Momlife

Ons ritme: Ticho bijna ruim een jaar

De laatste keer dat ik een ritme-update schreef, was Ticho negen maanden oud. Ik heb het even teruggezocht en er is sindsdien best wel wat veranderd. Ik vond het daarom wel weer eens een goed idee om een geüpdatete versie van ons dagschema te schrijven.  

Inmiddels hebben wij al een klein maandje een heuse dreumes in huis rondlopen. Op het moment dat je kindje één jaar oud wordt, kan hij in principe met de grote-mensen-pot mee-eten. Dat is bij ons nog niet helemaal het geval, maar in grote lijnen lijkt het er wel op. Verder schommelen we een beetje tussen één en twee slaapjes in en is het momenteel dus wat aanrommelen. Kijk je mee met het ritme van onze Ticho?

07.00-07.30 uur
Meneer wordt wakker. Soms iets eerder, soms iets later. Ik trek mijn ochtendjas aan, doe mijn haar in een knot, haal de smurf uit bed en ga samen met hem naar beneden. Hier parkeer ik hem in zijn kinderstoel en ga ik meteen een boterhammetje voor hem maken.

08.00 uur
Als de boterham erin zit, geef ik hem wat melk in zijn rietjesbeker. Het drinken uit een gewone beker is absoluut nog geen succes en van melk wordt hij ook niet heel enthousiast. Ach, jammer voor hem maar hij moet het toch echt opdrinken. Daarna vul ik de beker met thee van Woezel & Pip of gewoon met water. Deze fles bied ik hem een paar keer per dag aan, zodat ik zeker weet dat hij genoeg vocht binnenkrijgt.

Na zijn slokjes melk is het tijd om te spelen en te kroelen. Vaak wordt eerst de leeuw uitgebreid goedemorgen gezoend, daarna gaat de bak met duplo door de woonkamer en uiteindelijk eindigen we met de afstandsbediening tegen de muur. Meanwhile probeer ik een ontbijtje te nuttigen en koffie te drinken.

10.00 uur
Dit is het moment waarop Ticho óf naar bed gaat voor een ochtendslaapje óf een banaantje te eten krijgt en daarna lekker verder gaat met spelen. Het ligt er een beetje aan hoe de nacht verlopen is en of ik het idee heb dat hij moe is. Om te voorkomen dat hij eigenlijk weer nét te vroeg instort, gaan we op dit moment vaak even iets ondernemen. Langs een vriendin, een rondje winkels…

12.00 uur
Als hij een ochtendslaap gedaan heeft, wordt hij rond twaalven wakker. Dan krijgt hij twee boterhammetjes en wederom een beker melk. Als hij géén ochtendslaap gedaan heeft, krijgt hij eveneens twee boterhammen en daarna leg ik hem lekker in bed. Dan slaapt hij tot een uur of half vier. Die tijd gebruik ik dan vaak om wat te werken, het huis een klein beetje op te ruimen en zelf nog even te relaxen.

15.00 uur
Terug naar het scenario van wel een ochtenddutje: Ticho is weer moe en toe aan zijn tweede slaapje van de dag. Ik leg hem boven in zijn bed. Terwijl hij slaapt, ga ik aan het werk. Als hij rond 16.30 uur nog niet wakker is, kruip ik ook even onder de wol. Een powernap van een half uurtje en ik kan er weer tegenaan.

17.00 uur
Nu is m’n vriendje in beide gevallen absoluut wel uitgeslapen. We gaan weer naar beneden, eten een tussendoortje voor de ergste trek – meestal een Nijntje-koek of soepstengel – en spelen wat met zijn eigen speelgoedwinkel.

18.00 uur
Inmiddels is Robert thuis, staat ons eten op tafel en krijgt Ticho zijn eigen groenten. Meestal is dit gewoon een potje – ik maakte voorheen alles vers maar daar had onze fijnproever niet altijd evenveel zin in terwijl die potjes erin gaan als zoete koek – maar soms eet hij ook met ons mee. Als zijn warme maaltijd op is, krijgt hij nog een beetje yoghurt en tijdens het eten drinkt hij water.

Na het eten is het qualitytime voor papa. Toen het nog langer licht en mooier weer was, gingen ze vaak samen fietsen. Nu wordt er met de leeuw gekroeld en op de Wobbel gespeeld.

19.15 uur
Ik ga Ticho in bad doen, trek hem zijn nachtluier en pyjama aan en stop hem in zijn slaapzak. Ondertussen maakt Robert beneden de avondfles klaar (230 water, 6 scheppen Hero, twee scheppen rijstebloem en JBPM). Eigenlijk zou deze fles er volgens mij best wel vanaf kunnen, maar ik vind het dus echt een heerlijk momentje samen.

19.45 uur
Tijd om de tandjes te poetsen en mijn lieve kleine vriendje in bed te leggen. We kroelen nog even, dansen nog even en dan is het echt tijd voor een diepe slaap. Hier ergens in het schema wil ik binnenkort maar eens gaa beginnen met boekjes voorlezen. Het lijkt me een heerlijk vervangend knus momentje voor de avondfles.

20.00 uur
Inmiddels is het echt stil boven, zitten Robert en ik als twee uitgebluste bejaarden aan de koffie en genieten we van de rust.

Dit is een beetje in grote lijnen hoe onze dagen er op dit moment uitzien. Het speelt natuurlijk mee dat het weer koud en nat is, anders zouden we veel meer naar buiten gaan om bijvoorbeeld een stukje te fietsen, maar zo vermaken we ons ook prima.

Heb jij een kindje in min of meer dezelfde leeftijdscategorie als mijn Ticho? If so, hoe ziet jullie dagschema eruit? Ik ben heel erg benieuwd!

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Facebook?
Volg je ons al op Instagram?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

3 Comments

  1. Leuk! Nora doet de ene dag ook nog 2 slaapjes, de andere dag maar 1. Ze wisselen van 45min tot 2.5uur. Nora drinkt wel heel graag halfvolle melk (wel warm) maar ook thee (wij gaan voor de pickwick kinder thee, appel) en ontbijt en luncht gemiddeld met 2 boterhammen, vind ook niet al het avondeten lekker (of mijn kookkunsten) en eindigt dus ook nog al eens met een potje, vegetarische pasta met mozzarella en courgette is favoriet! En voor het slapen gaan drinkt ze ook nog een flesje warme halfvolle melk (150cc), niet meer nodig maar een fijn rust momentje voor het slapen gaan!

  2. Heb net je blog ontdekt en altijd leuk om mee te lezen in het ritme van nov ’16 baby’s! Wij hebben 2 jongens en de jongste dus van nov 2016. Hoewel het de tweede is is het altijd fijn om een beetje te vergelijken toch! In grote lijnen veel hetzelfde.. alleen heb ik op dit moment nog 2 flesjes melk 180cc. De ochtend omdat; hij gewoon vet vroeg wakker is al een paar maanden! Dus om 6u smorgens wil ik gewoon nog geen boterham smeren hi hi. Een flesje melk en bij ons in bed rommelen en soezen is dus eigenbelang! En avonds.. tja geen idee.. gewoon fijn? Hij is wel wat lichter, 10.5kg 14mnd. Dus ik gun hem nog wel en mezelf ook!
    Verder eet Vinnie elke dag met de pot mee al vanaf eerste hap. Gek genoeg ben je toch makkelijker met de 2e denk ik? Voor de oudste stond ik 1x per maand een paar uur te koken en te portioneren en in te vriezen. Ik kook aard en groente niet met zout dus heb het gewoon gegeven! Hij wilde ook heel graag wat wij aten, en dat ging gelijk goed! Potje heb ik vaak 1 per week in huis voor als wij eens wat geks eten. En dan altijd spaghetti bolognese vind hij heerlijj. De rest van de potjes ging er nooit top in. N niet zo goed als wat wij eten. Qua slaap ook tussen 1 en 2 dutten. Alleen slaapt Vinnie wel wat korter. 1 uurtje en met geluk 2. Hij loopt ook al. Maar nog niet zo goed op schoentjes. Hij heeft een pittig karakter met een grote kop erop! Soms heel leuk maar vaak ook Vermoeiend! Hij zit geen minuut per dag stil. Ik ga je volgen op ig!
    Liefs Eva

    1. Ohh wat leuk om te lezen zeg! Grappig dat onze jochies zo verschillen he?! Ik zou Ticho ook wel tot in de eeuwigheid flesjes willen geven, maar hij heeft het gewoon echt niet meer nodig en is al aan de grote en zware kant. Inmiddels eet meneertje hier ook met de pot mee, dat vindt hij beduidend fijner dan Olvarit – en terecht – dus prima zo. Wat goed dat Vinnie al loopt. Daar kun je nu dus heel de dag achteraan? En iets anders: hoe ging dat van één naar twee kindjes? Moest je erg wennen of ben jij meer van ‘die tweede doe je erbij’? Thanks voor je leuke bericht <3 xx Anouk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *