Happy Moments

Happy Moments #25

Hallo goedemorgen deze maandagmorgen. We zijn er weer! Hebben jullie een fijn weekend gehad. Wij wel, al spookten we bijzonder weinig uit. Net als de rest van de week eigenlijk.

Er werd uiteraard weer gewoon gewerkt, we brachten een bezoekje aan de bouwmarkt (het huis is gewoon nooit af) en afgelopen zaterdag hadden we een gezellig Halloween-feestje. Ik maakte weer genoeg foto’s en ga ze je laten zien. Lees je mee?

Maandagochtend: inchecken at the office. We zijn er weer!

Lijken me prima wijsheden om de week mee te beginnen.

Na het eten rijden we even met z’n drieën langs de Hornbach omdat er een nieuwe stekker op de stofzuiger moet én omdat ik even wil kijken of ik een geschikte houten plank kan vinden voor op ons TV-meubel (Besta van IKEA, wie kent ‘m niet). Een nieuwe stekker is zo gepiept, maar de houten plank wordt nog wel een dingetje.

Als we weer thuis zijn is deze babysmurf zo moe dat hij al duimend binnen drie seconden in slaap valt. Welterusten vriendje!

Ik kijk een aflevering GTST op de laptop en kruip niet heel veel later ook lekker onder de wol.

Weinig foto’s van de dinsdag, want ik ben drukdrukdruk. Op mijn werk vlieg ik van overleg naar overleg, vervolgens beland ik in één of andere monsterfile en Robert is ’s avonds niet thuis dus alles komt op mij neer. Da’s natuurlijk geen drama, maar relaxed is anders zullen we maar denken.

Hashtag Fitgirl.

Na die monsterfile haal ik Ticho op en samen wandelen we naar huis. Dit is toch het allerleukste aan thuiskomen: een lachende baby.

We zetten altijd het poets-je-tanden-liedje aan en maken er een klein feestje van. Poets poets poets je tanden!

Woensdagochtend gaan we eerst samen zwemmen – daar heb ik geen foto’s van -, daarna breng ik Ticho bij zijn tante en moet ik thuis heel snel koffiedrinken en ontbijten…

Want om 11 uur heb ik een playdate. Iets met beloftes nakomen die kinderen niet vergeten.

’s Middags hebben we weer tijd voor dit vrolijke vriendje. Heerlijk, die woensdagen!

Die trap omhoog klimmen gaat hem heel goed af en inmiddels snapt meneer ook hoe je weer veilig naar beneden komt. Ik krijg nog iedere keer een mini heartttack, maar ik betwijfel of dat ooit minder zal worden.

Robert is wederom niet thuis met eten en aangezien ik absoluut geen keukenprinses ben én ‘lui’ mijn middle name is, wandel ik naar de groenteboer om een kant en klare maaltijd te halen. Allemaal gezonde opties, maar ik ging voor de pasta carbonara. Moet kunnen.

Ik stuur deze foto naar Robert. Op het moment dat ik spontaan uit mezelf de stofzuiger erbij pak, is het wel heel erg smerig in huis. En dat is het ook. Overal ligt zand en in principe kunnen we vier buffetjes maken van de broodkruimels all over. De gevolgen van leven met een baby.

Donderdag: another day at the office. Ik schreef voor NEXTNOW een stukkie over de wintertijd en ook hier op de blog kon je wat tips lezen over how to handle met een baby. Inmiddels is het zondag en hadden we afgelopen nacht dus dat uurtje extra en ik kan nu met honderd procent zekerheid zeggen: the baby gives zero f*cks. Het was 06.15 uur toen meneer begon met feesten. Gelukkig ging mijn aller- aller- allerliefste husband eruit en kon ik me nog even omdraaien, maar van slapen kwam weinig meer terecht.

Diezelfde allerliefste husband regelt deze goddelijke hamburgers van de slager en dit culinaire hoogstandje is precies waar ik behoefte aan had.

Het kind en zijn gel.

Deze enorme leeuw stond bij Ticho op zijn slaapkamer, maar we hebben ‘m naar beneden gehaald zodat Ticho ermee kan spelen. Een succesje want het beest wordt bedolven onder de kusjes en ‘aaaaaai’.

’s Avonds heeft Robert eventjes oppasdienst en kan ik weer een keer de deur uit. Even koffie bij mama, die dit te schattige lepeltje in de lade heeft liggen.

De rest van de avond gebeurt er weinig in Huize de Jong. Ik kijk uiteraard de nieuwe aflevering Expeditie Robinson – na een kleine echtelijke ruzie omdat PSV op hetzelfde moment moet voetballen – en duik daarna mijn mand in.

Van de vrijdag heb ik weinig spannende plaatjes, want het is een heerlijk huis-tuin-en-keuken-dag. We beginnen met een bezoekje aan vriendinnetje Es, daarna is het tijd voor een fruithap en dan gaat deze blijert lekker even slapen.

Eén keer raden wat moeders in the mean time doet…

Er is er eentje wakker en besloot vervolgens om de knuffels uit het bed te gooien. Da’s nieuw en blijkbaar heel leuk want ik sta nu na ieder dutje die dingen weer terug te zetten. Die PSV-beer ga ik denk ik gewoon eens een keertje per ongeluk vergeten. Of weggooien.

Er wordt uiteraard weer gespeeld met de Leeuw, die we Loekie hebben genoemd. Ticho is er helemaal blij mee en ik vind het ontzettend aandoenlijk.

HEUJ! Kroelen onder een dekentje op de bank. Het weekend is echt begonnen hoor jongens!

Omdat ik hem tussen de middag al zijn groenten heb gegeven, is het ’s avonds tijd voor een boterham. Met chocopasta van De Kleine Keuken, again. Smullen voor het kind, poetsen voor di mama.

Deze foto is van zaterdagochtend. De avond ervoor, toen The Voice op televisie was, verloor ik de strijd om de afstandbediening, dus ik kijk de aflevering terug terwijl ik rustig wakker word met een bakkie koffie en een ontbijtje.

Daarna ga ik een rondje langs de winkels want tijdens de boodschappenronde van vrijdag zijn we de helft weer vergeten. Ik ga het nooit leren hoor, zo’n kloppend weekmenu en een goedgevulde voorraadkast.

Stukjes paprika en een twee boterhammen met sandwichspread. Ons vuilnisbakkie laat het hem allemaal prima smaken!

Na de lunch begint de ellende. Zijn ochtenddutje vond meneer overbodig en het middagdutje stond eigenlijk ook niet op zijn agenda. Ik wist dus niet dat zo’n klein mormel zo’n herrie kon maken zeg. Meneer is echt boos. Wat zeg ik, woedend. De knuffels worden weer door zijn kamer gesmeten en met rood doorlopen ogen leg ik hem uiteindelijk maar bij mij in bed. Ruggengraat van niks, maar zo geen zin in gedonder.

Uiteindelijk is bij mama in het grote bed ook niet de oplossing, maar valt meneer samen met papa beneden op de bank in slaap. Als hij na een uurtje ontwaakt is dit hoe zijn haar eruit ziet.

’s Avonds hebben we een gezellig Halloweenfeestje. Omdat de klok een uur teruggaat en de kleine terrorbaby overdag heel weinig geslapen heeft, besluiten we last minute om hem niet in het campingbedje te laten slapen, maar gewoon bijtijds naar huis te gaan zodat hij even goed aan zijn nachtrust kan komen.

Maar niet voordat we dit kind ook even toegetakeld hebben. Hij wil niets weten van een heksenmuts en van deze diadeem met spookjes wordt ‘ie ook niet heel gelukkig – zoals je ziet – maar we hebben een foto!

De mannen <3 Mijn twee monsters. Mijn twee spoken.

Na deze foto ga ik samen met Ticho lekker naar huis. Het is rond 20.30 als hij in bed ligt. Ik hoop op een goede nacht én ik hoop op een klein beetje uitslapen zodat die wintertijd er niet zo inhakt. Little did I know…

De dag begint zondag dus iets na zessen. Echt een enorm onchristelijk tijdstip maar een kind heeft nou eenmaal geen boodschap aan ‘uurtje langer slapen’. Ik kruip tegen achten uit bed en dit is wat ik beneden aantref.

We gaan even badderen want Ticho heeft een beetje last van een snotneus. Door het warme water stoomt dat allemaal open en een fris gewassen baby is altijd een goed idee.

Bordje vitamientjes voor Ticho!

En een koppie cafeïne voor mij…

We doen weinig de rest van de dag. Zeg maar gerust niks. We hangen op de bank, kijken voetbal en doen powernaps. Een beetje hoe een zondag hoort te zijn toch?

Mijn avondmaal bestaat uit sushi en dat laat ik me uitstekend smaken. Fijne afsluiter van een relaxed weekend!

As we speak is het iets over achten en lig ik weer in mijn vertrouwde hoek van de bank. Over tien minuten begint de allerlaatste aflevering van Penoza en ik ben zo benieuwd en zenuwachtig en can’t wait enzo. Heel benieuwd hoe familie van Walraven gaat eindigen…

Komende week wordt er uiteraard weer gewerkt en volgens mij is de agenda verder nog niet gevuld. We gaan zien wat de week zal brengen!

Bedankt voor het lezen en een fijne nieuwe week toegewenst!


Volg je ons al op Instagram?
Volg je ons al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

4 Comments

 1. Jajaja! Die plank op het Besta meubel is echt top! Maakt het helemaal af. Wij konden ook niet slagen bij de bouwmarkt en hebben hem uiteindelijk online besteld. Echt een aanrader! Je kiest de kleur, lengte, breedte en dikte (wou dat ik dat voor mezelf ook kon kiezen haha) en klaar ben je!

  1. Ohh weet je nog waar je die besteld hebt?! Ik kan echt geen enkele geschikte plank vinden en word er inmiddels knettergek van! HAHA jaaa doe mij maar 175, 63 kilo en een de heupomvang van Doutzen!

   1. Ja! Dat was bij http://www.pdhoutproducten.nl

    Ik kan geen foto toevoegen bij het bericht geloof ik hè?

 2. Ja! Dat was bij PD houtproducten, ze hebben ook een website!

  Ik kan geen foto toevoegen bij het bericht geloof ik hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *