Persoonlijk

Mijn planner en ik

Wie mij al langere tijd volgt, weet dat ik dol ben op het werken met planningen en lijstjes. Sterker nog: zonder zou ik niet eens kunnen functioneren.

Tot een paar maanden geleden hield ik altijd in een simpel notitieboek van de HEMA bij wat ik welke dag ging doen, wat ik echt nog moest halen bij de supermarkt en waar en hoe laat ik met wie had afgesproken. Werkte op zich prima, al viel zo’n notitieboek na een paar maanden wel echt volledig uit elkaar en was het overzicht – waar het me eigenlijk allemaal om te doen was – ver te zoeken.

Ik ben iemand die tot een jaar geleden altijd een overvolle agenda had. Van mijn werk naar het sporten en van sporten naar mijn moeder om vervolgens ook nog even een theetje met een vriendin te doen. Toen ik moeder werd kwam daar absoluut verandering in, maar hectisch is het in zekere zin eigenlijk altijd wel gebleven. In plaats van sporten ging in schrijven voor mijn eigen blog en in plaats van heel veel theetjes drinken bij vriendinnen had ik een baby om voor te zorgen. En dan dus ook nog een gewone baan.

Doei notitieboek
Omdat ik het gevoel had dat werk, blog en privé enorm door elkaar liep – ik schreef immers alles op dezelfde pagina van het notitieboek op – én omdat ik een overzichtelijk weekschema miste, ging ik op zoek naar een alternatief. Ik las van alles over een Bullet Journal, maar concludeerde al gauw dat ik mijn spaarzame tijd niet wilde verdoen aan priegeltekeningetjes maken in een boekje. Ook las ik van alles over de Passion Planner, maar dat was ook niet helemaal wat ik zocht want honderdmiljoen doelen met evenzoveel tussenstapjes noteren, ain’t nobody got time for that. En toen, alsof ze het aanvoelde, kreeg ik van iemand de Mascha Planner cadeau. Ik wist nog niet van het bestaan van dat ding af, maar kan ‘m inmiddels iedereen die graag met planningen en lijstjes werkt aanraden.

Indeling
Het allerfijnste aan de planner vind ik het feit dat ik mijn weken nu overzichtelijk voor me heb. In één oogopslag kan ik zien wat ik op welke dag voor elkaar moet hebben en waar ik mij eventueel moet melden. Per dag zijn er dan ook weer drie verschillende vakjes. In het grootste (bovenste) vak, noteer ik alles wat ik voor mijn werk moet doen. Het middelste vak gebruik ik voor mijn afspraken en het onderste vak staat vol met things-to-do voor mijn eigen blog. Door de beperkte ruimte ben ik genoodzaakt om echt alleen de grotere en vaak belangrijkere dingen te noteren. Enerzijds is dat prettig, want al die kleine taakjes zorgen voor onnodige stress in mijn hoofd, maar anderzijds kan ik niet anders dan toegeven dat ik nu wel weer regelmatig vergeet om een mailtje te beantwoorden of een telefoontje te plegen. In de planner zitten tevens allerlei vrolijke stickertjes en kleurtjes en balkjes en kaartjes en boekjes: meuk die voor mij niet hoeft. Ook maandoverzichten zijn wat mij betreft overbodig. Het voordeel van de opmaak van de planner is wel dat je dit soort pagina’s er gewoon uit kunt scheuren.

In gebruik
Het gebruiken van de planner zit inmiddels helemaal in mijn systeem. Aan het begin van de week ga ik even zitten en vul ik alvast in wat ik sowieso op de agenda heb staan. Ook heb ik voor zowel mijn werk als mijn eigen blog tot eind januari de blogonderwerpen paraat staan. Het geeft me de mogelijkheid om, indien die ruimte er is, lekker vooruit te werken en dat bevalt prima. Ik zou absoluut niet meer zonder planner kunnen!

De Mascha Planner kun je onder andere bestellen via bol.com én kopen in de winkel.

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

  1. Misschien vind je een bambook ook wel handig.
    Je kunt je eigen pagina`s kiezen (ook to do) en de papieren zijn een soort whiteboard pagina`s. Je schrijft met een speciale pen die je met de hand niet uitveegt maar met het sponsje op de pen wel uitveegt. Zo kun je makkelijk alles wat is gedaan wegvegen en creëert weer rust😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *