Persoonlijk, Zwangerschap

Babykamer issues

Het zal de trouwe lezer niet ontgaan zijn: ik broed weer op een nieuw klein lief schattig baby’tje en inmiddels zijn we drie maanden onderweg. Als de overige weken net zo snel gaan als de eerste veertien, dan begin ik vast met stressen.

Toen we ergens begin oktober die positieve zwangerschapstest in handen hadden, waren we uiteraard ontzettend blij. Dit kindje wilden we heel graag en is meer dan welkom. Twee miniversies van onszelf, dicht op elkaar, twee kindjes onder de twee: mijn droom. Dat er bij weinig leeftijdsverschil ook wat praktische problemen op zouden duiken, daar had ik wel rekening mee gehouden. Zo ben ik bijvoorbeeld nog een beetje in dubio wat te doen met de kinderwagen (gaan we voor een nieuwe, kopen we tijdelijk via Marktplaats een dubbele die we vervolgens weer doorverkopen, gaan we voor een meerijdplankje of kopen we een dubbele buggy?) én twijfel ik of we echt een tweede babykamer gaan aanschaffen. En over dat laatste issue ga ik het vandaag eens even hebben.

Ticho zijn kamer
Om heel eerlijk te zijn: Ticho zijn kamer is prima, maar niet heel mooi en insta-fähig. Toen wij ons huis betrokken, was ik namelijk zo’n 35 weken zwanger en je moet je voorstellen dat het huis toen eigenlijk nog lang niet klaar was (maar ja, tijdsdruk enzo). Zo hingen er nog amper lampen, was het toilet nog niet betegeld, hadden we geen verwarming en moesten we via een ladder naar de voordeur klimmen. Mijn laatste prioriteit was wel zo’n beetje de aankleding van de babykamer. Dus verfden we een muur blauw, haalden we bij IKEA een ledikant, een kast en een commode, gebruikten we mijn oude KALLAX-kast als boekenkastje en legden we een okergeel kleedje op de vloer. Later kwam daar nog DEZE toffe muurposter en de kapstokhaakjes van The Zoo bij, maar dat was het dan ook wel.

De nieuwe kamer
En nu er dus een tweede kindje bij komt, zie ik mijn kans schoon om meteen twee kamers fatsoenlijk te verbouwen. Maar dat brengt ook een aantal vragen met zich mee. Want ga ik nu echt een tweede (en in dit geval ook identieke want prima bevallen) babykamer aanschaffen? Of zal ik Ticho zijn meubeltjes doorgeven aan de baby en voor Ticho meteen een stoerdere grote jongenskast en een peuterbedje kopen? Of een bedje dat je van ledikant kunt ombouwen tot peuterbed? En de grote commode die we nu in Ticho zijn kamer gebruiken, komt die in de nieuwe babykamer en geven we Ticho een iets kleinere variant (want grotere kledingkast) of krijgt onze oudste-zoon-to-be helemaal geen commode meer maar verschonen we hem voortaan ook op de babykamer? So many questions en ik kom er nog niet helemaal uit.

En dan de kamerruil
Het zullen de hormonen wel wezen, maar ineens heb ik bedacht dat we as soon as possible moeten beginnen met een compleet nieuwe kamer voor Ticho. Als in: een andere ruimte. Ik denk namelijk dat als ik de grote jongenskamer in de logeerkamer ga maken, ik daarna veel makkelijk van Ticho zijn huidige kamertje een nieuw, fris, fatsoenlijk afgewerkt babykamertje kan maken. Robert wordt inmiddels lichtelijk gestoord van mij, mijn exhorbitante uitgavepatroon (“HOE BEDOEL JE EEN TWEEDE KINDERWAGEN KOPEN?!”), mijn wispelturigheid en mijn onsamenhangende en erg ingewikkelde kinderkamerplannen, maar die moet zich er verder dan ook gewoon niet mee bemoeien.

Goed, in grote lijnen is mijn plan helder: de logeerkamer wordt Ticho zijn nieuwe kamer en die ga ik inrichten als grote-jongens-kamer. Ik denk dus met een nieuwe stoere kast in plaats van dat babykledingkastje en een nieuw meegroeibedje, die we de eerste tijd nog als ledikant kunnen gebruiken maar op termijn om kunnen toveren tot een peuterbed. Verder laat ik de grote commode op de kamer voor de baby staan (net als dus het ledikantje waar Ticho nu nog in ligt en zijn kledingkastje) en krijgt die kamer een make-over (kwestie van ander kleurtje op de muur en nieuw kleedje op de grond en dit keer wél gezellige accessoires kopen) voor Baby Twee.

Mochten hier nou moeders in de zaal zijn die ervaring hebben met twee kindjes onder de twee en die de ultieme praktische lifesavende geldbesparende allerbeste tip voor me hebben (over kamers, wagens of wat dan ook), please let me know! Want hoe ontzettend blij en dankbaar ik ook ben dat ik wederom zo’n prachtig mensje in mijn buik heb groeien, de praktische problemen vliegen me zo nu en dan best wel een beetje aan..

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *