Momlife, Persoonlijk

Het sterrenbeeld van mijn kind

Wie mij een beetje kent zal het beamen als ik zeg dat ik absoluut geen zweverig persoon ben. Ik heb niks met mindfullness, yoga of de Flow.

Toch is er één ding op dat ‘zweverige’ gebied waar ik wel degelijk in geïnteresseerd ben: horoscopen. Ik weet niet waarom, maar ik check iedere dag even wat er voor mij in de sterren staat. Meestal is het zoiets algemeens als ‘vandaag gaat er wat heel leuks gebeuren’ zodat het eigenlijk onmogelijk is om te zeggen dat er geen bal van klopt – er gebeurt immers iedere dag wel iets leuks – maar toch, je kunt maar beter overal op voorbereid zijn.

Zelf ben ik op 8 december jarig. Dat betekent dat ik een Boogschutter ben. Daar komen een aantal eigenschappen bij die dus echt fantastisch bij me passen. Optimistisch, joviaal, zegt waar het op staat, tactloos en levenslustig. Nu was ik tijdens mijn zwangerschap op 27 oktober uitgerekend. Dat kan dan twee dingen betekenen: de baby komt een paar dagen te vroeg en het is een Weegschaal óf de baby komt keurig op tijd (of later) en het is een Schorpioen. Omdat ik weet dat Schorpioen(kinderen) best een beetje ehm, ingewikkeld kunnen zijn, ging mijn voorkeur heel stiekem uit naar een baby vóór 23 oktober. Dan zou het een Weegschaal zijn en die zijn vaak lief, sympathiek, sociaal en creatief.

Maar goed, zoals jullie inmiddels allemaal ongetwijfeld weten, bleef Ticho lekker zitten tot begin november met als gevolg dat ik nu alsnog een klein Schorpioentje thuis heb rondkruipen. Het allerleukste Schorpioentje ever, dat wel. Benieuwd of het een echte Schorpioen is?

Vindingrijk
Kinderen die vindingrijk zijn, zijn goed in het bedenken van oplossingen. Nou heeft ons kleine vriendje weinig problemen moeten oplossen in zijn leventje so far, maar als ik het zo inschat dan hebben wij geen heel vindingrijk Schorpioentje. In plaats van kleine problemen oplossen – hij kan bijvoorbeeld niet bij de afstandsbediening maar zou naar de andere kant van de tafel kunnen kruipen om ‘m wél te kunnen pakken – zet hij het op een brullen.

Oplettend
Toen Ticho nog een hele kleine baby was, was hij altijd heel erg alert en oplettend. Dat is een tijdje wat minder geweest – druk met zichzelf en zijn haarelastieken – maar de laatste tijd is die oplettendheid weer terug. Hij hoeft maar een deur te horen slaan en hij kruipt er gauw naartoe om te kijken wie er binnenkomt. Overvliegende vogels, voorbij rijdende auto’s, volle tafels en kletsende mensen: hij volgt het allemaal.

Loyaal
Ik vind het moeilijk om daar nu al iets over te zeggen, maar ik denk wel dat ik kan voorspellen dat Ticho een loyaal persoon gaat worden. Als hij een beetje op zijn ouders lijkt tenminste. Op dit moment merken we er niet bijzonder veel van. Ja, hij is loyaal, maar ja, de keuze om dat niet te zijn heeft hij nog niet echt. Loyaliteit is wel echt iets wat voor mij heel belangrijk is. Ik omring mezelf graag met loyale mensen dus ik hoop oprecht dat mijn Schorpioentje zijn status waarmaakt wat dit betreft.

Jaloers
Het is (nog) niet zo dat hij gaat huilen als ik met een ander kindje speel of knuffel en hij zet het ook niet op een krijsen als zijn vader en ik een beetje toenadering zoeken, maar hij houdt het wél nauwlettend in de gaten. Het moet ook allemaal niet te lang duren, want dan wil meneertje ook aandacht. Deze eigenschap van een Schorpioen zit er overduidelijk in. Mocht hij ooit een broertje of een zusje krijgen, dan gaat dat nog een leuke uitdaging worden.

Verder zijn Schorpioentjes vaak emotioneel, stellen ze veel vragen en blijven ze mysterieus. Ik ben zo benieuwd hoe Ticho zich over een paar jaar gedraagt. Gaat hij mijn Schorpioen-vooroordelen bevestigen óf ben ik achteraf ontzettend blij dat het geen (saaie) Weegschaal geworden is?

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *