Persoonlijk

De food-tag…

Eigenlijk wilde ik vandaag een andere blogpost publiceren, maar door omstandigheden is dat ‘m ff niet geworden.

Om ervoor te zorgen dat er geen gat in de planning valt, besloot ik een tag in te vullen. Weinig moeite, groot plezier. Dit keer de food-tag van Uit Pauline’s Keuken. Ik sta niet bekend als enorme fijnproever en al helemaal niet als een echte keukenprinses. Toch benieuwd naar mijn lievelingsrestaurant en de manier waarop ik mijn koffie drink? Gonna tell you all!

Wat is je favoriete ontbijt
Door de weeks ontbijt ik vaak met yoghurt met havermout óf crackers met ham. Helemaal prima natuurlijk, maar mijn lievelingsontbijt neem ik in het weekend: warme broodjes uit de oven.

Hoe drink je je koffie?
Met een heel klein beetje melk en een zoetje. Een kinderbakkie dus.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Brie (warm, please) met honing en walnoten óf carpaccio met rucola, pijnboompitten, parmezaan en truffelmayonaise.

Soep of salade?
Salade, for sure. Zo op z’n tijd lust ik best een kommetje soep, maar heel gelukkig maak je mij er niet mee.

Favoriete kookboek?
Ehhh, ik heb geen kookboeken. Of jawel, Opperdepop van de Appie. Met allemaal handige receptjes voor kindermaaltijden. Ja, da’s dan dus meteen mijn favoriet.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet, for sure. Ik geef sowieso niet zoveel om zoet, maar ben een sucker voor hartig.

Welke keuken is je favoriet?
De Italiaanse. Je kunt mij niet blijer maken dan met een goede pasta en lekkere pizza. Al van jongs af aan is dat mijn lievelings en ik denk dat ik dat ook aan Ticho heb doorgegeven want die begint ook van plezier te kraaien als hij spaghetti aan ziet komen.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Volgens mij heb ik dat weleens eerder benoemd en het klinkt zo ranzig als wat, maar ik eet dus dolgraag croissantjes met warme grillworst met kaas. Echt, love it so much. Niet te vaak want dan schiet mijn cholesterol door het dak en mijn gewicht naar de maan, maar zo nu en dan…

Wie is je grootste inspiratiebron?
Mijn hemel, die heb ik dus niet. Ik kijk wel altijd vol bewondering naar vrienden en vriendinnen die iedere week weer allerlei leuke receptjes uit de Allerhande in elkaar flansen en zonder stress een complete driegangenmaaltijd voor een kamer vol visite bereiden. Dat wel.

Thuis koken of uit eten gaan?
Het liefste ga ik iedere dag uit eten, maar helaas staat mijn bankrekening dat niet toe. Ik eet daarentegen ook graag thuis, want wij eten eigenlijk altijd makkelijk én lekker en dat bevalt me meer dan prima. Maar thuis koken? Dat besteed ik liever uit aan de man.

High end of low profile?
Low profile. Gewoon een goede pizza, een lekker stuk vlees of een goede pasta. Je maakt mij niet gelukkig met een achtgangendiner waarbij je bij iedere gang met een microscoop op zoek moet naar je eten.

Boodschappen doe ik bij…
De Jumbo. Altijd. Gewoon omdat die op dertig meter van ons huis zit. Ik heb weleens geprobeerd om een deel van de boodschappen bij de Lidl te halen, maar dat vond ik een gedoe en ik haat gedoe.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…
Ik kan zo gauw niks bedenken hoor. Misschien de pizza’s in Italië, vroeger toen we daar altijd op vakantie gingen?

Wat is je favo cocktail?
Hands down de Strawberry Daiquiri. Ik drink zelden alcohol, maar áls ik me dan eens laat gaan dan kies ik altijd voor deze.

Koffie met George of Heston?
Doe maar met George dan.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Hmm, is ‘knakworstjes’ een heel raar antwoord? Wij hebben altijd een blik paraat staan voor je weet maar nooit. Oké en allerlei lekkere Oosterse (wok)sauzen. En knoflook.

Mijn favo snack is…
Besides de croissantjes met grillworst eet ik ook heel graag die kleffe cheeseburger van de Grote Gele M. Met augurk. Vooral de augurk. En Hamka’s. Daar mag je me best wel voor wakker maken.

Wat zit er op jouw pizza?
Carpaccio, rucola, pijnboompitten en parmezaan. Mijn alltime fave.

Wat lust je echt niet?
Ik ga over mijn nek van tomaat. Al zolang ik me kan heugen lust ik geen tomaat. Eens in de zoveel tijd probeer ik het wel, maar het eindigt altijd in een hoop gekokhals. Ik vind het zelf reuze irritant want o-ver-al zit tomaat op, dus ik ben altijd zo’n vervelend kind dat zegt: “ik wil graag dit en dit broodje, maar zonder tomaat alstublieft.”

Mijn favoriete foodblog is…
Geen één. Ik heb er gewoon niet eentje die ik echt volg. Hoewel ik dus weleens wat inspiratie opdoe bij Uit Pauline’s Keuken. Dus die dan.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…
Geen flauw idee. Over het algemeen probeer ik altijd best wel veel, maar als er écht iets vreemds op mijn bordje wordt gelegd dan sla ik een rondje over. Ik heb geloof ik nog nooit iets heel geks op.

Wat staat er op je food bucket list?
Ik zou nog heel graag eens een keer bij het allerbeste sushi-restaurant van Nederland (of de wereld, zo je wilt) willen eten. Ik ben dol op sushi en de afhaal bij ons in de buurt is top, maar bij de aller- allerbeste eten zou ik nog weleens willen doen.

Ik kan niet leven zonder…
Ticho. Oh nee, het ging over eten. Ik kan niet leven zonder carpaccio en sushi. En gewoon simpele spaghetti.

En dat was ‘m. De food-tag. Voel je vrij om ‘m ook in te vullen en laat mij vooral even weten als je dat gedaan hebt.

Bedankt weer voor het lezen en tot zaterdag!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *