Happy Moments

Happy Moments #30

Goedemorgen liebe leute, het is weer maandag en dus tijd voor een nieuwe Happy Moments. De dertigste alweer. Bizar hoe snel dat gaat, die tijd. Ik zoek nog steeds naarstig naar een pauzeknop maar tot op heden zonder succes.

Anyways, een nieuwe Happy Moments dus. Afgelopen week was heerlijk. Ik ging lekker aan het werk, nam wat uurtjes verlof op om weer eens op mijn gemak een dag ongegeneerd te Netflixen, ging naar de Intratuin in Halsteren voor de befaamde kerstshow – zo leuk! – en had een spannend weekend maar daarover later meer. Ik maakte meer dan genoeg foto’s en die ga ik je nu laten zien. Kijk je weer mee?

Mijn collega’s zorgen er wel voor dat ik niet uitdroog. Door een kleine miscommunicatie zit ik ineens met drie keer thee. No problemo, gaan allemaal op.

De rest van de dag ga ik weer aan de slag met nieuwe stukjes voor NEXTNOW, heb ik een redactievergadering én werk ik als een malle aan mijn lijst met overige taken. Aan het einde van de dag ga ik met een voldaan gevoel naar huis. Veel gedaan en dat geeft wat rust en ruimte.

Het is weer die tijd van het jaar: Skyradio the Christmas Station. Die kerstmuziek kan wat mij betreft niet vroeg genoeg beginnen. Heerlijk vind ik het. Robert is het inmiddels gewend en als ik thuis kom dan staat ook daar de kerstmuziek aan. Man naar mijn hart hoor!

Kijk ze zitten, de mannen. We doen Ticho even in bad, spetteren met water, Robert maakt met sop een hanenkam (boys will be boys) en daarna is het tijd voor kroelsessies met een rozig klein jongetje.

Het leek me trouwens een leuk idee om mijn kleine vriendje in zijn lekkere zachte badjas te hijsen, maar zoals je ziet was meneer het daar niet helemaal mee eens. Jammer, maar we blijven proberen.

Rond 19.30 uur ligt Ticho in bed en ploffen Robert en ik op de bank. Heerlijk een avondje niets.

De dinsdag maak ik dramatisch weinig foto’s en dit is dus meteen de leukste van de dag. Een vrolijke Ticho in zijn slaapzakje. Het blijft iedere ochtend weer een feestje om hem uit bed te halen. Dat blije gezichtje als ‘ie ons ziet, die dikke armpjes om onze nek en een stel heerlijke natte kusjes. Momlife is the best life, op dat moment dan.

Goed, jullie moeten me maar op mijn woord geloven als ik zeg dat ik lekker heb gewerkt op dinsdag en daar dus geen bewijsmateriaal van heb. Als ik aan het einde van de dag thuis kom, is het lekker koud in huis. Gelukkig is Robert min of meer tegelijk thuis dus die steekt meteen de houtkachel aan.

Meanwhile wordt het eten geregeld. Het is lang geleden dat we aardappelbolletjes uit de oven hadden en ik vind dat dus echt heel lekker. Stukkie vlees erbij en deze fitgirl is tevree.

Woensdagmorgen is perfect voor samen wakker worden in het grote bed. Ik ben vandaag vrij en we hebben op een etentje bij mijn moeder na helemaal niets op het program.

Dus we hobbelen samen achter de bal aan, kijken Bumba, doen duizend keer kiekeboe, maken een treinbaan en…

…vallen samen in slaap op de bank. Heerlijk, zo’n warm klein jongetje tegen je aan. Hij is toch zo lief als ‘ie slaapt he?!

Dit is even een compensatie voor het gebrek aan beeld van Ticho van gisteren hoor jongens, hebben jullie het door? Het kind met zijn slurpfruit.

’s Avonds eten we bij mijn moeder en werkt Ticho even aan zijn fijne motoriek. Deze toren heeft Robert voor hem gebouwd, hij probeert er vervolgens zelf een blokje bij te leggen maar als dat mislukt gooit hij maar gewoon heel de toren om. Het geduld van zijn vader hoor..

Donderdag is echt een cadeautje: ik heb nog best wel veel vrije dagen over en besluit om er eentje op te nemen voor een dag op de bank. Ticho is op donderdag altijd naar de kinderopvang dus daar heb ik ook geen omkijken naar en echt, ik geniet tot de max.

Omdat dit allemaal een vrij lastminute plan was, moet ik nog wel even wat werk afronden. Dat is gelukkig geen enkel probleem want dat doen we gewoon van onder een kleedje op de bank.

Kijk en als we dan toch thuis zijn dan kunnen we pakketjes aannemen en openmaken. Een nieuwe toner van Uncover. Hij was op en omdat de gezichtsverzorging van Uncover handsdown mijn ultieme favoriet is, bestel ik uiteraard een nieuwe. Heerlijk!

Rond half zes is dit mormel thuis en je ziet hem hier denken ‘hebbie haar weer met de camera’. Klopt schatje. Even lachen?!

’s Avonds ga ik bij mijn moeder in haar nieuwe huis kijken. Het begint nu echt ergens op te lijken en ik ben onwijs benieuwd naar het eindresultaat.

Ik ben net op tijd thuis om deze nog een kus te geven voor hij gaat slapen en omdat meneer een beetje overstuur is, lezen we nog even een boekje.

Word ik vrijdag wakker, staan er zomaar twee mannen in de keuken. Die maken een stevig maaltje want het belooft een lange dag te worden.

We gaan namelijk naar de Intratuin in Halsteren. Deze Intratuin heeft dus een immense kerstshow en daar zijn we dol op. De kindjes vermaken zich uitstekend met alle lampjes, lichtjes, treintjes, draaimolens, beestjes en springkussen en de moeders vinden het ook allemaal lekker rustgevend. Ahum.

Ik heb mijn wagen volgeladen….

Even een snackje tussendoor: slurpfruit it is. Altijd slurpfruit.

Kijk ze zitten dan, in de draaimolen. Waar is mijn baby gebleven? Wie is deze lange slungel?

Even kijken bij de visjes en de ijsberen.

En daarna tijd voor lunch. Ideaal van deze Intratuin: de speelhoek bij het restaurant. Kids raken niet uitgespeeld.

En voordat we gaan lopen we nog even langs het ezeltje. Ticho is natuurlijk wel wat dieren gewend, dus die is niet bang en begint het beest meteen fanatiek te aaien. Zo lief.

Ik vind de Intratuin sowieso al een leuk uitstapje (hashtag huismus) maar met de kerstdagen is het natuurlijk extra gezellig. Deze Intratuin in Halsteren heeft de grootste kerstshow van Nederland en als je er geen uren voor in de auto hoeft, kan ik het je zeker aanbevelen om er eens te gaan kijken.

Goed, als we thuis zijn is deze draak heus niet moe maar wil hij nog even met de trein spelen. Tuurlijk schatje, het is jouw feestje vandaag.

Uiteindelijk stort hij toch in. En mama ook. Het was echt een hele leuke dag, maar met drie kleine kinderen op pad is best wel een uitdaging. Sjouwen, opletten, kind tillen, kind eten geven, drinken, kind troosten en dit alles keer tien. Na het boodschappen doen – ons ritueeltje op vrijdagavond – kruip ik nog even op de bank maar vrij bijtijds verkassen we naar bed.

Zo beginnen we ons weekend: samen hangen op de bank. Deze vent kan net zo goed chillen als zijn moeder hoor!

Maar niet te lang, want uiteraard wordt de Wobbel uitvoerig getest en beklommen. Dat ding liet Ticho de eerste weken links liggen, maar inmiddels weet hij er wel raad mee.

Bij de Intratuin kochten we deze adventkalender. Ik ben bang dat de chocolaatjes gewoon bij mama in de mond verdwijnen. Merkt ‘ie toch niets van…

En who needs chocolade als je een krentenbol hebt. Meneer zijn lievelings.

Een verzoeknummertje. Robert is drukdrukdruk met hout hakken en zagen en opruimen en is maar wat trots op al het werk dat hij op deze zaterdag verzet. Of ik jullie dat ook even wil laten weten. Bij dezen! Ik ben er zelf trouwens ook heel blij mee want zo hoeven we geen kou te lijden in Huize de Jong.

’s Middags vlieg ik nog even gauw door de winkels voor wat Sinterklaascadeautjes. Voor Robert koop ik een nieuwe flacon van Terre d’Hermes. Echt mijn favoriete mannengeur, met afstand.

Aan het einde van de middag kruip ik op de bank voor een wedstrijdje korfbal, Robert is deze wedstrijd live kijken in de hal en Ticho ligt lekker te slapen. Rond 17.00 gaan we nog even naar een verjaardag en we zijn bijtijds thuis zodat we onze zaterdagavond wederom als een bejaard stel voor de televisie kunnen doorbrengen.

Zondag is de perfecte dag voor dit boevenpak. Scoorde ik voor een prikkie in de Supersale van Z8 en het staat mijn boefje heerlijk.

Visite! Rob en Sief komen langs en dat is hartstikke gezellig.

Jut en Jul samen op de Wobbel <3

Oh jongens, ik ben toch een geluksvogel he? Mijn mannen.

Halverwege de middag krijgen we nog meer visite en Ticho besluit dat zijn tukkie daarom best wat korter kan.

En om deze drukke zondag af te sluiten gaan we Sinterklaas vieren bij mijn schoonfamilie. Een gezellige bende, maar Ticho is moe en van de leg. Geen idee wat eraan mankeert maar hij ligt as we speak nog steeds te piepen in zijn bedje (20.00 uur).

Nog even gauw in bad en daarna lekker naar bed. Tot morgen liefje!

Zo, dat was ‘m, ons redelijk drukke maar hartstikke gezellige weekje. Komende week wordt ook druk. We mogen ons gewoon weer melden op ons werk, gaan woensdag heel veel kroelen met mijn zusje en vrijdag blaas ik 27 kaarsjes uit. Het is gelukkig nog steeds best een eindje weg van de dertig, maar toch vind ik het wel een behoorlijke leeftijd hoor. Goed, verder nog meer leuks op het program, maar daarover later deze week meer 🙂

Voor nu: bedankt weer voor het lezen en een fijne week gewenst!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

 

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *