Happy Moments

Happy Moments #26

Goedemorgen deze maandagmorgen. We zijn er weer met een nieuwe Happy Moments. Dit keer geen volle week, maar maandag tot en met zaterdag in verband met de verjaardag van ons kleine mormel.

Afgelopen week begon allemaal redelijk chill en relaxed, maar naarmate het weekend dichterbij kwam werd het steeds iets drukker. Nu kan ik normaliter redelijk goed tegen stress hoor, maar zo’n eerste verjaardag van je kind hakt er aardig in zullen we maar zeggen. Of het allemaal goed is gekomen weet ik nu nog niet – het is nu zondagochtend negen uur en rond elven verwacht ik de eerste visite – maar we zijn er in ieder geval klaar voor. Denk ik. Goed, de rest van de week was dus rustig maar ik maakte weer genoeg foto’s. Lees je mee?

Zo, door die wintertijd hoef ik tenminste niet in het donker richting mijn werk te rijden (for the time being, want het is natuurlijk binnen nu en een paar weken gewoon donker van 16.00 tot 08.00). Heerlijk door de polder, opkomend zonnetje, koffie en…. file.

En eenmaal at the office gaat we gewoon door met het zwarte goud. Het is maandag he, dan is de behoefte extreem.

Het allerleukste aan werken vind ik thuiskomen. Bij dit kind. Lieve Ticho, onze bijna dreumes.

Uiteraard wordt er weer even met de leeuw gespeeld. Dat ding is echt een hit. Continu kusjes en aaaaaai.

Als Ticho eenmaal in bed ligt, kruip ik lekker in mijn hoek van de bank en kijk ik een nieuwe aflevering GTST. Heerlijk, tijd voor mezelf. Hoewel ik dusdanig moe ben dat ik niet heel veel later naar boven verhuis hoor.

Op dinsdag is meneer bij zijn oma en ik krijg deze foto doorgestuurd. Hij doet hier exact hetzelfde als thuis: al zijn knuffels uit bed mieteren en dan lekker gaan slapen. Draakje!

Mijn planner valt inmiddels van ellende uit elkaar, maar ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik gebruik dit ding nu een maand of drie en het werkt voor mij perfect. Mijn weken zijn nog nooit zo overzichtelijk geweest. Binnenkort ga ik een aparte blogpost hierover schrijven.

Lunch. Lekker gezond. Chocomel met een witte boterham en fruit.

Het fijne aan de donkere wintermaanden: de man die de kachel aansteekt. Lekker warm én gezellig!

Niet onze beste hoek, maar wel ons favoriete moment. De allerlaatste fles van de dag, in de slaapzak, samen op de bank. Genieten keer duizend!

We beginnen de woensdag weer met zwemles en zodra we thuiskomen gaat het kind naar bed en moeders naar haar welbekende hoek van de bank. Ik kijk Van Der Vorst Ziet Sterren en ja, dat vind ik dus een leuk programma (al vind ik Peter niet per se een hele sterke interviewer).

Hoi jongen. Ben jij een beetje bijgeslapen?

Tijd voor groenten! Ik geef ‘m steeds vaker zijn prakkie tussen de middag, zodat we er ’s avonds met twee boterhammen vanaf komen.

Daarna vliegen we even naar de winkels om de traktaties voor op de crèche te halen. Daar had dit monster niet zo’n zin in en in een uurtje langs de winkels heeft meneer drie koekjes en een doosje rozijnen op. Loedermoeder tot de max hoor!

In de avond komt opa pannenkoeken eten en daar lust Ticho er ook wel een paar van.

’s Avonds knutselen we de traktaties in elkaar en verder doen we weinig meer. Heerlijk, zulke avondjes.

Deze rebus ligt donderdagochtend op mijn bureau op mij te wachten. We breken ons er met meerdere collega’s het hoofd over, maar het duurt nog best een tijd voordat ‘ie opgelost is. Zie jij het antwoord?

Na werktijd rijd ik even langs Loods 5 voor een cadeautje want ik ga vanavond naar een vriendinnetje die haar hele huis verbouwd heeft. Uiteraard neem ik ook wat leuks voor mezelf mee. Loods 5 is gewoon zo slecht voor mijn portemonnee.

Het leven met een man die als hobby ‘bezuinigen op energie’ heeft. Ik mag nog net iedere dag eventjes onder de douche… (Grapje he, grapje).

De blije baby heeft vandaag zijn verjaardag op de crèche gevierd. Die muts is het helemaal en die mag vooral niet af. Prima schat, het is feestweekend en jij bent de baas.

En ’s avonds met de Loods 5 bon hierheen. Gezellig <3

Vrijdagochtend: lekker wakker worden zo. De knuffels zijn weer uit bed gesmeten en het kind roept nonstop MAMAMAMAMAMA want die is wel klaar met slapen.

MOGUH! We woke up like thisssssss.

Tijd voor een badje. Standaard ritueeltje op de vrijdagochtend. Ik laat het bad met een klein laagje water vollopen en vervolgens weet het kind zichzelf uitstekend te vermaken met de eendjes, bootjes, shampoos en sop. Ik zit met een kop koffie in de badkamer bij te komen.

Nog een nachtje slapen en dan wordt Ticho één jaar. Unbelievable, echt.

De horror: verjaardagsboodschappen doen. Omdat ik lopend met de wagen ben, kan ik niet alles meenemen dus vanavond moeten we nog een keer. Echt, haat dit.

En dit haat ik ook. Dat ik kan opruimen wat ik wil, binnen drie minuten ziet de woonkamer er gewoon weer uit als een oorlogsgebied.

Donderdagavond werden er trouwens nieuwe plantjes bij de voordeur gezet en nu in het daglicht kan ik ze even goed bewonderen. Leuk hoor dit, ziet er toch een stuk gezelliger uit.

Tweede keer vandaag, maar nu is Robert ook mee (handig voor de sjouwkracht). Ticho vermaakt zich prima in het karretje en na een half uurtje staan we weer buiten. Alles binnen, klaar voor het feestje.

HIEPERDEPIEP HOERA! Het is zaterdag 4 november en Ticho is jarig. We beginnen de ochtend met heel veel kusjes en knuffels in het grote bed en daarna gaan we beneden zijn cadeau uitpakken. Zoals je ziet kan het hem allemaal erg veel schelen en is ‘ ie dolbij met zijn Wobbel. Maar niet heus.

Mijn moeder komt langs en heeft een Bumba-taartje besteld bij de bakker. Zo lief en lekker!

Deze smeerkees is ondertussen druk met het ontleden van zijn moorkop. Heerlijk, dat mag als je jarig bent toch?

Daarna gaan we gewoon even in bad en dan is er niemand die nog ruikt dat het kind onder de slagroom gezeten heeft.

In de middag gaat Robert naar de voetbal en kruipen Ticho en ik onder de wol. Deze foto app ik naar Robert en ik weet gewoon dat hij hier licht geïrriteerd door raakt. Ten eerste omdat dit zijn zak chips is en delen niet bepaald iets is wat bij ons in huis te rijmen valt met chips en ten tweede omdat hij het HAAT als ik chips in bed eet MOEHAHAHA.

Aan het einde van de middag gaan we ook nog even naar de korfbal en dan hebben we alle sociale verplichtingen wel weer gehad voor vandaag.

Yo, alles goed.

Rond half zeven zijn we thuis, ploffen we een tikkeltje vermoeid op de bank en doen we helemaal niks meer.

As we speak is het dus zondagochtend en over een uurtje begint Ticho zijn verjaardagsfeestje. Daar hebben we zin in, maar ik kijk stiekem ook al een beetje uit naar het moment dat ik vanavond uiterst tevreden in bed kan duiken. De foto’s van zondag ontbreken in deze Happy Moments, maar komende week verschijnt er een verslag van Ticho zijn verjaardag. Die houden jullie dus tegoed.

Voor nu bedankt voor het lezen & een hele fijne week toegewenst!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *