Persoonlijk

12 x mijn guilty pleasures

Guilty pleasures zijn dingen die je eigenlijk niet leuk, lekker, fijn of whatever zou moeten vinden omdat het volgens de algemene norm niet hoort, maar waar je stiekem toch van geniet.

Toen ik een lijstje met mijn guilty pleasures wilde maken, had ik binnen no-time een aantal voorbeelden verzonnen. Blijkbaar hang ik van guilty pleasures aan elkaar. Sommige ongetwijfeld herkenbaar, sommige een tikkeltje bijzonder. Vandaag deel ik er 12 met jullie. Lees je mee?

 1. Goede Tijden Slechte Tijden
  Ja, dit weten jullie inmiddels wel. Ik ben een groot fan van GTST. Al jaren. En daar schaam ik me allerminst voor.
 2. Hamka’s
  Voor de mensen die mij niet persoonlijk kennen is dit wellicht een nieuwe fact about me, maar de mensen in mijn directe omgeving kunnen mij uittekenen met een zak hamka’s. Mijn verslaving was ooit eens zo erg, dat ik voor Sinterklaas als surprise een in elkaar geknutselde zak kreeg en die was gevuld met ECHTE chips. En dat was dus niet eens het cadeau. Best day of my life.
 3. Kinderen voor Kinderen
  Ik weet eigenlijk niet of er een leeftijdsgrens aan Kinderen voor Kinderen zit, maar tot mijn zestiende was ik absoluut fan en nowadays ken ik die liedjes ook beter dan goed voor me is.
 4. Gossip Girl
  Iemand Gossip Girl nog nooit gezien? Shame on you. Gossip Girl is mijn guilty pleasure op het gebied van series. Samen met Pretty Little Liars, One Tree Hill en The O.C. Maar vooral Gossip Girl. Want Chuck Bass. Want Nate Archibald. Ik heb de serie twee keer van voor naar achter gezien en overweeg serieus om daar een derde keer aan toe te voegen.
 5. Zingen onder de douche
  No words needed. Volgens mij doet iedereen dit. Toch?
 6. Zingen in de auto
  Dit is misschien wel het meest gênante van alles, maar ik betrap mezelf er vrij regelmatig op dat ik hartstikke enthousiast meeblèr met de radio terwijl ik in de auto zit. Zelf heb ik de illusie dat mijn mede-weggebruikers denken dat ik aan de telefoon zit maar we weten eigenlijk allemaal wel dat dat absoluut niet het geval is.
 7. Koude worstenbroodjes
  Ja ik ben zo iemand die worstenbroodjes (van de bakker, niet uit de supermarkt) gewoon koud eet. Heerlijk vind ik dat, maar omstanders verklaren me altijd voor harstikke gek.
 8. Shoppen met de creditcard
  Tja, niet echt verstandig, maar ik shop dus eerst mijn bankrekening leeg en als ik daarna toch nog wat moet kopen dan fiks ik dat met de creditcard. Dat ik dan de volgende maand met een achterstand begin – want de creditcardkosten worden dan betaald – dat vergeet ik voor het gemak even. Eigenlijk zou ik die pas gewoon aan Robert moeten afstaan, zodat hij mij behoedt voor financiële uitglijders, maar ik zou me geen raad weten zonder mijn beste vriend.
 9. Warme grillworst met kaas op een croissantje
  Beetje in lijn met de koude worstenbroodjes: grillworst met kaas op een croissantje is mijn aller- aller- allerlievelings. En dan de grillworst wel even verwarmen. Toen ik zwanger was van Ticho at ik dit vaker dan goed voor me was – als je het hebt over ongezond dan is dit best wel de definitie van ongezond – en eigenlijk is die craving nooit meer gestopt. Maar nu ken ik mijn grenzen. Af en toe.
 10. Shoplogs
  Ik ben niet echt een fanatieke YouTube-kijker, maar als er iets is waar ik me urenlang mee kan vermaken dan zijn het de welbekende shoplogs. Ik vind het een handige manier om te kijken welke leuke items er at the moment in de winkels hangen en kom altijd weer achter nieuwe fijne shopadresjes.
 11. Huizen loeren op Funda
  Volgens mij heb ik dit weleens vaker verteld, maar ik kan mezelf uitstekend vermaken met rondneuzen op Funda. Dan zet ik het minimaal bedrag op bijvoorbeeld een tonnetje of acht en kijk ik schaamteloos rond in paleisjes die ik van z’n lang zal ze leven nooit niet zelf kan betalen. Beetje dromen mag altijd toch?
 12. 100% NL & Skyradio
  Ik luister graag naar QMusic en 538, maar daar wordt altijd zo irritant veel gepraat en soms heb ik daar simpelweg geen zin in. Dan schakel ik dus over naar 100% NL of Skyradio en eerlijk is eerlijk: die muziek mag er wezen. Vooral als je zin hebt om lekker mee te blèren (zie punt zes) kan ik je deze zenders van harte aanbevelen.

Zo, dit waren mijn twaalf guilty pleasures die ik zonder enige moeite uit mijn mouw wist te schudden. Ik heb er gedurende het schrijven van dit stukje nog zeker tien bij kunnen verzinnen, maar die bewaar ik voor een eventuele volgende keer. Eerst moet jij vertellen wat jouw ultieme guilty pleasure is 😉

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

 1. Ik mis je nr 13 nog….. iets in de trant van de grote gele M? 🤣 En het allerergste is dat ik je wansmaak van guilty pleasures deel 🤣🤣

  1. Ik overweeg een deel 2, 3, 4 en 5 en daar zet ik dan onder andere die Grote Gele M in 🤣 Hahaha heerlijk toch. Never a dull moment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *