonen. Enneeeeeh ik zeg maar zo: home is where the heart is. Grapje!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *