Momlife

Ticho’s eerste feestje

Het zal jullie niet ontgaan zijn: vorig weekend – op zaterdag 4 november om precies te zijn – werd onze Ticho één jaar. Dat betekent dat we dus voor het allereerst zijn verjaardag gevierd hebben en vandaag ga ik vertellen hoe dat was.

Het grote feestje was op zondag, maar omdat hij zaterdag écht jarig was, nodigden we voor die ochtend onze families uit. We wilden er verder niet teveel aandacht aan besteden, maar het leek ons dus wel leuk om even met elkaar een taartje te eten en rustig de cadeautjes te geven. Uiteraard kreeg ons jarige Jobje ook een taart en zoals je hier (KLIK!) kunt zien, liet hij zich dat uitstekend smaken. De rest van de dag deden we weinig bijzonders en was het eigenlijk een zaterdag as usual. Behalve dan dat ik continu dacht: vorig jaar rond deze tijd…

Onze Big Boy <3

De grote visite
Op zondag verwachtten we een behoorlijk huis vol. Gelukkig hebben we de ruimte, dus heel erg bang ben ik er niet meer voor, maar het is wel even hectisch als iedereen tegelijk binnenkomt. Koffie, thee, fris, appeltaart of nee doe toch maar aardbeienvlaai… De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat er momenten waren dat ik even het overzicht een beetje kwijt was en na een kwartier tot de ontdekking kwam dat iemand nog helemaal geen drinken had gehad, maar over het algemeen weet iedereen bij ons thuis prima de weg naar de koelkast dus mijn schuldgevoel bleef tot een minimum beperkt. Toen Robert en ik ’s avonds in bed lagen, hadden we het over hoe vreselijk druk het was. Ik zei voor de gein dat een ‘klein’ feestje ook zo z’n charmes heeft, maar daar was mijn evenementenorganisator het niet mee eens. We zijn gezegend met veel vrienden, vriendinnen en familie en ieder hoogtepunt in het leven willen we met hen vieren, is zijn mening. En hij heeft natuurlijk gelijk. Een schatting van hoeveel mensen er langs geweest zijn durf ik niet te geven, maar inclusief kinderen waren het er sowieso een stuk meer dan vijftig. Ja, druk dus. Ticho is gelukkig wel wat gewend en leek er totaal geen moeite mee te hebben.

Ticho met zijn tante <3

De hapjes
Keukenprinses die ik ben, had ik weinig spannends voorbereid. Qua taarten ben ik beide oma’s eeuwig dankbaar: de ene had een enorme (’s ochtends nog warme) appeltaart gebakken en de ander had een mooie marsepein/slagroom Bumba-taartje laten maken.

Verder hadden we nog twee vlaaien maar die stonden ’s avonds onaangeroerd in de koelkast. De rest op het menu: gehaktballetjes, worstenbroodjes, wraps (met kipfilet en met carpaccio), heel veel chips en nootjes én een grote borrelplank met toastjes, snackjes, dipjes, smeersels en meer. Voor de kinderen had ik een mand met snoep en allemaal kleine zakjes chips. Onze gasten kregen verder lekker koffie, thee, fris, wijn of bier (Heineken Limited Star Bottle – vond manlief leuk) te drinken. Ik kan me haast niet voorstellen dat er mensen met dorst of honger de deur weer zijn uitgelopen…

De cadeautjes
Ons kind is dus enorm verwend. Niet normaal. Gelukkig hadden wij vooraf een verlanglijstje op lijstje.nl samengesteld en mede daardoor heeft hij superveel nuttige dingen gekregen. Wijzelf gaven hem een Wobbel (vooralsnog geen succes maar wat niet is kan nog komen), van mijn moeder en zusje kreeg hij een IKEA keukentje, van mijn vader en zijn vriendin een Veloretti mini fiets (in het babyblauw) en van de overige vrienden en familie voornamelijk Duplo. We hebben bewust heel veel Duplo gevraagd en dat zit nu allemaal in een grote doos. Kan ‘ie zich lekker mee uitleven. Verder ligt er een treinbaan van IKEA, wat voorleesboekjes, cadeaubonnen en een zwembroekje. Allemaal helemaal leuk!

Wij overwegen om een eigen dependance van de Intertoys te beginnen…
His first ride. Hoe cool zijn deze fietsjes? Nu nog een stuk te groot, maar sowieso lekker interieurproof!

De versiering
Volgens mij heb ik het al eerder gezegd, maar wij hebben dus het meerendeel van de versiering via Ali besteld. Het duurt honderd lichtjaar voordat je het in huis hebt – bestel dus op tijd! – maar voor slingers, honeycombs en folieballonnen is het absoluut een aanrader. Het kost er allemaal geen drol en de kwaliteit is opzich prima. Ik haalde overigens ook nog zo’n letterslinger bij Xenos maar dat kan ik iedereen afraden. Het in elkaar zetten van het zinnetje ‘Hoera Ticho Eén Jaar’ duurde niet overdreven een uur en ik werd er helemaal gek en lichtelijk agressief van. Verder had ik nog wat zilveren slingers bij HEMA gehaald en zag ik en passant bij de Action nog wat leuke honeycombs liggen. We gebruikten qua bestek geen plastic of wegwerp bordjes en bekertjes maar gewoon ons normale servies – het voordeel van vaker grote feestjes geven is dat je voor in principe een hele volksstam aan (wijn)glazen hebt – alleen de gebaksbordjes bleken last minute een uitdaging. Gelukkig hebben we familie om de hoek wonen.

The day after
Toen de laatste visite wegging hebben Robert en ik eerst even een klein half uurtje languit op de bank gelegen. Kapot! Daarna gaf ik Ticho zijn groentenhapje – dat krijg je ook gewoon als je jarig bent – en ruimde le husband de troep op. Even de stofzuiger door het huis en een doek door de keuken en de rest werd (voor ons) op maandag gedaan. De schade was dus te overzien. Nu kijken wij terug op een enorm geslaagde eerste verjaardag van ons mormel. Ik ben blij dat ik voorlopig even geen verjaardagsfeestjes te hosten heb… Oh nee, grapje, over acht weken zijn we zelf aan de beurt!

Hoe pak jij een kinderverjaardag aan? Vier je het uitbundig en met iedereen of kies je voor klein en intiem? Ik ben benieuwd!

Bedankt voor het lezen!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *