Persoonlijk

Mijn goede voornemens

Volgens mij zijn goede voornemens altijd gedoemd te mislukken maar toch maak ik ze ieder jaar weer. Voorheen was dat altijd iets in de trant van meer sporten, meer groenten eten en stoppen met roken, maar nu ik een echte moeke ben hebben we het over voornemens van een heel ander kaliber.

Dat meer sporten gaat ‘m echt niet worden gezien de status van mijn buik. Dat stoppen met roken is gefikst gezien de status van mijn buik en die groenten, tja, daar doe ik heus enorm mijn best voor maar da’s gewoon een never ending process en een immer terugkerend probleem. Voor komend jaar heb ik weer een vers drietal uitdagingen en vandaag ga ik ze met je delen. Gaan we!

  1. (Nog) meer rust
    Ik hoor je denken: dat kind doet toch al weken niets anders dan slapen? Dat klopt. Toch heb ik als goed voornemen om nog meer mijn rust te pakken. Dit houdt verband met mijn vervelende zwangerschapsmisselijkheid. Tijdens de zwangerschap van Ticho was mijn leven best wel hectisch, spuugde ik enorm veel en vloog ik alsnog van hot naar her wat heel de situatie niet bepaald ten goede kwam. Toen mijn verlof inging, we verhuisd waren en ik eindelijk rust in mijn hoofd had, knapte ik écht met de dag op en verdwenen de kotspartijen als sneeuw voor de zon. Nog meer rust houden betekent in dezen vooral dat ik van plan ben om vooral al het noodzakelijke te doen (voor Ticho zorgen, werken, boodschappen) en verder mijn agenda min of meer leeg te houden. Misschien niet zo heel erg gezellig, maar voor mij én Baby Twee gewoon het beste. Natuurlijk is er heus nog steeds wel ruimte voor gezellige vriendinnendates, maar die compenseer ik dan wel weer met de rest van de dag niksen. Vooralsnog gaat dit me best goed af – en het is nog niet eens 2018 – en nu de baby in mijn buik geen geheim meer is, heeft ook iedereen er begrip voor. Mocht je dus op zoek zijn naar een gezellig avondje doorhalen of een weekendje weg: bij mij ben je (voorlopig) aan het verkeerde adres.
  2. Minder telefoontijd
    Nog nooit had ik een goed voornemen van dit kaliber, want ik ben nou eenmaal van de generatie die redelijk vergroeid is met de mobiele telefoon. Als ik mensen hoor zuchten over zogenaamd abnormaal telefoongebruik dan denk ik altijd bij mezelf: wat een zeur. Want eerlijk, ik gebruik mijn telefoon ontzettend veel. Voor het bijhouden van social media en om met mijn vrienden en vriendinnen te appen. Verder kijk ik er series en tv-programma’s op terug, lees ik mijn e-mail én schrijf ik er zo nu en dan een blogpost op. Ook is het mijn digitale boodschappenlijst, mijn agenda én mijn notitieboekje voor als me in het holst van de nacht weer eens iets te binnen schiet. You see, mijn telefoon is min of meer mijn leven. Daar staat wel tegenover dat ik echt zelden televisie kijk – op GTST en Expeditie na – en een iPad of laptop raak ik ook nauwelijks aan behalve om te werken. Toch ben ik voornemens om de telefoontijd wat in te perken. Want naast dat ik ‘m voor duizend-en-één nuttige dingen gebruik, heb ik ‘m ook veel te regelmatig voor nietszeggend scrollen in mijn hand. Terwijl mijn fantastische kind op de achtergrond lekker aan het spelen is bijvoorbeeld. En dat is natuurlijk stom. Duplo-torens bouwen is toch veel leuker dan door de advertenties en gifjes op Facebook worstelen? Dan bewaren we die telefoon gewoon even tot het kind in bed ligt.
  3. Kwalitatief verbeteren website
    Ja, dit is wel een goed voornemen, al vind ik deze ook wel heel erg lastig. Ik ben van nature geen perfectionist en sta redelijk relaxed in het leven. Goed is goed genoeg zeg maar. Haalde ik vroeger een 5,5 voor een tentamen, dan ging ik die echt niet herkansen om er alsnog een 7 van te maken want waarom zou je? Nou, zo ben ik dus nog steeds een beetje. Deze site begon ik bijna een jaar geleden onder het mom van mijn eigen rommelblog op internet, waar ik lekker kan doen en laten wat ik wil. Geen toeters en bellen, gewoon voor me, myself and I. Maar zoals dat dan gaat, word je op een gegeven moment tóch gedreven door (groeiende) bezoekersaantallen en fijne reacties die je krijgt. En ik vind dus dat je dan best wel even wat kwaliteitseisen mag stellen waar ik zelf as we speak totáál niet aan voldoe. Nou heb ik niet de ambitie om zo’n perfecte insta-mom te worden met foto’s van geposeerde kindjes op witte kleedjes in stylish verantwoorde outfits – zo is ons leven gewoon niet en Ticho laat zich daar ook no way voor lenen – maar een beetje schaven aan de looks van de site en die korrelige foto’s vervangen door scherp beeld met een normale camera, tja, daar moet ik nu toch echt wel aan gaan geloven. Ik weet heus dat dit uiteindelijk de bezoekersaantallen ten goede zal komen, maar eerlijk, ik vind het best wel een opgave.

Nou, dat waren ze. Mijn drie goede voornemens voor het komende jaar. Ik ben benieuwd of het me gaat lukken er een succes van te maken. Ik houd je op de hoogte. Heb jij zelf nog wat leuke aandachtspuntjes voor 2018? Laat het me weten, wellicht kunnen we elkaar inspireren 😉

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *